Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    12-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelukkige vrouwen dragen jeans
     
    Als een vrouw verdrietig of depressief is, dan kan je dat zien aan haar kleren. Wetenschappers stelden namelijk vast dat ze op ongelukkige momenten kiezen voor een jeans, in combinatie met losse topjes of T-shirts.

    Aan de andere kant zijn er ook 'gelukkige' kleren, die we aantrekken als we ons goed voelen. Die kledingstukken hebben een mooie snit, zetten ons figuur in de verf en zijn gemaakt uit glanzende en mooie stoffen.

    Humeur
    "Onze bevindingen bewijzen dat kleren niet alleen invloed hebben op wat anderen over ons denken, maar dat ze ook je eigen humeur reflecteren", zegt professor Karen Pine. "Veel van de ondervraagde vrouwen hadden het gevoel dat ze hun stemming konden aanpassen door te veranderen van kleren."

    Het wetenschappelijk team van de University of Hertfordshire ondervroeg voor haar onderzoek 100 vrouwen tussen 21 en 64 jaar. Aan hen werd gevraagd welke kleren ze zouden aantrekken bij een slecht humeur.

    Kleedje
    Meer dan de helft (51 procent) van de vrouwen vertelde dat ze een jeans aantrekt als ze zich niet goed voelt. Zes op de tien vrouwen combineren de broek met een los topje en een sweater of trui. Ter vergelijking: één derde draagt ook een jeans als ze goed gezind is, terwijl slechts 2 op de 100 vrouwen dan voor een los topje kiezen.

    Wat ze dan wel dragen als ze gelukkig zijn? Hun favoriete kleedje natuurlijk! Verder zijn vrouwen ook twee keer meer geneigd om een hoedje te dragen als ze gelukkig zijn, en zelfs vijf keer meer geneigd om hun favoriete schoenen aan te trekken. Die kleren tonen niet alleen dat we ons goed in ons vel voelen, maar dragen daar ook toe bij.

    Jeans
    En dat zijn volgens Karen Pine net de eigenschappen die een jeans ontbreekt. "Zo'n broek ziet er niet bij iedereen even goed uit", vindt zij. "Ze zijn vaak niet mooi afgewerkt en passen niet perfect. Daarom geeft een jeans de indruk dat de drager niet veel moeite heeft gedaan aan zijn uiterlijk."

    Betekent dit dat we vanaf nu geen jeans meer morgen dragen? "Misschien wel", zegt Pine. "Je kan je kleden voor geluk, maar dat gaat niet met een jeans. En het is een goed idee om 'gelukkige' kleren aan te trekken, zelfs al voel je je niet goed. Die kunnen je humeur namelijk verbeteren."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanbeheer bij sociale huisvesting...
     

    Na de sociale huisvestingsmaatschappij van Vilvoorde komt er ook een doorlichting van die in Aarschot, Ninove en Ronse. Er bestaan ernstige vermoedens van wanbeheer, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Voor nog eens vijf maatschappijen branden knipperlichten.

    De doorlichtingen komen er als gevolg van het strenger toezicht dat het Agentschap Inspectie RWO sinds vorig jaar organiseert. Uit een eerste doorlichting blijkt dat van de honderd sociale huisvestingsmaatschappijen, er negen een hoog risicoprofiel hebben. Zij worden onder verscherpt toezicht geplaatst om nieuwe inbreuken te vermijden en om de werking bij te sturen.
     
    Voor de Inter-Vilvoorde Maatschappij voor Huisvesting loopt intussen een multidisciplinair onderzoek. Nu blijkt dat ook drie andere maatschappijen een doorlichting wegens wanbeheer boven het hoofd hangt. Het gaat om de Samenwerkende Bouwmaatschappij voor Goedkope Woningen in Aarschot, Ninove-Welzijn uit Ninove en De Nieuwe Haard uit Ronse. Nog dit jaar zouden de maatschappijen in Aarschot en Ninove worden doorgelicht. Mogelijk volgt die in Ronse volgend jaar.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parlementslid schakelt geheime dienst in voor verloren GSM

    De Belgische inlichtingendiensten hebben vorig jaar 831 toelatingen gekregen om bijzondere inlichtingenmethoden te gebruiken. Het gaat daarbij onder andere om post onderscheppen, telefoonnummers traceren, telefoongesprekken afluisteren en bankgegevens inkijken. Dat blijkt uit het rapport van het Comité I, dat De Tijd kon inkijken.

    Opmerkelijk is dat de staatsveiligheid de methoden veel vaker gebruikte dan de militaire inlichtingendienst. De technieken mogen ook lang worden toegepast. Zo kreeg de staatsveiligheid de toelating gemiddeld 20 tot 60 maanden lang iemands bankgegevens in te kijken. In één dossier mag dat zelfs 15 jaar. Het Comité I vindt dat lang, maar het kent de dossiers en vindt de maatregel ook nodig. Het meent dat de staatsveiligheid de methoden evenwichtig inzet.
     

    Brug te ver

    De staatsveiligheid kreeg vooral toelating om telefoonnummers te traceren. Het ging om 355 toelatingen, die goed waren voor 1.892 telefoonnummers. Dat aantal ligt eigenlijk nog hoger, want de staatsveiligheid mag alle nummers traceren die met die 1.892 nummers in verbinding stonden.
     
    In enkele dossiers ging de staatsveiligheid wel over de schreef. Dat was bijvoorbeeld het geval toen een Belgisch parlementslid de geheime dienst inschakelde om zijn in het buitenland verloren gsm te lokaliseren. Dat kon volgens het Comité I ook gewoon via de telecomoperator worden opgelost.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenten hebben seks op toilet...

    Antwerpse agenten riskeren tuchtsanctie na seks op diensttoiletten

    Op het hoofdkantoor van de Antwerpse politie aan de Oudaan zijn twee agenten betrapt toen ze seks hadden op het toilet tijdens de diensturen. Ze riskeren een tuchtsanctie. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

    Het incident deed zich enkele weken geleden voor. Een mannelijke en vrouwelijke agent werden op heterdaad betrapt op de toiletten. Het gaat om een uiterst gênante affaire omdat de vrouw op de dienst Intern Toezicht werkzaam is.

    Die dienst is net ontstaan om na te gaan of de 2.000 Antwerpse agenten zich wel correct gedragen.

    "De vrouwelijke agente in kwestie is overgeplaatst naar een andere dienst om de sereniteit te bewaren. Een externe inspectiedienst zal het voorval onderzoeken. Het tweetal riskeert een tuchtsanctie", zegt woordvoerster Veerle De Vries.

    De Antwerpse politie kwam recent nog slecht in het daglicht toen op Facebook een filmpje verscheen waarin zeventig agenten plezier maken over het hele kantoor. In november werd een hoofdcommissaris nog betrapt op openbare zedenschennis aan het Rivierenhof.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip binnenkort koning


    Ik heb het er al dikwijls over gehad. Prins Filip mag nog zo zijn best doen, hij heeft het niet en dat is spijtig voor de man. Heel Uw leven slijten als troonopvolger en toch niet op de troon geraken. Natuurlijk moeten zijn raadgevers hun ratio voorrang geven. Zet Filip op de troon en dit land is nog sneller gesplitst. Koning Albert is vrij populair. Hij heeft een menselijk gelaat, met menselijke fouten. Hij is sympathiek en maakt graag grapjes.
    Kroonprins Filip is net het tegenovergestelde. Hij lijkt artificieel: zijn gang, zijn houding, zijn taalgebruik. Hij lijkt wel van een andere  planeet. Er zit iets van Koning Boudewijn zaliger in de man, of misschien iets van de godsdienstwaanzinnige Koningin Fabiola. In de 21e eeuw is dat echter geen pluspunt meer. Koning Boudewijn gaf daarenboven nog een intelligente indruk in tegenstelling tot Prins Filip.

    Zijn raadgevers probeerden hem in het verleden een mannelijker imago te geven. Met zijn huwelijk met de mooie prinses Mathilde verdwenen de geruchten over zijn geaardheid. Maar de frisse bries van het huwelijk verdween snel en de nieuwe prinses Mathilde copieerde spijtig genoeg het houterige gemaakte van haar man.
    Dan maar de knappe luchtmachtpiloot spelen? Misschien dacht hij wel dat hij eruitzag als Tom Cruise in Top Gun? Geen enkele Belg die hem in die rol au serieux neemt. Je kan al even goed een begrafenisondernemer in een straaljager steken. Het lijkt allemaal zo irrëel.
    Uiteindelijk begonnen ze  aan zijn uiterlijk te werken. Hij kreeg  een grijze machobaard. Ik weet niet aan wie hij mij doet denken? Alleszins niet aan een macho. Ik zou eerder denken aan een soort van Sinterklaas figuur die zijn baard teveel heeft getrimd.

    En dan nu al die dwaze berichten als zou prins Filip er eindelijk "klaar" voor zijn. Wat een larie en apekool. Zien ze nu echt niet de beperktheden van deze figuur in? Indien ik raadgever zou zijn van het Koninklijk paleis dan zou ik Koning Albert zo lang mogelijk op de troon houden en pas bij diens overlijden een nieuwe koning aanduiden. Misschien is prinses Elisabeth dan oud genoeg is, zodat we die triestige figuur kunnen overslagen. Indien ze de republikeinen een plezier willen doen, moeten ze prins Filip zo snel mogelijk aan het hoofd plaatsen van dit zotte land.




     

    Er duiken opnieuw geruchten op over een mogelijke troonsafstand van koning Albert II ten voordele van zijn zoon, prins Filip. Volgens Le Soir circuleert een scenario waarbij de overdracht van het koningschap zich op 21 juli 2013 zou voltrekken. Toch is er ook nu geen enkele officiële bevestiging te krijgen bij het Paleis, dat het bericht zelfs ontkent.

    Op de bewuste datum zou de dan 79-jarige Albert bijna dag op dag twintig jaar op de Belgische troon zitten. Maar er spelen nog argumenten: 21 juli valt in een rustige politieke periode, het biedt de kans op een rustige overgang, de koning wordt er niet jonger op en sukkelt al enige tijd met zijn gezondheid.
     
    Toch kan een andere factor nog opspelen. Haalt het republikeinse N-VA bij de lokale verkiezingen een monsterscore, dan zou het scenario herzien of minstens uitgesteld kunnen worden, luidt het in Le Soir. De krant voorspelt dan een nieuwe crisis, waarbij Albert II opnieuw een verzoenende rol zou moeten spelen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLINDE TERREUR REGERING DI RUPO
    NIEUWE FISCALITEIT = AANVAL OP DE MIDDENKLAASE

    Gisteren had ik een opleiding in verband met de nieuwe fiscaliteit van de regering Di Rupo. Het is duidelijk dat de nieuwe regering onder druk van de socialisten kiest voor harde terreur. Vooral de brede middenklasse wordt geviseerd. Met totaal onsamenhangende regels en nieuwe wetgeving tracht men het begrotingstekort dicht te rijden. Maar het is telkens de werkende Vlaming die de rekening moet betalen. Staatssecretaris John Crombez -die duidelijk geïnspireerd is door partijgenoot Dirk Vandermaelen- heeft de jacht geopend op de middenstanders.

    DE JALOEZIE VAN DE SOCIALISTEN: BEDRIJFSWAGENS

    Het spelletje is begonnen met de belasting op de bedrijfswagens. Alles boven de waarde van een Golf zal in de toekomst extra worden belast. Nu de meeste Vlamingen zijn flexibel. Deze maatregel zal pas een effect genereren de eerste twee jaar. Maar binnen 4 jaar rijdt iedereen met een Fiat, Scoda of Volkswagen. De Belgische staat zal aan de hele operatie geld verliezen. Want de BTW-inkomsten zullen dalen, de inschrijvingstaksen. Grote Automerken zullen dit land afbouwen. Het internationaal prestige van ons land met Brussel als Europese hoofdstad zal serieus afnemen. Stel je eens voor dat je in de hoofdstad van de VS komt en dat je alleen piepkleine autootjes ziet rondrijden. Dat is hetzelfde als met Uw miserie te koop lopen. Waarom nemen de socialisten en christendemocraten zo'n ondoordachte maatregelen? Mijn intuitie zegt dat het een persoonlijke frustratie is van de ultrasocialist Vandermaelen en zijn descipel John Crombez. Waarschijnlijk waren ze gans hun jeugd gefrustreerd dat zij geen mooie auto hadden ofzo. Want zeg nu eerlijk, dit is toch geen gewone regelgeving meer. 

    VILLAMARKT OP INSTORTEN

    Vele zaken zullen in de toekomst belast worden aan 309%!!! Dit is het zogenaamde voordeel van alle aard. Nergens in de wereld worden correct geboekte uitgaven belast aan 309%. Dit zijn tarieven die doen denken aan strafrechtelijke sancties. En het gaat dan niet alleen over de geboekte vakantie van de bedrijfsleider, maar ook bij voorbeeld de bedrijfsvilla die door de afgevaardigd bestuurder wordt bewoond. De docente voorspelde dat dit het einde betekent van de peperdure villa's in Sint-Martens-Latem of de Antwerpse kempen. Deze riante verblijven worden onbetaalbaar. Er zit maar één ding op: Ze verkopen. Maar de villamarkt kent een weinig elastische vraag. Met andere woorden, de prijzen zullen in elkaar zakken. Villa's met een waarde van meer dan 1 miljoen euro, zullen uiteindelijk voor een prikje worden verkocht. 

    GEEN UITWEG MEER

    Op geen enkele manier kan men momenteel nog geld uit een vennootschap nemen zonder zwaar te worden belast. Op de lange duur blijft men maar belastingen betalen. Eerst betaalt men belasting op de winst. Dan betaalt men belasting op het dividend dat wordt uitgekeerd. En als men sterft komt vadertje staat nogmaals langs. Van 100 euro winst blijft er op het eind met moeite ca 35 euro over! En dan gaan we er nog van uit dat er geen extra vermogensbelasting komt. 

    ANDERE MAATREGELEN

    En dan spreken we nog niet over de afschaffing van de notionele interestaftrek. Als men dat doorvoert trekken er vele multinationals weg. Volgens berekeningen zouden 100.000 banen hierdoor kunnen sneuvelen.

    Ook de vermogensbelasting is nog zo'n belangrijke denkpiste. De socialisten hebben eerst alles in kaart gebracht, het chartaal geld gereduceerd en nu gaan ze het overblijvend geld beginnen afromen. 

    VLUCHTEN NU HET NOG KAN?

    Volgens de docent die in contact staat met de beleidsmakers is dit alles nog maar het begin. Men is stilaan een soort van DDR-staat aan het vormen. Volgens hem hebben onze beleidsmakers maar één bekommernis: Hoe houden we onze ondernemers en intelligentsia in dit land? Volgens inside-informatie zijn er nog nooit zoveel emigranten geweest...

    Voor mij is maar één oplossing: Vlaanderen kiest rechts. Maar liefst 75% kiest op een rechtse partij. Maar door de socialisten in Wallonië worden we uiterst links bestuurd. Er is maar één redding en dat is een onafhankelijk Vlaanderen.    
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALARMEREND BERICHT UNIZO !!!

    1 op 4 KMO's overweegt verhuis naar het buitenland

    "De regering gaat te ver in haar vijandigheid jegens ondernemers"

    Meer dan een kwart (28 procent) van de Vlaamse KMO's overweegt een verhuis naar het buitenland uit onvrede met het Belgische belastingklimaat en het gebrek aan respect. Dat zijn er dubbel zo veel als vorig jaar rond dezelfde tijd. Van de ondernemingen met 6 tot 20 werknemers denkt zelfs 35 procent erover om hun bedrijfsactiviteiten (gedeeltelijk) te verhuizen naar het buitenland. Dat blijkt uit een peiling van UNIZO bij bijna 1000 leden. “Ook al zijn de cijfers verontrustend, ze verbazen niet”, zegt UNIZO in een waarschuwing aan de regering om ondernemers niet 'nog verder te wurgen'. “Als de regering doorgaat met het verhogen van de lasten op ondernemers, mag ze zo goed als elk trimester een nieuwe begroting maken. Het effect zal verstikkend zijn, bedrijven zullen investering uitstellen of verhuizen en de inkomsten uit het bedrijfsleven zullen alleen maar kleiner worden.” UNIZO wil daarom een duidelijk signaal geven het gat in de begroting niet te vullen op kosten van wie voor economische groei moet zorgen: ondernemers en werknemers.

    Uit de rondvraag blijkt verder dat 30 % van de UNIZO-leden er ook aan denkt om de geplande binnenlandse investeringen te schrappen voor investeringen in het buitenland - één stap minder ver dan een volledig vertrek. Bij de wat grotere bedrijven loopt dat op tot 36 procent. In 49% van de gevallen zou de verhuis gaan naar één van onze buurlanden. Gevraagd naar de belangrijkste redenen hiervoor, geeft 71% van de ondernemers de hoge belastingdruk als doorslaggevende factor. Voor 64% zijn ook de hoge loonkosten een uiterst belangrijke reden. Nog eens 59% kan niet leven met de fiscale onzekerheid bij mogelijke fiscale controle. Dat alles samen wordt door één op twee ondernemers ervaren als onvoldoende respect voor hun economische inbreng en activiteiten.

    Slinger slaat te ver door naar belasten
    De verklaring hiervoor is volgens UNIZO niet moeilijk: “De regering is te ver gegaan in haar vijandigheid ten opzichte van ondernemers. Eerst de regeringsmaatregelen, dan de perceptie dat elke ondernemer een fraudeur is, en bij de begrotingscontrole van straks dreigt het weer van dat te zijn." UNIZO-topman Van Eetvelt waarschuwt de regering de ondernemers niet nog verder te wurgen met extra belastingen.

    Ook binnenlandse investeringen on hold
    Uit de enquête blijkt dat een volledige verhuis al lang geen ondenkbaar scenario meer is voor 25% van de ondernemingen met 1 tot 5 werknemers. Van de ondernemingen met 6 tot 20 mensen in dienst overweegt zelfs 35% die verhuis. In bedrijven met meer dan 20 werknemers heeft 24% al gedacht aan verhuizen. Daarnaast moeten ondernemers ook een deel van de binnenlandse investeringen on hold zetten; 83% van alle ondernemers aarzelt om investeringsbeslissingen te nemen. Voor 44% is dat omdat de economische situatie momenteel te onzeker is, voor 37% omdat de recent aangekondigde regeringsmaatregelen te zwaar doorwegen. “Als alle ademruimte wordt ontnomen, gaat de economische activiteit langzaam maar zeker achteruit”, besluit Van Eetvelt.


    Mijn analyse

    West-Europa in het algemeen en België in het bijzonder staat aan de vooravond van een radicale verandering. Gedurende jaren heeft men alles laten verrotten, van de laagste echelons tot de hoogste regionen van onze maatschappij. Men heeft gedurende jaren liggen teren op de verworvenheden van de Tweede Wereldoorlog. Er kwam geen einde aan onze Welvaartstaat en iedereen mocht ervan delen. We hebben onze grenzen wagewijd open gezet voor alle sukkelaars van heel de wereld en op een bepaald ogenblik stonden onze grenzen gewoon voor iedereen open. Avonturiers, goudzoekers en zelfs gewone profiteurs konden in dit deel van de vrije terecht. Wij zouden goed voor hen zorgen. 

    Het geld kwam wel vanzelf. Om het met de woorden van PS-kopstuk Guy Mathot te zeggen: "De staatsschuld is vanzelf gekomen en zal vanzelf verdwijnen." Alles kon en alles mocht. Niets was verkeerd. Politieke ruzies of onenigheden werden gewoon afgekocht. Nutteloze peperdure bouwprojecten ontsierden ons landschap. Het was niet meer dan een fait d'hivers. Samen met de Vlaamse ontvoogdingsstrijd kwamen er nieuwe politieke organen bij. Op amper één generatie tijd verdubbelde het aantal parlementariërs en ministers. Geen enkel orgaan verdween. Om corruptie te vermijden zoals in het Agustadossier beloonden onze politiekers zich nu met een ongeziene partijfinanciering. Miljoenen extra euro's vloeiden naar de partijen. Ja, onze politici konden fier zijn op zichzelf...

    Ook de morele waarden bereikten hun historisch dieptepunt: Men kon het zo zot niet bedenken of wij moesten het slikken. Enkel de Romeinse keizer Caligula deed nog beter: Die trouwde zelfs met zijn paard. Een commissariaat zag toe op deze nieuwe alle verworven vrijheden. Mensen die te scherp of te kritisch waren, zouden in de toekomst voor de rechter gebracht worden. Onze ongebreidelde vrijheden waren nu vastgebetonneerd in onze maatschappij. 

    Er leek geen einde te komen aan meer dan 60 jaar welvaart. Na de "golden sixties" kwamen de jaren zeventig en tachtig. Ook toen sprak men over de economische terugval, maar het was een luxe-probleem. Ondertussen steeg de gemiddelde Welvaart gewoon verder. Er was een beurskrach in 1987 die iedereen al lang vergeten is. Het was niet meer dan een storm in een glas. Het was niet meer dan een beurscorrectie. In 1989 viel eindelijk het ijzeren gordijn. En opnieuw brak er een periode aan van groei. Een ganse nieuwe markt viel voor ons open: Het voormalige Oostblok. De Europese Unie vierde haar hoogdagen. De historisch lage rentevoeten zorgden ervoor dat bedrijven goedkoop aan geld geraakten en onze bedrijven maakten mooie winsten. Iedereen belegde massaal op de beurs. Zelfs een hond met een hoed op zag zijn beleggingen in waarde verdubbelen. En zelfs de grote financiële spelers namen meer en meer risico's.

    En dan kwam het keerpunt. In 2008 voorspelde men een beurscrash. Wetenschappers lachten het weg. Maar zoals altijd zakte de beurs in de herfst in elkaar. Kleine beleggers verloren opnieuw hun spaarcenten en een aantal banken dreigden overkop te gaan. De verschillende overheden moesten miljarden in de financiële sector pompen om een scenario als dat van 1929 te vermijden. Er werd een Keynsiaanse politiek gevoerd. Overheidsgeld moest de crisis afbuigen. Maar de overheid had geen spaarpot aangelegd voor de "magere jaren". Jaren aan een stuk had ze onze Welvaart aan Jan en alleman uitgedeeld. Dus het "deficit spending" kwam zeer onverwachts en zeer ongelegen. En geld dat men uitgeeft, moet men hoe dan ook ooit eens terugbetalen. De eerste golf van overheidsteun viel nog zeer goed mee. Vele bedrijven voelden amper iets van de zogenaamde economische terugval. Maar het bleek veel meer dan een ongelukkig voorval, het was een neerwaartse spiraal. En na meer dan 3 jaar geld pompen in de economie kan onze overheid het ook niet meer uithouden. 

    Onze staat is nu op zoek naar broodnodig geld. En die middelen vindt men zoals steeds bij de spaarders, de vrije beroepers en de ondernemers. Mensen die heel hun leven hard gewerkt hebben en die voorziening zijn geweest worden nu door een overheid gepluimd. Die roekeloze overheid neemt maatregelen die elke middenstander zijn moed ontneemt. Men viseert de hardwerkende Vlaming en men spaart de profiteurs. De manier waarop de werkende Vlaming wordt aangepakt is gewoonweg wraakroepend. De maatschappij staat op springen.

    De leidende politieke klasse heeft het zo bont gemaakt dat velen eraan denken om dit land te verlaten. En zoals steeds zijn het steeds de sterksten die het land als eersten verlaten. Ondernemende hardwerkende mensen zien steeds minder heil in dit land. Uiteindelijk zullen enkel de zwaksten en meest hulpbehoevenden overblijven. Het doet mij denken aan het voormalige Oostblok. In de DDR wilde ook iedereen zo snel mogelijk wegvluchten. Ganse wijken en straten liepen leeg. Op een of andere manier probeerde men te vluchten; In de drank, naar het buitenland of via zelfmoord. Niet voor niets ligt het sterftecijfer ook in België het hoogst van West-Europa.

    Het is aan onze politici om het tij te doen keren. Geen belastingen zonder besparingen. Geen nieuwe verplichtingen, zonder grondige hervormingen. Maar zou de regering van socialisten het eindelijk begrepen hebben? Natuurlijk niet. Zij leven van het profitariaat. Waarom zouden zij het hun eigen kiezers  onmogelijk maken?

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België OCMW van de wereld

    België past voor strengere richtlijn gezinshereniging

    De Block wil zich houden aan de verstrengde wet op de gezinshereniging.

    Europa peilt bij de lidstaten om de Europese richtlijn rond gezinshereniging eventueel aan te passen. België lijkt niet geïnteresseerd.

    Europa start een openbaar debat over gezinshereniging. Aan de hand van de opstelling van een groenboek, en later een witboek, wil de Europese Commissie de richtlijn uit 2003 aanpassen volgens de wensen van de lidstaten. Het is voor het eerst in vijftien jaar dat Europa zich bereid toont om deze discussie te voeren. Gezinshereniging is een van de belangrijkste kanalen om legaal de Europese Unie binnen te komen.
     
    Ook België werkt momenteel aan een antwoord dat uiterlijk volgende donderdag moet worden afgeleverd. Volgens het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) zijn de onderhandelingen nog niet volledig achter de rug. Maar uit de voorlopige tekst die de krant De Standaard kon inkijken, blijkt dat België allerminst vragende partij is om de richtlijn te verstrengen. "We willen ons houden aan de verstrengde wet op de gezinshereniging", zegt woordvoerster Els Cleemput. "Het regeerakkoord wil die wet gewoon uitvoeren en er verder niets aan veranderen." De N-VA spreekt van een gemiste kans.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen gooit uitwerpselen naar Prof Psychologie

    Het was te denken. Weer eens een dolgedraaide in de faculteit psychologie. In mijn studententijd waren de meisjes van de faculteit psychologie de zotsten, samen met de pol & soccers natuurlijk. Waarom studeert iemand psychologie? Velen zoeken in de studie antwoorden voor hun eigen gevoelens of afwijkingen.

    In mijn familie heb ik één tante die psychologie gestudeerd had. Welnu, het was de zotste van gans de familie. Zij slaagde erin overal ruzies te ontketenen en diende meerdere keren van werk te veranderen. Op een bepaald ogenblik werkte ze als psychologe bij het PMS. (Iedereen kent de belabberde reputatie van het PMS. Vele vrienden die zonder enig probleem een masterdiploma behaalden, waren volgens het PMS net goed genoeg voor een stiel.)
    Mijn tante zorgde ervoor dat de medewerkers van de lokale afdeling te Zele in twee groepen terecht kwamen, twee "kampen". Zij kochten met hun kamp een koffiezetapparaat en verhinderden leden van het andere kamp koffie te nemen van hun apparaat. En als er dan iemand verscheen van het andere kamp gingen ze stoer voor het apparaat staan, zodat die geen koffie kon bemachtigen. En plezier dat ze daarin hadden...Na enkele jaren van helse ruzies bij het PMS te Zele verliet ze eindelijk de leuke groep. Iedereen stond te wenen toen ze afscheid nam. Wenen van geluk omdat ze eindelijk verdween!

    Enkele andere voorbeelden:
    Een vriend van mij zijn vrouw is psychologe. Vorig jaar ondernam ze een zelfmoordpoging en moest weken revalideren...Een triestig verhaal dat aantoont dat psychologen zelf dikwijls met grote problemen kampen. Een bevriend psychiater zijn dochter werd zwaar gehandicapt. Toch kon de zieleknijper zichzelf niet beredderen en werd zwaar depressief. De vriendin van mijn collega is ook psychologe. Zij hebben dan weer alternatieve seksuele opvattingen. Als hij naar het buitenland gaat en niet meer seks heeft met andere vrouwen dan thuis is dat volgens hun verstandhouding geen overspel...  

    Uiteindelijk is de psychologie voor sommigen een hulpmiddel, maar voor velen een lapmiddel. Iemand die een probleem heeft in zijn hardware kan met een praattherapie dat niet veranderen. Sommige mensen hebben een technisch probleem in de hersenen dat onmogelijk kan worden opgelost door psychologen. De universiteitsmoord in de VS in de jaren 60 is daar een voorbeeld van. De moordenaar had bij dokters geklaagd dat hij moordneigingen had. Na de bloedige aanslag deden ze een onderzoek bij de dader. In zijn hersenen zat er een reuzetumor aan zijn amygdala. Sommige mensen hebben na een beroerte blijvende afwijkingen, bv seksueel. Een psycholoog kan daar niets aan verhelpen. Ook vele angsten kunnen pas worden verholpen na technische ingrepen, bv electroshocks in de hersenen.

    De 21e eeuw wordt wellicht de eeuw van de hersenchirurgie, terwijl de 20e eeuw er nog een was van de psychologie. 









    Gemaskerde jongen gooit smurrie naar prof KU Leuven

    Een jongeman heeft in een aula van de KU Leuven een zak smurrie gegooid naar Vera Hoorens, professor sociale psychologie. Volgens getuigen ging het om een mengsel van uitwerpselen en braaksel. Hoorens werd niet geraakt. De universiteit heeft een klacht ingediend tegen onbekenden bij de politie. Dat berichten verschillende kranten.
     
    De jongen had een sjaal om het hoofd gewikkeld. De universiteit neemt de zaak ernstig. Hoorens is professor, auteur van enkele romans en ze was ooit panellid in het wetenschapsprogramma Hoe? Zo!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens aan mijn kuisvrouw voorstellen?

    Naakte poetsvrouwen zijn hot in Zuid-Afrika

    De Zuid-Afrikaan Paul Reid heeft een winstgevend zakenmodel ontdekt: naakt poetsen. Na slechts een maand telde het bedrijf van de vroegere werkloze boekhouder al 25 werknemers, ongeveer de helft vrouwen en mannen.

    Reid verloor zijn job als boekhouder in Kaapstad en was platzak. Hij moest zelfs een groot deel van zijn garderobe te gelde maken, vertelt Reid in de Zuid-Afrikaanse krant Times. Van de nood maakte hij een deugd en richtte een schoonmaakbedrijf op met wat extra's: kleding is bij hem een optie. Helemaal naakt of bloot bovenlichaam: bij Reid en zijn poetsvrouwen en -mannen kan alles. "Het gaat niet om seks", beweert Reid. "Het gaat om het vermaak en natuurlijk ook om de service."
     
    500 sollicitanten
    Er zijn al 500 sollicitanten voor zijn poetsdienst. Geen wonder bij de werkloosheidscijfers: officieel is in Zuid-Afrika 23,9 procent van de bevolking werkloos. "Ik weet hoe erg het kan worden. Ik had zelf een punt bereikt waarbij ik alles moest verkopen", vertelt Reid. "Ik had schulden en ik zat op mijn tandvlees."
     
    Reid heeft zijn diensten al uitgebreid. Een rechtenstudent biedt juridisch advies aan en een boekhouder helpt bij de belastingaangifte. Naakt natuurlijk. Bovendien bieden in verschillende Zuid-Afrikaanse steden loodgieters, computerexperten en koks hun diensten aan zijn bedrijf aan. Ook uit de buurlanden Namibië en Botswana lopen er al bestellingen. De meeste klanten zijn mannen, zei Reid. De poetsdienst blijft het populairst. Klanten betalen omgerekend ongeveer 70 euro voor twee uur naakt poetsen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JOEPIE: EXIT MEDIAGEILE VERMASSEN

    Exit Vermassen nu weduwe vermoorde Stijn Saelens zich burgerlijke partij stelt?

    Elisabeth Gyselbrecht, de weduwe van de vermoorde Stijn Saelens, heeft zich burgerlijke partij gesteld tegen onbekenden. Haar advocaat kan daardoor binnenkort het dossier over de kasteelmoord inkijken. Belangrijk vanuit juridisch standpunt is dat ze zich burgerlijke partij stelt tegen onbekenden en dus niet tegen haar vader André Gyselbrecht die medeverdachte is in de moordzaak. Toch lijkt de positie van advocaat Jef Vermassen om die vader te verdedigen nu onhoudbaar, aangezien hij in het verleden de weduwe al verdedigd heeft in het dossier van de incestklacht tegen Stijn Saelens. Als er elementen uit die zaak relevant zijn voor deze zaak (en daar lijkt het toch op), dan zal Vermassen zich moeten terugtrekken.

    Naast de vader en de broer van de weduwe van Stijn Saelens, zit ook de 62-jarige hormonenhandelaar Pierre Serry uit Aalter in de cel. Ze worden verdacht van moord. Alledrie de verdachten hebben beroep aangetekend tegen hun aanhouding.

    "Niet tegen familie"
    Dat de weduwe zich nu burgerlijke partij stelt, betekent niet dat ze zich tegen haar familie kant. "Het is zeker niet haar bedoeling om tegen haar vader en broer op te treden in de huidige situatie", zegt haar advocaat Luc Arnou. "Het is niet geweten of die mensen al of niet schuldig zijn en daarom heeft ze zich burgerlijke partij gesteld tegen onbekenden. Dat betekent dat zij zich burgerlijke partij stelt tegen de daders, maar die zijn tot op heden nog niet gekend."

    Dilemma
    Het was een verscheurend dilemma voor de weduwe die lang twijfelde tussen partij kiezen voor haar vader en broer die mogelijk haar man hebben vermoord of voor haar man die mogelijk haar dochter heeft aangerand. De stap om zich toch burgerlijke partij te stellen, kan de exit betekenen van Jef Vermassen in deze zaak. Hij verdedigt André Gyselbrecht, de schoonvader van het slachtoffer en de vader van de weduwe dus. Bij de incestklacht tegen Stijn Saelens heeft Vermassen Saelens' vrouw Elisabeth Gyselbrecht verdedigd.

    Stafhouder
    Het is de Dendermondse stafhouder Albert Coppens die de beslissing over het al dan niet aanblijven van Vermassen zal moeten nemen. Hij is nu op vakantie. Wanneer juist die beslissing valt, is onduidelijk, maar Jef Vermassen vertrekt nu wel op zijn beurt op vakantie. Eerder heeft Vermassen al overlegd met Coppens over de zaak. Volgende week ontmoeten ze elkaar opnieuw. (kh)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borst ontploft

    Borstimplantaat ontploft tijdens huiselijke twist

    Samuel Cole (60).
    Samuel Cole (60).
    In Ohio heeft een man zijn vriendin zodanig toegetakeld tijdens een ruzie dat een van haar borstimplantaten het begeven heeft. De 60-jarige Samuel Cole werd gearresteerd op beschuldiging van slagen en verwondingen. Hij kreeg ook een contactverbod met zijn huisgenote opgelegd

    Stamp
    De huiselijke twist brak zondagochtend uit. De ruzie laaide hevig op en Cole begon zijn 52-jarige vriendin te slaan. Hij probeerde de vrouw ook te wurgen en verkocht haar een zodanig harde stamp dat haar borstimplantaat als het ware ontplofte.

    Verplegers slaan alarm
    Het was Cole zelf die zijn vriendin naar het ziekenhuis bracht. Hij bezwoer haar evenwel niemand te vertellen dat hij haar geslagen had. Toen de verplegers zagen hoe erg de vrouw er aan toe was, contacteerden zij de politie.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeuwige Vermassen is er weer...

    Ik had er geld op willen verwedden. Een rijke opdrachtgever en veel media-aandacht... Eén persoon kon natuurlijk niet ontbreken: Advocaat Jef Vermassen. Vermassen oogst veel sympathie bij het gewone volk. Hij spreekt hun taal en hij komt oprecht over. Insiders kennen hem natuurlijk als de advocaat van rijke middenklasse, de man met de dure kunstwerken aan zijn muur. Want Vermassen is zeker en vast niet goedkoop.
    Een hardwerkende middenstander die zijn vrouw versmachtte in het bad en nadien vrij kwam met Vermassen als advocaat kan het bevestigen. De man kwam mits een smak geld vrij met Vermassen als strafpleiter. Volgens de superadvocaat had de middenstander een "onweerstaanbare drang". Vermassen liet alle minnaars van het slachtoffer getuigen. Talrijke keren was ze de dader ontrouw geweest.  Vermassen bracht de juryleden zo in vervoering dat ze begonnen te wenen. Vermassen is een meester in het beroeren van gemoederen. Uiteindelijk had iedereen zo een medelijden met de dader dat ze hem vrijspraken. Het slachtoffer -dat gedurende vijf minuten versmacht werd- waren ze toen al lang vergeten.

    En nu de kasteelmoord. Ik ken het scenario al van meester Vermassen. Eerst zal hij de jury zodanig laten samenstellen dat alle nuchtere leden verwijderd worden. Neen, de brave huismoeder moet in deze jury zetelen. Vrouwen die zich kunnen inleven in het leed dat de kinderen en de schoonvader heeft moeten uitstaan. Voor een nuchtere ingenieur ofzo is er geen plaats.
    En dan het pleidooi. Ik zie het al voor mij: Talrijke keren was de dader overgegaan tot het misbruiken van zijn jonge dochter van een paar jaar oud. De dader kan het niet meer bevestigen, dus op dit punt zal Vermassen volop van leer kunnen trekken. Met de uitstraling die de topadvocaat geniet, klinken zijn woorden als ex cathedra, eigenlijk onbetwistbaar. Bovendien heeft de advocaat zo'n heilig gezicht dat je hem de absolutie zou geven zonder te biechten. Dus zet je maar al krap. Het verhaal dat we te horen zullen krijgen zal te hard zijn om na te vertellen. En wellicht zal een stuk achter gesloten deuren plaatsvinden om het geheel nog veel harder voor te stellen. Uiteindelijk zal iedereen het gevoel krijgen dat we te maken hebben met een soort van Dutroux en een schoonvader die gedaan heeft wat hij moest doen. Het spijtige blijft de sympatieke foto van het slachtoffer die in de media circuleert. Maar Vermassen zal die wel afdoen als een foto van een meedogenloze wolf in een schapenvacht. Misschien dat hij wel andere foto's laat rondgaan, waarop het slachtoffer veel minder sympathiek oogt.

    Vermassen creëert zijn eigen realiteit. En hij doet dat op zo'n overtuigende wijze dat de simpele Vlaming er keer op keer inloopt. En uiteindelijk wordt er steeds één persoon beter van al dat lijden van de mensen en dat is de advocaat zelf. Voor hem is dat menselijk verdriet een bron van inkomsten. Ik persoonlijk walg van dergelijke figuren. Het wordt hoog tijd dat het Assisenproces met jury verdwijnt. Je zal zelf maar een broer hebben die vermoord werd door zijn schoonvader en ergens in een graf gedumpt werd door een louche figuur. Natuurlijk dat het slachtoffer ook fouten begaan heeft en natuurlijk dat hij wellicht een sanctie verdiende. Maar iemand vermoorden is toch het laatste? Of niet?   
     

    Vermassen kijkt dossier kasteelmoord in

    Stijn Saelens (1978 - 2012) © photo news
    Meester Jef Vermassen, de advocaat van André G., is rond 12 uur binnengekomen op de griffie van de raadkamer van Brugge, waar hij het dossier rond de dood van kasteelheer Stijn Saelens uit Wingene mag inkijken. Volgens de wet mag dat een dag voor de zitting van de raadkamer, die morgen plaatsvindt.
     
    Vermassen zei dat hij vooral opgelucht was dat het lichaam van de man gevonden werd, omdat dat voor de familie zeer belangrijk is. Hij feliciteerde de onderzoekers ook met de snelle oplossing.

    De advocaat heeft zijn cliënt André G. dit weekend aangeraden eens goed te denken over de zaak. Over het dossier zelf wilde Vermassen niets kwijt.

    Ook de advocaat van de zoon van André G., Peter, is op dit moment het dossier aan het inkijken. Verder is het wachten tot het parket morgen meer informatie vrijgeeft. (belga/mvdb)
    Speurders brachten vrijdag in Maria-Aalter het aangetroffen stoffelijk overschot van Stijn Saelens weg.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TORENPOEPSTER ILSE UYTTERSPROT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag was het Aalst Carnaval. CD&V-burgemeester Ilse Uyttersprot verscheen als een torenprinses. Tijdens de talrijke interviews verklaarde ze dat ze goed kon lachen met de carnavalisten en hun parodieën op haar seksuele escapades. U zal het misschien vergeten zijn, maar de Aalsterse Burgemeester verscheen de voorbije zomer in de media met een pornovideo waarin ze te zien was met een Aalsterse dokter die met haar sekste op een Spaanse toren. Sindsdien spreekt men over de "torenpoepster".

    Ofschoon Uyttersprot vandaag  deed alsof ze het plezant vond, is ze nooit consequent geweest in deze zaak. Toen ze deze zomer door de radio werd geinterviewd reageerde ze boos en argumenteerde ze dat ze het slachtoffer was een politieke afrekening. Sommige filmpjes verdwenen plots van het internet. Maar het kwaad was geschied en eens iets op het world wide web circuleert, kan je het nog moeilijk tegenhouden. Dan maar over een andere boei gooien moet ze gedacht hebben. En inderdaad, enkele dagen later verklaarde ze stoer dat het voorval kon dienen als thema voor de carnavalisten. Dat was natuurlijk een taktische zet, aangezien ze aanvoelde dat ze zowieso de kop van jut zou worden. Opnieuw enkele dagen later verscheen ze in een streng broekpak op de Aalsterse gemeenteraad. Ze speelde daar opnieuw de vermoorde onschuld en ze toonde zich schijnbaar geïnteresseerd voor de Congolezen in haar stad, die ze met een serieus gezicht te woord stond. Weken en maanden gingen voorbij en op het internet verschenen Aalsterse hits met Uyttersprot als "torenpoepster" in de hoofdrol. Het leek haar opnieuw weinig te deren tot ze deze week waarschuwde dat het na carnaval gedaan moest zijn met het "torengepoep". Meer nog, de Aalsterse burgermoeder dreigde met gerechtelijke stappen aan het adres van diegenen die zouden blijven verderdoen. En dan vandaag staat ze dan weer leuk met zichzelf te lachen...

    Wat is het nu eigenlijk? Vindt ze het nu leuk of niet? Natuurlijk dat ze het niet leuk vindt. Maar het is hypocriet dat ze nu eens warm en dan weer koud blaast. Dat komt gewoonweg vals over. Bovendien vind ik dat "iemand die zijn gat verbrandt, op de blaren moet zitten." Wie is er in fout? De exhibitionist die publiek sekst op monumenten of die jonge gast die zo'n excessen heeft gefilmd? Ik ben er zeker van dat Uyttersprot een misdrijf heeft begaan met haar publieke seksuele uitspattingen met haar toenmalige vriend. En heb ik het nog niet over haar Christendemocratische partij die van oudsher staat voor bepaalde morele en ethische waarden. Ik zou het schandalig hypocriet vinden van haar dat juist zij -die haar heeft misdragen- een rechtspraak zou aanspannen tegen diegenen die met haar de draak blijven steken.

    Bijlagen:
    media_xl_4637325.jpg (27.7 KB)   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEOPOLD I: Gita Deneckere
    De voorbije dagen las ik de biografie van de eerste koning der Belgen welke recent werd geschreven door  de Gentse professor Gita Deneckere. Het boek is zeer volledig en geeft de geschiedenis weer van West-Europa tussen 1790-1865. Het is dus veel meer geworden dan het levensverhaal van Leopold I. Wellicht zal dit werk geen prijs oogsten aangezien het in een normaal begrijpelijke taal werd geschreven.

    Andere vervelende werken daarentegen zoals "Congo" van David van Riebeeck zijn geschreven in een wollig taaltje met ellelange volzinnen. Dergelijke langdradige bespiegelingen krijgen natuurlijk wel steeds een erkenning binnen de Nederlandse literatuur. De gustibus et coloribus non disputandem est. Oftewel over smaken en kleuren kan men niet discussiëren. En blijkbaar vindt de Nederlandstalige culturele wereld dat men wollige bijna cryptische zinnen moet produceren om een literatuurprijs te kunnen krijgen.

    Hoe dan ook, "Leopold I" is zeker het lezen waard. Het probleem van vele geschiedkundige boeken is dat ze saai zijn. Welnu, zeker de eerste helft van de dikke turf (van wel 600 blz) leest zeer vlot. Men leert alles over de omgeving en de jeugd van onze eerste vorst. En wat meer is, dit boek toont aan dat een scenario zoals dat van de serie "Mooi en medogenloos" helemaal niet zo fictief is, als het lijkt. De Westerse koningshuizen zijn in het begin van de 19e eeuw overstelpt met relatieproblemen, (v)echtscheidingen, buitenechtelijke kinderen en bijna incestueuze toestanden. Iedereen is wel verwant met iedereen zo blijkt. Neven en nichten trouwen veelvuldig met elkaar. En ook onze eerste vorst draagt zijn steentje bij. Geboren uit een provinciaals klein vorstendommetje vindt hij de weg naar het "rijke" Groot-Brittannië waar bij met de Engelse kroonprinses trouwt. Overigens gans zijn familie trouwt met de belangrijkste prinsen of princessen van het continent. Leopold I verliest -zoals geweten- zijn echtgenote in het kraambed. De triestige weduwnaar begint na enige tijd een relatie met een operazangeres met wie hij een "morganisch" huwelijk heeft. Blijkbaar kon met in de 19e eeuw verschillende huwelijken aangaan, soms tezelfdertijd...Toen hij koning werd van België moest de veertiger Leopold uit politieke redenen trouwen met de piepjonge dochter van de Franse Koning. Samen krijgen ze een aantal kinderen. Maar dat weerhoudt onze geliefde vorst er niet van om een bijzit te nemen. Zo wordt Arcadie een erkende minares van onze eerste vorst. Hij zorgt goed voor haar en haar kinderen worden in de adelstand verheven. (Mijn tante heeft een tuinman die een nakomeling is van Arcadie. Hij lijkt overigens op Leopold III). 

    Op politiek vlak is het opvallend dat de eerste koning der Belgen zo populair is bij de bevolking. Dat staat in schril contrast met de manier waarop ons koningshuis momenteel wordt aanzien door de gewone Belg. Doorheen de biografie wordt duidelijk waarom deze vorst zo populair was. Hij was gekomen na een jarenlange vreemde overheersing van de Fransen en de Nederlanders. Leopold I was een "bevrijder". Hij streed overigens ook tegen de Nederlanders toen zij zich niet wilden neerleggen bij een onafhankelijk België. Leopold I was onze redder en werd daarom op onze handen gedragen.
    Ons huidig koningshuis lijkt wel net het omgekeerde te doen dan wat wij van hen verwachten. Immers, de Vlamingen kiezen rechts en worden links bestuurd. Wij vragen besparingen en krijgen meer belastingen. Wij vragen meer autonomie en krijgen een Waalse premier. Wij vragen een menselijke vorst en krijgen een houterige kroonprins met een gemaakte stijve vrouw ernaast. Het huidig koningshuis staat dus voor alles dat wij Vlamingen niet zijn: franstalig, belgicistisch, houterig en oerkatholiek. 
    En men lijkt het dus niet te begrijpen. Vertrouwelingen in Brussel bevestigen mij dat men een troonsafstand plant binnen enkele maanden. Men zo de francofiele houterige prins Filip aan het hoofd van dit land willen plaatsen. Dat is op dit ogenblik ongeveer het slechtste wat men kan doen. Koning Albert heeft nog iets menselijk over zich, maar prins Filip is nog veel slechter dan koning Boudewijn. Indien men wil dat het koningshuis verdwijnt, moet men in Laken verderzetten waar men mee bezig is. Hun stokoude raadgevers zouden beter eindelijk op pensioen gaan en worden vervangen door jonge mensen van deze wereld.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude politieke cultuur: Politieke benoemingen...

    Monsterronde politieke benoemingen op komst

    Premier Di Rupo (PS) heeft de zes partijvoorzitters van zijn coalitie gevraagd op te lijsten welke topjobs en bestuursfuncties ze in 46 overheidsbedrijven en -diensten hebben. Op basis van dat kadaster wordt na de krokusvakantie beslist wie welke post krijgt.

    Di Rupo wil binnen afzienbare tijd op een bijzondere bijeenkomst van het kernkabinet knopen doorhakken over de politieke benoemingen. Het gaat om topmanagers, bestuurders en regeringscommissarissen van overheidsbedrijven en -diensten. In een tabel, die de krant De Morgen kon inkijken, worden niet minder dan 46 instellingen opgelijst. "Deze tabel is nodig om een globaal overzicht te krijgen", legt een expert uit. Niet alle functies zijn vacant.
     
    Evenwichten
    Het opstellen van het kadaster is nodig om een "evenwicht te kunnen vinden tussen de verschillende politieke partijen". Daarbij zou rekening worden gehouden met drie criteria: het politieke gewicht van elke partij, een balans tussen Vlamingen en Franstaligen en het evenwicht tussen vrouwen en mannen. Aan de meeste functies hangt een -al dan niet royale- vergoeding vast.
     
    De instellingen waar het over gaat, zijn zeer divers. Van de nucleaire sector (FANC, NIRAS, Belgoprocess, SCK, NIR) over energiebedrijven zoals Fluxys of Distrigas, tot culturele instellingen als de Munt, Bozar of het Nationaal Orkest van België. Ook overheidsdiensten zoals de Rijksdienst voor Pensioenen, de RSZ, het Riziv of de Rijksdienst voor Arbeidsvoorzieningen staan op de lijst. Het meest in het oog springen overheidsbedrijven als Bpost, NMBS, Belgocontrol en Nationale Loterij. Telecombedrijf Belgacom is de kers op de taart. Geruchten dat gewezen CD&V-staatssecretaris Etienne Schouppe de nieuwe voorzitter wordt, zouden voorbarig zijn.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IDEE VOOR DI RUPO: Ministers kijken naar porno in parlement

    Internetporno in parlement leidt tot ontslag ministers

    Ministers in de Zuid-Indiase deelstaat Karnataka zijn gefilmd toen ze tijdens een parlementaire zitting een pornoclip bekeken op een mobieltje. Op televisiebeelden uit het parlement in Bangalore, de hoofdstad van Karnataka, was te zien hoe minister Laxman Savadi (Samenwerking) en zijn collega C.C. Patil (Ontwikkeling van Vrouwen en Kinderen) het filmpje volgden op de gsm van minister Krishna Palemar (Havens).

    Na een storm van verontwaardiging namen de drie ministers ontslag. Ze behoren tot de hindoe-nationalitische partij BJP, die zich steevast als bewaker van de moraal in het land voorstelt.

    De ministers zegden dat ze niet naar porno keken. Ze verklaarden dat het filmpje een vrouw toonde die tijdens een techno-party door vier mannen wordt aangerand. Daarmee wilden de politici zich 'voorbereiden' op een parlementair debat over de negatieve gevolgen van dergelijke party's. Patil hoopt dat ze hun onschuld kunnen bewijzen. De BJP onderzoekt de zaak.

    De Congrespartij - die in Karnataka in de oppositie zit, maar de Indiase regering in New Delhi leidt - eist in de beschamende aangelegenheid de arrestatie van de drie BJP-politici. Ze hebben de democratie in diskrediet gebracht.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WATERGATE-SCHANDAAL BIJ NVA

    "Zeer gevoelige informatie" gestolen bij Antwerpse N-VA

    Politie onderzoekt de zaak

    © belga

    Bij de Antwerpse N-VA zijn vertrouwelijke computerbestanden van de partij gestolen. Het gaat om ontwerpteksten voor het congres van 21 april en de ledenlijsten. Ingewijden spreken van politieke spionage, zo schrijven de Concentrakranten.

    Volgens de kranten gebeurde de diefstal vermoedelijk vorige vrijdag, toen een fractiemedewerkster tijdens de middagpauze haar USB-stick op haar computer had laten zitten in haar kantoor in de Gildenkamersstraat. Maandag stelde de medewerkster vast dat alle mappen met politieke informatie waren leeggemaakt. Haar privébestanden waren niet verdwenen.

    Ook in haar kantoor was niets ontvreemd, wat er volgens de kranten op wijst dat de dader doelbewust politieke informatie zocht. In een reactie stelt voorzitter Bart De Wever dat het om "bijzonder gevoelige informatie" gaat. De politie onderzoekt de zaak.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering Di Rupo werkt verder aan DDR-BELGIE

    Ultrasocialist John Crombez en zijn Waalse tegenvoeter Elio Di Rupo werken verder aan de uitbouw van de nieuwe socialistische staat België. Ze hebben reeds een aantal maatregelen door de strot van de werkende Vlaming geduwd en er volgen er nog veel anderen. Hun einddoel is alom bekend: Een nieuwe staat naar DDR-model, waar enkel de politieke leiders kunnen genieten van welvaart en weelde en waar de doorsnee inwoner kreunt onder een hele resem beknottende en beperkende maatregelen. Ook dit land heeft stilaan nood aan zijn eigen "arabische lente"


    Tweedehandsmarkt overspoeld door luxewagens


    Op de tweedehandsmarkt worden momenteel bijzonder veel luxewagens aangeboden. Dat is een gevolg van de extra belastingen op bedrijfswagens die de regering heeft aangekondigd, zo meldde vtm.

    De federale regering heeft het fiscaal statuut van bedrijfswagens aangepast, om het voordeliger te maken voor CO2-zuinige wagens. De opbrengst uit de fiscaliteit van bedrijfswagens wordt in het regeerakkoord op 200 miljoen euro geraamd.

    Volgens het vtm-actualiteitenmagazine 'Telefacts' hebben ongeveer 350.000 mensen een firmawagen als aanvulling op hun loon.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zimbabwe
    Zimbabwe lopen vertraging op door... zeemeerminnen

    Zimbabwe is volop bezig met essentiële werken aan verschillende reservoirs, die de bevolking en de landbouw van hoognodig water moeten voorzien. De werven lopen echter vertraging op omdat ze arbeiders geloven dat er zeemeerminnen in schuilen, dat meldt de verantwoordelijke minister Samuel Sipepa Nkomo.

    Samuel Sipepa Nkomo zegt dat de arbeiders zoveel schrik hebben dat ze niet terug naar de werf durven gaan in de dorpjes Gokwe en Mutare. Minister Ignatius Chombo: "De enige manier om dit op te lossen is door een traditioneel bier te brouwen en een ritueel uit te voeren om de zeemeerminnen weg te jagen. Pas dan zullen de nodige werken uitgevoerd kunnen worden." Volgens de minister zitten de onderwaterwezens ook in andere reservoirs. "We hebben zelfs blanken moeten inschakelen omdat de Zimbabwaanse mannen niet durfden terugkeren.

    Hoognodig

    De twee reservoirs, waarvan de bouw al heel wat vertraging opliep, zijn essentieel voor Zimbabwe aangezien deze de bevolking en de landbouw van water zullen voorzien. Het is dus niet alleen van belangrijk voor de gezondheid van de Zimbabwanen, maar ook nodig om de economie een boost te geven, De landbouwproductie is er nu namelijk op het laagste niveau ooit.

    Het Zimbabwaanse volk gelooft al lang in zeemeerminnen, dit zijn onderwaterwezens met een vrouwenlichaam, maar in plaats van benen hebben ze een vissenstaart. Ze zijn slechtaardig omdat ze mensen mee onder water zouden nemen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!