Verukkelijk!!!
Lieve blogvrienden... waarom dit weekend eens niet lekker Indisch koken...
We beginnen met een lekkere apero:
Vodka met mangosap en een muntblaadje (Dat mag je natuurljk aan je eigen smaak aanpassen) Aangewezen is 1/3 vodka
Daarna gaan we voor lekkere Naan met Hete garnalen en rijst naar keuze
Voor de garnalen hebben we nodig:
3 uien - 1 groene paprika - 1 theelepel fijngehakte verse gember - 1 theelepel geperst vers knoflook 1 theelepel zout - 1 theelepel chilipoeder - 2 eetlepeles citroensap - 350 gr diepvriesgarnalen - 3 eetlepels olie - 400 gr tomaten uit blik - verse korianderblaadjes voor de garniering.
1) Snijd de uien in ringen en de parika in reepjes 2) Meng de gember, het knoflook, het zout en de chilipoeder in een kommetje. Voeg het citroensap toe en meng alles tot een pasta. 3) Doe de garnalen in een kom met koud water, laat ze ontdooien en goed uitlekken. 4) Verhit de olie in een pan en bak de uien goudbruin. 5) Voeg de specerijenpasta toe, zet het vuur laag en bak de pasta met de uiene ongeveer 3 minuten, terwijl u alles al roerend mengt. 6) Doe er de tomaten, het sap van de tomaten, en de paprika bij en laat alles onder af en toe roeren 5 tot 7 minuutjes zachtjes koken. 7) Voeg de ontdooide garnalen toe en laat het geheel onder af en toe roeren ongeveer 10 minuten sudderen. Garneer dan het gerecht met verse koriander en serveer met witte rijst - een knapperige salade en naan.
Naan
Koop uw naan nooit in een gewone supermarkt... dat trekt echt op niks!!! Koop het in een echte Indische winkel bv. Op de Belgiëlei in Antwerpen... of maak het zelf. (Het zelf maken is altijd best maar enorm véél werk!!!!)
Wat hebben we nodig:
2 theelepels droge gist - 4 eetlepels warme melk - 2 theelepels suiker - 450gr bloem - 1 theelepel bakpoeder - 1/2 theelepel zout - 1,5 dl melk - 1,5 dl losgeklopte youchert - 1 losgeklopt ei - 2 eetlepels gesmolten ghee - bloem voor het bestuiven - ghee voor het invetten - fijngehakte verse koriander en uienzaad voor het bestrooien...
1) Meng de gist, warme melk en suiker en laat dit schuimig worden. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel, melk, youchert, ei en gee toe. Meng alle ingridiënten... 2) Kneed het deeg goed. Dek de kom af en zet op een warme plek tot het volume van het deeg verdubbeld. Prik met een vinger in het deeg en als het terug veert is het klaar voor gebruik. Verwarm de oven voor op 200°. Rol het deeg uit op een bebloemd opppervlak. 3) Maak elke naan in de vorm van een pantoffel, van +- 25 cm lang en 15 cm breed, taps toelopend naar een breedte van 5 cm. Bestrooi ze met koriander en uienzaad, leg ze op ingevette bakplaat en bak ze 10 tot 12 minuutjes in de voorverwarmde oven...
Neem hier een lekker koud wijntje bij... en zet wat kaarsjes... Eet met de hand... roer je naan in stukjes in de overheerlijke saus... Lekker Indisch... Lekker lekker.
hmhmhmhmhmhmhmhmh
|