MARIA

Foto


Koningin
van de vrede


zoals Zij sinds
juni 1981
tot op heden
in Medjugorje
verschijnt. 

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Startpagina !



De eerste vrucht
van het gebed

is innerlijke concentratie

en een
warm gevoel
voor God.


'Theopanos' kluizenaar


 

Inhoud blog
  • MEDJUGORJE en Brindisi



    Ik ben de
    Goede Herder

    Ik ken mijn schapen
    en Mijn schapen
    kennen mij. 

    Johannes 10: 15-18



    15) gelijk Mij de Vader kent
    en Ik de Vader ken,
    en Ik zet mijn leven in
    voor de schapen.

    16) Nog andere
    schapen heb Ik die 
    niet van deze stal zijn;
    ook die moet Ik leiden
    en zij zullen
    naar mijn stem luisteren 
    en het zal worden
    één kudde,
    één herder.

    17) Hierom heeft
    Mij de Vader lief, omdat
    Ik mijn leven afleg, om
    het weder te nemen. 

    18) Niemand
    ontneemt het Mij, 
    maar Ik leg het 
    uit Mijzelf af. 

    Ik heb macht
    het af te leggen
    en macht het 
    weder te nemen;


    dit gebod
    heb Ik van Mijn 
    Vader ontvangen.

     

     

    Medjugorje

    Boodschap, 25 februari 1995

    "Lieve kinderen, ik nodig je uit missionarissen te worden van mijn boodschappen, die ik hier via deze plaats - die mij lief is - geef.

    God heeft mij toegestaan zolang bij jullie te blijven.

    Daarom, mijn lieve kinderen, nodig ik je uit de boodschappen die ik je geef, met liefde te beleven en ze door te geven aan de hele wereld, zodat een stroom van liefde vloeit naar de mensen, die vol haat en onvrede zijn. 

    Mijn lieve kinderen,

    ik nodig je uit vrede te worden waar onvrede is,
    licht waar duisternis is, zodat ieder hart het licht en de weg van het heil aanneemt.

    Dank dat je aan mijn oproep gehoor hebt gegeven. "


    Foto
    Foto
    Verschijning in Fatima
  • Fatima
  • Foto


    Gebed aangeleerd aan
    de kinderen te Fatima,

    door de Engel van Portugal
    die verscheen om
    de drie kinderen
    op de Mariaverschijningen 
    voor te bereiden. 


    O, mijn Jezus,
    vergeef ons onze zonden,
    behoed ons voor
    het vuur van de hel.

    Neem in uw Partadijs
    alle zielen op
    vooral diegenen die Uw
    Barmhartigheid
    het meest nodig hebben.


     

    Foto
    Foto
    Verschijningen in Belgiƫ
  • Beauraing
  • Banneux
  • Foto

     

    Onze Lieve Vrouw
    Onbevlekt Ontvangen,
    zoals Zij zich
    kenbaar maakte
    aan Bernadette
    te Lourdes 

     

    De grot te Lourdes

     

    O Maria
    zonder zonden
    ontvangen,
    bid voor ons
    die onze
    toevlucht tot
    U nemen.


     

    Zoeken in blog

    abc_van_louise
    Je kunt op twee manieren tegen het leven aankijken; ofwel geloof je niet in wonderen, ofwel geloof je dat alles een wonder is. Albert Einstein
    Mijn Heer en mijn God, mijn Jezus Barmhartigheid.
    12-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palmzondag

    Matteüs 21: Intocht in Jeruzalem 

    Toen ze Jeruzalem naderden en bij Betfage op de Olijfberg kwamen, stuurde Jezus er twee leerlingen op uit. Zijn opdracht luidde: "Ga naar het dorp dat daar ligt. Vrijwel direct zullen jullie er een ezelin zien, die daar vastgebonden staat met haar veulen. Maak de dieren los en breng ze bij me. En als iemand jullie iets vraagt, antwoord dan: 'De Heer heeft ze nodig.' Dan zal men ze meteen meegeven." 

    De leerlingen gingen op weg en deden wat Jezus hun had opgedragen. Ze brachten de ezelin en het veulen mee, legden er mantels op en lieten Jezus daarop plaatsnemen. Vanuit de menigte spreidden velen hun mantels op de weg uit, anderen braken twijgen van de bomen en spreidden die uit op de weg. De talloze mensen die voor hem uit liepen en achter hem aan kwamen, riepen luidkeels: "Hosanna voor de Zoon van David! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer. Hosanna in de hemel!" 
    Toen hij Jeruzalem binnenging, raakte de hele stad in rep en roer. "Wie is die man?" wilde men weten. Uit de menigte werd geantwoord: "Dat is Jezus, de profeet uit Nazaret in Galilea." 

    Jezus ging de tempel binnen, hij joeg iedereen weg die daar iets kocht of verkocht, gooide de tafels van de geldwisselaars en de stoelen van de duivenverkopers omver en riep hun toe: "Er staat geschreven: 'Mijn huis moet een huis van gebed zijn,' maar jullie maken er een rovershol van!" 

    Toen kwamen er in de tempel blinden en verlamden naar hem toe, en hij genas hen.  De hogepriesters en de Schriftgeleerden zagen welke wonderen hij verrichtte en hoorden de kinderen in de tempel "Hosanna voor de Zoon van David!" roepen, en ze waren hoogst verontwaardigd. Ze gingen hem vragen: "Hoort u wat ze zeggen?" En Jezus antwoordde hun: "Jazeker! Hebt u dan nooit gelezen: 'Door de mond van kinderen en zuigelingen hebt u zich een loflied laten zingen'?" 

    Zo liet hij hen staan, en hij ging de stad uit, naar Betanië, waar hij de nacht doorbracht. 

    Morgen zondag wordt op VRT1 de Eucharistieviering van Palmzondag uitgezonde,. Wie niet naar de kerk kan gaan, maar toch de viering wil meemaken, kan dit dus op de Belgische TV zender VRT1 volgen vanaf 10u. Welkom 

    Het teken van de vijgenboom 

    Toen hij vroeg in de morgen naar de stad terugkeerde, kreeg hij honger. Langs de weg zag hij een vijgenboom staan. Hij liep ernaartoe, maar er zaten alleen maar bladeren aan. Daarop zei hij tegen de boom: "Nooit ofte nimmer zul je meer vrucht dragen!" 

    Ogenblikkelijk verdorde de vijgenboom. Toen de leerlingen dat zagen, vroegen ze verbaasd: "Hoe kan het dat die vijgenboom zo plotseling verdorde?" 

    Jezus antwoordde: "Ik verzeker jullie: als jullie geloven zonder te twijfelen, zul je niet alleen teweeg kunnen brengen wat er gebeurde met de vijgenboom, maar zul je zelfs tegen die berg kunnen zeggen: 'Kom van je plaats en stort je in zee,' en het zal gebeuren. Alles waarom jullie in je gebeden vragen zullen jullie krijgen, als je maar gelooft." 

    Onderricht aan hogepriesters, oudsten en Farizeeën 
    Toen hij naar de tempel was gegaan en daar onderricht gaf, kwamen de hogepriesters en de oudsten van het volk naar hem toe. Ze vroegen hem: "Op grond van welke bevoegdheid doet u die dingen? En wie heeft u die bevoegdheid gegeven?" 

    Jezus gaf hun ten antwoord: "Ik zal u ook een vraag stellen, en als u mij daarop antwoord geeft, zal ik u zeggen op grond van welke bevoegdheid ik die dingen doe. 

    In wiens opdracht doopte Johannes? Kwam die opdracht van de hemel of van mensen?" Ze overlegden met elkaar en zeiden: "Als we zeggen: 'Van de hemel,' dan zal hij tegen ons zeggen: 'Waarom hebt u hem dan niet geloofd?' Maar als we zeggen: 'Van mensen,' dan krijgen we het volk over ons heen, want iedereen houdt Johannes voor een profeet." 

    Dus gaven ze Jezus als antwoord: "We weten het niet." 

    Daarop zei hij tegen hen: "Dan zeg ik u ook niet op grond van welke bevoegdheid ik die dingen doe. Wat denkt u van het volgende? Iemand had twee zonen. Hij zei tegen de een: 'Jongen, ga vandaag in de wijngaard aan het werk.' De zoon antwoordde: 'Ik wil niet,' maar later bedacht hij zich en ging alsnog. Tegen de ander zei de man precies hetzelfde. Die antwoordde: 'Ja, vader,' maar ging niet. Wie van de twee heeft nu de wil van zijn vader gedaan?" 

    Ze zeiden: "De eerste." Daarop zei Jezus: "Ik verzeker u: de tollenaars en de hoeren zijn u voor bij het binnengaan van het koninkrijk van God. Want Johannes koos de weg van de gerechtigheid toen hij naar u toe kwam. U geloofde hem niet, de tollenaars en de hoeren wel. En ook al zag u dat, u hebt u niet willen bedenken en hem alsnog willen geloven. 

    Luister naar een andere gelijkenis. Er was eens een landheer die een wijngaard aanlegde en hem omheinde. Hij groef er een kuil voor de wijnpers en bouwde een uitkijktoren. Toen verpachtte hij hem aan wijnbouwers en ging op reis. 

    Tegen de tijd van de druivenoogst stuurde hij zijn knechten naar de wijnbouwers om zijn vruchten in ontvangst te nemen. Maar de wijnbouwers grepen de knechten, ze mishandelden er een, doodden een ander en stenigden een derde. 

    Daarna stuurde de landheer andere knechten, een grotere groep dan eerst, maar met hen deden ze hetzelfde. Ten slotte stuurde hij zijn zoon naar hen toe, met de gedachte: Voor mijn zoon zullen ze wel ontzag hebben. 

    Toen de wijnbouwers de zoon zagen, zeiden ze onder elkaar: "Dat is de erfgenaam! Kom op, laten we hem doden en zo zijn erfenis opstrijken," en ze grepen hem vast, gooiden hem de wijngaard uit en doodden hem. 

    Wanneer nu de eigenaar van de wijngaard komt, wat moet hij dan met die wijnbouwers doen?" 

    Ze antwoordden: "De onmensen! Laat hij ze op een mensonwaardige manier ombrengen en de wijngaard verpachten aan andere wijnbouwers, die de vruchten wel aan hem afdragen wanneer het daar de tijd voor is." 

    Daarop zei Jezus tegen hen: "Hebt u dit nooit in de Schriften gelezen: 'De steen die de bouwers afkeurden is de hoeksteen geworden. Dankzij de Heer is dit gebeurd, wonderbaarlijk is het om te zien.' Daarom zeg ik u: het koninkrijk van God zal u worden ontnomen, en gegeven worden aan een volk dat het wel vrucht laat dragen. Wie over die steen struikelt zal gebroken worden, en iedereen op wie die steen valt zal worden verpletterd." 

    Matteüs 26: Jezus met kostbare olie gebalsemd 
    Toen Jezus deze laatste rede had uitgesproken, zei hij tegen zijn leerlingen: "Over twee dagen is het, zoals jullie weten, Pesach. Dan wordt de Mensenzoon uitgeleverd om gekruisigd te worden." 

    Ondertussen kwamen de hogepriesters en de oudsten van het volk bijeen in het paleis van de hogepriester, Kajafas. Daar beraamden ze het plan om Jezus door middel van een list gevangen te nemen en hem te doden. "Maar niet op het feest," zeiden ze, "want dan komt het volk in opstand." 

    Toen Jezus in Betanië in het huis van Simon - degene die aan huidvraat had geleden – aanlag voor een maaltijd, kwam er een vrouw naar hem toe. Ze had een albasten flesje met zeer kostbare olie bij zich en goot die uit over zijn hoofd. 

    De leerlingen ergerden zich toen ze dit zagen en zeiden: "Wat een verspilling! Die olie had immers duur verkocht kunnen worden, dan hadden we het geld aan de armen kunnen geven." 

    Jezus hoorde het en zei: "Waarom vallen jullie deze vrouw lastig? Zij heeft iets goeds voor mij gedaan.

    Want de armen zijn altijd bij jullie, maar ik zal niet altijd bij jullie zijn. 

    Door die olie over mij uit te gieten, heeft ze mijn lichaam voorbereid op het graf. 

    Ik verzeker jullie: waar ook ter wereld het goede nieuws verkondigd zal worden, zal ter herinnering aan haar verteld worden wat zij heeft gedaan." 

    Daarop ging een van de twaalf, die met de naam Judas Iskariot, naar de hogepriesters en zei: "Wat krijg ik van u als ik hem aan u uitlever?" Ze betaalden hem dertig zilverstukken. 

    Vanaf dat moment zocht hij een gunstige gelegenheid om hem uit te leveren.
     

    een vredevolle zondag gewenst 
    en een goed begin van de GOEDE WEEK. 

    Louise




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Medjugorje is het
    spirituele centrum 
    van de wereld.

    Zalige PausJoh.Paulus II


    Christen-vervolging

    'En, terwijl ik de slaap 
    niet kon vatten, wist ik,
    ineengedoken tegen
    een ijskoude muur: 
    iemand denkt op dit
    moment aan mij en
    pleit voor me bij de Heer.'


    Irina Ratoesjinskaja 
    (zeven jaar in Russisch werkkamp)

    Dit zijn de martelaren van
    deze tijd. Vergeten wij hen
    niet in ons gebed 



     

    Foto 

    U wil ik loven Heer
    met heel mijn hart,
    ik zal verhalen
    van Uw grote daden,
    Uw Naam
    wil ik bezingen .

    U wil ik loven Heer,
    met heel mijn hart,
    U bent voor mij
    de oorzaak van
    mijn vreugde,
    Alleluia.

    naar een kerklied. 


     


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    AANWEZIGE

    Als ik wil schrijven
    is God dichtbij,
    in al mijn denken
    voel ik Hem aan mijn zij,

    Hij is als een geliefde,
    die je nooit verlaat;
    en bij al je doen en laten
    geduldig naast jou staat.

    Hij is de stille  maar altijd
    Aanwezige in mij
    Hij kent mijn doen en laten,
    mijn vreugde en mijn pijn.

    Hoe langer ik leef, 
    des te minder ik
    van Hem
    gescheiden kan zijn.

    Dank U, mijn God
    voor die genade

    *

    Louise

    12.09.07

     

     

     


    Categorieën
  • Banneux (0)
  • Barmhartige Jezus (Zuster Faustina) (3)
  • Beauraing (0)
  • Boodschap van de Barmhartige Liefde aan de kleine zielen. (6)
  • Fatima (2)
  • Garabandal (3)
  • Gebeden (12)
  • Het Onbevlekt Hart van Maria spreekt tot de hele wereld. (43)
  • Katholieke Kerk - Rome - Paus Franciscus (9)
  • Katholieke leer ( dogma's, catechese, bijbel ) (19)
  • Liederen (1)
  • Lourdes (0)
  • Medjugorje (37)
  • Our Lady of Peace, Anguera - Brazilia (1)
  • Rozenkransgebed (8)

  • BATTERIJTJE:

    een moment van
    bezinning
    voor elke dag

    "Als de ene blinde
    de andere leidt,
    vallen beiden in
    de kuil." Mt 15,14

    Heer Jezus,
    ik bid ik U om wijsheid, 
    om een heldere geest 
    en om innerlijke vrijheid 
    en kracht. 

    Leer mij, zoals U,
    het hart zien en de
    waarheid van
    iedere mens.
    Neem de schellen weg
    van mijn ogen
    en van mijn ziel.

    Zodat ik "mensen" zie!

    <

    02-08-2011

    >

    Deze Batterijtjes
    worden opgesteld
    en aangeboden
    door Kerk & Wereld
    Korte Schipstraat 16
    2800 Mechelen
    info@kerkenwereld.be


    Inhoud blog
  • MEDJUGORJE en Brindisi

    Archief per jaar
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Over mijzelf
    Ik ben Louise
    Ik ben een vrouw en woon in Vlaanderen (Belgiƫ ) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 31/01/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: ZOEK eerst het RIJK GODS en Zijn Gerechtigheid en de rest zal U geschonken worden. (Bijbel).


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!