Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    19-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekort aan opvang asielzoekers

    Eigenlijk is het woord "asielzoeker" al lang niet meer op zijn plaats. Elkeen die van dichtbij bij de migratiepolitiek betrokken is, kan bevestigen dat 90% van de asielzoekers helemaal geen asielzoekers zijn. Het gaat over economische vluchtelingen die van de situatie misbruik maken om naar West-Europa te emigreren. Het is ook logisch. Immers, als alle asielzoekers échte asielzoekers zouden zijn, dan zou 90% van de derde wereld problemen hebben met mensenrechten. Dat is natuurlijk zwaar overleden. Twintig jaar geleden golden er andere normen. Men keek naar het land van herkomst en de politieke stabiliteit. Op die manier kon men al 95% van de asielzoekers wegfilteren.

    Een gouden regel in de economie is: Men krijgt hetgeen men vergoedt. Een vriend van mij heeft een bedrijf in Gent. Hij koppelde het gratis gebruik van de bedrijfswagen van een medewerker aan zijn gerealiseerde omzet. Indien de medewerker dus dat minimumcijfer draaide moest hij niet bijbetalen voor het eigen gebruik. (het ging over een symbolisch bedrag van 125 euro per maand) Na zes maanden bleek de situatie volledig ontspoord. De medewerker draaide weliswaar de vooropgestelde omzet, maar had de reclame-uitgaven van het bedrijd exponentieel verhoogd! Per maand had hij maar liefst voor 20.000 euro extra reclame gemaakt! Het bedrijf maakte nu zwaar verlies! Moraal van het verhaal: Men oogst wat men zelf gezaaid heeft.
    En dat geldt voor vele zaken, ook voor onze gevoerde migratiepolitiek. Indien men asielzoekers vergoedingen geeft van 1.000 euro per maand en op hotel huisvest dan moet men niet verwonderd zijn dat men massaal asielzoekers naar België lokt. Vele migranten hebben nog nooit een echte badkamer gezien en 1.000 euro komt voor hen overeen met 20 maandlonen. Hoe zou U zelf zijn? Stel je eens voor dat men in Canada aan elke "Belgische vluchteling" 25.000 euro per maand geeft en in luxe huisvest, zou het dan ook niet kriebelen? Meer nog, op het internet staan er massaal veel handleidingen (in het Arabisch, Turks of Russisch) over hoe je naar België kan migreren en hoe je kan genieten van onze gratis sociale zekerheid. 

    Het is totaal onbegrijpelijk dat onze politieke klasse zo met onze welvaart speelt en ons geld aan vreemde mensen uitdeelt. Waarom doen zij dit? Denken ze nu werkelijk dat zij er blijvend electoraal beter van zullen worden? Of zijn zij omgekocht door een bepaalde lobby? Het klopt inderdaad dat de socialisten achter deze migratiepolitiek zitten. Maar de socialisten en de groenen kunnen rekenen op een minderheid van de bevolking. 75% van de Vlamingen wil een hardere aanpak van het migratiebeleid. Het huidige gevoerde migratiebeleid kost ons allemaal handenvol geld. Bovendien is het fundamenteel onfair ten opzichte van die Belgen die heel hun leven hard gewerkt hebben en niet kunnen genieten van dergelijke inkomens. En hebben we nog niet genoeg miserie met onze eigen problemen, zoals de bankencrisis?

    Begrijp mij niet verkeerd. Mensen die in nood zijn moeten geholpen worden. Mensen die het slachtoffer zijn van folteringen of die in hun land van herkomst vervolgd werden omwille van hun politieke of religieuze overtuiging. Maar men moet deze mensen vooral in natura helpen. Men geeft ze best onderdak in een oude legerkazerne waar ze voeding en opvang kunnen krijgen in ruil voor bepaalde activiteiten. (bv briefomslagen plooien, kleine werkjes). Ze dienen cursussen te krijgen en dienen ook daarin ook te slagen. Een loutere aanwezigheid in de les is totaal onvoldoende voor een geslaagde inburgering. Nu hebben de inburgeringscursussen dikwijls als pervers effect dat de asielzoekers er trukken uitwisselen om nog meer van onze maatschappij te profiteren. 
    Na de opleiding dienen de asielzoekers worden begeleid in hun nieuwe job, bv als arbeider of een andere functie. 
    Voor een gefolterde asielzoeker is dergelijke procedure een heuse verbetering. Maar voor een doorsnee goudzoeker is zo'n behandeling geen vooruitgang. En zo moet het ook zijn. Avonturiers en nepasielzoekers moeten België overslaan.

    Het is totaal onbegrijpelijk dat bepaalde linkse groeperingen zich blijven inzetten voor deze stroom aan migranten. Zijn zij blind ofzo? Trop is teveel en dat geldt zeker voor deze nepasielzoekers






    Kritiek op gebrek aan opvang asielzoekers

    Twintig verenigingen en verschillende vakbonden hebben kritiek op de manier waarop België asielzoekers opvangt. Deze winter mogen er geen menselijke tragedies gebeuren, klinkt het bij de betrokken organisaties.

    Als de OCMW’s niet tussenbeide komen, dan is het aan de regering om bijkomende opvangplaatsen te creëren, aldus de actievoerders. Ook moeten uitgeprocedeerde asielzoekers opnieuw toegang hebben tot de opvang. Verder eisen de organisaties dat er extra geld gaat naar de instanties die de asielaanvragen verwerken zodat de achterstand zo snel mogelijk weggewerkt wordt.

    Een van de deelnemers aan het protest was Ciré, het centrum voor coördinatie en initiatieven voor vluchtelingen en vreemdelingen.Ciré stelt dat er geen opvang was voor zo’n 80 asielzoekers die woensdag aankwamen. Uit de cijfers die het centrum heeft, blijkt dat sinds begin september 450 personen op straat terechtkwamen, en 1.900 sinds begin dit jaar. 

    Mensen met een langlopende asielaanvraag die zich al een tijdje in opvangcentra bevinden, moeten recht hebben op financiële steun van het OCMW, meent Ciré. Op die manier kunnen er in de opvangcentra plaatsen vrijkomen voor nieuwkomers.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijke Belgen vrezen Di Rupo

    Dat we van de VLD weinig weerstand moeten verwachten, weten we al sinds de SNEL-BELGWET van Verhofstadt. Wij dragen nog steeds de gevolgen van deze linkse maatregel om Verhofstadt aan zijn premierschap te helpen. En nu zit een Alexander De Croo gereed om een ministerfunctie op te nemen. Daardoor zou hij ook wel eens zijn achterban kunnen verloochenen.

    Met Elio Di Rupo staat er ons een horrorregering te wachten. We krijgen niet alleen een Waal met een hoek af. Neen, we krijgen zelfs een Waalse socialist! Waar hebben we dat verdiend? Vlaanderen stemt rechts en krijgt een linkse regering geleid door het kwaad. Waar zitten CD&V en VLD toch met hun verstand? De rijke burgers zien de donderwolken al hangen en zoeken allerhande "escape" scenario's. En wie gaat de rekening betalen? Inderdaad, Jan Modaal. De doorsnee werkende Vlaming en gepensioneerde die van zijn spaarcenten moet leven. Dit terwijl we nieuwkomers  die niet werken een rijkelijke uitkering bezorgen!



    Rijke Belg wapent zich tegen nieuwe belastingen

     
    Vermogende Belgen maken zich zorgen over de belastingaanval die formateur Elio Di Rupo (PS) plant en bestuderen denksporen om daaraan te ontsnappen. Dat schrijft De Tijd, op basis van een rondvraag bij vermogensbankiers en gespecialiseerde advocaten.
     
    Zo krijgen de advocaten en bankiers vragen over de mogelijkheden om aan de mogelijke vermogensbelasting te ontsnappen. Dat zou vrijwel alleen kunnen door te verhuizen naar het buitenland.
     
    Dat vermogende Belgen beducht zijn voor de plannen van Di Rupo blijkt ook uit een scherpe vertraging van de aavragen tot fiscale regularisatie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat met Ronald Janssen?

    Het proces van Ronald Janssen loopt stilaan op zijn einde. Het viel mij op dat het slechtwerkend gerecht toch niet te lang op zich heeft laten wachten voor deze Assisenzaak. Wellicht is de media-aandacht een belangrijke reden hiervoor.
    Opnieuw kwamen de politiediensten uiterst slecht in de media. Een goedwerkende recherche had wellicht twee moorden kunnen verijdelen. Ofschoon dat Minister Marc Verwilghen de politie rijkelijk heeft beloond, is er defacto weinig verbeterd.

    Om tot de zaak Janssen te komen. Ronals Janssen is wellicht een product van zijn genen en zijn opvoeding. Er is vanalles fout gelopen en de maatschappij draagt daarvan de gevolgen. De man verdwijnt hopelijk de rest van zijn leven achter de tralies. Maar ergens heb ik toch bedenkingen bij onze manier waarop wij psychopaten behandelen. De Westerse maatschappij doet niet veel meer dan gevaarlijke elementen achter tralies stoppen. In de middeleeuwen werden dergelijke individuen op de brandstapel gegooid. Celstraffen dateren van recentere datum. Het is een luxe die pas enkele eeuwen bestaat. In de verre toekomst zal men wellicht anders omspringen met dergelijke gevallen. Het zou mij niet verwonderen mochten ze in de toekomst mensen herprogrammeren. De medische wetenschap weet ondertussen wat er fout loopt bij bv psychopaten. Bepaalde delen van de hersenen functioneren niet naar behoren. Daardoor kunnen psychopaten zich niet inleven in het verdriet van anderen. Ze hebben geen empathisch vermogen. Daardoor begaan ze zulke misdaden en kunnen nadien lachen alsof er niets is gebeurd.

    Iemand als Meester Vermassen mist het nodige psychologische inzicht. Hij hakt bij wijze van spreken met de botte bijl op de daders en hoopt op die manier de slachtoffers genoegdoening te verschaffen. Vermassen kan als geen ander de jury en de media bespelen. Hij is overigens rijk geworden op het verdriet van de mensen. Maar hebben we echt nood aan zulke negentiende eeuwse benaderingswijze? Is het geen hoog tijd dat we wetenschappelijker te werk gaan? Een uitgebreide hersenscan zou al veel meer aan het licht kunnen brengen. Voor mij is een psychopaat als Ronals Janssen vooral een zieke man, een man met een handicap, met een technisch probleem in de hersenen. En zolang we dat niet kunnen behandelen dienen we deze misdadigers op te sluiten. Ik hoop dat we in de verre toekomst embryo's zullen kunnen scannen op psychopatische afwijkingen. Zo zullen we de maatschappij veel leed kunnen besparen. Het lijkt een utopie, maar het is misschien toch niet irreëel.    


    Psychopathie, psychopathische persoonlijkheidsstoornis en afgeleid hiervan psychpathologische persoonlijkheidsstructuur en sociapathie zijn benamingen en omschrijvingen die voorheen gegeven werden aan de persoonlijkheidsstructuur of -stoornis (indien voldoende kenmerken bereikt) die tegenwoordig beter bekend is als de antisociale persoonlijkheidsstoornis. Dit betreft een persoonlijkheidsstoornis waarbij de gewetensfunctie, die zich in baby- en peuterfase ontwikkelt, achterblijft in de ontwikkeling of geheel niet tot stand komt. Tegenwoordig wordt te allen tijde als officiële diagnose de antisociale persoonlijkheidsstoornis geconstateerd en termen die met psycho- of sociopathie samenhangen worden slechts informeel of ter illustratie gebruikt voor mensen bij wie de persoonlijkheidsstoornis zich heeft ontwikkeld met criminele, vaak gewelddadige aspecten.

     

    Historie

    In 1941 publiceerde Hervey Cleckley het boek The Mask of Sanity, waarin hij zestien criteria voor de psychopathische persoonlijkheid gaf. Op basis hiervan ontwikkelde Robert Hare zijn Psychopathy Checklist (de huidige versie is de PCL-R). Hiermee wordt de persoonlijkheid beoordeeld aan de hand van agressief narcisme en een sociaal afwijkende levensstijl. Deze laatste groep criteria komt in grote lijnen overeen met die van de antisociale persoonlijkheidsstoornis.

    In de media is na 1970 veel gepubliceerd over psychopathie, met betrekking tot fictieve personages als Hannibal Lecter en bestaande personen zoals Marc Dutroux, Jack the Ripper, et cetera. Hierdoor is in de maatschappij het idee gevoed dat de persoonlijkheidsstructuur die aan dit gedrag ten grondslag ligt, zeer vaak of altijd dit gedrag met zich meebrengt. Omdat dit niet het geval hoeft te zijn en ook lang niet altijd zo duidelijk het geval is als in deze specifieke gevallen, is de naam antisociale persoonlijkheidsstoornis hieraan gegeven als officiële term voor de diagnose. De termen psycho- en sociopaat en hun afgeleiden hebben derhalve geen officieel karakter meer in de geneeskunde en worden bij voorkeur alleen in die gevallen gebruikt waar extreem crimineel en gewelddadig gedrag voorkomt.

    Psychiatrische visies

    Psychopathie wordt gezien als een handicap waardoor men slecht kan afstemmen op de emoties van anderen. Dit gebrek of zelfs de volledige afwezigheid van empathie is onder meer aangetoond uit onderzoek waarbij hersenactiviteit is gemeten in situaties waarbij psychopaten anderen een fout zien maken [1]. Gebieden in de hersenen zoals de cortex cingularis anterior, waar emotionele prikkels (zoals beloning en straf) worden verwerkt[2] lieten daarbij minder activiteit zien dan bij controleproefpersonen. Chronisch agressieve mannen vertonen een kleinere neurale respons in de dorsomediale prefrontale cortex op plaatjes met emotionele gezichtsuitdrukkingen, dan niet-agressieve mannen [3] Deze kenmerken kunnen wijzen op een gebrek aan empathie. Dit kan een belemmering vormen in het sociale contact met anderen en is vermoedelijk ook moeilijk te corrigeren.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debatavonden te Antwerpen over migratie: Onhoudbaar?

    ‘Migranten profiteren massaal van sociale uitkeringen en OCMW.’ ‘Onze sociale zekerheid trekt steeds meer migranten aan.’ ‘Dit wordt onhoudbaar. Onze welvaart is in gevaar.’

    Het zijn stellingen die vaak gehoord worden. In meer of minder genuanceerde vorm. Bij publieke opinie, maar ook in media en beleid.

    In een reeks open gespreksavonden willen we hier dieper op ingaan. Met inbreng van academici, beleidsmakers en middenveld.

    Kloppen de stellingen? Hoe kunnen we die realiteit verklaren? Hoe ziet de toekomst eruit?

    Welke uitdagingen stellen zich voor onze sociale zekerheid? En hoe kan het Antwerps beleid

    en middenveld hier mee om gaan?

    Migratie en sociale zekerheid – 19/10/2010

    Hoe werkt de sociale zekerheid? Welke migranten vallen terug op sociale uitkeringen, en waarom?

    20u-20u50: Sociale zekerheid voor beginners

    (Wout Jaminé – ACV)

    Hoe is de sociale zekerheid ontstaan? Wat zijn de verschillende poten van de sociale zekerheid? Hoe wordt de sociale zekerheid gefinancierd? Aan welke voorwaarden moeten migranten voldoen als ze sociale uitkeringen willen krijgen?

    20u50-21u: Vragen uit het publiek

    21u-21u50: Migranten en sociale uitkeringen: inkomen en diversiteit

    (Vincent Corluy – Universiteit Antwerpen)

    Wat is het verschil in tewerkstelling tussen Belgen en migranten? Hoeveel migranten vallen terug op sociale uitkeringen? Hoe verklaar je dat? Welk profiel hebben deze migranten? Wat heeft dat voor gevolgen naar inkomen en armoede? En hoe evolueren die trends in de tijd?

    21u50-22u: Vragen uit het publiek

    Wout Jaminé werkt voor ACV. Binnen de koepel ACW werd in 2008 de campagne

    ‘De sociale zekerheid is er voor u’ gelanceerd. Deze wou het grote publiek sensibiliseren over de geschiedenis en verwezenlijkingen van het sociaal zekerheidssysteem, en een maatschappelijk debat op gang brengen rond de uitdagingen in de toekomst. De campagne wordt vandaag nog verder gezet naar scholen en (jongeren)groepen.

    Vincent Corluy is sinds januari 2007 voltijds onderzoeker bij het Centrum voor Sociaal Beleid – Herman Deleeck. Op dit moment werkt hij aan het BOF-project ‘open grenzen voor een leefbare welvaartsstaat?’, die de interactie-effecten tussen migratie en welvaartsstaat wil bestuderen. Hij werkte ook mee aan het onderzoek ‘Before & After’, dat de socio-economische trajecten van geregulariseerden na de regulcampagne 2000 onderzocht.

    Een bundeling van onderzoeken en andere achtergrondinformatie vind je hier, na de info-avond.

    Migratie en sociale bijstand – 26/10/2010

    Hoe werkt het OCMW? Welke migranten vallen vandaag terug op OCMW-steun? Hoe komt dit? En hoe zijn steunaanvragen geëvolueerd in de tijd?

    20u-20u50: Sociale bijstand voor beginners

    (Fabienne Crauwels - VVSG)

    Hoe werkt het OCMW? Welke steun kan het OCMW geven? Hoe werkt leefloon, equivalent leefloon, dringende medische hulp en extra steun? Welke migranten kunnen hier beroep op doen en onder welke voorwaarden?

    20u50-21u: Vragen uit het publiek

    21u-21u30: Evolutie van steunaanvragen in de tijd

    (Alexandre Lesiw - POD Maatschappelijke Integratie)

    Hoeveel migranten doen vandaag beroep op het OCMW en op welke steun? Hoe is de vergelijking tussen Antwerpen en andere Belgische centrumsteden? Hoe zijn die steunaanvragen geëvolueerd in de tijd? Welke trends zien we daarin? Hoe vallen die trends te verklaren?

    21u30-22u: Migratie, activering en de arbeidsmarkt

    (Sarah Carpentier – Universiteit Antwerpen)

    Hoe werkt de activeringsaanpak in de Belgische bijstand? Wat zijn de kenmerken van de bijstandspopulatie? Hoe loopt de uitstroom naar tewerkstelling: duur tot tewerkstelling & wie start in welk soort tewerkstelling (art. 60, activering, interimwerk,...)?

    22u-22u10: Vragen uit het publiek

    Fabienne Crauwels is stafmedewerker Vreemdelingenbeleid bij de Vlaamse Vereniging Steden en Gemeenten. De VVSG ondersteunt Vlaamse steden, gemeenten en OCMW’s en is hun belangenverdediger naar andere overheden toe.

    Alexandre Lesiw is directeur generaal bij de Programmatorische Overheids Dienst Maatschappelijke Integratie. Deze dienst zorgt, als schakel tussen federale overheid en de OCMW’s, voor de terugbetaling van leeflonen en andere OCMW-steun. Tegelijk geven ze ook beleidsadviezen en voeren het beleid verder uit (sociale economie, armoedebestrijding, grootstedenbeleid).

    Sarah Carpentier studeerde af als sociologe bij de KULeuven. Na werk in de sociale sector kwam ze in 2005 bij het CSB terecht, waar ze vandaag een doctoraatstudie maakt over de impact van ocmw-beleid op de duurzame arbeidsintegratie van bijstandsgerechtigden.

    Een bundeling van onderzoeken en andere achtergrondinformatie vind je hier, na de infoavond.

    Prognoses voor de toekomst – 9/11/2010

    Hoe zal onze bevolking in de toekomst evolueren? Welke uitdagingen stelt dit aan sociale zekerheid en bijstand? Hoe kan een beleid hiermee omgaan?

    20u-20u20: Prognoses over demografie

    (Karel Neels – Universiteit Antwerpen)

    Hoe is onze bevolking de laatste decennia veranderd? Hoe zit het met de trends van vergrijzing, vergroening en extra migratie? Hoe zal dit in de toekomst verder evolueren?

    Welke nieuwe huishoudtypes zijn ontstaan, en welke nieuwe zorgvragen zullen die in de toekomst stellen? Welke migratiestromen vallen er te voorspellen voor de toekomst? En in hoeverre zullen die een extra zorgvraag genereren?

    20u20-20u40: Prognoses over sociale zekerheid

    (Celien Van Moerkerke – federale studiedienst ABVV)

    Welke knelpunten stellen zich vandaag al in de sociale zekerheid? Welke trends zagen we de voorbije jaren? Welke uitdagingen zijn er nu al te voorzien voor de toekomst?

    20u40-20u50: Vragen uit het publiek

    Hoe kunnen beleid en sociale zekerheid omgaan met deze nieuwe uitdagingen (meer vraag en minder aanbod)?

    20u50-21u10: Een eerste piste: migratiebeleid verstrengen (vraag verkleinen)

    (Jan De Lien – Progress Lawyers Network)

    Het migratiebeleid werd de laatste jaren op verschillende vlakken verstrengd. Op federaal en op lokaal Antwerps vlak. Vaak vanuit de argumentatie dat extra migranten tot meer sociale steunvragen leiden. En dat we de toestroom migranten dus moeten inperken om ons sociaal stelsel te beschermen. Een advocaat geeft een overzicht van die verstrenging de laatste jaren (meer controle schijnhuwelijken, strengere regels gezinshereniging, strengere beoordeling regularisatie,…) en toetst die verstrenging aan wettelijke grenzen.

    21u10-21u30: Een tweede piste: sociale zekerheid herfinancieren (aanbod vergroten)

    (Celien Van Moerkerke – federale studiedienst ABVV)

    De sociale zekerheid is een model van solidariteit. Deze piste wil die solidariteit blijven verdedigen. Als zich nieuwe zorgvragen stellen, moeten we de sociale zekerheid kunnen uitbreiden. Door op zoek te gaan naar nieuwe financieringsbronnen en herverdeling van rijkdom (via vermogensbelasting en andere).

    21u30-21u50: Een derde piste: extra migratie om sociale zekerheid betaalbaar te houden?

    (Karel Neels – Universiteit Antwerpen)

    Soms wordt gesteld dat we – met de toenemende vergrijzing – vooral extra jonge werkers gaan nodig hebben om de ouderen te onderhouden en ons welvaartspeil te behouden. Extra migratie organiseren om ons sociaal stelsel te kunnen behouden. Is dit een realistische piste? Wat zijn de knelpunten? En wat kunnen de gevolgen zijn van beperking van migratie (eerste piste)?

    21u50-22u: Vragen uit het publiek

    Karel Neels is als onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Longitudinaal en Levensloop Onderzoek, en werkt aan Universiteit Antwerpen en VUB. Hij voerde o.a. onderzoek naar demografische ontwikkelingen en veranderende huishoudtypes, en hoe die zorgvragen in de toekomst kunnen beïnvloeden.

    Jan De Lien is als advocaat verbonden aan het Progress Lawyers Network: een netwerk van advocatenkantoren die samenwerken rond sociale rechten, gelijkberechtiging en verdedigen van democratische rechten. Als advocaat schrijft hij in de Administratieve Wegwijzer voor Vreemdelingen, Vluchtelingen en Migranten en heeft zich gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht.

    Celien Van Moerkerke is verbonden aan de federale studiedienst van het ABVV.

    Binnen ABVV/FGTB werkt ze als beleidsadviseur en specialiste sociale zekerheid.

    Een bundeling van onderzoeken en andere achtergrondinformatie vind je hier, na de

    infoavond.

    Migratie en Antwerps Sociaal Beleid - 16/11/2010

    Op welke manier drukt migratie op Antwerpen stad en OCMW? Hoe gaat het beleid hier

    vandaag mee om? En wat kunnen alternatieve beleidspistes zijn?

    20u-20u40: Migratiedruk op Antwerpen stad en OCMW

    (Monica De Coninck)

    Op welke manier komt Antwerpen stad en OCMW vandaag onder druk door migratie?

    Hoeveel en welke steunaanvragen krijgt het OCMW vandaag, wat is het profiel van die steunvragers, en hoe zijn de aanvragen (en de effectieve toekenningen) geëvolueerd de laatste jaren?

    Welke andere groepen moet het OCMW ook bedienen? Hoe zijn andere steunvragen ook geëvolueerd? (meer vergrijzing, naast meer migratie). Hoe gaat het Lokaal Sociaal Beleid om met deze maatschappelijke dilemma’s? En zijn er ook andere factoren die die keuzes bepalen? (budget OCMW, stedelijke begroting, vertraagde terugbetaling steun door federaal niveau,…)

    Debat

    De Antwerpse stad en het OCMW voeren de laatste jaren een eigen migratiebeleid. Om de druk op de stedelijke samenleving en het OCMW draagbaar te houden, wordt op sommige vlakken een ontradingspolitiek gevoerd. Antwerpen voerde een verstrengde controle op schijnhuwelijken in, heeft een eigen procedure rond dringende medische hulp, stelde federaal voor de criteria rond gezinshereniging te verstrengen, besloot individuele adviezen te geven in de regularisatiecampagne.

    De argumenten zijn verscheiden.

    Antwerpen zou sowieso al veel migranten aantrekken, en een te gul beleid zou enkel meer ‘aanzuigeffect’ genereren.

    Federaal zou een asielbeleid gevoerd worden dat afgewenteld wordt op de stad, die daar geen extra middelen voor krijgt. Het OCMW zou gegeven steun ook te laat of niet terugbetaald krijgen van de staat.

    En stad en OCMW moeten ook een stedelijk beleid voeren, waarbij ze (beperkte) middelen moeten verdelen over verschillende groepen. Ze moeten ook waken over de leefbaarheid in de stad (sociale mix e.a.)

    In debat willen we deze argumenten verder uitdiepen:

    20u40-21u: Sociaal beleid en aanzuigeffect:

    (Bart Meuleman – KU Leuven)

    In hoeverre trekt het (sociaal) beleid van een welvaartsstaat extra migranten aan? Welke factoren maken dat migranten naar België komen? Zijn er andere verklarende factoren?

    Werkt een ontradingspolitiek ook effectief? Komen er daardoor minder migranten?

    21u – 21u20: Lokaal en federaal niveau

    (Isabel Casteleyn – kabinet Wathelet)

    Hoe wordt een federaal beleid afgewenteld op de stad? Welke problemen zijn er bij de terugbetaling van steunaanvragen? Hoe gaan andere Vlaamse grootsteden en OCMW’s hiermee om?

    21u20-21u40: Een stedelijk sociaal beleid

    (Dirk Geldof – Groen!)

    Op welke manier kan een alternatief sociaal beleid gevoerd worden? Gaat de discussie over hoe de krimpende koek te verdelen? Of hoe de koek groter maken, door een herverdelingspolitiek tussen arm en rijk? Hoe realistisch is dit? Geeft meer diversiteit per definitie meer samenlevingsproblemen? Hoe kan een beleid hier alternatief mee omgaan?

    21u40-22u: Debat en vragen uit het publiek

    Monica De Coninck is sinds 2001 voorzitster van OCMW Antwerpen. Sinds 2007 is ze, vanuit sp.a, ook schepen van sociaal beleid, diversiteit en loketten.

    Bart Meuleman is als onderzoeker verbonden aan het interdisciplinaire

    onderzoeksprogramma ‘Sociale Cohesie en Diversiteit’ van de KU Leuven. Hij doctoreerde op de invloed van macro-sociologische factoren op attitudes rond migratie in Europa.

    Isabel Casteleyn was als juriste vreemdelingenrecht verbonden aan het Vlaams Minderhedencentrum, en werkt vandaag als adviseur bij staatssecretaris Wathelet. Ze was nauw betrokken bij de implementatie van de regularisatiecampagne 2009.

    Dirk Geldof werkte tussen 1991 en 2002 als co-auteur aan de Jaarboeken Armoede en Sociale Uitsluiting en is als gastprofessor en docent verbonden aan Universiteit Antwerpen, EHSAL en Karel de Grote Hogeschool. Tussen 2001 en 2006 zat hij als Groen!- fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad. Sinds januari 2007 zetelt hij als Groen!-raadslid in het OCMW Antwerpen.

    Praktisch:

    De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen

    Onthaal vanaf 19.30u. Sessies: 20-22u.

    Toegang GRATIS

    Inschrijven:

    Per dag inschrijven. Mailen naar sam.mampaey@de8.be met vermelding van datum, naam, aantal aanwezige leden en organisatie.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook Chador in Vlaamse gemeenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We moeten verdraagzaam zijn, dat is juist. Maar hoever moeten we gaan met onze religieuze tolerantie? Neem nu de Chador. De Chador, het zwarte gewaad waarin moslima's zich hullen behoort totaal niet tot onze Westerse cultuur. Het is typisch islamitisch gewaad dat wordt gedragen in de meest extremistische islamitische landen, zoals Iran en Saoudi-Arabië. Het is dus een symbool van autoritaire moslimstaten. 

    In de meer Europees gerichte islamitische landen zal je uiterst zelden een Chador zien dragen, zoals bijvoorbeeld in Marokko, Tunesië of Turkije.
    Om één of andere reden zie je de moslima's steeds radicaler worden in Vlaanderen. Komt het door hun hoeveelheid, de massale instroom of is het een verandering in hun houding? Hoe dan ook, alles verandert in zo'n razendsnel tempo dat wij Westerlingen echt problemen beginnen te krijgen om ons aan te passen aan deze nieuwe klederdracht die ons totaal vreemd is. 

    Hoever moeten wij in onze religieuze tolerantie gaan? Gaan wij tolereren dat wij door zulke vrouwen bediend worden bij de overheid? Gaan wij zulke klederdracht aanvaarden van het onderwijzend personeel? Gaan wij uiteindelijk een boerka moeten slikken in West-Europa?

    Zachte heelmeesters maken smerige wonden. We laten alles maar op zijn beloop. We zien wel. De wereld lacht met West-Europa. Geen grenzen, gratis sociale zekerheid, een beroepsleger met verouderd materiaal...Wij zijn het West-Romeinse rijk aan de vooravond van het verval.

    Geen enkel politicus die iets durft te ondernemen. De socialisten zien in de massale migrantenstroom een leger van nieuwe kiezers. De liberalen flirten wat, maar ondernemen weinig. En echt rechtse partijen komen gewoon niet aan de bak. Wat men niet inziet, is dat het GRATIS verhaal van Steve Stevaert door iemand moet betaald worden. En ooit geraakt al het geld op. Denkt men nu werkelijk dat geld kan blijven uitdelen? Of is men zo simplistisch dat men denkt dat men het groot kapitaal kan strikken. Bovendien kan men de "rijken" maar één keer hun geld afpakken. Nadien zijn ze weg. En dan vervalt men in een soort van communistisch verhaal, waar niets meer goed functioneert.

    Het is ongelofelijk dat we hier in Vlaanderen moeten vaststellen dat wij steeds "linkser" worden, terwijl de linkse landen eindelijk een liberale koers varen en er de vruchten van plukken.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politie is Uw vriend

    Klachten over fraude bij examen politietop

    Vier van de vijf kandidaten die op 30 september deelnamen aan het mondelinge examen voor de opvolging van Fernand Koekelberg als commissaris-generaal bij de federale politie zijn gezakt. Vier van de vijf die een dag later hun examen aflegden zijn geslaagd. Die toevalligheid roept intern vragen op.
     
    Alle kandidaten kregen dezelfde vraag over de begroting. Bij de examens waren vakbondsafgevaardigden aanwezig. Zij worden er nu van verdacht de vraag te hebben verklapt. Enkele verliezers kondigen aan dat ze de procedure gaan aanvechten, weet de krant De Morgen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agentes rekenen exhibitionist in
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Noorse agentes op vakantie rekenen exhibitionist in

    Torrevieja, Spanje, vakantie. Dat is vér weg van het werk, denk je dan als Noorse politieagente. Maar dat was buiten een Spaanse exhibitionist gerekend voor een groep van vijf Noorse agentes. Zij zagen zich namelijk verplicht de potloodventer tegen de grond te werken.

    De vijf dames werden op een avond door de kerel aangesproken toen ze van een restaurant kwamen. Hij was vrijwel naakt en vroeg of het groepje niet geïnteresserd was in zijn hele lichaam. "We waren geïrriteerd, want er liepen ook veel ouders met jonge kinderen op straat", vertelt Helen Solheim in de Noorse krant VG. De agentes wilden de exhibitionist aanhouden, maar hij sloeg op de vlucht.

    De dames liepen achter hem aan en konden hem vatten toen hij struikelde. Ze hielden hem in bedwang tot hun collega's van de Guardia Civil eraankwamen. "Het was niet makkelijk. Hij zweette enorm en daarom was hij als een glibberige paling", verklaarde een van de agentes achteraf.

    Voor de rest verliep de vakantie in Torrevieja prima voor de vriendinnen. Zodanig zelfs dat de Noorse agentes al meteen geboekt hebben in de badplaats voor volgend jaar.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippetje nodig?

    Uitbater kippenkraam hield bordeel in Herents tuinhuis

    Een 37-jarige uitbater van een kippenkraam uit Froidchapelle heeft vandaag voor de Leuvense correctionele rechtbank opschorting van straf gekregen voor het prostitueren van vier vrouwen tussen september 2007 en augustus 2008. De procureur des konings vorderde aanvankelijk 18 maanden cel, deels met uitstel.
     
    Met mobilhome naar klanten
    Jurgen R. stuurde in die periode vier vrouwen de prostitutie in. Hij had een tuinhuis in de Spekstraat in Herent ingericht als ontvangstruimte. Verder reed hij met een mobilhome de vier meisjes naar klanten, waardoor er ook sprake was van een escortedienst. De man had geld nodig omdat het slecht ging met zijn zaak. Inmiddels heeft hij een nieuwe job als kippenhandelaar en heeft hij zich verzoend met zijn vrouw.
     
    Volgens het parket bracht het handeltje hem minstens 56.406 euro op. De rechter verklaarde dat bedrag verbeurd. Verder moet er nog voor ongeveer 10.500 euro kosten betaald worden.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste dieet voor vrouwen

    Britse stript 61 kilo kwijt

    Karen Nisbet verloor 61 kilo na een cursus strippen in een nachtclub.
    Karen Nisbet voor haar stripteasekuur.
    Karen Nisbet voor haar stripteasekuur.
    De Britse Karen Nisbet was het beu om de dikste mama aan de schoolpoort te zijn. Met haar 114 kilo vond de 31-jarige moeder van twee kinderen dat het hoog tijd was om te gaan afslanken.

    De manier waarop ze haar gewicht verloor, is best opmerkelijk. Op aanraden van een vriendin ging ze stripteaselessen volgen in een nachtclub.

    Pikant
    Het resultaat mag best gezien worden. Karen verloor ruim 61 kilogram en kan nu pikante lingerie aantrekken om nog stijlvoller uit de kleren te gaan.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister verdwenen?

    Mentaal gehandicapte Belg al twee dagen vermist in Elzas

    Verdween bij uitstap met 20-tal toeristen

    Het Elzas-stadje Riquewihr, waar de 68-jarige Belg twee dagen geleden spoorloos verdween.

    De Franse autoriteiten hebben de grote middelen ingezet om een 68-jarige Belgische mentaal gehandicapte terug te vinden. De man is twee dagen geleden tijdens een uitstap in het stadje Riquewihr verdwenen. Dat meldt de prefectuur van het departement Haut-Rhin (noordoosten).

    "Een vijftigtal ambtenaren, onder wie veertig gendarmes gesteund door twee hondenpatrouilles en een rijkswachthelikopter, hebben zonder onderbreking Riquewihr en omgeving afgespeurd, waar de verdwijning van de man dinsdagnamiddag werd gesignaleerd", luidt het. In de lokale pers werd ook een oproep tot getuigen gelanceerd.
     
    Christian Cloquette, die voorlopig onvindbaar blijft, maakte deel uit van een groep van een twintigtal toeristen. Hij verdween uit het oog van de reisbegeleidsters tijdens een bezoek aan het zestiende-eeuwse stadje in de Elzas. Er werd een nationaal opsporingsbericht uitgevaardigd. "De Duitse en Zwitserse autoriteiten werden eveneens op de hoogte gebracht voor het geval de verdwenen man buiten het afgezochte gebied is geraakt", voegde de prefectuur er nog aan toe.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijles nodig?

    Lerares gaf minderjarige leerling speciale bijlessen

    Jessica Pomerleau keek op geen extra lesuur. De Amerikaanse gaf een van haar leerlingen 'speciale bijlessen' maar daar kwam een einde aan omdat de jongen minderjarig is.

    Er kwam een einde aan het verhaal toen de moeder van een medeleerling geruchten hoorde over een lerares die van bil ging met haar leerlingen. Ze stapte naar de school in Waterboro, Maine.

    Onderzoek bracht aan het licht dat Jessica Pomerleau inderdaad seks had met een van haar leerlingen. Ze gaf de jongen ook mariuhana. Toen de politie daar achter kwam, hield ze een huiszoeking bij de Amerikaanse. Er werd 'spul' in beslag genomen en naar het labo gebracht. Op de analyseresultaten is het volgens de politie nog wachten. Pomerleau werd opgesloten op beschuldiging van seks met een minderjarige en dealen. Na het betalen van een forse borgsom werd de 36-jarige opnieuw vrijgelaten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw achter stuur

    Vrouw belandt met auto op opengaande brug in Brugge

    Een vrouw is vanmiddag aan de dood ontsnapt toen de Scheepsdalebrug in Brugge, waarop ze met haar auto stond, plots openkantelde. De brug werd net op tijd gestopt. Hoe de brug plots kon omhoog gaan, wordt nu grondig onderzocht. Ze wordt vanop afstand bediend door brugwachters. Mogelijk is er een menselijke fout begaan, of werkten de camera's of lichten niet goed. Ook het slachtoffer kan in de fout zijn gegaan door het rode licht te negeren.
     
    De openkantelende brug kon net op tijd geblokkeerd worden door de wachters, die door de hulpdiensten waren verwittigd. Na het neerlaten van de brug reed de vrouw ongedeerd weg. Haar auto liep ook geen schade op. De lokale politie van Brugge kent de identiteit van het slachtoffer nog niet.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Prinses Astrid: "Marie-Rose was een prachtvrouw"

     

    Er is een posthume verzoening gebeurd tussen het Belgische koningshuis en de in februari aan kanker overleden politica Marie-Rose Morel. Op een plechtigheid van de Vlaamse Liga Tegen Kanker vertrouwde prinses Astrid de moeder van Marie-Rose Morel toe dat ze "de strijd van die prachtige vrouw" van nabij had gevolgd. Astrid drukte ook haar medeleven uit aan een verbouwereerde Frank Vanhecke. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws. Het menselijke gebaar is opvallend, want zeven jaar geleden werd Marie-Rose Morel op een handelsmissie waar ze de rolstoel van haar vader Chris voortduwde, nog gesommeerd om minstens 50 meter van prins Filip en prinses Mathilde te blijven.

     
     Prinses Astrid kwam warm en oprecht over. Roosjes dagboeken die we meegaven, zouden ook naast haar bed komen te liggen.  
    Moeder van Marie-Rose Morel
    Frank Vanhecke op de begrafenis met Myriam, de moeder van Marie-Rose,
    Frank Vanhecke op de begrafenis met Myriam, de moeder van Marie-Rose, © photo news
    Prinses Astrid woonde vorige week in het Vlaams parlement een plechtigheid bij van de Vlaamse Liga Tegen Kanker. Tijdens de plechtigheid werden ook de aan kanker overleden parlementsleden Erika Thijs (CD&V) en Marie-Rose Morel herdacht. Na het officiële gedeelte drong prinses Astrid erop aan om even met de familie van Marie-Rose te praten. "De prinses kwam haar medeleven betuigen en had enkele vriendelijke woorden voor ons", zegt een verbaasde Vanhecke in Het Laatste Nieuws. "Dat siert haar als mens. Politieke conclusies moet je daar niet uit trekken."

    Schrik van het hof
    "Plots stapte prinses Astrid recht op Frank af en feliciteerde hem met wat hij voor Marie-Rose had gedaan en betekend", zegt ook Marie-Roses moeder Myriam Van Loon op haar blog. "Er was geen vijftig meter afstand tussen de prinses en de man die ooit de schrik van het hof belichaamde", merkt zij op.

    Tranen
    Met opwellende tranen in de ogen vertrouwde prinses Astrid Myriam Van Loon toe dat ze "de strijd van die prachtige vrouw tegen kanker had gevolgd" en dat ze zich als moeder van vier kinderen kon inbeelden dat "het moeten achterlaten van twee kleine kinderen Marie-Rose het meest zeer zal hebben gedaan". De moeder van Marie-Rose Morel toont zich onder de indruk van het medeleven van prinses Astrid. "Ze kwam warm en oprecht over", zegt Myriam op haar blog. "Roosjes dagboeken die we meegaven, zouden ook naast haar bed komen te liggen."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politie is Uw vriend...


    Dat er vanalles fout loopt bij onze politiediensten is geen nieuws onder de zon. Het is pas nu - als gevolg van de Panorama-uitzending -  dat men plots in actie schiet, of althans de indruk geeft iets te zullen ondernemen. Het zou mij enorm sterk verwonderen mocht er plots iets structureel gaan wijzigen binnen de politiediensten.
    Eigenlijk dateren deze problemen al uit de tijd van Marc Dutroux. Witte ridder Marc Verwilghen ging deze Ageasstal eens uitmesten. De Rijkswacht en Politie werden samengevoegd, maar o.a. de zaak van Annick Van Uytsel bewijzen dat er momenteel toch nog veel vierkant draait bij deze eengemaakte politie. Men heeft te maken met interne rivaliteit, corruptie en een graaicultuur. Nochtans heeft de politiehervorming maar liefst 20 miljard oude BEF gekost! Dat geld bleek niet meer dan een druppel op een hete plaat. De hedendaagse politie-agenten verdienen meer dan pas afgestudeerde universitair geschoolden. Let wel op, een beginnende "politie-inspecteur" heeft een mini-opleiding gekregen van slechts enkele maanden.  Dat is niet normaal. Bovendien dit soort mensen zijn totaal niet opgeleid voor deze ingewikkelde maatschappij. Niet zelden begaan politie-inspecteurs falikante fouten.

    Men goochelt met titels, functies en vergoedingen. De graaicultuur is wel degelijk structureel. De politieke benoemingen aan de top zijn geen goed voorbeeld voor de rest van het politiekorps. De excessen, de diefstallen en drankgebruik zijn ongezien. Nu en dan komt er eens een "gevallen" politie-officier in het nieuws. Maar meestal wordt alles in een doofpot gestoken.

    Zo ook bij de graaicultuur binnen het Hasseltse politiekorps. De Hasseltse Procureur en de politiek -Is dat niet hetzelfde?- deden hun uiterste best om de klokkenluiders onderuit te halen, maar ze faalden. Uiteindelijk kon burgemeester Claes niet veel anders dan een mea culpa slaan, maar het was volledig tegen haar zin.  

    Wat kunnen we verwachten? Niets. Het doet mij denken aan The Untouchables waarbij men eigenlijk tubula rasa diende te maken om te kunnen functioneren. Rotte appels dient men op pensioen te plaatsen. Men dient de structuren volledig overhoop te halen, mensen te verplaatsen, politieke benoemingen af te schaffen en nieuwe externe elementen toe te voegen.

    Daarnaast moet men de hardwerkende politiemensen stimuleren en belonen. En dat betekent ook dat men de criminelen vasthoudt en straft. Want er is toch niets frustrerender dan een politieman die dieven vat en kort nadien moet vaststellen dat deze dieven doodleuk terug op straat lopen. Dat kan toch niet? Ook die massale toevloed van criminele buitenlanders. Het is vechten tegen de bierkaai! Wanneer gaat men de grenzen eindelijk eens afsluiten? Let op, ik wens iedere échte hulpbehoevende te helpen. Maar wij zijn toch niet het OCMW van de wereld. Dat alles werkt ook op onze zenuwen. Ik kan mij inbeelden dat een jonge idealist die bij de politie gaat werken, na enkele jaren ofwel er de brui aan geeft, ofwel mee wordt opgeslorpt en meedoet aan de cultuur van profiteren. 

    Ik denk niet dat de politiek dit kan oplossen.



    Grootschalig onderzoek naar graaicultuur politie

    Het Comité P, het orgaan dat de politiediensten controleert, voert een groot doorlichtingsonderzoek naar de "graaicultuur" in de Belgische politiekorpsen.

    "We zijn er al bijna een halfjaar mee bezig. Omdat het onmogelijk is om alle korpsen door te lichten, werken we op basis van een uitgebreide steekproef", zegt Bart Van Lijsebeth, de voorzitter van het Comité P in de Concentrakranten.
     
    Concreet wordt het systeem van de toelagen (zoals premies voor overuren en weekendwerk) en de vergoedingen (voor alle mogelijke onkosten) volledig binnenstebuiten gekeerd. De resultaten van de verschillende korpsen worden met elkaar vergeleken. Op die manier moet duidelijk worden bij welke korpsen er sprake is van misbruik. Het onderzoek moet in de loop van 2012 klaar zijn.
     
    Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) zegt ondertussen dat er dringend nood is aan een aanpassing van de politiepremies. "Politiemensen moeten extra betaald worden als ze een lastige opdracht uitvoeren. Maar die premies moeten wel gerechtvaardigd zijn", zegt ze.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaat De Croo lef tonen of niet?
    Als de nota van Di Rupo wordt uitgevoerd, is economie over vijf jaar kapot"
    Alexander De Croo. © photo news

    Als de nota van formateur Elio Di Rupo sociaal-economisch wordt uitgevoerd, dan is de economie over vijf jaar kapot. Dat zegt Open Vld-voorzitter Alexander De Croo in een interview met het weekblad Humo. Hij herhaalt daarin dat zijn partij geen deel zal uitmaken van een regering die de aanbevelingen van de Europese commissie niet uitvoert of van een regering met meer partijen dan nodig.

    In het weekblad herhaalt De Croo de richting die Europa voor ons land dicteert: er moet bespaard worden op de uitgaven, er moeten meer mensen aan de slag en die moeten langer werken. "Dat zijn geen vrijblijvende aanbevelingen. Voor ons is het zeer duidelijk. Wij stappen niet in een regering die de Europese aanbevelingen naast zich neerlegt", aldus De Croo.

    Volgens de liberale voorzitter weet de PS "dat je geen 20 miljard euro besparingen kan realiseren door alleen maar nieuwe belastingen in te voeren". Als je de nota van formateur Di Rupo sociaal-economisch uitvoert, "gaat dit land recht naar de afgrond", klinkt het.

    "Ik wil ervoor vechten"
    Opmerkelijk is dat hij die tekst omschrijft als de nota "die straks de openingszet is van de PS". Maar, hij mag het dan wel niet eens zijn met de nota, "ik wil er tenminste voor vechten om daar iets aan te doen. Als we de N-VA waren gevolgd, was er nu geen splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, geen staatshervorming en geen financieringswet. Dan was de chaos compleet".

    Hij herhaalt nog eens niet in een regering te gaan zitten met meer partijen dan nodig. "Zes partijen is voldoende", aldus De Croo. "Als ik moet kiezen tussen een linkse belastingregering of een stabiele hervormingsregering die twee Vlaamse zetels tekort komt, is mijn keuze snel gemaakt." Hij herhaalt nog eens dat voor hem N-VA die Vlaamse meerderheid onmogelijk maakt.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bolkestein ontmaskert nepliberaal Verhofstadt

    Bolkestein: 'Verhofstadts bevliegingen kunnen wij missen als kiespijn'

    Anders dan de Belgische liberaal Guy Verhofstadt meent, zijn wij noch gebaat bij een federaal Europa noch bij euro-obligaties. Dat stelt oud-Europees Commissaris, Frits Bolkestein.

    In zijn column van 30 augustus zingt Pieter Hilhorst de lof van Guy Verhofstadt, voormalig minister-president van België en nu fractievoorzitter van het liberale contingent in het Europees Parlement. Die loftuitingen zijn niet terecht. Ik beperk mij tot twee hoofdpunten: het federale Europa en de euro-obligaties.

    Loslaten
    Verhofstadt keert zich tegen het idee van de natiestaat. 'Wij hebben moeite om dat los te laten. Dát is ons probleem. Wij hebben moeite ons een post-nationaal Europa voor te stellen.' Hier spreekt de Belgische politicus. Nergens in Europa wordt het idee van een Europese federatie aangehangen behalve in België. Dit komt omdat de Belgen die federatie zien als een oplossing voor hun communautaire problemen. Maar dat is zij niet.

    Verhofstadt houdt niet van de Belgische staat. Daar kan ik inkomen. Maar andere Europeanen houden wel van de staat waarin zij wonen. Dit afdoen als vulgair nationalisme is onwaarachtig en goedkoop. In een federaal Europa zou Nederland de plaats bekleden van Beieren in het huidige Duitsland of Catalonië in het huidige Spanje. Willen wij dat?

    Het tweede punt betreft de euro-obligaties. Verhofstadt's plan komt er op neer dat alle Eurolanden hun overheidsschuld zouden laten fuseren. Die enorme schuldenberg zou dan moeten worden gefinancierd door euro-obligaties, die door alle Eurolanden zouden moeten worden gegarandeerd. Dit is een slecht plan waar Nederland nooit mee akkoord moet gaan en wel om twee redenen.

    Ten eerste zouden Nederland en Duitsland dan fors meer moeten betalen op hun staatsleningen dan nu. Gemiddeld over de eurozone is de 10-jaars rente op staatsleningen nu 4,75 procent. In de VS 2,25 procent, dus minder dan de helft van het Europese gemiddelde. Gemeenschappelijk uitgegeven euro-obligaties zouden onherroepelijk leiden tot een duurdere euro, tot concurrentieverlies en dus tot lagere economische groei. Willen wij dat?

    De voormalige thesaurier-generaal en monetaire econoom Pieter Korteweg heeft berekend dat op een Nederlandse staatsschuld van 440 miljard euro de extra rentelasten 9 miljard per jaar zouden bedragen.

    Luilekkerland

    Dan de tweede reden. Die is in feite nog belangrijker dan de eerste. De euro heeft de tekortlanden in staat gesteld door een kunstmatig lage rente op te grote voet te leven. Zij bevonden zich in een luilekkerland. De euro-obligaties zullen hetzelfde doen. De tekortlanden zullen zich kunnen verschuilen in de anonimiteit van de Europese schuldenberg. Zij zullen worden afgeschermd van de markt. Dat zou hun verantwoordelijkheid verminderen terwijl die nu juist zou moeten worden verhoogd.

    Hilhorst's column heeft als titel: 'Een stem die ontbreekt in Nederland'. Gelukkig maar. Hij noemt Verhofstadt een 'bevlogen Europese idealist'. Maar zulke bevliegingen kunnen wij missen als kiespijn.

    Frits Bolkestein is oud-Europees Commissaris.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELGIE OCMW VAN DE WERELD

    We zijn hier goe bezig.

    Mijn schoonzus baat een Dexia kantoor uit in Sint-Niklaas. Vertelt Bea volgend verhaal, nog fel over haar toeren.

    Deze week meldt zich een koppeltje Roma zigeuners aan in de bank.

    Meisje 16 jaar, jongen 19 jaar. Meisje pas bevallen op onze kosten, alhoewel illegaal in 't land.

    Koppel grijgt 864 euro per maand van het OCMW + de helft van de huishuur betaald door OCMW.

    Nu hebben ze recht op kindergeld alhoewel geen van beiden ook maar één seconde gewerkt heeft. En omdat de moeder minderjarig is, krijgt ze dubbel kindergeld 1200 euro per maand.

    Ze kunnen echter geen rekening openen in België, dus schoonzus weigert. Binnen het uur komen ze terug in gezelschap van een oom die vraagt de bedragen op zijn rekening te storten. Schoonzus weigert en zegt dat dit onmogelijk is. De oom beweert dat alles geregeld is. Schoonzus belt naar OCMW en naar Dienst Kindergeld, en geloof het of niet, ze moet alles in orde brengen om die bedragen aan hen uit te betalen via de rekening van de Roma-oom.

    Meer dan 2000 euro per maand + de helft van de huishuur voor een stel illegalen die hier nooit gewerkt hebben, nooit één enkele bijdrage hebben geleverd onder welke vorm dan ook.

    En jullie mannekes? Heel jullie leven gewerkt, belastingen betaald, sociale bijdragen betaald, BTW betaald op alle aankopen ... Wat gaat vadertje Staat jullie betalen als je ooit je pensioenleeftijd bereikt???

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker

    Kok draait schoonbroer door gehaktmolen

    De kok van een befaamd restaurant in Moskou wordt ervan verdacht mensenvlees te hebben geserveerd. De man zou volgens de site lifenews.ru zijn schoonbroer in de gehaktmolen hebben gedraaid. Het resultaat diende als vulling voor sommige van zijn gerechten.
     
    Ruzie
    Wellicht hebben tientallen gasten van het restautrant dit macaber ingrediënt voorgeschoteld gekregen. De kok heeft zijn zwager immers in september al vermoord na een uit de hand gelopen ruzie. De misdaad kwam pas nu aan het licht.

    Bekentenissen
    De kok zou inmiddels al bekentenissen hebben afgelegd. Hij wordt momenteel onderzocht door psychiaters om uit te maken of hij toerekeningsvatbaar was op het moment van de feiten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CORRUPTIE BIJ DE POLITIE EN POLITIEK

    Zelden werd corruptie in Vlaanderen zo goed belicht als in de Panoramareportage van gisteren. Het lijkt wel een scenario van een Amerikaanse Politiethriller: Men ziet hoe de politiek korpsoversten laat graaien op kosten van de gemeenschap. Mensen die hiertegen opkwamen werden weggepest. Het Comité P blijkt al even lek. De politiek ondernam niets, meer nog beschermde de corrupte politiemannen. Het gerecht is zelf ook vergeven van politiek benoemden.

    Hoe kan men in dit land nog ergens gerechtigheid krijgen als alle pionnen in het spel evenveel boter op het hoofd hebben. Zelfs de Hasseltse procureur -natuurlijk ook politiek benoemd- zat mee in het spel!

    Ik vraag mij alleen maar af welke repercussies er zullen volgen bij de reportagemakers. Want bij mijn weten wordt de VRT ook gestuurd door de politiek. Een staart aan dit verhaal zal er zeker komen, maar de vraag is wat voor één. De (politiek benoemde) procureur van Hasselt heeft ondertussen al zeer kinderachtig gereageerd.


    Panorama-reportage gisteren doet Hasseltse etterbuil openbarsten

    Zelden was het tandengeknars en de ergernis groter dan tijdens de afgelopen Panorama-reportage over het politiegesjoemel in Hasselt. Panorama toonde het trieste verhaal van vier ambtenaren bij de politie die, nadat ze misbruik aanklaagden, beschimpt, gepest en aangeklaagd werden, terwijl de burgemeester van Hasselt, Hilde Claes, haar handen in onschuld wast.

    Eerst en vooral een dikke pluim voor de programmamakers, die hiermee een sterk staaltje journalistiek afleverden. Temeer daar in de reportage werd aangegeven hoe andere journalisten eerder de mond werden gesnoerd vanuit het stadhuis van Hasselt…

    Panorama toonde vandaag het schrijnende verhaal van vier werknemers binnen de politie van Hasselt. Toen korpschef Beckers en zijn ondergeschikten zich schuldig maakten aan verzekeringsfraude, favoritisme, onterechte vergoedingen en gesjoemel, hadden enkele personeelsleden van de politie hier ethische problemen mee. Zij ondergingen het ganse verhaal lijdzaam, maar toen op een bepaald moment een duidelijk geval van fraude aan de oppervlakte kwam, besloten ze een einde te maken aan de systematische graaicultuur.

    Ze dienden klacht in bij het Comité P, maar dat was voor hen het begin van een lijdensweg. Alle vier werden ze uitgerangeerd, gepest, beschuldigd en voor twee van hen wacht dinsdag 11 oktober de uitspraak voor de correctionele rechtbank van een klacht wegens valsheid in geschrifte en diefstal, nota bene nadat ze een document dat het gesjoemel van de hoofdcommissaris bewees, doorspeelden aan het Comité P.

    In het hele verhaal, waarin het duidelijk is dat er heel wat potjes toegedekt werden, was er één persoon die de macht had om heel wat onrecht ongedaan te maken: Hilde Claes, burgemeester van Hasselt. Zij blonk echter uit in het gelijk geven van de grote (frauderende) meerderheid, het toedekken van stinkende putjes en het volhouden van haar eigen gelijk. Zonder verpinken offerde ze de vier klokkenluiders in om een voor ettelijke honderdduizenden euros frauderende politiecorps te beschermen, ontkende ze staalhard op de hoogte te zijn van een vraag van de slachtoffers, terwijl deze laatsten dit aangetekend verstuurden én een antwoord kregen van haar… De kernfiguur in het klokkenluidersverhaal, Vera Vrancken,  werd door haar op een post als veiligheidsadviseur gedropt, maar werd op geen enkel moment betrokken in het beleid.

    Bijzonder pijnlijk werd het wanneer de interviewer begon over de bewezen zitpenningen die een collega burgemeester had ontvangen. Bij hoog en bij laag bleef ze beweren dat zij nooit zitpenningen had ontvangen, want zij was pas burgemeester vanaf oktober 2010. Net daarvoor had de burgemeester van Diepenbeek, Steegmans,  gezegd dat hij dit eind 2010 was gestopt… Hilde leek zich eruit gepraat te hebben, maar de schrandere interviewer merkte op dat ze burgemeester vanaf oktober 2009 was… Zelden een politieker zo hard zien struikelen in zijn (in dit geval haar) leugens. Ondertussen wemelt het op Twitter en Facebook van de reacties op deze spraakmakende reportage, zoals
    "Hilde Claes, lever uw sjerp in!". En terecht.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven begint bij 70

    Naakte vrouw (71) gaat van bil met vriendje (54) in auto

    Rita (71) heeft er blijkbaar meer van genoten dan haar gelegenheidsscharrel Tim (links).

    In Michigan heeft de politie een koppel gearresteerd voor openbare zedenschennis. De twee waren, geheel in hun blootje, een nummertje aan het maken in de auto van de vrouw. Pittig detail: de dame in kwestie heeft de respectabele leeftijd van 71 jaar. Haar minnaar is een 'groentje' van 54.

    Een politiepatrouille merkte hoe de Buick Regal van Rita Daniels zachtjes aan het wiebelen was op het parkeerterrein van een winkelcentrum. De agenten stapten naar het voertuig en zagen dat de ruiten zwaar aangeslagen waren.

    "Lekkere beurt voor deze griet"
    Een wetsdienaar opende het portier en zag hoe het naakte koppel een stomend potje aan het vrijen was. Op de vraag wat ze aan het doen waren, antwoordde de man: "Ik ben deze griet een lekkere beurt aan het geven". Volgens het politierapport zat Rita bovenop haar partner, een zekere Tim Adams

    'DIVA 145'
    Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat Rita en Tim elkaar pas kort voor de feiten voor het eerst hadden ontmoet. Ze hadden samen flink wat gedronken en besloten om tot de actie over te gaan op de achterbank van Rita's auto met 'DIVA 145' als toepasselijke nummerplaat. Een bloedproef wees uit dat mevrouw Daniels flink boven haar theewater was.

    De tortelduifjes werden gearresteerd op beschuldiging van openbare zedenschennis en dronkenschap. Terwijl de twee in de cel ontnuchterden, stak Adams als kers op de taart nog eens zijn broek af.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!