Ik heb nogal wat vlees uitgelegd ...om gehakt van te maken.... en dat is nog niet ontdooit...
Dus zal het pas morgen chili worden en ga ik vandaag voor mezelf een ferme moot zalm bakken en voor Theo een entrecotje... met gekookte petatjes en brocoli....
Ik had nog een beetje brokkeldeeg ( zelfgemaakte uiteraard) in de ijskast liggen en daar heb ik nog wat amandelpoeder en goeie boter door gemend... een korstje gebakken en toen die wit gebakken was eerst en vooral een soort van flan geklopt en dat nog eens een goeie twintig minuten laten bakken in een goed warme maar niet hete oven.... als afwerklaag heb ik aan de braambessen gezeten... want we hebben er met ons tweetjes toch vijf kilo bij mekaar gesprokkeld... ik heb die gewoon los in een zipzak in de vriezer zitten... kom ik confituur met braambessensmaakske te kort doe ik dat per klein potje in de magnetron.... of zo gewoon voor een smoothy... of als toplaag bij een fruittaart zoals nu.... maar deze keer heb ik er een soort van half dikke bramensaus mee gemaakt, tesamen met een lepel kweeperengelei de smaak is echt subliem !
Als ik het niet vergeet , zal ik een foto maken voor dat het opgesmikkeld is k!
|