En dat was gisteren in de late namiddag al het geval....Ik ben eigenlijk niet buiten geweest.... maar theo die wist het bij het binnen komen, na een dag noeste arbeid... al te vertellen dat het echt kouder aan het worden was en ook aan de vier pagadders kon je het merken, buiten om een pieske te doen, maar heel rap terug binnen voor het stoofke !...zo af en to met 1 oog eens naar de tafel glurend of te zien of er niets te schooien viel, en in het slechtste geval.... piekedieven....
Ik heb eigenlijk druk doende geweest met de Bernina .. en stofkes ( ik heb de opdracht gekregen van de dealer dat ik dus me echt wat meer moet toeleggen op de machine, dat ik dan pas echt ( met nadruk) ga weten wat die machine waard is omdat die zoveel kan ( jaja !! als die niet in panne valt .... maar tot nu toe is het echt de max )
Dus straks ga ik theo zijn harde werken bewonderen... en volgende week gaan we dan het raam op het eerste verdiep aan de tuinkant plaatsen... het kan niet open, maar nu is het een echt trekgat !! dus dat zal toch schelen..... zeker omdat ik nu alle kooktoestanden op zijn campings doe op het binnenterras.... want al die toestanden gaan we maar plaatsen als wijzelf naar een ander huis verhuizen , dan blijft alles netjes.... nu is het allemaal nog behelpen... maar dus er komen betere tijden aan.... ik tel al af !!
Ik denk van deze avond iets klaar te maken uit het moderne kookboek van Paul Bocusse ... iets zeer eenvoudigs maar wel zeer calorie rijk....
IK denk dat maitre Bocusse zijn familiale toestanden zich toch op den boeren buiten hebben afgespeeld, want ( in -dit boek althans) staan de meest eenvoudige gerechten die zelfs een kook-analfabeet klaar kan maken... en dit gerechtje is eerder uit nieuwsgierigheid... dan eigenlijk het koken op zichzelf, want er is geen fluit aan.... In elk geval ga ik mijn matekes op de hoogte houden als het iets is.... want verdikke ... het is zo eenvoudig dat het eigenlijk op zichzelf uniek is, mischien dat er mensen zijn die dit geregeld klaar maken omdat dit al sinds mensen heugenis al door moeder grootmoeder en overgrootmoeder gedaan werd, maar voor mij is dit echt nieuw... en het was Theo ook al opgevallen... s'avonds zit hij meestal een boek te lezen in de zetel, Op een middag hadden we het over onze gerechtjes klaarmaken, en toen opperde hij dat in het boek van bocusse ook een paar lekkere exemplaren stonden... dus boek erbij gehaald ... en me voorgenomen om dit zeker 1 van deze dagen dus op tafel te toveren... maar omdat dit een gerechtje is , waar dat ik zeker van ben dat je dan de eerste veertien dagen gene honger meer gaat hebben wil ik dit dus op het goeie moment op tafel toveren... Bocusse maakt geen gewag van de groenten , ik ga er toch een witloofslaatje bij serveren...
Of ge het gelooft of niet maar het appelgebak is weeral bijna op.. nog twee stukskes zitten er in de plastieke container die het gebak vers en sappig houd... ( bij ons is dat blijkbaar niet echt nodig... want zelfs onze Mol lust graag appelgebak)
|