Hij was direct op het appel om te helpen.... het zal voor hem straks ook feest zijn... alles staat klaar... van den overschot van de lekkere huisgemaakte kippeboullion ben ik nu dus een ouderwetse waterzooi aan het bereiden...
Theo houd niet zo van de fletsere smaak van de versie met room... hij heeft liever zoals het eigenlijk in de middel-eeuwen werd bereid.... een goeie stevige boullion met verse soepgroenten en stukken kip... ( ik heb daarvoor een paar kippetietjes opgeofferd.... en omdat het kerstdag is... een rood kleurtje aan gegeven met paprikasnippers..... maar normaal doe ik die er dus niet bij... wel lekkere knolselderreepjes ( uiteraard ook vers van het mes)prei , ui en worteltjes.... ik heb ongeveer dezelfde groenten voor de zalm enkel heb ik er dille.... en champignons nog bij gedaan dat mag strakskes beginnen stomen sé ( ik kreeg die papilliotte amper in het stoommandje , het zal dus zalm zijn voor verschillende keren ( koud is dat ook lekker hoor met wat witloof of in een quische...maar dan zal ik toch eerst weer mijn room voorraad moeten aanvullen want ik heb er natuurlijk weer niet naar gekeken ( ik bedoel de calorietjes )... als ge lekker wilt koken en uiteraard eten... moet ge de real stuf kopen en geen afgietsels !..... d'as over het algemeen niet zo lekker en allemaal prullen .... hun naam niet waardig !!..... mischien dat ik er straks nog een blanke saus bij maak... dat weet ik nog niet.. we zien wel het is allemaal vlug gedaan...Ik heb deze afgelopen zomer bewezen dat ik van wanten weet... iemand uit de nood geholpen een week aan een stuk gekookt voor pakweg 25 a 30 mensen..... met de hulp van mijne soulmate ... met mijn campingtoestanden.... maar zoals gewoonlijk stank voor dank.... pfff.. dat heeft definitief de deur toegedaan van ons goedheid..... Ik kook dolgraag... maar op die manier bedank ik voor de (twijfelachtige) eer... de gasten waren super content, en het waren niet de minsten... hoge heren en dames van De Nederlandse bedrijventoestanden zoals C&A... Hunkemuller ... een groot bloemenbedrijf ( export naar de Benelux)enzovoort....Om goe half vijf zet ik het stomerke aan... en de frietpot..... en dan gaan we der nog eens werk van maken hé.... heerlijk genieten......
De waterzooi staat lekker zachtjes klaar te pruttelen en de geuren van de verse prei, knolseder en wortelkes , kriebelen in onze neus !!.. ondanks dat we deze middag lekkere groentesoep met linzen hebben gegeten....
foto's van de voorbereiding
|