Er loopt een troepje dwergen door het bos. Ze zijn heel blij. Ze huppelen en dansen en zingen: 'We hebben tóverkracht, we hebben tóverkracht...!' Dan komt er een elfje langsvliegen. Ze ziet al die blije dwergen. Maar ze ziet ook een dwergje lopen dat helemaal niet blij is. Ze gaat naar het dwergje toe en vraagt: 'Wat is er met jou?' Zegt het dwergje: 'Mijn naam is To.'
In het zwembad kom ik een leuke meid tegen en ik vraag: 'Wat is jouw telefoonnummer?' 'Dat staat in het telefoonboek, jongeman!' 'En hoe heet je dan?' 'Dat staat er ook in!'
Anastacia komt uit een muzikale familie. Haar vader was zanger in het nachtclubcircuit, haar moeder is actrice. De zangeres werkte - voor haar doorbraak - in muziektheaters en deed mee aan producties op Broadway. Daarnaast volgde zij een studie in Manhattan, New York, de stad waar ze samen met haar moeder heen was verhuisd nadat haar ouders gescheiden waren.
Carrière
Later kwam Anastacia in contact met Lisa Braudé. Braudé werd Anastacia's manager. Met haar hulp probeerde de zangeres een platendeal in de wacht te slepen. Voor het zover was danste ze onder meer in Salt'n'Pepa's videoclip 'Twist and shout' en deed ze in 1998 mee aan het programma The Cut op MTV. Presentatrice van het goed bekeken programma was wijlen Lisa 'Left Eye' Lopes en die bleek meteen een groot fan van de zangeres te zijn. Met gemak behaalde Anastacia de finale van het programma en dat leverde haar een platencontract op bij Epic Records / Sony Music. Naar verluidt had Michael Jackson, die onder de indruk was van haar optreden in The Cut daar een belangrijk aandeel in.
Op 21 april2007 trouwde Anastacia met haar bodyguard Wayne Newton . De ceremonie vond plaats in Huatulco, te Mexico. Haar jurk was ontworpen met als thema '1940 - het oude Hollywood'. De zangeres ontwierp de jurk samen met Jenny Packham. Als nummer voor hun openingsdans kozen ze voor For You van Kenny Lattimore.
Not That Kind
In 1999 begon Anastacia aan de opnames van haar debuutalbum. Medio 2000 werd de plaat onder de titel Not That Kind uitgebracht. Als eerste single verscheen het nummer I'm Outta Love. Wegens goede promotie groeiden zowel de single als het album wereldwijd uit tot grote successen. Typerend in die periode was dat Anastacia als blonde vamp door het leven ging, en aangezien haar stem klonk als die van een zwarte soulzangeres, bleek dat een magische combinatie van talenten. Daarnaast was Newkirk een persoon die graag brillen droeg, en dan ook zo trendy mogelijk. Het is tot op heden haar handelsmerk. Ondanks haar succes in Europa, Azië en Australië bleek het publiek in de VS niet erg onder de indruk te zijn van Anastacia's muziek. I'm Outta Love gooide daar alleen hoge ogen in de Dance charts en het album kwam niet hoger dan #168. Omdat het buiten de VS wel voor de wind ging, besloot Anastacia op een later tijdstip haar carrière in Amerika uit te bouwen. Van Not That Kind verschenen na I'm Outta Love nog de nummers Not That Kind, Cowboys & Kisses en Made For Lovin' You op single, allemaal met wisselend succes. Het album ging wereldwijd zo'n 5 miljoen keer over de toonbank.
Freak Of Nature
De populariteit van de zangeres groeide met dagen en al gauw bleek dat ze enorme fanbase had opgebouwd. Tussen alle promotiewerkzaamheden en optredens door werkte Anastacia aan haar tweede album, dat in het najaar van 2001 verscheen onder de naam Freak Of Nature. Opnieuw leverde de zangeres een plaat af met hoog aangeschreven composities, waarvan ze het grootste gedeelte zelf schreef. Als eerste single verscheen Paid My Dues, waarmee de zangeres zich opnieuw plaatste aan de top van wereldsterren. Daaropvolgende singles One Day In Your Life, Why'd You Lie To Me en You'll Never Be Alone dreven de verkoop van het tweede album naar ongekende hoogte. Medio 2002 nam Anastacia het nummer Boom! op, het officiële thema-lied voor de FIFA World Cup van dat jaar. Tijdens de opening van de spelen in Korea trad de zangeres live met dit nummer op. Elders dat jaar werd er een tweede poging gedaan om Anastacia in de VS opnieuw te laten doorbreken. Een speciale editie van Freak Of Nature werd daar in mei uitgebracht en ondanks het feit dat het album nieuw binnen kwam op #27, zakte het in de week daarna al weer naar #104. Toen het album zijn release in de VS beleefde droeg Anastacia de plaat op aan Lisa 'Left Eye' Lopes, die kort daarvoor de dood vond tijdens een auto-ongeluk. Freak Of Nature verkocht wereldwijd zo'n 7 miljoen stuks.
Anastacia
Voor de soundtrack van de speelfilm Chicago nam Anastacia het nummer Love Is A Crime op. Het zou eigenlijk als single uitkomen, maar de release werd stop gezet toen in 2003 borstkanker bij de zangeres werd vastgesteld. Alle promotiewerkzaamheden werden gestaakt en al snel ging Newkirk onder het mes. De operatie verliep voorspoedig en artsen slaagden erin het kwaadaardige gezwel uit Anastacia's borst te verwijderen. Hierna had Newkirk tijd nodig om van de ziekte te herstellen, iets wat ongeveer een jaar duurde. Tijdens deze periode begon de zangeres te werken aan nummers voor een geheel nieuw album. Begin 2004 maakte Newkirk een grootse comeback met het album Anastacia en de single Left Outside Alone. Op dit album maakte de zangeres een uitstapje naar de rockmuziek. De combinatie van Soul, Pop en Rock resulteerde in een nieuwe muziekstijl: Sprock, zoals Anastacia het zelf omschreef.
Wereldwijd scoorde Anastacia met Left Outside Alone haar zoveelste hit en het album vloog de winkels uit. In tegenstelling tot haar vorige albums werd Anastacia niet in de VS uitgebracht. Wel probeerde het label Left Outside Alone als single tot een succes te maken, maar wegens weinig airplay liep dit uit tot niets. Met dit album aan haar zijde ging Newkrik voor de eerste maal op wereldwijd tournee: Anastacia: Live At Last. De meeste concerten tijdens de tour waren binnen no-time uitverkocht. Live bleek Anastacia een artieste van topformaat te zijn. De tour werd zelfs zo goed bevonden dat er - nadat er telkens data aan de planning werden toegevoegd - besloten werd om een extra tour te houden: de Encore Tour. Opnieuw stond Newkirk avond aan avond een spetterende show in diverse plaatsen te geven. Tijdens de tour bleef ze de hoogste regionen van de hitlijsten bezet houden met de singles Sick & Tired, Welcome To My Truth en Heavy On My Heart. Ook behaalde ze groot succes met Everything Burns, een duet tussen haar en Ben Moody, opgenomen voor de speelfilm The Fantastic Four. Van het nieuwste album werden wereldwijd 9 miljoen stuks verkocht.
Pieces Of A Dream
In 2005 bleek de zangeres voldoende succes behaald te hebben om er een 'greatest hits' album mee te vullen. Dit gebeurde dan ook. Net voor Kerstmis verscheen er een verzamelalbum onder de titel Pieces Of A Dream. Naast alle grote hits, bevatte dit schijfje ook een aantal nieuw opgenomen tracks, waaronder het nummer Pieces Of A Dream dat als single werd uitgebracht. Begin 2006 verscheen I Belong To You, een duet tussen Anastacia en zanger Eros Ramazzotti. In diverse Europese landen werd het nummer een groot succes. Rond die tijd werd ook - na vele vertragingen - de dvd Live At Last uitgebracht met daarop een impressie van de wereldtour die Anastacia had gehouden. Sinds augustus 2006 heeft de zangeres ook haar eigen kledinglijn: s.Oliver. In april 2007 trouwde ze met haar bodyguard, Wayne Newton.
Heavy Rotation
Het vijfde album van Anastacia, Heavy Rotation genaamd, wordt 27 oktober 2008 uitgebracht in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Azië en Nieuw-Zeeland. In 2009 volgt de rest van de wereld. Op 25 augustus kwam de eerste single van het nieuwe album, I can feel you, al uit. Voor dit album werkt Anastacia samen met Ne-Yo.
Burning Star
Een single, enkel uitgebracht via iTunes is een samenwerking van Anastacia en Natalia ter promotie van hun concerten dat ze begin 2011 samen geven in het Sportpaleis te Antwerpen. Deze concerten krijgen de naam 'Natalia meets Anastacia'.
Trivia
Nadat borstkanker werd vastgesteld, richtte ze (na haar herstel) een fonds op, ten behoeve van jonge vrouwen met borstkanker.
Anastacia heeft een bekend imago als brildraagster. Ze was eveneens een pionier in het uitdragen van de brillenmode. Anastacia brak door in de tijd dat de moderne brillenmode zijn opmars deed en de bril promoveerde tot sexy modeobject. Anastacia werd een rolmodel van een groeiend aantal vrouwen die een hippe bril verkozen boven lenzen.
Eind augustus 2008 gaf Anastacia toe dat ze gelogen heeft over haar leeftijd. Toen bij haar borstkanker werd geconstateerd, zei ze 31 jaar te zijn; ze was toen 35 jaar. Ze zegt dit gedaan te hebben om jonge vrouwen erop attent te maken dat zij ook borstkanker kunnen krijgen. Als naar haar leeftijd gevraagd werd
Een koppel dat al 20 jaar getrouwd was, lag op een avond samen in bed, wanneer de vrouw plots voelde dat haar man haar begon te betasten zoals hij al heel lang niet meer gedaan had. Het kriebelde eerst een beetje als zijn vingers begonnen in haar nek, en dan langzaam naar beneden schoven langs haar rug. Dan streelde hij haar schouders en nek, zijn hand schoof langzaam over haar borsten. Dan schoof zijn hand naar haar linker arm, streelde opnieuw langs de zijkant van van haar borst, schoof zo langzaam langs haar zijde naar beneden over haar achterste, langs haar been tot aan haar enkel. Dan schoof zijn hand langs haar linkerbeen langzaam naar boven, stopte als hij bovenaan was en begon opnieuw onderaan haar rechterbeen op dezelfde wijze. Toen, halverwege haar rechterbeen, stopte hij plots, rolde op zijn zij terug en begon naar de tv te kijken. Zijn vrouw was intussen natuurlijk lichtjes opgewonden geraakt door al zijn gestreel, en vroeg met zachte, liefhebbende stem: "Schat, dat was heerlijk. Waarom ben je gestopt?" Hij antwoordde : "Ik heb de afstandbediening gevonden..."
Twain werd geboren als tweede van vijf kinderen. Ze groeide op in Timmins, Ontario, Canada.
Jonge jaren
Toen Twain twee jaar was, gingen haar ouders scheiden. Haar moeder hertrouwde met Jerry Twain, een Ojibwa-indiaan. Hij adopteerde Eilleen en voedde haar op. Later nam ze zijn achternaam aan. Shania Twain begon haar carrière als country-zangeres. Haar eigen naam, Eilleen Twain, veranderde ze in Shania Twain. Shania betekent Ik ben onderweg/op weg in de taal van de Ojibwa-indianen. Ze ging inderdaad al vroeg op weg, want vanaf haar achtste jaar trad ze op in allerlei clubs, gemeenschapshuizen en voor radiostations. Vader en moeder Twain leefden in uiterste armoede en verkeerden niet in de luxe om haar kinderjaren met spelen te vullen. Soms werd ze om 1 uur 's nachts van haar bed gelicht om enkele liedjes te zingen in een club, want op haar leeftijd mocht ze niet in zo'n club komen. Vanaf 1 uur werd er geen alcohol meer geschonken. Diezelfde harde jeugd leerde haar ook de houthakkersvaardigheden, zoals het omgaan met een bijl en kettingzaag. Toen ze 21 jaar was verloor ze beide ouders door een auto-ongeluk. Ze kreeg een jongere zus en twee jongere broers (13 en 14 jaar) om voor te zorgen. Ze kocht een huis en vervulde haar zuster/moederrol totdat haar broers en zus op eigen benen konden staan.
Eerste opname
Door haar manager kwam Shania Twain in contact met Norro Wilson en Buddy Canon van Mercury Records. De door haar opgenomen demo was redelijk overtuigend en leidde rechtstreeks tot de verschijning van haar eerste album in 1993. Dit album, Shania Twain genaamd, had weinig succes. Er stond slechts één nummer op dat door Shania zelf geschreven was, namelijk God Ain't Gonna Getcha for That. Later zou blijken dat ze met haar eigen nummers meer succes zou bereiken.
The Woman in Me
In 1993 ontmoette ze Robert John "Mutt" Lange, onder andere de producer van Bryan Adams. Samen met hem schreef ze verschillende nummers voor haar tweede album The Woman in Me. Na haar huwelijk met "Mutt" ging ze meer in de richting van de popmuziek. Samen met hem schreef ze nummers als Whose bed have your boots been under? en Any man of mine. The Woman in Me was een schot in de roos (wereldwijd 12 miljoen verkochte exemplaren). Het zorgde voor verschillende nummer 1-hits in de VS en Canada. Ze ontving in 1996 een Grammy voor dit album.
Come on Over
Haar derde album Come on Over verkocht nog beter (41 miljoen exemplaren wereldwijd, waarvan 20 miljoen in de VS) en was dé grote doorbraak in 1997. Het is het vijfde best verkochte album aller tijden en het best verkochte album ooit door een vrouwelijke artiest. In Nederland stond het album tussen 1998 en 2000 132 weken lang in de Album Top 100, waarmee het op twee na het langst genoteerde album aller tijden (aan één stuk) in de lijst is. Het was de grote doorbraak met hits als You're Still the One, That Don't Impress Me Much en Man! I Feel Like a Woman!.
Na het album volgde een tour van bijna een jaar, met 161 shows. Van het concert in Dallas op 12 september1998 werd een opname gemaakt, die op video en dvd verscheen onder de naam LIVE. De videoclips van Honey, I'm Home en Come On Over zijn gedurende dit concert opgenomen. Tijdens een concert in Ottawa trad een 14-jarig meisje met Shania op, omdat ze een radiowedstrijd had gewonnen. Zij is inmiddels bekend als Avril Lavigne.
Up!
In 2002 kwam ze met een nieuw album, Up!, dat in drie verschillende edities uitgebracht werd, namelijk een pop-, country- en wereldmuziekversie. Up! scoorde niet zo goed als Come on Over, maar viel niet tegen; het bleek met zo'n 12 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd een waardige opvolger. Shania gaf zelf al aan dat ze zich na het succes van Come on Over niet meer hoefde te bewijzen, zoals ze bij haar album The Woman in Me wel moest doen. Shania heeft echter wel in een interview gezegd dat ze wil dat mensen die het album kopen, in een tijd waarin men makkelijk gratis aan muziek kan komen, waar voor hun geld krijgen. Ze streeft nog wel naar beter, maar dan vooral voor haar fans.
Ook na Up! volgde een tour, die bijna een jaar duurde, met 113 shows in 13 verschillende landen. Dit keer werd ook Nederland aangedaan, met twee uitverkochte concerten in Ahoy Rotterdam. Op 27 juli2003, een maand voordat de tour begon, werd er in Chicago al een gratis openluchtconcert gegeven ter promotie van het album en de tour. Dit concert verscheen op dvd met de naam Up! Live in Chicago. De videoclips van She's not just a pretty face en It only hurts when I'm breathing zijn op deze avond opgenomen.
Het jaar daarop kreeg ze een ster op Canada's Walk of Fame. In 2004 werd er een Greatest Hits-album gelanceerd.
Persoonlijk leven
In 2001 schonk ze het leven aan een zoon, Eja (spreek uit als het Engelse 'Asia') en verhuisde ze naar Zwitserland, nabij Montreux. Ook kocht Shania samen met haar man een ranch met schapen in Nieuw-Zeeland, bij Lake Wanaka. Het echtpaar wou hier met name tijdens vakanties verblijven. Eind 2006 deed Shania haar riante Chateau "de Sully" in La Tour-de-Peilz van de hand. Een aantal kilometers verderop in Corseaux (eveneens aan het meer van Genève) kocht ze een kleiner huis en bleef met haar man en zoontje Eja in Zwitserland wonen. Als reden voor de verkoop werden rust, privacy en de zo door Shania geliefde paardensport genoemd.
Op 15 mei 2008 maakte Shania's manager bekend dat Shania en Mutt na een huwelijk van 14 jaar gingen scheiden. Twee jaar daarvoor had Twain tijdens een interview al laten weten, dat de roem die zij kreeg haar huwelijk bepaald geen goed had gedaan..
Nieuwe plannen
Tijdens de Academy of Country Music Awards (mei 2007) in Las Vegas, waar Shania aanwezig was, werd haar gevraagd naar de plannen voor een geheel nieuw album. Eerder werd er gemeld dat een nieuwe cd, die 'So happy' zou gaan heten, in november 2006 zou uitkomen. Shania zelf kondigde aan dat ze werkte aan nieuwe nummers, maar dat fans tot begin 2008 geen nieuw materiaal konden verwachten.
Toen bekend werd, dat Shania ging scheiden van Mutt, was het onduidelijk of de nummers die ze samen met hem voor haar nieuwe album schreef, ook daadwerkelijk op het album komen. Wellicht wil Shania in haar eentje nieuwe nummers schrijven, maar ze heeft in een brief aan haar fans wel aangegeven dat ze een comeback zal maken: "I will be back and hopefully stronger than ever."
Op 1 januari 2011 hertrouwde Shania Twain in Puerto Rico met Frédéric Thiébaud, die inmiddels gescheiden was van Marie-Anne, de minnares van Shania's ex.
Boek
In het voorjaar van 2011 geeft uitgever Atria Books een biografie uit over Twain. Daarin komt onder meer haar doorbraak in de muziekindustrie, haar moeilijke jeugd en de recente scheiding van haar echtgenoot.
Een man klaagt in het café tegen zijn vrienden dat hij alles al heeft geprobeerd,maar dat hij het niet voor elkaar krijgt om zijn vrouw een orgasme te bezorgen."ze ligt daar maar te zuchten,maar verder gebeurt er niets". "Daar weet ik wel wat op.", zegt één van zijn vrienden, "Ze krijgt te weinig zuurstof! Je huurt een grote neger in en zet die dan aan het voeteneind met een palmblad en terwijl jij met je vrouw bezig bent,moet hij gaan waaien met dat blad...zal jij eens zien wat er gebeurt..." De man huurt dus een grote neger in, voorziet hem van een enorm palmblad, zet hem aan het voeteneind van het bed en bekruipt zijn vrouw terwijl de neger waaiert. Maar tot zijn grote frustatie komt zijn vrouw net als anders niet verder dan een beetje gepiep en gezucht. Het felbegeerde orgasme blijft uit. Uiteindelijk springt hij kwaad uit bed, neemt het palmblad van de neger over en zegt:"laat mij nou even waaieren met dat blad en probeer jij het eens met mijn vrouw." De neger kruipt bij zijn vrouw in bed terwijl de echtgenoot met het palmblad waaiert....verdomd, de vrouw krijgt het ene gillende orgasme na het andere... "Zie je nou sukkel!" zegt de echtgenoot tegen de neger...., "zo moet je dus waaieren!"
Voor zover bekend hebben alle culturen in alle tijden muziek gekend, maar omdat deze kunst op verschillende plaatsen en in verschillende tijden steeds weer anders beoefend (en ervaren) werd en wordt, is er geen eensgezindheid omtrent de definitie van muziek: wanneer is iets muziek en wanneer niet? Het uiteindelijke antwoord op deze kernvraag verschilt bij de diverse muziektheoretici en filosofen. Dit verklaart wel de grote verscheidenheid aan muziekstijlen door de tijden heen, in diverse (sub)culturen.
Het is echter wel een onomstreden feit, dat het bij muziek altijd om het hoorbare (of het ontbreken daarvan) gaat, in tegenstelling tot het zichtbare in de beeldende kunsten. Muziek is een tijdskunst, met hoorbare (geluiden, klanken, tonen) of onhoorbare (stiltes, pauzes) elementen in opeenvolging of tegelijkertijd. Daarnaast worden geluiden alleen tot muziek gerekend als iemand de bedoeling heeft muziek te maken. Muziek kan dus niet 'per ongeluk' worden gemaakt. Daarmee is muziek nauw verwant aan poëzie, waarbij de beide elementen van zichtbaar en hoorbaar verenigd worden, hetgeen bij geschreven muziek eveneens het geval is. Een ander woord voor muziek (als creatie) is toonkunst.
Elementen
Ritme
Het primaire element, dat in alle muziek voorkomt, is het element van verandering in de tijd, de opeenvolging van klanken. Er is sprake van ritme, wanneer deze opeenvolging zodanig gebeurt, dat er een hoorbare structuur ontstaat, die soms bijna fysiek beleefd kan worden. Er ontstaat een beleving van een tel, een dansbaar gegeven. De primaire sociale context van muziek is dan ook de dansbare muziek, in tegenstelling tot de luistermuziek, die een meer abstracte vorm vertegenwoordigt.
Afhankelijk van de snelheid van de tel, kan men spreken over snelle, dan wel langzame muziek. Toch zal in het algemeen de snelheid van de tel zich in het gebied van de snelheid van de hartslag bevinden (variërend van circa 40 tot 200 slagen per minuut), hetgeen de lichamelijke werking van ritme ook enigszins verklaart.
Wordt onder metrum in de poëzie een herhaald patroon in de taalaccenten verstaan, het begrip ritme is, zowel in de poëzie als in de muziek, veelomvattender. Ook steeds wisselende, nimmer zich herhalende patronen kunnen als ritme ervaren worden, mits er een waarneembare tel is. Meestal echter is er sprake van een cyclus van een bepaald aantal tellen, die steeds herhaald wordt. In de klassieke muziek wordt dat de maatsoort genoemd. In andere tradities kent men vergelijkbare concepten, zoals in India: de tala.
Toonhoogte
Het tweede element in de muziek is de toonhoogte van de klank. In verschillende culturen en verschillende tijden, zijn verschillende systemen ontstaan, om met toonhoogte om te gaan, meestal resulterend in een bepaalde toonladder of stemming. Daarmee wordt de sfeer van een muziekstuk bepaald.
Melodie
Een melodie is een opeenvolging van toonhoogtes, die door de combinatie met het ritme een bepaalde muzikale gestalte vormt, meestal met de lengte van een ademhaling, of van een gesproken zin in de taal. In tegenstelling tot het meestal doorlopende, ritme, is de melodie een soort muzikale gedachte, met een specifiek karakter, en met een duidelijk begin en eind.
Elke muziek maakt gebruik van specifieke klankkleuren ofwel timbres, meestal door middel van het gebruik van specifieke muziekinstrumenten, of door de balans tussen verschillende klanken op hetzelfde instrument. De zogenaamde instrumentatie vertegenwoordigt dan meestal ook het esthetische ideaal van een bepaalde stijl. Tevens kan worden opgemerkt, dat een dergelijke esthetiek ook samenhangt met de wijze van luisteren. In veel Afrikaanse en Aziatische muziek bijvoorbeeld, luistert men meer naar de boventonen dan naar de grondtonen. Tonen maken deel uit van het begrip "muziek", ze zijn de primaire impulsen die ons gehoor stimuleren.
Klankkleur wordt bepaald door de samenstelling van het boventonenspectrum. Net zoals bij licht de spectrale samenstelling van belang is voor de kleur die we waarnemen, is bij de klankkleur de combinatie van frequenties waaruit een klank is opgebouwd van belang. In bijvoorbeeld de menselijke stem kan men door een "oe" te zingen of uit te spreken een 'donkere' klank (met weinig hoge boventonen) produceren, en door bijvoorbeeld een "ie" uit te spreken (meer hoge boventonen) een 'helderder' klank maken. Omdat elke menselijke stem daarnaast net even iets andere stembanden heeft en net iets afwijkende trillingsfrequenties afgeeft krijgt elke stem een specifieke klank. Aan die specifieke klank kan men ook mensen herkennen.
Er is echter een aantal stijlen die in iedere hoofdgroep kunnen voorkomen; denk aan Dansmuziek - Filmmuziek - Brass. In wezen is deze indeling een combinatie van inhoudelijke en maatschappelijke kenmerken. Puur inhoudelijk is een mogelijke indeling: Westerse muziek, Chinees-Japanse traditie, Afrikaanse muziek, etc. etc., waarbij de westerse muziek kan worden onderverdeeld in klassieke muziek, avant-garde, jazz, pop/rock enz. Een indeling geheel op gebruik gebaseerd is: volksmuziek, amusementsmuziek, kunstmuziek en toegepaste muziek. Deze indeling gaat geheel door de verschillende hoofdstijlen heen: een rockband van onbekende amateurs behoort tot de volksmuziek, een rockband die regelmatig Top-40-hits heeft tot de amusementsmuziek en een rockband in speciale clubs voor een relatief klein, geschoold publiek tot de kunstmuziek.
Een Belg en een Nederlander staan in een cafe aan de toog. De Belg stoot de Nederlander aan en zegt, wedden voor 100 EURO dat ik in mijn linker oog kan bijten. De Nederlander gaat akkoord. De Belg neemt zijn glazen oog uit en bijt erin. Iedereen in het cafe lacht met dit voorval. Even later stoot de Belg de Nederlander opnieuw aan. Hij zegt wedden voor 200 EURO dat ik in mijn rechter oog kan bijten. De Nederlander kijkt de Belg goed aan en gaat akkoord. De Belg neemt zijn vals gebit uit en bijt in zijn rechter oog. Heel het cafe plat van de lach. Even later stoot de Belg de Nederlander opnieuw aan. Hij vraagt, wil je nog een wedden? De Nederlander zegt OK maar voor hoeveel en voor wat. De Belg zegt voor 50 EURO dat ik tegen uw been kan pissen zonder dat het nat wordt. De Nederlander bekijkt de Belg en gaat akoord. De Belg pist tegen het been van de Nederlander, deze roept plots dat het nat is. De Belg geeft hem 50 Euro en zegt, een mens kan niet altijd winnen.
De Ramones ontstaan wanneer drie jonge mannen uit Queens een groep oprichten: John Cummings, Douglas Colvin en Jeffrey Hyman. Ze noemen zich de Ramones, naar een pseudoniem dat Paul McCartney wel eens gebruikt. Johnny speelt gitaar. Douglas, die zich Dee Dee noemt, neemt de bas en zang voor zijn rekening. Jeffrey, die Joey wordt genoemd, bespeelt de drums. Wanneer blijkt dat Dee Dee geen bas kan spelen en zingen tegelijk neemt Joey de rol van zanger over. Thomas Erdelyi, een vriend van John Cummings die oorspronkelijk als adviseur was aangetrokken, neemt de taak van drummer over. Hij noemt zich Tommy.
In 1976 brengen de Ramones hun eerste album uit, kortweg Ramones geheten. Op de hoes staat het advies: PLAY LOUD. Ramones is een kort maar krachtig album dat songs bevat die ontdaan zijn van alle mogelijke ballast. De opvolger Leave Home is bijna identiek maar iets verfijnder. In 1977 brengt de groep Rocket to Russia uit, door velen gezien als hun beste album ooit. Door hun punkimago worden ze echter weinig gedraaid op de radio. Kort daarop verlaat Tommy de Ramones. Hij verkiest een job in de studio in plaats van intensief op tournee te gaan. Hij wordt vervangen door Mark Bell, die de naam Marky Ramone krijgt. De groep brengt nagenoeg jaarlijks een album uit en is constant op tournee over de wereld.
Ramones bouwt vooral een stevige livereputatie uit, met kenmerkende slogans als "Gabba Gabba Hey" en "Hey Ho, Let's Go" (uit hun eerste single Blitzkrieg Bop, verschenen in 1975). Kenmerkend qua uiterlijk zijn de zwarte leren jasjes en de onbeweeglijkheid tijdens het spelen. Ze worden vooral gewaardeerd voor het mixen van verschillende muziekstijlen, wat een andere bekende punkgroep, The Sex Pistols, niet deed.
Een commercieel hoogtepunt kende de groep na hun medewerking aan de film Rock-'n-Roll Highschool. Het gelijknamige nummer is hun enige vermelding is de Nederlandse en Belgische hitlijsten.
In 1983 zijn de drankproblemen van Marky Ramone zo groot dat hij zelfs niet opduikt voor een optreden. Hij wordt direct aan de deur gezet en vervangen door Ritchie. Door het uitblijven van een grote doorbraak kiest de groep resoluut voor een hardere stijl. Op Too Tough To Die hoor je een donkere Ramones plaat. Met zelfs enkele hard core nummers en zowaar zelfs een instrumentaal nummer! Op het podium blijven ze overtuigen met een tempo dat door Ritchie stevig wordt opgedreven. In 1987 verlaat Ritchie spontaan de groep. Hij vindt dat hij behandeld wordt als een ingehuurde drummer in plaats van een volwaardig lid van de groep. Voor twee overige optredens halen de overgebleven Ramones Clem Burke binnen. Hij is een ouwe bekende voor de Ramones uit de tijd dat ze nog geregeld optraden in CBGB in New York met o.a. Blondie. De optredens met Clem zijn een ramp en aangezien Marky Ramone zijn drankproblemen onder controle heeft wordt hij terug binnengehaald. In 1989 zet bassist Dee Dee er een punt achter en brengt als Dee Dee King een rap album uit.
Hoewel Dee Dee de song writer van de groep was beslissen de Ramones om er niet mee te kappen en gaan op zoek naar een jonge bassist. Ze vinden een marinier die als C.J. Ramone de rol van Dee Dee kan overnemen. C.J. geeft de Ramones een jonger imago en zo blijft de bezitting tot 1996. Dan zetten ze er finaal een punt achter. Kenmerken van de Ramones zijn ongetwijfeld de outfit en de snelle songs die zonder tussenpauze werden gebracht. Ook opmerkelijk is dat Johnny zijn hele carrière op Mosrite gitaren speelde. Waarvan het witte exemplaar maar liefst 17 jaar meeging! Zijn eerste gitaar kocht hij voor 50 dollar in New York. Dit type is momenteel zeer gewild en wordt in Japan veelvuldig nagebouwd. Joey Ramone was iemand die zeer gevoelig was en het feit dat zijn vriendin hem verliet voor Johnny heeft hij nooit echt kunnen verwerken. Hierdoor ontstond een spanning binnenin de groep die nooit ophield. De drugproblemen van Dee Dee waren ook problematisch maar gelukkig kon Johnny Dee Dee overtuigen om steeds nuchter op het podium te stappen. Eind jaren 80 begon Dee Dee zich echter meer en meer als rapper te gedragen, tot groot ongenoegen van Johnny. Vooral de fluo basgitaar en het korte haar paste volgens Johnny niet meer bij het imago van de groep.
De Ramones zetten in 1996 een punt achter hun carrière. Tijdens hun 22 jaar durende carrière speelden ze maar liefst 2263 optredens over de wereld. Nooit hebben ze een comeback moeten maken, want ze waren er steeds. Hun laatste wapenfeit is de "Adios amigos"-tour en hun afscheidsconcert in België vindt plaats in het cultureel centrum in Bissegem.
De band kent een wisselende bezetting, met Joey Ramone en Johnny Ramone als vaste waarden. In 2001 overleed zanger (en boegbeeld) Joey Ramone (aan lymfeklierkanker), en in 2002 Dee Dee Ramone, die de groep in 1989 had verlaten. In juni 2004 werd bekend, dat Johnny Ramone leed aan uitgezaaide prostaatkanker. In september van dat jaar overleed hij aan de gevolgen hiervan.
T.C. Matic is een Belgische rockgroep, in 1980 voortgekomen uit het duo Tjens Couter, afgeleid van oprichters Arno Hintjens (zang) en Paul Decoutere (gitaar). Laatstgenoemde werd kort na de oprichting vervangen door gitarist Jean-Marie Aerts, die samen met Arno Hintjens de meeste composities voor zijn rekening nam.
De initialen T.C. in de nieuwe groepsnaam verwijzen naar de samentrekking 'Tjens Couter', het tweede deel refereert aan de Servischesurrealistische dichter Duan Matić.
T.C. Matic mengde diverse stijlen: new wave, blues, funk, hardrock, avant-garde en zelfs Frans chanson. Het resultaat was zenuwachtige grotestadsrock met, ondanks de Amerikaanse invloeden, een Europees karakter. Het geluid van T.C. Matic was begin jaren tachtig uniek te noemen en had een grote invloed op muzikale tijdgenoten, met name in de Benelux.
De vier albums die de groep maakte ('T.C. Matic', 'l'Apache', 'Choco', 'Yé Yé') kregen uitstekende kritieken.
Met 'Oh La La La!' had de groep in 1981 een Belgische hit te pakken die het zelfs vijfentwintig jaar later nog goed doet in discotheken. 'Putain Putain', afkomstig van 'Choco', groeide onder fans uit tot een soort alternatief Europees volkslied.
De groep werd echter vooral geroemd om zijn live-optredens, met de intense voordrachten van Hintjens als middelpunt. T.C. Matic trad in heel Europa op maar een echte internationale doorbraak bleef uit. In 1986 hield de groep, na een teleurstellend verlopen tournee in het voorprogramma van The Simple Minds, op te bestaan.
Arno Hintjens begon een solo-loopbaan als Arno, die wel veel buitenlandse bijval oogstte. Hij werkte nog geruime tijd samen met Jean-Marie Aerts, die vooral als producer de kost verdient (onder andere voor Jo Lemaire, The Scabs, De Kreuners en de Urban Dance Squad), en ook met twee andere ex-T.C. Matic-leden, drummer Rudy Cloet en toetsenist Serge Feys. De Nederlandse bassist Michael Peet vervangt in 1984 Ferre Baelen.
Ik ben Rudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Rud.
Ik ben een man en woon in Wetteren () en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 13/07/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Humor en mooie meiden..... .