Ga ik dus eventjes egoïstisch zijn en aan mezelf denken ... want de rode kool is ook weer een echt winters gerechtje !! dat lekker is met een sappige dikke boerenworst... of met bloedworst, of bloedpens ( die grote zwarte schijven met witte stukjes vet erin... en door de slager op schijven wordt gesneden van een dikke cm !!..
Omdat de rode kool in het slechtste geval alléén door mezelf zal opgesnoept worden ga ik die dus inmaken als ze klaar zijn !!... ik heb daar een perfecte methode voor.... super modern en vlug !!.... a la confituur,
maar omdat ik dus graag de oude methode gebruik in een pan met deksel (type a la creuset) en zonder water alles lekker langzaam gestoofd, met uit, kruidnageltjes, laurier, balsamico-azijn, honing en nog wat fraais , (maar zeker en vast geen water, althans zolang de appeltjes er nog niet bijzijn) en dat geeft een heerlijke zeer geconcentreerde ouderwetse smaak !!!...ik kijk er helemaal naar uit, kan het vandaag niet dan is het op een andere dag, ergens volgende week, ik heb een zeer fris binnen terras en daar blijft alles lekker fris bewaard, zoals in een kelder !!
|