Gisteren is de poort toch nog een gedeelte bewerkt geworden... zodat er vandaag met spoed kan verder worden gedaan.....
Het was gisteren ferm afgekoeld en ik denk dat met ons velen blij waren om in een vele redelijkere temperatuur te slapen....gewoon zalig..... maar wanneer is het eigenlijk goed hé?
Ik kreeg gisteren een aanbod voor abricozen aan 1 kilo te kopen... voor confituur, maar ik ga me voorlopig maar op iets anders concentreren.....
Als het wat minder warm wordt ga ik terug ons favoriete soep maken..... namelijk onze super lekkere kippe-currysoep
De taart is volledig opgepeuzeld..... wij hebben op zijn minst vijf snoepers ... die allemaal om ter liever taart eten.... en is de eventuele oudbakken taart geen enkel probleem.
De zalm was verrukkelijk..... als heel jong moederke was het een jaarlijkse traditie om samen met ons pit.ergens te gaan eten, want dan tracteerde zij met een etentje
De zalm heb ik gegeten in de molen van Doel....samen met een lekker sausje (de naam ben ik vergeten, was waarschijnlijk overheerlijk,maar blijkbaar voor mij toen minder belangrijk)..en ik probeer dus die perfectie na te streven.
De zalm was een schijf dus rondom vel en in het midden zat nog steeds de graat.... maar het is/was de lekkerste gebakken zalm die ik ooit heb gegeten ... het vel was een lekker krokant korstje.... terwijl het vlees eigenlijk nog mooi roze was... mooi gekruid echt helemaal af...Wel ik had dus nu een stuk filet de grote graten die nog in het vlees zaten heb ik er met een pincet uitgehaald dus het stuk vis was graatloos .... met vel en heb dat vel even krokant en lekker gekruid gekregen, enkel moet ik dus nog eventjes uitzoeken hoe ik het vlees echt mooi roze kan houden... Het heeft echt fantastisch gesmaakt....het zal nu zeker en vast niet zo lang duren eer ik terug zalm op mijn bordje zal toveren.....
het is me opgevallen dat mijn zelfgemaakte mayonaise super in de smaak valt bij de beestjes zelfs de poes... geeft de voorkeur aan de mayonaise in de plaats van aan gelijk welk vlees of vis.... het maakt niet uit , hesp, salami, worst, biefstuk, varkenvlees vis... de mayonaise die nog op het bord hangt... daar wordt als het moet voor geknokt....als we dan hier of daar eten, (uitgenodigt) dan proeven we dus goed het verschil en weten we dat wij geluksvogels zijn ...het is nog thans een klassiek recept... en toch.... gek
|