NIEUW: Blog reclamevrij maken?
4 weken door het westen van de USA
Inhoud blog
 • Film Nationale parken Deel 2
 • Film nationale parken Deel 1
 • Film Yellowstone
 • Film San Francisco
 • Meer foto's op Picasa.
 • Verklaring Blog
 • Dag 26 San Francisco
 • Dag 25 Yosemite
 • DAG 24 Death Valley
 • Dag 23 Las Vegas
 • Dag 22 Las Vegas
 • Dag 21 Zion N.P.
 • Dag 20 Bryce Canyon
 • Dag 19 Capitol Reef
 • Dag 18 Salt Lake City
 • Dag 17 YELLOWSTONE
 • Dag 16 Yellowstone
 • Dag 15 VERNAL
 • Dag 14 MOAB
 • Dag 13 Mesa Verde
 • Dag 12 Flagstaf
 • Dag 11 Scottsdale
 • Dag 10 Tuscon old city
 • Dag 9 Joshua Tree National Park
 • Dag 8 Palm Springs
 • Dag 7 Universal Studios
 • Dag 6 Santa Maria naar Los Angeles
 • Dag 5 San Francisco naar Santa Maria
 • Dag 4 San Francisco
 • Foto's dag 2
 • Dag 3 San Francisco
 • Dag 2 San Francisco
 • dag 1 Aankomst in San Francisco
 • Klaar om te vertrekken
 • Afstandstabellen per dag
 • Onze verblijfplaatsen tijdens onze reis


  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Onze reis door het westen van de USA
  14-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 15 VERNAL
  Vandaag blauwe lucht en 12°.Gedurende de voormiddag verandert het weer en komen er meer wolken.Opgestaan om 5.45u.In het hotel was ontbijt inbegrepen en daar profiteren wij van.Om 7u.15 zijn we klaar om te vertrekken.Op het programma Arches Nationaal park en daarna een rit van 380km. naar Vernal. Dus eerst het park: Nergens ter wereld komen zoveel natuurlijke rotsbogen voor, als binnen de grenzen van Arches National Park. Naast de vele bogen komen in het park ook allerlei andere grillig gevormde rotsformaties voor. Een groot deel van het park is eenvoudig bereikbaar via een 18 mijl lange weg en diverse wandelpaden,Wij maken verschillende wandelingen zodat we in totaal een 12 km.gewandeld hebben.Ja, Rieneke we hebben niet alles kunnen bekijken dat je had voorgesteld.Ons Riake had vandaag een blaar op haar rechterwijsvingertje.Meer dan 400 foto's zijn hier misschien de oorzaak van. Het was zo mooi dat we onze tijdsplanning vergaten en pas om 2.30u. naar Vernal vertrokken.Hieronder een paar van de vele fotootjes:

  Om 19.30 kwamen we pas aan het hotel in Vernal aan en omdat we moe waren van al dat stappen en rijden gingen we recht over het hotel eten bij Winger's.Het werd een Ribeye met natuurlijk Frietjes.We zijn niet voor niks belgen hé.

  We zijn zo blij met al die lieve reakties in het gastenboek maar helaas wegens tijdgebrek kunnen we iedereen niet beantwoorden.Moet je daarvoor op vakantie zijn om tijdsgebrek te hebben. Lieve groetjes uit Amerika Ria en Guido

  14-05-2010, 00:00 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
  13-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 14 MOAB
  Vandaag is het weer mooi weer maar koud (3°) dit veranderd wel in de loop van de dag.De rit is maar 289km. dus hebben we voldoende tijd om een bezoek te brengen aan het Mesa Verde N.P..Het park ligt slechts op 11 km. van het hotel en we vertrekken om 8u.Een eerste stop aan "Point Lookout".

  Hier hebben we een 360 graden zicht van 130km. ver.We kijken over de Mesa en de 4 staten in de omgeving nl.:Arizona,Utah,Colorado en New Mexico. Vervolgens rijden we naar het visitor center en kopen kaartjes voor een bezoek met gids aan een klifwoning.De klif woningen liggen in een diep dal.

  We kiezen voor het Cliff Palace.Dit is de grootste en waarschijnlijk de bekendste van de wereld.Cliff Palace heeft 227 kamers en er woonden 125 tot 150 mensen.

  Om de klifwoning te bereiken moeten door smalle doorgangen met trappen en ladders.

  Vervolgens rijden we verder en met een beetje omweg komen we bij "Newspaper Rock".Dit is de eerste verzameling van 'rock art'of rock kunst.Het kunstwerk is gemaakt door Fremont indianen.

  Door de bergen rijdend komt er een hert over de weg geschoten gelukkig hebben we het kunnen ontwijken.

  Onderweg naar Moab stoppen we nog even bij "Hole in the Rock".

  Voor het eerst zijn we zo vroeg in het hotel (4.30u.) dat we eens in de stad kunnen rond wandelen.Tegen dat het donker is gaan we eten bij een Italiaan en wat kan dat anders zijn dan pasta.Maar eerlijk gezegd de pasta was om duimen en vingers af te likken.

  13-05-2010, 06:13 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
  12-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 13 Mesa Verde
  Brrrr..Deze morgen 3°Celsius in Flagstaf.Denk dat het in België nog warmer is.Om 5u. opgestaan.We moesten om 8u. op het vliegveld van de Grand Canyon zijn.Tomtom vertelde ons dat het 1u.43 minuten rijden was, bleek maar 1u.en 10 minuten te zijn.Om 9u. vertrok onze vlucht.Er was heel veel turbelentie, een geluk voor diegenen die voor ons zaten hadden we geen ontbijt genomen.Iedereen had er last van.Maar het was prachtig.

  Het weer was ook niet te best.Veel bewolking en mist.Maar zoals jullie op de foto's kunnen merken hebben we heel veel moois gezien.Ria had haar fototoestel omgetoverd tot een machinegeweer.Hoorde niet anders dan Taktaktak.Na de vlucht zijn we dan zelf naar al de uitzichtpunten gereden en nog meer foto's genomen.Ooohh wat is het toch ongelooflijk mooi.

  Op een moment begon het zelfs te sneeuwen.Wat was het spijtig dat we door moesten.Vandaag werd er 612 km. afgelegd.Het was ondertussen al 13u. geworden zijn we rap in de Subway een broodje met Zwarte woud ham gaan eten en verder door naar Monument Valley.Hier waanden we ons terug in de tijd van de goede oude westerns.Wat een decor zeg.

  Het was ondertussen al 17u. en er moest nog 200 km. gebold worden.Maar het landschap was onvergetelijk mooi.Het wisselden bijna bij iedere bocht.

  Om 19u. waren we in het hotel.Bleek het 20u. te zijn want in Colerado is het 1u. later dan in Arizona.En voor de boergonderiers onder onze volgelingen heb ik er maar weer een foto van onze maaltijd bijgedaan.Ter verduidelijking:Zalm,3 scampis,3 Sint Jacobsschelpen en een bolletje kreeft op een bedje van wilde rijst.En als goede belgen hebben we er nog Frietjes bij gevraagd.

  Ook willen wij iedereen bedanken voor de leuke attenties en opmerkingen in ons gastenboek.Het geeft ons moed om ons blog verder bij te houden. Groetjes uit Mesa Verde

  12-05-2010, 07:05 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
  11-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12 Flagstaf
  Vandaag afscheid genomen van Marcelline en Jeff.We zijn zo gelukkig dat we ze in Florence ontmoet hebben.

  Vandaag staat ons een rit te wachten van 389 km en het weer is zoals altijd stralend.Op aanraden van Marcelline doen we de Apache trail.De Apache Trail is een ruim 40 mijl lange toeristische route, dwars door het ruige landschap van de Superstition Mountains in Arizona.

  Ongeveer de helft van de Apache Trail is geasfalteerd, de andere helft heeft een wegoppervlak van gravel. De trail heeft haar naam te danken aan het feit dat, lang voordat de huidige weg werd aangelegd, de Apache Indianen al gebruik maakten van deze route. Langs de weg liggen drie grote meren die zijn ontstaan nadat in de Salt River diverse dammen werden gebouwd. In 1904 werd begonnen met de bouw van de Theodore Roosevelt Dam,

  en de huidige Apache Trail is aangelegd om de benodigde materialen te kunnen vervoeren. Op 25 augustus 1905 was het de eerste keer dat een auto van de weg gebruik maakte. Daarna trekken we verder naar de ruïnes van Montezuma Castle .De Sinagua, de naam die de Spanjaarden aan de Indianen gaven die hier schijnbaar zonder water leefden, bouwden het vijf verdiepingen tellende bouwwerk met zijn twntig kamers tussen 1100 en 1200. Ze vertrokken weer aan het begin van de vijftiende eeuw. De eerste pioniers dachten in eerste instantie dat dit lege `kasteel' door de Azteken was gebouwd, vandaar dat ze met de naam Montezuma's Castle op de proppen kwamen.

  Als laatste rijden we verder naar Sedona.Sedona was eind 19e eeuw niet veel meer dan een boeren gehucht in een vruchtbaar landschap. Het landschap lijkt op een combinatie van Monument Valley en Arches. Rode felgekleurde buttes in een groene bosrijke omgeving.

  In flagstaf aangekomen gaan we recht over het hotel een gewone steak eten.Het was wel wat minder dan gisteren hé.

  11-05-2010, 06:19 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
  10-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 11 Scottsdale
  Wow, vandaag was het een dag van genieten.Het weer was terug schitterend, 36°.We zijn naar het Casino Arizona gereden.

  Hier hebben wij gebruncht.Aangezien hier ook moederdag gevierd werd moesten wij 3 kwartier aanschuiven voor in te schrijven. We begonnen met Champagne.

  De chocolade toren was een succes.

  Marcelinne en Jeff aan het dessert

  Ria kan niet genoeg krijgen van het dessert.

  Hierna ging Ria een gokje wagen wat geen succes werd.We moeten blijven geld afhalen aan de ATM.

  Het was een heerlijk buffet en we hebben genoten

  Morgen moeten we Jeff en Marcelline met spijt in het hart verlaten en om 8u.rijden we richting Flagstaf.We rijden dan wel langs de Apache trail op aanraden van Marcelline.

  10-05-2010, 05:14 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
  09-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10 Tuscon old city
  De warmste plek van onze reis op dit ogenblik.In Florence is het 36°.We staan op om 6u.15.Het huis waar Marcelline en Jeff wonen.

  Ons onbijt nemen we in een Mexicaans restaurant in Florence.

  We rijden 123 km. naar Old Tuscon.Onderweg zien we duizenden en duizenden cactussen van 12 tot 15 meter hoog.In deze mooie natuur maken we een paar foto's. Guido,Jeff en Marcelline

  Guido,Marcelline en Ria

  Ria bij een cactus van 12m.hoog.

  Aangekomen in Old Tuscon Studios bezoeken we dit park. Hier zijn de opnames gebeurd van High Chaparral

  en Little house on the prairie.

  Na al dit moois gaan we lunchen in het restaurant El Parador in Tuscon. Schotel op foto FLAUTAS Tortillas gevuld met zeevruchten.

  09-05-2010, 06:36 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 9 Joshua Tree National Park

  Opstaan om 6u. en valiezen pakken en reeds in de auto laden.

  Om 7u. kunnen we ontbijten in het hotel.Daarna naar het Joshua Tree nationaal park.Hier kopen we onze jaarpas voorvan de al de nationale parken van Amerika.Het bijzondere van dit park is dat het door de grote hoogteverschillen kenmerken vertoont van allebei de typische woestijnvormen van Zuid Californië:van de Coloradowoestijn in het zuiden en de Mojavewoestijn in het noorden.De hoogte schommelt tussen 400 en 1500 m.. De eerste stop is aan de Hidden Valley waar we de trail lopen van 2,5 km.

  Daarna rijden we door naar Jumbo Rock

  Ook bij de Cholla Cactus garden maken we nog een stop.

  Als laatste stoppen we bij de Smoke Tree Wash

  Dan rijden we door naar Florence.Dit is nog een 500 km.In Phoenix loopt het echter mis.We staan 1 uur in de file waarna ze gewoon de Highway afsluiten en we de gewone weg worden opgestuurd.En Tomtom maar janken van KEER OM wat we natuurlijk negeren en zelf zo'n 10 km. naar het zuiden rijden waarna we weer naar Tomtom luisteren en op de goede weg terechtkomen.Met 1u. vertraging komen we dan bij Marcelline en Jeff toe.Hier worden we zeer hartelijk ontvangen en voelen ons direct thuis.

  09-05-2010, 04:37 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
  07-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 8 Palm Springs
  Vandaag was weer een prachtige dag op alle gebied.Opgestaan om 6u.30.Op verzoek van Sonja en Agnes zal ik terug vermelden wat we genuttigd hebben.Gaan ontbijten in de Subway, 9 granenbroodje met omelet met kaas en bacon.Daarna koffers pakken en uitgecheckt om 7u45.We reden naar Palm Springs maar...niet langs de highway maar langs de gewone weg.Eerst richting San Diego naar San Juan Capistrano.Daar bezochten wij een Mission met dezelfde naam.

  Een pareltje van een mission.We waanden ons echt in Spanje.Daar hebben we dan ook een dik uur rondgelopen en alles bewonderd.

  Bij Starbucks kochten we muffins voor onder de middag.Toen reden we langs Route 74.Dit gebied van de woestijn van Californië heeft 35O zonnige dagen per jaar en bijna geen vocht.

  En toch is het de moestuin van Californië.Het landschap is onvergetelijk,besneeuwde bergen en een weelderige oase van alle soorten groen en bruin.

  We zagen citroen- en sinaasappelbomen met vruchten,En veel soorten cactussen in bloei.Het meer van Hemet was ook prachtig.

  De rit was 310 km. een omweg van 100 km. maar een echte aanrader.Om 3u. kwamen we aan in ons hotel in Palm Springs.De koffers neer gedropt en direct terug vertrokken naar de Aerial tramway.

  Het is de grootste roterende kabelbaan ter wereld met een capaciteit van 80 personen.Ze vertrekt op 806m. en het bergstation is op 2596m..De temperatuur in Palm Springs was 32° en boven aangekomen was het nog 2O°.Het uizicht was grandioos.

  Na dit avontuur reden we richting centrum maar aangezien dit afgesloten was voor alle verkeer keerden we terug naar het hotel en aten in de buurt van het hotel.Bij een Mexicaan.Het eten was lekker buiten de bruine bonen die gemixt waren en dan nog eens vermengd met gemalen kaas.

  Zo dit was het weer.Morgen gaan we dan op bezoek bij Marcelline, een nicht van Ria.Wat ik nu niet weet of ik daar op internet geraak anders is het tot maandag Groetjes iedereen. Ria en Guido

  07-05-2010, 07:14 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
  06-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7 Universal Studios
  Hey, We zijn een beetje verlegen dat het bij jullie slecht weer is en wij steeds moeten zeggen hoe mooi het weer hier is.Vandaag moest er niet gereden worden.Een bezoek van een ganse dag aan Universal Studios. De shusttle van het hotel bracht ons ernaar toe en kwam ons deze avond terug oppikken.Voor de rest kunnen we weinig vertellen daarom toch een paar foto's. ... Foto van ons beidjes aan de ingang

  Bij de studiotour liet men ons zien hoe men wagens kan doen branden en overkop gaan.

  Het decor van Desperate housewives

  Een vliegtuigcrash nagebootst.

  In Waterworld kregen we een show te zien met veel vuur en aktie.

  Ria op de motor van de film Terminator 2 Hier gingen we ook naar een show kijken.

  Woody Woodpecker in de parade.

  Na sluiting van het park wandelden we nog door de straten in de buurt van Universal Studios.

  06-05-2010, 06:49 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
  05-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 6 Santa Maria naar Los Angeles
  Grijs mistig weer.Onze les geleerd gisteren om 7u.15 uit het hotel vertrokken.Eerst naar de Starbucks voor het ontbijt.Ieder een Cinnamon Chip Scone en een koffietje en we konden er tegenaan.Dan naar de Wall mart een Tomtom gaan kopen want ik zou anders de weg in Los Angeles zeker niet vinden.Na dit al de weg op en de zon was ondertussen van de partij.Een eerste stop in Solvang.Een Deens dorpje zo lieflijk gelegen tuusen de berghellingen van Californië.

  Daarna verder door een prachtig landschap en een meer tussen de bergen vol wijnranken.Regelmatige stop voor foto's en film.

  Tegen de middag kwamen we aan in Santa Barbara.De stad die door haar omvang, ligging en stadsbeeld verenigt zich met Spaans-mediterrane cultuur.We wandelen dan naar de haven om te lunchen.

  Nadien op weg naar Berverly Hills, de stad verboden voor ziekenhuizen, begraafplaatsen en begrafenisondernemers en ook voor peuken, reclameborden en restaurants van McDonald's.

  Na een uurtje hebben we het hier ook bekeken en gaan naar Hollywood Boulevard.Zoeken naar een bepaalde ster is onbegonnen werk tuusen al die sterren die in de boulevard zijn verwerkt.

  Als laatste gaan we op zoek naar the sign, wat met Tomtom geen enkel probleem is.Om 19u; komen dan aan ons hotel in de buurt van Universal Studios waar we morgen voor de ganse dag naar toe gaan.

  05-05-2010, 08:30 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5 San Francisco naar Santa Maria
  Het was vandaag een echte baaldag.Positief was het weer.20° en weer volle zon.
  We gingen met de shuttle van het hotel naar de luchthaven.Deze was echter te laat en kwam dan nog in de file terecht.Daarmee kwamen we pas om 10u.15 bij Avis terecht.Gelukkig was de huurauto op 10 minuten geregeld zodat we om 10u.30 aan onze rit van 460 km. konden beginnen.Het is een "Brand new car" met 1700 miles op de teller.Een Ford Fusion meer dan groot genoeg voor ons 2 en al de bagage kan in de kofferbak.


  We waren nog niet uit San Francisco viel TOMTOM uit.Geprobeerd hem nog aan de praat te krijgen maar dit lukte niet.Dan maar op de kaart en ons roadboek verder gereden.In Monterey aangekomen vonden we direct de 17 Mile drive niet vinden.Uiteindelijk na een paar maal de weg te vragen is het ons toch gelukt.Wat was het prachtig zeg.Zoveel mooie natuur op zo'n afstand.

  In Carmel namen we dan de Oceanroad.Wat men daar ziet van mooie natuur is onbeschrijflijk.We hebben er echt van genoten.Ondanks dat we dan 2X aan wegenwerken meer dan een half uur moesten aanschuiven.

  Toen aan een grote parking hadden we ogen tekort om de robben te tellen.Wat daar bij mekaar lag is haast niet te geloven.

  Als laatste reden we dan nog door het liefekijke ranchlandschap van San Luis Obispo.Ook hier vergisten we ons van weg maar kwamen uiteindelijk om 8u.45 aan het hotel in Santa Maria.Op de kamer gekomen bleek dat ik niet de juiste kabel bij had om aan te sluiten op internet.Vandaar dat dit verslag met 1 dag vertraging op mijn blog staat.Sorry hoor lieve volgers maar bij deze is dit hersteld.

  05-05-2010, 07:05 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
  03-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4 San Francisco
  Weeral die prachtige zon en vandaag 21°.Om 9u. de taxi genomen naar Pier 33.Van hier uit vertrok de boot naar Alcatraz wat we vandaag bezoeken.

  Alcatraz was eerst een fort ter verdediging van San Francisco.

  Tenslotte werd het het meest gevreesde tuchthuis van de Verenigde Staten.

  Dat laatste gebeurde in 1934.Ze noemde het een tijgerkooi voor grootste gangsters.In totaal zijn er 300 cellen.Je hebt er wel een prachtig zicht op de baai van San Francisco. Zeg ik tegen Ria, je zou iets uitsteken om hier mogen te zitten.En toen heb ik even een kooi geprobeerd.

  Gelukkig kwam Ria mij op tijd bezoeken.

  We bleven in totaal 3 uur op het eiland om daarna het Cable car museum te bezoeken.Hier zien we hoe de kabels onder de straat tegen een snelheid van 15km. per uur draaien om alzo de trammetjes verder te trekken.

  Ook enkele oude rijtuigen kun je hier terugvinden

  . Na dit alles wou Ria even gaan shoppen.Toen maar naar Market street getrokken.Als afsluiter van San Francisco gingen we nog naar pier 39 om de zonsondergang achter de brug te bewonderen.

  Ook de Grill schotel van vis was eerlijk.Zwaardvis, zalm en scampis.Het was weer genieten.

  03-05-2010, 07:31 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's dag 2
  Ria aan het skypen met Marcelline

  Zeehonden aan pier 39

  Bij de rondvaart varen we onder de Golden Gate brug

  Ook Alcatraz ligt op de vaarroute

  Aquarium by the bay

  Daarna nemen we de Cable car

  Lombard Street het bochtigste straatje van de wereld.

  We kruipen naar de Coit tower maar hebben een grandioos zicht over San Francisco

  We wandelen ook over de Golden Gate

  Cham Chowder, vissoep die men opdient in brood.

  De straten zijn door hun helling een hel om te wandelen

  03-05-2010, 03:43 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
  02-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 San Francisco
  Weer een stralende zon en 16° als we om 7u.15 opstaan.Om 9u. verlaten we het hotel om met de bus naar het centrum van San Francisco te gaan.Aan de City Hall

  nemen we een paar foto's en wandelen verder door de Market Street.De hoofdstraat van SFO, 30 meter breed, veel winkels en veel banken.Aangekomen bij Chinatown

  kuieren we wat door de Chinese wijk en wanen ons echt in China.Hier woont dan ook de groots te concentratie van Chinezen langs de Grote Oceaan.Bij Starbucks laten we ons verleiden tot het nuttigen van een stuk taart met koffie.De bus

  op en naar Alamo Square.Een van de meest verkochte prentbriefkaarten van SFO krijgen we hier te bekijken.Een rij charmante, betoverende victoriaanse huizen die ook wel de painted ladies worden genoemd

  Terug de bus op naar het Golden Gate park.Het grandioze natuurkundig museum is in 2008 compleet vernieuwd en uitgebreid.We lopen door een regenwoud, een koraalrif, diverse moerasgebieden en onderwatertunnels die zowel spectaculair als leerzaam zijn.Als laatste bezoeken we in het park de Young museum

  Meer dan 1000 werken Amerikaanse schilderijen en sculpturen wachten op ons, ook nog kunst uit Mexico en Midden- en Zuid Amerika.Om 5u. nemen we terug de bus naar het hotel even opfrissen en dan naar Fisherman's Wharf voor een lunch.Ditmaal doen we ons te goed aan een gegrilde rode snapper.Een lekkere vaste vis.

  Wat een voorrecht toch dat we dit allemaal kunnen beleven.

  02-05-2010, 07:56 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
  01-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2 San Francisco
  DE VERBINDING IS ZO SLECHT DAT IK GEEN FOTO'S KAN BIJVOEGEN
  MORGEN MISSCHIEN IN ORDE BRENGEN
  Dag 2 San Francisco
  Heerlijk geslapen en om 6.30u. wakker geworden onder een stralende zon.De temperatuur was 16°.
  Ria heeft eerst even geskypt met haar nicht Marcelline die we volgende week bezoeken in Florence.
  Ontbijt genomen in het hotel.Heerlijke verse gebakken wafels.Om 9u. vertrokken richting
  Fisherman's Wharf, een oude zeeliedenbuurt in San Francisco.Hier hebben we onze citypass opgehaald voor
  het openbaar vervoer gedurende ons verblijf en enkele excursies.Ook pier 39 bezocht waar de zeehonden terug gekomen
  zijn nadat ze over een maand of 6 plots waren verdwenen.Om 10.45 de boot genomen waarmee we onder de Golden Gate brug
  zijn gevaren en langs Alcatraz de bekende gevangenis die ooit nog Al Capone herbergde.Nadien gingen we naar
  het Aquarium of the bay.We liepen door een tunnel waar de haaien boven onze hoofden rondschoten.
  Buiten op een terrasje in de zon een sandwich verorberd waarna we de cable car namen richting Lombard street.
  De straat die staat bekend als de meest bochtige straat van de wereld.Met volle moed kropen we de steile Lombard street op richting
  Coit Tower.Een toren op een hoogte van 137 meter boven de zeespiegel vanwaar we een grandioos uitzicht hebben op San Francisco Bay en
  het finaciële centrum van de binnenstad.Van hieruit de bus genomen naar de Golden Gate brug om ze van nabij te bewonderen en
  te bewandelen.Een hevige frisse wind ontnam ons de moed om de ganse brug over te steken en aan de eerste pijler zijn we dan maar terug
  gekeerd naar de stad. In een van de restaurantjes op Fisherman's Wharf probeerden we de Cham Chowder, vissoep die men opdient in brood.
  Dit op aanraden van Christiane.En eerlijk toegegeven het was een streling voor de tong.We keerden terug naar het hotel en namen eens
  een andere weg.Ja, op een plannetje is alles vlak maar wanneer ge die weg dan volgt kom je voor verasssingen.We keerden terug lang Lombard street
  en moesten weer die verschrikkelijke heuvels op en neer dalen.Iemand die al in San Francisco is geweest weet wat wij bedoelen.
  Als je hier konstant woont slijt je minstens 5cm van benen af door die heuvels op te kreunen.Wegens slechte verbinding komt dit bericht een beetje later op mijn blog.
   

  01-05-2010, 15:39 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (23 Stemmen)
  30-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 1 Aankomst in San Francisco
  Vertrokken thuis om 6.15u.naar her station van Tienen.In Brussel om 10.30u. stipt op tijd vertrokken.  Bij de landing in Atlanta hadden we 2.50u. wat wel nipt was. De paspoorcontrole heeft 1 uur geduurd en de security check ook nog eens zolang.Daar Atlanta een grote luchthaven is hebben we moeten lopen om het vliegtuig te halen.

  Rond 7u. s'avonds dan geland in San Francisco.

  Ondertussen waren wij al wel 24 uur op de been. Met de metro zijn we dan naar het centrum gereden en vandaar met een taxi naar het hotel.Nog even vlug iets gaan eten in een pub. Mmmm.Pikante scampis en chicken wings. En nu zijn we doodmoe en gaan slapen. Morgen verkennen we San Francisco en weten we jullie al meer te vertellen. Groetjes Ria en Guido

  30-04-2010, 00:00 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
  28-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klaar om te vertrekken
  Zo, we zijn klaar om te vertrekken. Alle papieren in orde, batterijen van fototoestel en camera opgeladen. De koffers zijn we nog aan het vullen, maar geen probleem, morgen als Patrick hier staat om 6u.15 en ons naar het station brengt zijn ze klaar.

  Vandaag ook afscheid genomen van ons kleinkind Lise. Wat gaan we dat schatje toch missen

  28-04-2010, 00:00 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
  28-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afstandstabellen per dag
   
  Datum Steden Afstanden
  29-04-10 Vertrek naar San Fransisco om 18.36u. Aankomst San Fransisco
  30-04-10 San Fransisco
  01-05-10 San Fransisco
  02-05-10 San Fransisco
  03-05-10 Ophalen huurwagen San Fransisco > Santa Maria 480 Km.
  04-05-10 Santa Maria > Los Angeles 336 Km.
  05-05-10 Los Angeles
  06-05-10 Los Angeles > Palm Springs 280 Km.
  07-05-10 Palm Springs > Florence (Arizona) 624 Km.
  08-05-10 Florence
  09-05-10 Florence
  10-05-10 Florence > Flagstaff 338 Km.
  11-05-10 Flagstaff > Mesa Verde 448 Km.
  12-05-10 Mesa Verde > Moab 256 Km.
  13-05-10 Moab > Vernal 368 Km.
  14-05-10 Vernal > Yellowstone 595 Km.
  15-05-10 Yellowstone
  16-05-10 Yellowstone > Salt Lake city 611 Km.
  17-05-10 Salt Lake city > Capitol Reef 320 Km.
  18-05-10 Capitol Reef > Bryce Canyon 192 Km.
  19-05-10 Bryce Canyon > Zion 134 Km.
  20-05-10 Zion > Las Vegas 216 Km.
  21-05-10 Las Vegas
  22-05-10 Las Vegas > Death Valley 225 Km.
  23-05-10 Death Valley > Yosemite 575 Km.
  24-05-10 Yosemite > San Fransisco 320 Km.
  25-05-10 Vertrek San Fransisco > Brussel
  26-05-10 Aankomst Brussel

  28-02-2010, 10:03 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (23 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze verblijfplaatsen tijdens onze reis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bijlagen:
  onze volledige route2.jpg (216.5 KB)   

  28-02-2010, 00:00 geschreven door wama4040

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (34 Stemmen)
  Archief per week
 • 15/11-21/11 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 22/02-28/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Mailinglijst

  Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist. Telkens wij iets bijvoegen op het blog krijgt U automatisch een verwittiging.DOEN DUS  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  fonsrack
  blog.seniorennet.be/fonsrac


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!