in de eerste plaats gaan winkelen..... een citern van 1000 liter gaan ophalen .... het vat staat in de weg,en wij kunnen dat goed gebruiken....
gisteren hebben we ons trouwens vergaapt... aan de grote boomgaard.... de keuze van fruit is overweldigend... wel drie soorten appels.... ik heb een grote boom met stoofappels gezien, (boskoop, of goudrenet, of een ander oud appelras) granny-smith... en dan nog een soort die je hier wel meer ziet rooie appels... en ook oogstappeltjes... zoals ze vroeger bij ons zegde... redelijk zuur maar uitstekend voor compot van te maken... en aangezien onze lievelingstaart meer dan twee kilo appels in zijn receptuur heeft staan, zullen de appels meer dan van pas komen.....Perenbomen... notelaars, mirabellekes... kweepeer en druiven... die zijn verwildert en we gaan die dus fatsoeneren.... de dooie takken verwijderen....en de brandnetels er van tussen halen, er staan dikwijls paarden te grazen... en die hun uitwerpselen gaan we dus aan de voet van de druivelaars gooien.... gewone pruimen en witte pruimkes..
BOkalen aub.... er zijn weer een zwik bokalen verbruikt met de pickels.... en net zoals bij mayonaise.... gebruik ik daar het liefste de grootste exemplaren voor.... de wat kleinere om al eens een potje pickels als cadeautje te geven ,of als proevertje.... want ik durf af en toe wel eens een soort van ruilhandel op te zetten met mijn zelfgemaakte culinaire toestandjes !!... de pickels geef ik maar weg als ze gerijpt zijn en door onszelf goed bevonden....
|