Ik ben dus gestart met vergeten groenen, wel ik heb momenteel een vergeten groente die klaar is om verbruikt te worden, lees klaargemaakt en opgepeuzeld !
Warmoes ( oftewel snijbiet ).
Wij zijn echt miskweekt , rot verwent !! smulpapen, bourgondiërs !!
Dus verwacht nu niet dat ik die mooie sexy groenten eventjes door het water sleur en ze rauw op tafel gooi of simpelweg eventjes afkook en die dan zo op een bord kwak , "flatsch" een schep petatten en een stuk vlees .
NEEN !! Hier wil ik iets feestelijks voor verzinnen al dan niet met behulp van een kookboek,of tips van het net !!!
Mijn keuze is gevallen op Gallicische bonensoep en die zal natuurlijk iets of wat aan onze smaak aangepast worden, ik heb eigenlijk alles in huis, en het is dus een maaltijdsoep !
Ik heb nog een stuk artisanale franse lookworst liggen en ga die gebruiken in de plaats van chorizo....
Omdat de smaak voor mij beschreven is als een melange van rode biet en spinazie, kan ik nog niet op voorhand zeggen of deze groenten later nog in de tuin gezaaid zullen worden, maar ik vind ze met hun bloedrooie steeltjes en nerven in het donkergroene blad supermooi !!en 1X dat ik de groente geproefd heb en ze goed zijn bevonden zal ik uiteraard nog wel andere gerechtjes in mekaar flanzen, maar nu zo maar in het wilde weg gaan experimenteren sorry, daarvoor ben ik teveel een idialist dat lekker eten niet wil verspillen !! en ga ik dus een bestaand recept aanpassen !!
|