Mijne krul andijvie is enorm gelukt, dus moeten we daar een mouw aanpassen en er van beginnen smullen !! Ik hoop dat Theo mijn culinaire uitspatting weet te aprecïeren. Salade van Krulandijvie met Sinaasappelen
150 gr krulandijvie 50 gr sla 2 sinaasappelen 1 rode paprika 100 ml sinaasappelsap scheutje ciderazijn 2 eetl. gehakte sjalotjes 1 eetl. gehakte peterselie Was de krulandijvie en de sla en laat uitlekken. Snij in fijne sliertjes. Schil de sinaasappelen en snij ze in dunne plakjes. Was de paprika, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snij in fijne reepjes. Maak een vinaigrette met het sinaasappelsap en de ciderazijn. Giet de vinaigrette in een slakom en voeg er de gehakte sjalotjes bij. Roer er de paprika, krulandijvie en sla doorheen. Schik er de schijfjes sinaasappel op en bestrooi met de peterselie.
|