Van Mol naar Santiago de Compostela
Het begin is het belangrijkste van elk werk
Inhoud blog
  • Eind goed, al goed.
  • Aantal gefietste kilometers
  • Santiago de Compostela
  • Foto's Santiago de Compostela
  • Credentialboekje
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Alois Van der Veken
    Ik ben een man en woon in Mol () en mijn beroep is gepensionneerd.
    Ik ben geboren op 04/07/1950 en ben nu dus 73 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Fietsen ,wandelen in de bergen.Photoshop en films monteren.
    22-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Cruz de Fer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Kort na Rabanal begint de weg pas echt te klimmen door de bloeiende heide en de vergezichten worden steeds mooier. Na ongeveer anderhalf uur bereik ik het dorp Foncebadon net onder de top, waar Shirley MacLaine zo verschrikkelijk bang was voor loslopende honden. Vroeger was dit een belangrijke etappeplaats maar nu is het dorp geheel verlaten en vrijwel alle huizen en de kerk zijn tot ruïnes vervallen. Een pand is al wel gerestaureerd en er is een gezellige bar in gevestigd. Met behulp van de meest uiteenlopende attributen heeft men geprobeerd er een Oud-Keltisch sfeertje te creëren. Het lijkt wel of ze hier de fee Morgane als binnenhuisarchitecte hebben aangetrokken. De bovenkanten van de ruwe stenen van de muur zijn overal bedekt met muntjes uit allerlei landen in de wereld, het zal wel het wisselgeld zijn dat de mensen niet terug op zak wilden steken. Dit zou volgens de kastelein geluk brengen, een verschijnsel dat we tot Santiago steeds opnieuw tgenkomen. Een en ander doet wat geforceerd aan maar de sfeer die hier hangt is fantastisch en de (uiteraard Keltische) muziek die ze er draaien is geweldig.








    In het bergdorp El Acebo net na het Cruz de Fer







    Levensgevaarlijke afdaling van Cruz de Fer



















    Bij beklimming van Cruz de Fer









    Al mijn wensen op een papiertje aan het Cruz de Fer

    De mijne niet alleen.









    Heideplanten in alle vormen en kleuren!











    Refuge op Cruz de Fer

    En weer de afdaling

    prachtig maar gevaarlijk om te fietsen!




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 33: Astorga - Ponferrada
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bewolkt met zon 24 graden

    Stevig ontbijt. Eerst nog eens langs de kathedraal gepasseerd en dan op weg naar het dak van de Camino, het Cruz de Ferro.

    Na wat lichte hellingen tot in Rabanal ging het steil de hoogte in. Na 5km een koppel uit Poederlee in Foncebadon tegen gekomen. Laatste km ging nog steiler, zelfs gedacht aan afstappen, en dan eindelijk het Ijzeren Kruis bereikt. Dit is niet alleen het hoogste punt maar ook het hoogtepunt van de Camino. Hier worden de eigen en de meegebrachte wensen bij de paal gelegd. Ik heb de mijne opgeschreven en aan de paal bevestigd. Ik hoop dat het de moeite waard was.

    De verdere tocht is één en al natuurpracht. Maar het venijn zit in de staart met een levensgevaarlijke afdaling. Heb een paar doodsangsten uitgestaan, maar ben met de schrik op het lijf toch beneden geraakt.

    In Ponferrada een kamer in een hotel gevonden voor 20 €. Ben ondertussen mijn Hollander kwijtgeraakt. Misschien blijf ik hier nog een dag, ik ben er nog niet uit. De volgende dagen zijn het enkel nog bergdorpjes voor Santiago.

    Nog 206 km te gaan...

    Verstuurd met smartphone en sms. Alois Van der Veken


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    22-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    21-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 32: León - Astorgia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    49 km
    Bewolkt 24 graden

    Met veel zorg voor details bediend door de zusterkes bij het ontbijt, en afscheid genomen van de gasten. Hierbij 2 vrouwen uit Turnhout die al op weg zijn sinds 4 april. Maar net  vandaag kreeg ze bezoek van haar zoon en ze was supergelukkig. León was een topper op ontspannend vlak. Hebben met volle glazen genoten van de levendigheid van haar bevolking. 

    De rit naar Astorga was niet zo lang. Wel een goed uitgangspunt om het Cruz del Ferro te bereiken. Hier zal ik alle wensen van mezelf en opdrachten van anderen achterlaten. Ik heb er wel enige te doen. Ook nog mijn steentje achterlaten dat ik mee heb gebracht van thuis maar bij ongeluk al een beetje vroeger kwijtgespeelt ben, toch blijft de intensie dezelfde. Nu nog naar de voetbal kijken als het lukt. Daarna stadsbezoek met wat eten. Er was feest vandaag in Spanje en bijna niets meer vrij. Toch geluk gehad net iets buiten de stad.Het was bloedheet op de kamer en had s'nachts last van benauwdheid. Probeerde de venster wat verder open te zetten maar ik had schrik dat de Jos zou wakker worden en zijn hoofd tegen de onderkant van het raam  zou stoten. Even later bijna prijs ,gelukkig net ernaast. Een beetje last van slapeloosheid,maar ik lig er niet wakker van!(haha)

    Zal morgen een enorme inspanning moeten doen, want we moeten 4h klimmen om boven op het Cruz del Ferro te geraken. Daarna een levensgevaarlijke afdaling en ben ook onderweg al vele malen verwittigd en ten stelligste aangemaand voorzichtig te zijn. Zijn al veel ongevallen gebeurd. Moet er dus goed uitgerust aan beginnen. 

    Verstuurd met smartphone en sms
    Alois Van der Veken


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    21-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    20-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Meseta




                        


    Beatus, qui prodest,quibus potest

    De meseta lijkt eindeloos , dit ligt voor ons.....



    en een blik achteruit , ook eindeloos

    Feestdag in Spanje , we hebben er onze was bijgehangen!



    Even bekomen met een selfie

    Ook voor de voetgangers is het eindeloos

    Astorga, beelden van een kathedraal

    Architekt van het bisschoppelijk paleis van Astorga hieronder is Gaudi

    Nog foto's van de kathedraal van Astorga



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 31: Carrión de los Condos - León
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    102km 

    Half bewolkt, 25graden

    Lawaaierige nacht gehad.Het was feest in Spanje en alles was s'morgens versierd om de processie een feestelijke gebeurtenis te laten worden.  Toch redelijk fris de weg op. Vandaag niet de N120 gereden, maar de alternatieve route gekozen, ook langs grindpaden tussen de voetgangers door gedurende 20km. Ik reed weer veel te snel voor de Jos en heb me later maar laten inlopen. Mooie dorpen gezien langs de route. Vooral Sahagún maakt indruk met zijn ruïnes en ook de vele ooievaars op hun nest.De stempel halen was dan weer een heel gedoe geweest ,eerst een koffietje gaan drinken om daarna heel de stad te doorkruisen op zoek naar..... en uiteindelijk gevonden rechttegenover het cafè waar we onze koffie hadden gedronken. Verder onderweg hier en daar in een albergue wat gedronken door de uitdrogende wind en na 100km in León aangekomen.

    Hier kwamen we Jaques tegen, uit een van de van vorige plaatsen(Oloron), die ons vertelde dat de zusters HH. Trinidad nog plaats hadden. Wat ook zo was. Hierdoor veel tijd in León kunnen doorbrengen, wat de plezantste avond van heel de reis tot nu geweest is. Levendige stad trouwens met prachtige historische gebouwen.Het was feest in de stad met een gezellige drukte en veel podia waar diverse kunstjes werden ten beste gegeven door de plaatselijke verenigingen en scholen. We konden de kathedraal niet in omdat er net een trouwmis bezig was.

    Toch op tijd in bed, morgen laatste vlakke rit. Daarna nog 300 km door de bergen naar Santiago de Compostela.

    Verstuurd met smartphone
    Alois Van der Veken


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (1)
    19-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 30: Burgos - Carrión de los Condos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    90km
    Warm met wel wolkjes en 30 graden

    Nu 30 dagen onderweg en nog 452 km te gaan. Ik moet nog wel de Picos de Europa over met 2 puisten van 1600m. De rit van vandaag ging over de Meseta een hoogvlakte(+/- 800m) tussen Burgos en León. Eindeloze rechte weg zonder verkeer. 90km gereden en geen 10 autos gezien. Niet de beste plaats om te staan liften! Met een gemiddelde van 22km per uur, onze snelste rit tot nu toe. Knie begint weer te knagen, maar heb bergop eens goed doorgetrokken om te testen. Resultaat viel wel mee. Dus morgen 90 km naar León, nog een van de grotere plaatsen op de Camino.Carrion de los Condos is ons eindpunt van de dag . Na navraag naar een hotel bleek het net om de hoek te zijn. De cafèbaas ging mee tot aan het hotel en belde zelf aan.als dankgebaar zijn we later maar in zijn cafè een paar pintjes gaan drinken. Mooie nette kamer voor een spotprijsje. Onze was gedaan  en dan te drogen gehangen op ons balkon dat versierd was met vlaggen . Een paar koorden tussen de vlaggestokken  gespannen en we hadden een ideale drooglijn. 't Zal wel geen zicht geweest zijn voor de spaanse bevolking op het plein, een paar broeken en hemden tussen hun vlaggen.

    Verstuurd met smartphone
    Alois Van der Veken

    per sms:

    Hotel was hier goedkoper dan de camping: 14 €

    21u30 Liep zonet nog naar de kerk. Er was een mannenstem aan het zingen, even blijven luisteren. Bij het terugwandelen keek ik eens naar het straatnaambord en er stond Calle Aloisos Santos (straat van de Heilige Alois). Puur toeval? Op 21 juni is het feest van de H.Aloisius


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (1)
    18-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's belorado




            


    Beatus, qui prodest,quibus potest









    Bloedheet , een drankje was welkom in Belorado.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    18-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 29: Belorado - Burgos

    Rustige start want het wordt een korte rit vandaag naar de grootste stad op de Camino. Burgos is de stad van El Cid maar ook met een machtige kathedraal en een groot middeleeuws centrum. Dus even tijd nemen om alles te bezoeken.Een vriendelijke man nam ons op sleeptouw met z'n fiets en bracht in het oude centrum van Burgos.

    Een Antwerpenaar tegengekomen die  zei dat hij al 6 maanden onderweg is. Maar ook dat zijn geld op was en al 2 dagen niet gegeten. Ook geen 5€ om in een refugio te kunnen slapen. Zat er wel een beetje mee in, maar om geldschieter te spelen had ik nu ook geen zin. Je komt rare vogels tegen op de Camino. Menu del dia is 10€ voor 3 gangen + fles Rioja, spotgoedkoop.

    De rit van vandaag ging over de N120 een levensgevaarlijke weg. Heb zowat heel het Spaans vrachtwagenpark op een halve meter van mij voelen voorbij razen, 40km aan één stuk. Morgen een ander probleem. Over de Meseta, een hoogvlakte waar de temperatuur tot 40°C oploopt en bijna geen schaduw.

    Onafgebroken rij vrachtwagens reden rakelings langs ons voorbij  kilometers lang

    Verstuurd met smartphone

    Alois Van der Veken


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (1)
    17-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Logrogno




                        


    Beatus, qui prodest,quibus potest


    Een huisje gehuurd op de Camping in Logrogno


    In de kathedraal


    In de straten van Logrogno






    Souvenirs voor Compostela





    Even bekomen met een biertje


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 28: Logroño - Belorado
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    100km
    Warm tot 27 graden



    Het Kippenverhaal

    Al om 6h30 op om de warmte voor te zijn. Knal verkeerd ,6km omgereden, eigenlijk omgestapt want het was de Camino voor voetgangers. Hier de ergste nachtmerrie van mijne camino meegemaakt . Hopeloos verloren in de middle of nowhere of beter in het midden van de wijnvelden van de rioja. Van de warmte zoudt ge hier nog omkomen van den dorst. De Jos dan maar de GPS coordinaten gezocht en de dichtsbijgelegen weg gevonden aan den overkant van de berg. Dan maar met fiets en bagage de berg over  in de hoop dat die weg ook bestond. Eindelijk toch nog na een hele klimpartij over rotsen en keien op het goeie pad geraakt en al snel in Santo Domingo waar we de kathedraal met de twee levende Kippen gingen bezien. Een heel speciaal Caminoverhaal.

    In de veertiende eeuw was een Duits echtpaar met hun 18-jarige zoon op pelgrimstocht naar Compostela. Tijdens de overnachting in Santo Domingo probeerde een meisje de zoon te verleiden, maar de jongen ging daar niet op in. Het meisje beschuldigde toen de jongen van diefstal. Hij werd veroordeeld en opgehangen. De bedroefde ouders vervolgden hun weg. Op de terugreis constateerden ze dat hun zoon levend aan de galg hing. Ze gingen naar de rechter, die op dat moment net aan tafel zat. "Die jongen is net zo levend als deze gebraden kip!" zei de rechter. Het vervolg laat zich raden: de kip kwam tot leven en de rechter gaf de jongen aan zijn ouders terug.

    Heel veel Nederlanders ook op pad. Veel jonge mensen ook met mooie verhalen. Teveel om hier op te schrijven. Zijn dan vrij snel, ondanks de bloedhete dag, in Belorada aangekomen waar we in een pension" Toni" logeren. Morgen Burgos veruit de meest interessante plaats op de Camino.

    Santo Domingo de la Calzada


    Het mooie pleintje van Belorado

    Verstuurd met smartphone
    Alois Van der Veken


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    17-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (1)
    16-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 27: Puente la Reina - Logroño
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hotel verlaten om 9h. Al direkt klimmen naar 600m. In Estella koffie na 20km, dan door naar Los Arcos naar de refugio van het Vlaams Compostelagenootschap. Ze waren blij met onsbezoek, maar de kinesist was er nog niet.Hij komt pas na 17h en om nu al te stoppen ,nee!

    Prachtige gouden kerk bezocht. Ook kaartjes gestuurd naar Oma en Lieve. Naar Viana was de volgende stop. Het is duidelijk nu waar de naam Viane (achternaam van mijn vrouw) vandaan komt. Hele mooie stad trouwens hoog gelegen, het kost wat inspanning omer te geraken. Veel mensen ontmoet. Dit was ook de eerste echte rit op de Camino Frances.

    Na veel op en af in Logroño aangekomen en op camping een bungalow gehuurd. We denken morgen de voetbal met de Belgen te kunnen zien en lassen een dagje rust in. Mijn knieën beginnen pijn te doen. Ook vandaag de 2000 km overschreden. Nu nog 600 te gaan en ik ben er!

    Maar het Cruz del fer en de O' Cebreiro komen er nog aan. Nog hoger dan de Pyreneeën.


    Oogverblindend interieur in de kerk van Los Arcos

    Leuk fonteintje in Irrache , links de wijn ,rechts het water. SANTE !

    Traject door de Rioja


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    16-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (3)
    15-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 26: Yesa - Puente la Reina
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    80km Bewolkt met stormwind  27 °C

    Vertrokken op de camping, veel gelachen met mijn Spaans. Café au lait besteld. Men bracht koffie met een dansje: OLE stond hij daar te draaien.

    Goed op weg, eerst omleiding van 4km want de weg ging over in een autostrade en er waren geen fietsers elkom. Steil omhoog tot aan een kloosters en meer gestapt dan gereden . Dan nog steiler omlaag. Terug op de route was het weer zoeken. We moesten in de kloof van Lumbier geraken. PIKDONKER zelfs met fietslichten ,moest van de fiets en gaan voelen waar de wanden van de tunnel waren om te zien waar  ze heen liep. Eens buiten de tunnel een mooie kloof met de lucht vol gieren . Na Lumbier begon de wind stormachtig op ons in te beuken. Na 21km gaf mijn metgezel er de brui aan. Zijn knie deed pijn en hij ging naar huis bellen en opgeven. Ben gestopt, heb wat op hem ingepraat tot hij doorreed. Dicht bij hem gebleven tot in Puente la Reina. Hier komen de routes naar Compostela samen. Kamer in hotel genomen voor de rust. Hopelijk morgen minder wind.

    .



    Veel volk onderweg naar Santiago


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    15-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    14-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 25 Jaca - Yesa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    87 km

    Warm 29°, boven 1200m stevige wind.

    Na 50 km in de vlakte stormachtig, een keer bijna van de weg geblazen.

    Na een ontbijtbuffet eerst naar de fietsenmaker in Jaca om het probleem met mijn bagagerek op te lossen. weer was er een boutje losgetrild en verloren geraakt. Nog wat olie gekocht want ik was de mijne vergeten thuis. De eerste 30 km was het gedurig bergop. Doel was het klooster van San Juan de la Pena, het verborgen klooster hoog in de bergen dat bijna volledig is uitgehouwen uit de rotsen. Bij de kiosk een stempel gehaald waar een meisje van ongeveer 25j naar onze outfit keek ,me aansprak en vertelde "you must be very strong" als ze hoorde van waar ik vertrokken ben.  Nadien 8km bergaf met in de verte altijd de hoge toppen van het Perdidomassief ,het hoogste kalkmassief in Europa met de Ordessakloof een Eldorado voor plantenliefhebbers. In een klein dorpje een lekker typisch streekgerecht gegeten dat ik thuis ook eens wil uitproberen, lekker. Nog verder bergaf tot de N120 de Camino de Santiago voor auto's. Eens op de weg  ging de wind stormachtig te keer . voelde mij precies Don Quichote met al die windmolens in deze vallei. Nog een 50 km uitgehouden,tot we een bordje " camping" zagen, toen gaven we er de brui aan . Met wat geluk gaat mijn tent niet vliegen vannacht.  We konden zelfs avondeten krijgen en s'morgens een stevig ontbijt met Café au lait  wat de spaanse cafebaas interpreteerde als Café Olé en begon spontaan een dansje uit te voeren. Dus vanaf vandaag is het cafe con leche.

    De camping ligt aan het stuwmeer van Yesa waar modderbaden nemen een plaatselijk tijdverdrijf is.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    14-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    13-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Col du Somport

    Oloron Ste Marie





                                  





    Beklimming bij Urdos

    Stuwmeertje en  eerste rustplaats van drie voor de top van de Somport






    Rustplaats twee.





    Eindelijk boven na 50 km klim en meteen in Spanje.

    Al direkt op de goeie weg naar Santiago gezet


    Boven op de pas

    En onze eerste San Miguel(bier)was een feit

    Jaca en op de achtergrond de Monte Perdido


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 24: Oloron- Jaca

    Km 90

    Bewolkt soms dreigend 25° even voor Jaca wat regen.

    Er zijn slechts 2 dagen in het jaar, waaraan je niets kunt doen, de ene is gisteren, de andere morgen.

    Het zou vandaag een dag worden van afzien dus een rustig begin met een koffieke en koek. De eerste 40 km waren licht tot sterk steigend. Vanaf Urdos de laatste 10 km soms tot 9% , in 3 stukken van 3 km naar boven gereden. Met veel doorzetting en nog veel meer water op de top van de col du Somport een goeie 1650m gekomen en Spanje binnengereden. De Spaanse prijzen waren een stuk lager dan de Franse, dat merkten we dadelijk over de top van de Somport. In Jaca gekomen  na een afdaling van 33km , soms tot 65km/h. Daar na wat onderhandelen een hotel dicht bij het voetgangerscentrum gevonden. s' Avonds voetbal Spanje -Nederland  op groot scherm in de bar waar we zaten. Nederland won met 5-1 en we zijn maar onopvallend afgedropen naar het hotel, de blamage voor de spanjaarden was toch iets te groot geworden. Mijn bagagerek was weer stuk en bij de plaatselijke fietsenmaker laten herstellen. Morgen weer zwaar aan de klim naar San Juan de la Pena , een verborgen klooster hoog in de bergen .


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    12-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustdag Oloron Ste Marie

    Vandaag alles in voorbereiding om doortocht Pyreneeën vlot te laten verlopen.  Overschot ( 5kg ) aan bagage terug naar huis gestuurd. Relaxt naar de bergen gekeken die ons morgen  pijn gingen doen. Dit hebben we opgelost met een paar biertjes om onszelf wat moed in te drinken. Wat wandelen door de stad  met nog een kleine zoektocht naar een degelijk restaurant, wat weer moeilijk moeilijk te vinden was. Uiteindelijk bij restaurantje met ,een vriendelijke dame aan de bediening, toch lekker gegeten. De refuge was uiteindelijk bijna vol gelopen en hebben zelfs nog een belg tegen gekomen.

    Nog een goeie douche gepakt, want het was weer een verschrikkelijke warme dag geweest, en in bed.

    Het buitengewone ligt op het pad van gewone mensen (Coelho in zijn boek"De pelgrimstocht naar Santiago") en met die wetenschap vliegen we er morgen in.

                                                                                  

    De refuge "Relais de Bastet "op de place de la Resistance

    L'extraordinaire se trouve sur le chemin des gens ordinaires

                                                      P.Coelho


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    11-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 22 Maubourguet - Oloron St Marie

    Km 87

    Uitstekend weer 29°

    We zijn laat vertrokken , pas wakker om 8h. Snel ontbeten spullen inpakken, was afdoen, de ketting nog gesmeerd en klaar voor een redelijk vlakke rit , omdat we de alternatieve route namen althans.  Inderdaad niet veel geklommen vandaag maar wel met schrik naar de silhouetten gekeken die dreigend op ons af kwamen, de Pyreneeen.In Nay hebben we onze maag nog wat bijgevuld en met een gemiddelde van 17,6 km /uur in Oloron aangekomen. Hebben ons geinstalleerd in het "Relais de Bastet" een stedelijke refuge in het centrum van de stad. We hebben voor 2 dagen gereserveerd (wat eigenlijk niet mag). Alleen als we ons tussen 9h30en 12h30 niet laten zien mag het . OK voor ons ,we moesten nog wat bagage terugsturen om zo licht mogelijk over de pyreneeen te kunnen rijden.Nog een poging gedaan om mijne blog wat bij te werken maar de computer was zo traag dat ik er de moed bij verloren ben. We blijven morgen nog een dagje om goed uitgerust aan de beklimming van de Somport te kunnen beginnen

    De kathedraal van Oloron-Sainte-Marie


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    10-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 21 :Castéra-Veduzan - Maubourguet (Vidouze)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uitstekend fietsweer , licht bewolkt tot zonnig

    Rond 8h weg van de camping(op nr 60)en na 20km ontbijt genomen in Biran, een ministadje met burcht hoog op een heuveltop. In Isle de Noë staat een oude watermolen energie op te wekken voor het ganse dorp met nog wat overschot voor op het net. Dan in Montesquiou, weer een kasteeldorp hoog op een heuvel, hebben we gepicknickt. Dan verder voor een koffieke. Nog 10 kilometer heeft het geduurd eer we een café gevonden hadden. Hier is de tijd 100 j blijven stilstaan. Het vrouwtje achter den toog was nog van voor die tijd  denk ik . Ze is  een tijdje bij ons komen zitten. Leuk gesprek al heeft het plaatselijke dialect voor serieuze taalproblemen gezorgd. Hierna geklommen naar St Christaud in het department van de Gers het hoogste punt van de streek met uitzicht tot aan de Pyreneeen bij helder weer. Na Marciac waar we halt hielden voor stempel zijn we tenslotte in Maubourguet aan gekomen ( startplaats voor een rit in de Tour de France ). In een café gebeld naar Madame Lamic  voor een plek om te slapen. Ze was blij dat er pelgrims tot bij haar Chambre-D'hôtes kwamen. Een beetje moeite om te vinden, Jos zag het efkes niet meer zitten, maar een kamer met terras en zwembad heeft direkt onze vermoeidheid uit de wereld geholpen . Op terras met madame Lamic heerlijk gegeten en verteld over onze tocht . Deugddoende nacht gehad , lekker ontbijt . Na onze route bekeken te hebben we gezien dat we parallel gereden hadden met de route van Sweerman en dus op korte tijd onze weg konden vervolgen. De was  van de drooglijn gehaald  en inpakken . Morgen laatste dag in Frankrijk met een vrij vlakke rit naar Oloron en daarna over de Pyreneeën. 

    Prachtige locatie, niet echt voor pelgrims, maar tot rust komen en uwe was eens laten doen.

    Lekker eten van streekgerechten en drankjes ,madame liet het ons welgevallen in al deze luxe.

    En dat alles met stempel voor ons boekje.

    Infos et réservation

    Coordonnées du propriétaire :
    Joël et Edith THEN
    Tél. : 05 62 96 37 36

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    09-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 20 Moissac - Castéra-Verduzan

    km 89

    Zomers warm

    Fiets niet te hard zodat je engel je kan bijhouden.

    Feest in Moissac , dus slecht geslapen, dit had plaats aan de overzijde van de Tarn en heeft de ganse nacht geduurd. Toch om 6h30 opgestaan met nog kleine oogjes de tent ingepakt. Ontbijt met Eric . In de refuge hebben we eindelijk ook wat vlamingen tegen gekomen. Ene had vroeger nog voor Studio Brussel 1500 km gelopen op zijn blote voeten voor een goed doel. Hij was in Moissac blijven steken omdat hij een kwetsuur had  en tijd nodig om te herstellen. Nu was hij op weg met 2 euro op zak  naar Santiago en had ze nog steeds in zijn bezit. Nog andere belgen uit Merksplas en Olen gesproken, ook op weg met de fiets naar Santiago. We hebben afgesproken dat Erik in de refuge van Moissac ging blijven om de stad wat beter te  bekijkenen ik zou doorrijden in mijn eentje . Telefoonummers uitgewisselt , daarna samen de stad uitgereden tot op de route en afscheid genomen. Het fietsen zelf was weer wat wennen in mijn eentje. Alweer een afslag voorbij gereden langs een kanaal. dan maar naar de volgende brug en langs de overzijde terug op de goeie weg gekomen. Vlak langs kanaal ,maar 10% en 9% klimmetjes nadien. Op het hoogste punt van de rit wat kaartjes naar huis geschreven en een dutje gedaan. In Lectoure net voor het office du tourisme(foto) 2 duitsers op leeftijd met de fiets aangesproken . Had ze al een paar dagen in de gaten. Na kennismaking ook over mijn bagagerek gesproken , hij dacht dat er wel iets in zijn zakken zat dat mij zou kunnen helpen. Een doosje met allerlei boutjes  en eentje was de juiste maat voor mijn fiets. Duizend maal danke gezegd en oef! wat een geluk want alles was weer dicht in Frankrijk die dag.

    Nadien Jos (Berrens)tegen gekomen. Wat gebabbeld en samen verder gereden naar vergane glorie  Castéra-Verduzan een kuuroord  met warmwaterbronnen. Natuurlijk exclusief geprijsde restaurants in het dorp. Toch maar eentje binnengestapt en lekker gegeten al had het toch ook zijn prijskaartje. Overnacht op de camping . Camping Gers in Castéra-Verduzan


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    08-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van Cahors naar Moissac




                        


    Pont Valentré in Cahors,de stad is aan 3 kanten omsloten door de Lot.







    Even pauze onderweg,  flora wordt subtropisch.

    Lokale windmolen



    Platanenlaan even voor Moissac



    Kathedraal van Moissac

    Onze fietsen werden ook gefotografeerd

    Portaal van de kerk in Moissac


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    08-06-2014, 00:00 geschreven door alhijosi
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 02/12-08/12 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Gastenboek
  • Test
  • even berichten?
  • gevonden
  • solar
  • Een aangename weekend bezoek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!