spijtig dat ik niet van alles foto's heb genomen... maar het was allemaal super lekker.. we hadden er goesting in en dus was het allemaal verorbert voor ik foto' s heb genomen
in elk geval .. er is nog van alles over voor morgen... en theo had nog nooit mijn eigen gemaakte kroketten geproefd ( gemakzucht in belgie kosten die uit de vriezer geen drol...maar Theo zegt dat die gewoon niet te vergelijken zijn met mijn edele kost die zelf gemaakt is).. wat een compliment.. hij heeft wel tien keer gezegd mensen dat is toch lekker... ook de kleine maar lekker malse rundssteaks waren subliem ik had er dus een lekkere pepersaus bij gemaakt ... geen pakskes , geen poeierkes !...maar met echte room en echte opgelegde peperbollekes .... omdanks dat we echt " veel "hebben gegeten hadden we geen opgepropt gevoel.... en kon er nog gemakkelijk een lekker stukske zelfgebakken taart bij die zoals altijd super licht is !..
voor oude jaar ga ik het anders doen en denk ik eraan om "petit fours te maken... met créme au beurre... de room is niet echt van een super goeie kwaliteit... en hetgeen ik eigenlijk nodig heb vind ik hier in de regio niet .... maar daar passen we dan wel een mouw aan... ik ben niet voor 1 gat gevangen.. en met petite fours heb je dan wel wat meer werk... maar achteraf ook meer keuze ...
De voorbereidende foto's ..... de kroketjes zijn gebakken ... een lekker krokant buiten laagje en de binnenkant , de vulling dus is hemels smeuig !
chapelure..; oftewel paneermeel .. hier en daar een groter kruimeltje... moet kunnen lekker rustiek en geeft echt een extra crunch... ik zweer erbij ... en zou die fabrieksrommel niet eens meer willen ( heb je daar al eens goed aan geroken en zo geproefd... beikes )
de bisquit die gebakken is , klaar om opgerold te worden met de nodige vulling
de kippepastei en een kwart van de lekkere kroketjes
de rest daar heb ik geen foto's van want het moest vooruit gaan !
|