Maar al bij al, toch weer goe gewerkt.... de poort zit in een nieuw jasje... een fantastisch produkt dat maar een schijntje kost van hetgeen we er den eerste keer hadden opgesmeerd... ( eerlijkheidshalve moet ik erbij vertellen, dat ik aan het produkt gesleuteld heb... qua kleur... ik vond het niet echt antiek genoeg dus .... waar heb je dan grijze cellen .... s'morgens werken die blijkbaar nog redelijk... ( in deze hitte)... daarna nog 12 kilootjes abrokoosjes gehalveerd en verdeelt in zakken en de vriezer ingemikt....Het is de bedoeling dat ik daar dus lekkere fruitvlaaien mee ga bakken... en ook op koffiekoekskes in de vorm van een acht, zijn deze vruchtjes super lekker als ze meegebakken worden in een bedje van banketbakkersroom...
Per ongeluk ook nog een toffe ontdekking gedaan in verband met zoete /zoute zachte broodjes ( sandwische's a la belgiqueske.... waar iederen buitenlander zich vergaapt aan de vele soorten brood, boterkoeken, koffiekoeken en de andere zoete koekskes, en dan spreek ik niet van de taartjes , maar dus echt om met beleg op te smikelen aan de zondagse ontbijttafel.... ik ben er zeker van elke vlaamse B+B doet zijn uiterste best... om een zo ruim mogelijk van dit asortiment aan het ontbijt op tafel te zetten....
En je zal nog wel van die zottekes hebben die net als ik dat zelf maken omdat dus bakken en koken onze grote liefde is ( qua hobby dan hé)
koffiekoekskes van gerezen bladerdeeg, worstebroden, op de ouderwetse manier ... appelbollen lierse vlaaikes, gentse mastellen...vlaaien van het waesland..... om uw duimen en vingers af te sjabberen.... en zeker als ze nog door de bakker zelf worden in mekaar gestoken vanaf nul en niet uit een diepvriezer worden gevist... een diepvries is gemakkelijk, en de microgolfoven ook... maar het maakt ook veel kapot omdat menig proffesional liever een blikske opendraait en een paar koeken in de magnetron kiepert dan vroeg op te staan, en uren te staan zwoegen aan lekkere broodjes en koeken... waarom moeilijk als het ook gemakkelijk kan, het is niet zo lekker !, maar dan, de klanten betalen toch , ze hebben geen andere keuze..... ( redeneert men)... kassa, kassa !!
Zo in elk geval....ik gebruik natuurlijk mijnen vriezer ook intens.... maar dat gaat over brood.... dat ik vers inkoop.... en dan zo bewaar, omdat de stokbroden en de croisantjes , onze neusgaten uitkomen.... meestal is het ook nog eens half oudbakken , omdat de bakker veel te laat langs komt.... of moet je mijlenver ( in ons geval kilometers) eer je dan een bakker vind... die waarschijnlijk ook zijn viënoiserie uit een karton haalt dat in een vriezer staat..... nee dus, wij brengen het met grote hoeveelheden mee van Belgie.... en ik rij daar met plezier meer dan 200 kilometers voor.... wij hebben dus de vlaamse , excuzeer de Belgische keuze .... ongelofelijk veel, met hier en daar een uitschieter van buitenlandse broden, een ciabata... een bruchetta, houtakkersbrood ( duitsland) zweeds brood..... het franse moet ik niet meeslepen want dat is hier in overvloed ... en dan al de verschillende grijze, bruine en zwarte brood, de malse sandwische's( zoet en zout).. de tijgerpistoletjes, boterpistolets..... keizerbroodjes enzovoort enzovoort ...
![](http://blogimages.seniorennet.be/zon_en_zweet_in_frankrijk/1799112-fd5a9581c7e38e54c35abdca2380f9d0.jpg)
|