Volgens hem , moeten al de mensen denken dat we hier dus voortdurend feest vieren , als het gaat over het eten dat ik klaar maak !!... en ook de toestanden die je hier gewoonweg niet vind !!... een andere levenswijze, een andere cultuur !!... en aangezien ik wereldkeuken kook.. is er voor mij eigenlijk niets vreemds aan hier en daar een receptje weg te plukken, van Polen, Nederland,Frankrijk, Mexico, Italïe, noorwegen ( zweedse hapjes en natuurlijk hun gehaktballekes met vossebessensaus , a la Ikea, maar dan vele lekkerder en zeker en vast niet duurder )Duitsland...en niet te vergeten de U.S.A. ( alhoewel het wat zoeken is , want daar zijn de keukenprincessen niet schuw van pakskes-voeier.... en het als-dan-nog bekijken als vers, ik ben dan wel weer compleet gek op hun pruttelpotten methode's) griekenland, heeft ook verschillende lekkere spijzen, en uiteraard ook turkije, hun feta-flappen zijn dus echt njam ( althans als je een goeie turkse bakker vind, die niet te gierig is om feta tussen zijn flappen te duwen !!.... )Ik zal waarschijnlijk nog wel (veel) landen vergeten opnoemen waar ik al eens iets uit hun eetcultuur klaarmaak , maar het is dus al héél wat, en de Belgische keuken heeft ook fantastische gerechten, al dan niet met bier klaar gemaakt !!....
Vandaag zal het savooiekool zijn met uitgebakken vers spek en gekookte aardappeltjes... in mijn oventje staat een kippetje te braden, die ik dan een gedeelte ga omtoveren... tot kippepastei, en een gedeelte voor de currysoep !! .... de kippepastei zal dan denkelijk voor overmorgen zijn, omdat ik dus morgen dan voor het dinner de overschot van de savooiekool op vlaamse wijze ga omtoveren tot hutsepot... maar dan dus eigenlijk stoemp , met verschillende groentjes aangevuld.... de echte vlaamse hutsepot is eigenlijk meer een maaltijdsoep..Maar wij verkiezen dus de stoemp .. met neusvleugeltjes die de hik krijgen van de mosterd !! hahahaha !!
Zo het plavond is geplamuurd, Mijn manneke is aan de laatste loodjes van het schuren bezig !! ( echt prachtig geschuurd) zodat ik dan nog een klein half uurtje zal moeten verven en de gang zijn eerste laag witsel heeft gekregen... daarna dus draperie's strijken en inkorten..... ( en omdat mijn zoetekouw goesting heeft in super lekker gebak ga ik daarna nog een lekkere gerolde bisquit bakken !! dus nog effekes de mouwen opstropen, het leest als enorm veel , maar ik ben er zeker van dat alles deze avond in kannen en kruiken zal zijn geraakt
|