MARIA

Foto


Koningin
van de vrede


zoals Zij sinds
juni 1981
tot op heden
in Medjugorje
verschijnt. 

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Startpagina !



De eerste vrucht
van het gebed

is innerlijke concentratie

en een
warm gevoel
voor God.


'Theopanos' kluizenaar


 

Inhoud blog
  • MEDJUGORJE en Brindisi



    Ik ben de
    Goede Herder

    Ik ken mijn schapen
    en Mijn schapen
    kennen mij. 

    Johannes 10: 15-18



    15) gelijk Mij de Vader kent
    en Ik de Vader ken,
    en Ik zet mijn leven in
    voor de schapen.

    16) Nog andere
    schapen heb Ik die 
    niet van deze stal zijn;
    ook die moet Ik leiden
    en zij zullen
    naar mijn stem luisteren 
    en het zal worden
    één kudde,
    één herder.

    17) Hierom heeft
    Mij de Vader lief, omdat
    Ik mijn leven afleg, om
    het weder te nemen. 

    18) Niemand
    ontneemt het Mij, 
    maar Ik leg het 
    uit Mijzelf af. 

    Ik heb macht
    het af te leggen
    en macht het 
    weder te nemen;


    dit gebod
    heb Ik van Mijn 
    Vader ontvangen.

     

     

    Medjugorje

    Boodschap, 25 februari 1995

    "Lieve kinderen, ik nodig je uit missionarissen te worden van mijn boodschappen, die ik hier via deze plaats - die mij lief is - geef.

    God heeft mij toegestaan zolang bij jullie te blijven.

    Daarom, mijn lieve kinderen, nodig ik je uit de boodschappen die ik je geef, met liefde te beleven en ze door te geven aan de hele wereld, zodat een stroom van liefde vloeit naar de mensen, die vol haat en onvrede zijn. 

    Mijn lieve kinderen,

    ik nodig je uit vrede te worden waar onvrede is,
    licht waar duisternis is, zodat ieder hart het licht en de weg van het heil aanneemt.

    Dank dat je aan mijn oproep gehoor hebt gegeven. "


    Foto
    Foto
    Verschijning in Fatima
  • Fatima
  • Foto


    Gebed aangeleerd aan
    de kinderen te Fatima,

    door de Engel van Portugal
    die verscheen om
    de drie kinderen
    op de Mariaverschijningen 
    voor te bereiden. 


    O, mijn Jezus,
    vergeef ons onze zonden,
    behoed ons voor
    het vuur van de hel.

    Neem in uw Partadijs
    alle zielen op
    vooral diegenen die Uw
    Barmhartigheid
    het meest nodig hebben.


     

    Foto
    Foto
    Verschijningen in België
  • Beauraing
  • Banneux
  • Foto

     

    Onze Lieve Vrouw
    Onbevlekt Ontvangen,
    zoals Zij zich
    kenbaar maakte
    aan Bernadette
    te Lourdes 

     

    De grot te Lourdes

     

    O Maria
    zonder zonden
    ontvangen,
    bid voor ons
    die onze
    toevlucht tot
    U nemen.


     

    Zoeken in blog

    abc_van_louise
    Je kunt op twee manieren tegen het leven aankijken; ofwel geloof je niet in wonderen, ofwel geloof je dat alles een wonder is. Albert Einstein
    Mijn Heer en mijn God, mijn Jezus Barmhartigheid.
    16-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."JIHADISTEN BESCHIETEN CHRISTENEN ALEPPO"

    Een pater Franciscaan in Aleppo vertelt
    "JIHADISTEN BESCHIETEN CHRISTENEN ALEPPO"

    PERSOONLIJK VERHAAL

    De komende twee weken zijn cruciaal voor de Syrische stad Aleppo. Om de stad wordt hard en op wrede wijze gevochten. De Franciscaanse pater Ibrahim doet verslag van zijn ervaringen in de belegerde stad.


    De komende twee weken zijn cruciaal voor de Syrische stad Aleppo. Om de stad wordt hard en op wrede wijze gevochten. Waar media in het Westen schrijven dat het een ramp is dat de strijdkrachten van Rusland en president Assad de rebellen bombarderen, zien veel Christenen dit als een teken van hoop en bevrijding. Na vier maanden zonder elektriciteit is vooral het gebrek aan water een groot probleem. Omdat rebellen de lokale bronnen controleren, zijn veel inwoners aangewezen op putten. De Franciscaanse pater Ibrahim schreef Kerk in Nood vorige week over zijn recente ervaringen in de belegerde stad.

    “Beste vrienden, ik zal proberen verslag te doen van wat hier in Aleppo gebeurt sinds het leger aan zijn offensief is begonnen om te stad te heroveren. In de nacht van 3 op 4 februari schoten de jihadisten twee raketten af op de wijk Soulaymanieh-Ram, waar ons pastoraal centrum is gelegen. Dit verhinderde mijn voornemen alle fraters uit de buurt bijeen te roepen om te bezien hoe we onze missie in Soulaymanieh en Midaan zouden kunnen verbeteren en uitbreiden.

    Wat de voortdurende bombardementen aanrichten, laat zich raden: dood en verwoesting. Twee christenen kwamen om het leven; er zijn veel gewonden en er is veel schade aan huizen. De moed zonk ons in de schoenen, want we hadden net de schade van de raketinslagen op 12 april 2015 hersteld. Onze kerk staat nog overeind, maar het dak en de leslokalen voor catechese zijn geraakt en gedeeltelijk vernield; inslagen en ontploffingen hebben muren en ramen in puin veranderd.

    De eerste raket die ons pastoraal centrum raakte, sloeg door het dak, trof het beeld van de Maagd Maria, de klokkentoren en een waterreservoir dat nog maar net was aangelegd. Het beeld van de Maagd Maria is in diggelen geslagen en brokstukken zijn midden op straat terechtgekomen. Intussen trof de tweede raket de naburige straat en beschadigde de ingang van ons centrum waarbij de twee christenen om het leven kwamen. Gebouwen die al eerder door vele bommen en raketten waren geraakt, werden nog meer vernield.

    Onze fraters zijn onmiddellijk poolshoogte gaan nemen in de huizen waar de twee mannen waren gedood en hebben geluisterd naar de hartverscheurende ervaringen van moeders en vaders die ons vertelden wat er was gebeurd en wat een angst ze met hun kinderen hadden gehad. We proberen in nauw contact te blijven met onze mensen, die bij ons om hulp aankloppen.

    Wij hebben gezinnen uit de buurt opgenomen, maar ook mensen uit Midaan die hulp zochten na de verwoesting van de Bicharat kerk daar. We openen onze deuren ook voor de Maronieten die hier vaak door de week de Eucharistie vieren omdat hun kerken in de buurt zijn verwoest. Verschillende parochiegroepen komen hier wekelijks bijeen en we hebben ook een school voor doofstommen: een van de zeer weinige nog steeds functionerende instituten in Aleppo. Naast opvang en het bieden van materiële en geestelijke steun, delen we water uit dat we putten uit de bron in ons centrum.

    De christengemeenschap in Midaan
    De jihadisten bleven in de nacht van 4 op 5 februari raketten afschieten in reactie op het offensief van de regeringstroepen en hun bondgenoten. De inslagen troffen Midaan waar de meeste mensen christen zijn. De verwoesting was volledig: de arme inwoners die zich daar nog bevinden, zijn weer dakloos. Probeer u in te denken wat deze gezinnen doormaken wanneer ’s nachts om hen heen raketten inslaan, zonder dat zij ook maar een idee hebben van wat er nog gaat gebeuren. Een oude vrouw vertelde onder tranen dat de mensen die nacht niet wisten wat ze moesten doen: “wegrennen en de dood op straat in de ogen zien of thuis blijven en riskeren door raketten om het leven te komen?” Sommigen slapen bij hun voordeur, in de kou, anderen verschuilen zich onder hun trappen. Op een gegeven moment klopte een vrouw bij mijn deur aan; ze had haar baby in haar armen en vroeg hulp: ze vertelde dat er nog steeds mensen onder het puin lagen. Snikkend vroeg ze of iemand die stakkers wilde komen helpen, maar niemand had de moed om met haar mee te gaan. De gewonden bleven liggen en ook de dode lichamen, urenlang.

    Waarom we blijven
    Maar we geven niet op. We hebben het moeilijk, maar we zijn niet verslagen. We hebben onmiddellijk voedselpakketten naar de getroffen woningen gebracht, hebben de schade met een deskundige opgenomen en zijn met het herstel van de deuren en ramen begonnen. Aan de mensen van wie het huis volledig onbewoonbaar is geworden, hebben we een bijdrage gegeven om drie maanden elders te kunnen huren met de mogelijkheid van verlenging. Veel, heel veel angstige mensen kloppen bij ons aan, vooral gezinnen met kleine kinderen. De meesten kunnen niet eens denken aan vluchten. Ze hebben geen geld, zelfs niet voor vervoer. In deze omstandigheden valt er voor mij niet veel meer te doen dan onderdak te bieden en te luisteren. Verder doen we wat geen uitstel duldt. Maar de noden en behoeften zijn enorm.

    Water en onbetaalbare prijzen
    Water is nog altijd een groot probleem. Het was vreselijk te zien hoe mensen tussen de inslaande raketten naar water zochten. De wanhopige mensen trotseren raketten en regen om wat water te tappen uit de kranen langs de weg bij de bronnen. De dollar staat nu op 410 eenheden, gisteren was dat nog 400. Het betekent dat de voedselprijzen van de ene dag op de andere zijn gestegen, zelfs voor eerste levensbehoeften als groenten. Een dame die nog zo gelukkig is een baan te hebben, vertelde me dat ze met haar maandsalaris niet eens groente voor één dag kan betalen.

    “Hoe lang o God, zult u mij nog vergeten?” (Psalm 12)
    In de ellende van deze dagen moet ik denken aan de psalm die zegt: “Hoe lang o God, zult u mij vergeten?” Soms vraag ik me af “Heeft de Heer ons verlaten? We zijn op een punt waar het geloof tot op zijn grondvesten beeft, voor ons allen van de kleine kudde die nog over is in Aleppo. Christus vroeg aan Saul “Waarom vervolgt gij mij?” Het zijn woorden die duidelijk blijk gaven van Zijn verbondenheid met ieder deel van Zijn Heilig lichaam. Hij is hier, lijdend aan het kruis en Hij wendt zijn blik niet af van het lijden van Zijn volk; Hij is hier te midden van Zijn volk. Hij helpt Zijn mensen en Hij staat hen bij via de barmhartigheid en het mededogen van Zijn apostelen, al wordt hun moed soms zwaar op de proef gesteld en worden zij door verslagenheid bevangen bij het zien van wat hun kudde wordt aangedaan. Zo is het voor ons, Franciscaner monniken. En daarom blijven we hier."

    Bron: Kerk in Nood, Nl.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    16-02-2016
    Een aangename week
    Hallo Hendrik Jan ik toon gaarne belangstelling in de medebloggers.

    Goedemiddag blogmaatje het zonnetje schijnt nu volop. Het is een nieuwe week. De mens ligt altijd bloot en open voor allerlei gevaren. Ik wens je de veiligheid toe. Obewolkt veel zon in Nederland/Noord-Holland 4.9 graden.

    .Vrienden zijn als sterren. Je kan ze niet altijd zien, maar ze zijn er . Er is één zeer goede en betrouwbare vriend die je niet ziet met het blote oog en die is de Allerhoogste ster bij wie alles te vinden is die een mens nodig heeft.
    Hartelijk dank voor de krabbels. Geniet vandaag van de zon zolang het nog schijnt. Een goede week. vriendelijke groet Patricia. Wenst u meer bezoekers reageer op tegen bezoekjes naar behoefte.Ook geen aanstootgevende p laatjes plaatsen blogmaatjes. Enkelen zijn wel te zien en helaas ze worden verwijderd.De zegen van Onze God

    16-02-2016 om 13:55 geschreven door Patricia




    Foto

    Medjugorje is het
    spirituele centrum 
    van de wereld.

    Zalige PausJoh.Paulus II


    Christen-vervolging

    'En, terwijl ik de slaap 
    niet kon vatten, wist ik,
    ineengedoken tegen
    een ijskoude muur: 
    iemand denkt op dit
    moment aan mij en
    pleit voor me bij de Heer.'


    Irina Ratoesjinskaja 
    (zeven jaar in Russisch werkkamp)

    Dit zijn de martelaren van
    deze tijd. Vergeten wij hen
    niet in ons gebed 



     

    Foto 

    U wil ik loven Heer
    met heel mijn hart,
    ik zal verhalen
    van Uw grote daden,
    Uw Naam
    wil ik bezingen .

    U wil ik loven Heer,
    met heel mijn hart,
    U bent voor mij
    de oorzaak van
    mijn vreugde,
    Alleluia.

    naar een kerklied. 


     


    Blog als favoriet !


    AANWEZIGE

    Als ik wil schrijven
    is God dichtbij,
    in al mijn denken
    voel ik Hem aan mijn zij,

    Hij is als een geliefde,
    die je nooit verlaat;
    en bij al je doen en laten
    geduldig naast jou staat.

    Hij is de stille  maar altijd
    Aanwezige in mij
    Hij kent mijn doen en laten,
    mijn vreugde en mijn pijn.

    Hoe langer ik leef, 
    des te minder ik
    van Hem
    gescheiden kan zijn.

    Dank U, mijn God
    voor die genade

    *

    Louise

    12.09.07

     

     

     


    Categorieën
  • Banneux (0)
  • Barmhartige Jezus (Zuster Faustina) (3)
  • Beauraing (0)
  • Boodschap van de Barmhartige Liefde aan de kleine zielen. (6)
  • Fatima (2)
  • Garabandal (3)
  • Gebeden (12)
  • Het Onbevlekt Hart van Maria spreekt tot de hele wereld. (43)
  • Katholieke Kerk - Rome - Paus Franciscus (9)
  • Katholieke leer ( dogma's, catechese, bijbel ) (19)
  • Liederen (1)
  • Lourdes (0)
  • Medjugorje (37)
  • Our Lady of Peace, Anguera - Brazilia (1)
  • Rozenkransgebed (8)

  • BATTERIJTJE:

    een moment van
    bezinning
    voor elke dag

    "Als de ene blinde
    de andere leidt,
    vallen beiden in
    de kuil." Mt 15,14

    Heer Jezus,
    ik bid ik U om wijsheid, 
    om een heldere geest 
    en om innerlijke vrijheid 
    en kracht. 

    Leer mij, zoals U,
    het hart zien en de
    waarheid van
    iedere mens.
    Neem de schellen weg
    van mijn ogen
    en van mijn ziel.

    Zodat ik "mensen" zie!

    <

    02-08-2011

    >

    Deze Batterijtjes
    worden opgesteld
    en aangeboden
    door Kerk & Wereld
    Korte Schipstraat 16
    2800 Mechelen
    info@kerkenwereld.be


    Inhoud blog
  • MEDJUGORJE en Brindisi

    Archief per jaar
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Over mijzelf
    Ik ben Louise
    Ik ben een vrouw en woon in Vlaanderen (België ) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 31/01/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: ZOEK eerst het RIJK GODS en Zijn Gerechtigheid en de rest zal U geschonken worden. (Bijbel).


    Blog als favoriet !



     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!