Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    02-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."choconana" is gezond
     

    Wie 10 jaar lang elke dag een reep pure chocolade eet, loopt minder risico op hartaanvallen en beroertes. Het gaat dan wel om erg bittere chocolade, met minstens 70 procent cacao.

    Onderzoek onder 2013 Australiërs toonde aan dat de lekkernij 70 dodelijke hartaanvallen kan voorkomen op elke 10.000 chocolade-eters in een periode van 10 jaar.

    Hartpatiënten
    "Deze donkere chocola kan een alternatief zijn voor of een aanvulling op medicijnen voor hartpatiënten", stelt onderzoekster Ella Zomer van de Monash University in het British Medical Journal. Veel mensen eten uiteraard ook liever chocolade dan pillen te slikken.

    Antioxidanten
    Chocola met veel cacao dankt zijn voordelen aan de vele antioxidanten. Die verwijden de bloedvaten, waardoor de bloeddruk daalt. Hetzelfde effect werd gemeten bij groene thee en felgekleurd fruit zoals rode appels en bosbessen.

    Waarschuwing
    Deskundigen waarschuwen dat buitensporig veel chocolade eten echter ook dik maakt, wat juist weer kan leiden tot hart- en vaatziekten. Maar de onderzoekers adviseren een chocoladieet te combineren met voldoende beweging.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent rijdt over hulpbehoevende vrouw

    In Iowa heeft een agent per ongeluk een vrouw overreden die hij eigenlijk hulp moest bieden. Hoewel er wellicht geen kwaad opzet in het spel is, wordt de zaak toch onderzocht.

    Bij de politie van Des Moines kwam om 0.50 uur een oproep binnen. Een vrouw lag schijnbaar bewusteloos in het midden van een steegje.

    Agent Brian Cuppy snelde naar de aangegeven plaats, maar zag nergens een vrouw liggen. Tot hij plots over een hindernis reed. Die hindernis bleken de benen van de dame in nood.

    De vrouw hield enkele schrammen en blauwe plekken over aan het domme ongeval. Ze werd voor alle zekerheid overgebracht naar het Mercy Medical Centre. Daar werd ook vastgesteld dat ze zwaar onder invloed was.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DDR-Belgie: We verliezen aan concurrentiekracht

    België is de twee plaatsen kwijt die het vorig jaar gestegen was op de ranking van mondiale competitiviteit. In het jaarlijkse rapport van het Zwitserse managementsinstituut IMD bezet ons land voor 2012 de 25ste rang op 59 landen. Hongkong staat dit jaar op de eerste plaats, gevolgd door respectievelijk de Verenigde Staten, Zwitserland, Singapore en Zweden.

    België scoort erg goed inzake internationale investeringen (5de plaats), onderwijs (8ste plaats) en internationale handel (11de plaats). Erg slecht doet ons land het voor fiscaal beleid (58ste plaats), publieke financiën (51ste plaats) en arbeidsmarkt (49ste plaats).

    Belang
    Volgens het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is de rangschikking voor ondernemingen belangrijk bij hun keuze om in een bepaald land te investeren. Het VBO maakt zich dan ook zorgen over de achteruitgang die ons land boekt en ziet er "een bijkomende reden in om van de competitiviteit van ons land in de komende weken een centrale prioriteit te maken".

    Fiscaal beleid
    Bovendien dreigt ons land er qua fiscaal beleid niet op vooruit te gaan. Volgens de vooruitzichten van het Federaal Planbureau zal de belastingdruk in 2012 immers toenemen en oplopen tot niet minder dan 45 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Tegelijkertijd wordt vastgesteld dat de overheidsuitgaven te snel blijven stijgen in verhouding tot de draagkracht van onze economie. "De regering moet kost wat kost voorkomen dat de belastingdruk nog groter wordt", klinkt het. De overheid zou zich volgens het VBO inzake infrastructuur ook proactiever moeten opstellen opdat grote projecten het daglicht zouden kunnen zien.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uplace en Arm Vlaanderen...

    We leven in een zeer kleinburgelijk land. Alles wat vernieuwing uitstraalt wordt hier in de aanvangfase afgeknald. De reden? De meeste burgers vrezen vernieuwing omdat dit voor hen onbekend is. En onbekend is natuurlijk onbemind.
    Bovendien hebben al de organisatorische en staatkundige hervormingen deze staat kwasi onbestuurbaar gemaakt. In dit piepkleine land hebben we meer instellingen dan bijvoorbeeld in Polen of in Groot-Brittannië. Een stad als New York telt 10 miljoen inwoners en wordt bestuurd door een 30 mensen. Bij ons zijn het gemakkelijk een paar duizend mensen! Allen hebben een eigen achterban en vrezen hun kiezerspubliek. Alles wordt er natuurlijk niet gemakkelijker op. Op de lange duur krijgt men een soort van samenleving waar een onnozele drukkingsgroep alles kan blokkeren. En de meeste gevallen is een kleine groep leiders beter dan een vormeloze massa. Inderdaad, een verlicht despoot of een oligarchie kan soms meer positief teweeg brengen voor een land dan ons excessief democratisch bestel.

    De Belgische ziekte van instellingen en politici straalt zich af naar het bedrijfsleven. Bedrijven trekken weg wegens de rigide wetgeving en de economie valt stil. Nieuwe initiatieven worden gefnuikt alvorens ze enig gehoor vinden. Het dossier van de Lange Wapper in Antwerpen is zo'n schoolvoorbeeld. Elke dag staan duizenden automobilisten in de file en als er dan een initiatief komt, wordt dit de nek omgedraaid. Creativiteit en initiatieven maken in dit lamme land geen enkele kans. Men staat liever nog 30 jaar in de file dan dat er een oplossing geboden wordt. Een gouden regel in de economie is dat men beter een slechte beslissing neemt, dan geen beslissing. In België heeft men dat niet goed begrepen. Beter stilstand of achteruitgang dan oplossingen.

    België raakt overbevolkt. Nieuwe samenlevingsvormen dringen zich op. De middeleeuwse stad heeft stilaan haar beste tijd gehad. Eerst verdwenen de kleine buurtwinkels in deelgemeenten en nu zijn de middelgrote gemeenten en steden aan de beurt. Het is een tendens die men niet kan omkeren. Eventueel hervormt men de kleine gemeenten tot shoppingsparadijzen met gratis uitgebreide parking en overdekte winkelstraten ofwel aanvaardt men de realiteit. "The american way of living" heeft ook deze contreien bereikt. Bezoekers hebben geen zin om in de regen een half uur te stappen om enkele dwaze winkels te zien. Neen, men wil zijn wagen gratis parkeren en dan een namiddag in een overdekt shoppingscenter doorbrengen. Nu mag men morgen vanuit de gemeentepolitiek alle moderne initiatieven fnuiken, toch zal men ook deze tendens niet kunnen tegenhouden.

    Naast Uplace heeft dit land nood aan zoveel nieuwe winkel- en wooninitiatieven. Wanneer gaan we nu eindelijk eens de lucht innemen met mooie moderne wolkenkrabbers? Met onze domme laagbouwen steken we werkelijk af in de wereld. Is dit een beschaafd land of zitten we hier in de rimboe? Enkele jaren geleden kozen onze kleingeestige beleidsmakers voor het Regattaproject op Antwerpen linkeroever. Ik reed er enkele dagen geleden voorbij. Nooit in mijn leven heb zo'n triestig project gezien. Dwaze laagbouwkazernes met domme pleintjes en een paar buurtwinkels. Ziet onze administratie zo de eenentwingste eeuw? Een hond met een hoed op weet dat dit de cités zijn van de volgende generatie. Maar neen, onze administratie en beleidsmakers missen het lef om vernieuwend te zijn. Liever domme sociale projecten dan vernieuwende hoogbouw en verfrissende ideeën. 

    Nochtans hebben we de intellectuele capaciteiten. Onze Belgen spuiten eilanden op in Bubai en bouwen de hoogste wolkenkrabbers ter wereld. Maar in eigen land mogen niets. Onze regelgeving en administratie boycot elk initiatief. Ik was gelukkig als een klein kind toen ik de MG-KBC Tower zag verrijzen aan de Gentse horizon. Is dit de trendbreuk waarop we zitten te wachten of blijft dit de uitzondering? De toekomst zal raad brengen. Ik hoop dat we eens duchtig saneren in al onze instellingen en terug ademruimte geven aan onze ondernemers!



    Joke Schauvliege keurt milieuvergunning Uplace goed

    17:01 Binnenland Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege heeft de milieuvergunning voor het winkelcomplex Uplace in Machelen goedgekeurd. Aan de vergunning worden wel een aantal bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo moet exploitant Uplace zelf, zoals afgesproken, een deel van de kosten voor de ontsluiting van het gebied betalen.

    Uplace wil op een verlaten bedrijventerrein in Machelen een groot winkelcomplex bouwen. Voor die plannen sloot de onderneming een convenant af met de vorige Vlaamse regering. Intussen werd al een bouwvergunning afgeleverd, maar het project kreeg ook tegenwind van een aantal stadsbesturen en van de ondernemingsorganisatie Unizo.

    Bijzondere voorwaarden

    In 2011 weigerde de deputatie van Vlaams-Brabant de milieuvergunning voor Uplace. Exploitant Uplace en Machelen gingen tegen die weigering in beroep. Daardoor belandde het dossier op de tafel van de Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege. Zij heeft nu de knoop doorgehakt.

    "Rekening houdend met alle objectieve analyses, zoals de project-MER, en een aantal adviezen heb ik beslist om de milieuvergunning toe te kennen aan Uplace", aldus Schauvliege woensdag op een inderhaast bijeengeroepen persconferentie.

    Schauvliege benadrukt dat aan de toegekende milieuvergunning wel een aantal bijzondere voorwaarden worden gekoppeld. De voornaamste voorwaarde is dat exploitant Uplace haar eerdere engagement nakomt om voor 12 miljoen euro mee te betalen aan de mobiliteitsmaatregelen en ontsluiting van het gebied.

    Wie het niet eens is met de beslissing van Schauvliege kan nog naar de Raad van State stappen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man sluit vrouw op in hondenkot

    In Rusland is een man veroordeeld tot een celstraf van tien maanden omdat hij zijn echtgenote had opgesloten in het hondenhok. De dader moet ook een schadevergoeding van 250 euro betalen aan zijn getraumatiseerde halve trouwboek.

    Na een echtelijke ruzie troonde de man zijn vrouw mee naar de tuin, alwaar hij haar vastketende in het hondenhok. Tegen de volgende ochtend slaagde de vrouw erin zich te bevrijden, waarna zij de politie belde. De echtgenoot werd gearresteerd en inmiddels veroordeeld voor vrijheidsberoving.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advies president Gambia aan politie:"Eerst schieten dan ondervragen"
     

    Eerst schieten, daarna (de overlevenden) ondervragen: dat Zero Tolerance-advies heeft de president van Gambia, Yahya Jammeh, aan zijn politiekorps gegeven. De raad betreft enkel het politionele gedrag jegens de misdaadbendes die het West-Afrikaanse land teisteren.

    De president liet zijn veiligheidslicht schijnen tijdens een bijeenkomst gisteren in Banjul van de Nationale Veiligheidsraad. "Als iemand daar bezwaren tegen heeft, dat ze het me dan komen zeggen", aldus een verbaal stoere Jammeh.

    Voorts vroeg hij de diplomaten in Banjul om de misdadigers uit hun landen te verzoeken niet naar Gambia af te zakken. "Komen ze wel, dan vragen ze om problemen", aldus de Afrikaanse variant van John Wayne.

    Zijn niet gewenst in Gambia: "drugstrafikanten, pedofielen, homoseksuelen en moordenaars, ongeacht hun huidkleur". Jammeh regeert al over Gambia sinds 1994 met, weinig verbazingwekkend, ijzeren vuist. Ngo's beschuldigen zijn regime ervan, het niet erg nauw te nemen met de mensenrechten. Vooral homo's zijn Jammeh een doorn in het oog.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPNIEUW RUZIE BIJ VLD
    Iedereen wist dat Alexander De Croo het als voorzitter lastig zou krijgen. Enkel de politieke kameleon Vincent Van Quickenborne veranderde van kamp en kon overleven onder de nieuwe voorzitter. De Croo wist dat hij snel moest handelen. Onder het motto van "vernieuwing en verjonging" trachtte Alexander De Croo met de bende van Karel De Gucht en de Verhofstadtclan af te rekenen. Maar de tijdsgeest zit hem tegen. Het NVA is vandaag de dag de politieke hype en De Croo heeft het verleden tegen. Zijn vader is een clowneske figuur die niemand binnen en buiten de partij nog au sérieux neemt.
    En zijn politieke tegenstrevers binnen de partij hebben er een echt zootje van gemaakt. Neem nu Guy Verhofstadt. Ooit werd hij "baby Tatcher" genoemd, omwille van zijn rechts gedachtengoed. Amper tien jaar later bedroog Guy Verhofstadt vriend en vijand met zijn linkse escapades. Zelden hebben we in België een grotere kazakkendraaier gekend als Guy Verhofstadt en de brede middenklasse zal hem dat nooit vergeven. Met de val van dit liberale boegbeeld geraakt natuurlijk ook de partij geblammeerd. Verhofstadt's "tweelingsbroer"  Patrick De Wael maakte er op privévlak ook een zootje van, net zoals vele "Verhofstadtboys", zoals een Geert Versnick. En dan was er het proces van marketingman Noël Slangen...Slangen bleek niet meer dan een arrogante vlegel die niemand spaarde en op iedereen neerzag. Ondertussen graaide hij mee in de liberale pot en werd hij op een bepaald ogenblik "directeur" van de partij. De mensen blijven dat allemaal niet slikken. 
    Ook de duistere figuur van Karel De Gucht heeft de partij ook geen enkel goed gedaan. Was het niet de mysterieuze aandelenverkoop bij het Fortisdebacle, dan was het zijn ongekende arrogantie die hem de das heeft omgedaan. Zijn totaal ongeschikte zoon Jean-Jacqueske maakte hij lijsttrekker, zelfs voor een liberaal boegbeeld als Filip Antheunis uit Lokeren. Witte ridder Marc Verwilghen pestte hij weg uit Dendermonde. En met figuren als Hugo Coveliers, Jean-Marie Dedecker en Ward Beysen rekende hij koelbloedig af. 
    Op het einde van de rit is de partij zo gehavend dat ze lijkt te verschrompelen tot een dwaas onnozel mini-partijtje. En dat is NIET de fout van Alexander De Croo, maar vooral van oude garde. En bovendien kaapt het NVA veel stemmen weg. Het is natuurlijk maar de vraag of hij zal kunnen tussen al die slechte karakters. 


    Guy Vanhengel (rechts) spaart zijn kritiek op de Open Vld van Alexander De Croo niet.

    "Als de resultaten tegenvallen, is er een wissel van trainers. Soms moet een club van coach veranderen". Voormalig vicepremier Guy Vanhengel trekt in het weekblad Knack een parallel met het aangekondigde vertrek van Ariël Jacobs bij Sporting Anderlecht om een voorzitterswissel bij Open Vld te suggereren. In december organiseert de partij voorzittersverkiezingen.

    Het is niet de eerste keer dat Vanhengel kritiek geeft op de huidige partijleiding. Ditmaal grijpt hij de slechte peilingen aan waar de Vlaamse liberalen mee kampen. "Ik heb nooit geweten dat de liberale partij het zo slecht deed als vandaag. Toen ik mijn carrière begon bij Guy Verhofstadt, hadden we slechte Europese verkiezingen achter de rug. Toen flirtte de PVV met de 14 procent, en dat heette een 'absoluut dieptepunt'", luidt het.
        
    Hij verwacht geen beterschap "zolang Open Vld haar politiek verhaal niet breder maakt". "Zolang we blijven bij het bespelen van segmentje per segmentje, zonder breder kader, zullen we het moeilijk blijven hebben om een lijn te krijgen in ons politiek verhaal."
        
    Nieuwe inzichten
    Vanhengel wijst op het belang van goede coaching en maakt de vergelijking met landskampioen Anderlecht en Ariël Jacobs. "Hij zegt openlijk wat iedereen ziet: dat hij volgend seizoen niet meer de juiste man op de juiste plaats is. Dus laat hij zijn spelersgroep over aan een andere coach, die met nieuwe inzichten en een frisse aanpak de ploeg weer beter moet doen spelen." Op de vraag of ook in de politiek een club van coach moet veranderen, wijst Vanhengel er op dat er daarom om de vier jaar voorzittersverkiezingen zijn.
        
    In Het Laatste Nieuws reageert voorzitter Alexander De Croo niet verrast. "We kennen de mening van Guy al langer. Hij heeft nog nooit iets positiefs over mij gezegd." Hij zegt de analyse van Vanhengel te delen, namelijk dat Open Vld breed genoeg en op lange termijn moet denken. Maar "dat is precies wat wij doen met deze regering".

    Ook ruzie bij VLD Antwerpen
     

    Het conflict binnen de Antwerpse Open Vld omtrent de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober lijkt muurvast te zitten. Schepen voor Financiën Luc Bungeneers kreeg gisteravond van het lijstvormingscomité het ultimatum om tegen vanmiddag akkoord te gaan met de positie van lijstduwer, maar hij weigert daarop in te gaan. Hoe het nu verder moet, is nog niet duidelijk.

    "Misschien krijg ik wel helemaal geen plaats meer nu, maar dan ga ik wel andere dingen doen", zegt Bungeneers, die rekening houdt met een afscheid van de politiek.

    Vrijdagavond leverde een crisisoverleg met onder meer minister van Justitie en vermoedelijk toekomstig lijsttrekker Annemie Turtelboom ook al niets op. Turtelboom zou volgens bronnen binnen de partij werk willen maken van een verjonging en vervrouwelijking van de Antwerpse Open Vld-afdeling. Onder meer de recente slechte peilingen van de partij in Antwerpen, waarbij ze nog nauwelijks 5 procent zou halen, zouden daar de aanleiding voor geweest zijn.

    Net die peilingen doen de 57-jarige Bungeneers echter vermoeden dat de hem voorgestelde plaats van lijstduwer niet voldoende zal blijken om in oktober opnieuw verkozen te raken.

    Volgens Bungeneers, al twaalf jaar schepen in Antwerpen, wordt de volgende bestuursperiode in Antwerpen -zeker op financieel vlak- nog een pak moeilijker dan de huidige. "Maar zelfs met deze negatieve vooruitzichten, zou ik graag de uitdaging willen aangaan om mijn strikte budgettaire beleid verder te zetten", zegt hij.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljardairs verhuizen naar België!???
    Gegoede zuiderburen vrezen supertaks François Hollande.

    De verkiezing van François Hollande tot president doet Franse miljonairs nadenken over een verhuis naar België. "Afgelopen week vroegen al dertig ongeruste burgers vanuit Parijs meer informatie over een verhuis naar ons land", zegt advocaat Manoël Dekeyser, gespecialiseerd in belastingadvies, in Het Nieuwsblad op Zondag.

    Amper twee weken na de verkiezing van Hollande kreeg belastingadvieskantoor Dekeyser & Associés al een dertigtal ongeruste telefoontjes van superrijke Fransen die graag willen weten hoe ze het best hun geld parkeren bij de Belgische banken. "Hoewel Sarkozy zware besparingsmaatregelen doorvoerde en dus ook al mensen naar het buitenland joeg, lijkt het met Hollande alleen maar te verergeren. Want 30 telefoontjes voor advies is opvallend veel", zegt Dekeyser. "Zeker als je beseft dat er hier nog maar 4.000 Franse miljonairs wonen om fiscale redenen. De komende jaren schatten we dat er nog maximaal 1.000 tot 1.500 zullen bijkomen"

    Supertaks van 75 procent
    Vastgoedexperts stellen ook een grotere belangstelling vanuit Frankrijk voor luxewoningen in het Brusselse vast. Er bestaat immers veel onzekerheid over het belastingbeleid van Hollande. In de verkiezingscampagne had de socialist aangekondigd dat mensen die meer dan één miljoen euro per jaar verdienen 75 procent zouden moeten afgeven. Die supertaks is er nog niet, maar ook nu kunnen rijke Fransen volgens Dekeyser al hun voordeel doen met het Belgische fiscale regime.

    Zwitserland
    De baas van de Franse supermarktketen Auchan, Gérard Mulliez, woont al in België. Andere rijke Fransen als Alain Prost, Alain Delon en Charles Aznavour weken uit naar Zwitserland.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keniaan gekneld in vrouw

    Een bedrogen Keniaan heeft zijn overspelige echtgenote flink te grazen genomen. De horendragende man sprak namelijk een vloek uit terwijl het naast de pot pissende koppel de liefde aan het bedrijven was. Gevolg: het liefdespaar raakte urenlang in elkaar vastgekneld.

    De politie van Nairobi werd naar de stomende plaats van de misdaad geroepen, maar ook zij kregen de liefdesknoop niet ontward. Er kwam zelfs een spuitbus met glijmiddel aan te pas, maar ook dat mocht niet baten.

    Dokken
    Intussen was een massa mensen toegestroomd om het vreemdgaande koppel met eigen ogen te aanschouwen. De vloek van de bedrogen echtgenoot werd pas verbroken toen de schuinsmarcheerder hem 240 dollar betaalde. Waarna het koppel zich uit zijn benarde situatie kon bevrijden en de verboden minnaar afdroop met 'het wapen van de misdaad' in de hand.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Administratie draait zot

    Btw-dienst kan dossiers niet raadplegen

    De Brusselse btw-administratie kan 70 procent van haar dossiers niet meer raadplegen. De papieren documenten zijn naar de scanningscentra van de fiscus gestuurd, maar het programma om ze elektronisch te kunnen bekijken, werkt niet, schrijft De Morgen. Het feit dat de dossiers niet kunnen geraadpleegd worden, betekent dat de fiscus ook een pak geld dreigt te verliezen.

    Eind december kregen de Brusselse btw-ambtenaren te horen dat al hun dossiers gedigitaliseerd zouden worden. Op 31 januari vertrokken de eerste dossiers, en de bedoeling was dat de ambtenaren ze enkele weken later via hun pc zouden kunnen raadplegen. Maar door softwareproblemen met het computerprogramma om ze elektronisch te bekijken, is dat nog steeds niet het geval.

    Drie maanden
    "Het enige wat wij weten, is dat de dossiers naar Mechelen en Namen zijn gestuurd. Dat er een week of twee weken tussenzit voor we ze op onze computer kunnen bekijken, kan ik begrijpen. Maar ze zijn al meer dan drie maanden weg", merkt een btw-ambtenaar op die liever anoniem blijft.

    70 procent dossiers
    Ondertussen is 70 procent van alle dossiers naar de scanningscentra gestuurd, een situatie die leidt tot problemen op het terrein. "We moeten btw-dossiers controleren zonder dossier. Als er twee jaar geleden een controle is geweest, dan weten we niet welke opmerkingen of afspraken er zijn gemaakt. Als je geen dossier hebt, kun je niet veel doen." Vooral in de ontvangkantoren wordt de toestand stilaan problematisch.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dom Ambrosius overleden

    Met enige treurnis vernam ik het overlijden van Dom Ambrosius. Ik heb als student van de Dendermondse Abdijschool Dom Ambrosius goed gekend. Hij was studiemeester in de ochtendstudie en gaf aan ons de vakken Grieks en Latijn. Dom Ambrosius was een rechtschapen man en een uitstekende leerkracht. Met hem lazen we het de bello gallico van Julius Caesar. Hij kon onze jeugdige interesse aanwakkeren. Hij straalde gezag uit zonder straf te moeten geven. Dom Ambrosius is het toonbeeld van de goede geestelijke, zoals er vele duizenden in Vlaanderen hebben geleefd.  Ik heb het meeste respect voor hem en zal aan hem geregeld denken.



    De abt en abdijgemeenschap van Dendermonde

    melden u het overlijden van hun medebroeder

    Dom AMBROSIUS osb André De Cock

    Monnik van de Sint-Pieters- en Paulusabdij te Dendermonde.

    Hij trad in onze abdij op 1 september 1950

    en sprak zijn geloften uit op 13 september 1951.

    Hij werd priester gewijd op 15 juni 1957.

    Hij werd geboren te Sint Niklaas Waas op 9 oktober 1932.

    Gesterkt door het sacrament van de ziekenzalving overleed

    hij tijdens de Paasnacht in het Klooster - Rustoord Sint Jan

    te Zelzate op 8 april 2012.

    De plechtige uitvaartliturgie, waarin we de Heer willen danken voor zijn trouw en verdienstelijk leven, zal gevierd worden in onze abdijbasiliek op dinsdag 17 april 2012 te 11.00 uur.

    Begroeting in de abdijbasiliek vanaf 10.30 uur.

    De abt en de abdijgemeenschap

    De families De Cock - Pauwels

    Met dank aan Dr. Paul Van Parys en de directie en het verpleegkundig personeel van het Klooster - Rustoord Sint Jan van de Broeders van Liefde te Zelzate.

    Wie geen rouwbericht ontvangen heeft,

    gelieve dit bericht als dusdanig te beschouwen.

    Sint-Pieters- en Paulusabdij, Vlasmarkt 23, 9200 Dendermonde

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crombez werkt verder aan zijn DDR-België
    Crombez voegde een zinnetje met verstrekkende gevolgen toe aan de wet.

    Belastingfraudeurs kunnen in de toekomst hun processen niet meer zo lang laten aanslepen dat ze vrijuit gaan. Staatssecretaris voor de Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) gaat de wet wijzigen zodat fiscale fraudezaken niet meer kunnen verjaren. Dat staat in zijn 'Actieplan 2012-2013' tegen de fiscale en sociale fraude.

    Aan de belastingwet wordt slechts één zinnetje toegevoegd, maar wel met verstrekkende gevolgen: dat de verjaringstermijn pas begint te lopen wanneer 'de verschuldigde belasting effectief en definitief betaald werd'.

    Met de wetswijziging maakt de staatssecretaris een einde aan de oeverloze discussies op veel fraudeprocessen. Het Hof van Cassatie velde nochtans al arresten over de kwestie en ook het Grondwettelijk Hof boog zich er al over. Maar voor de bodemrechters blijft er onenigheid over bestaan, staat te lezen in het actieplan van Crombez.

    Om de discussies in de kiem te smoren, verankert Crombez in de wet dat de verjaringstermijn nog niet loopt zolang de fraudeurs valse documenten gebruiken om hun belastingclaim aan te vechten. Tal van belastingfraudezaken gaan nu de mist in omdat de onderzoeken en de daaropvolgende procedures veel te lang duren.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Serie Apocalyps op national Geographic channel

    Sinds de Tweede Wereldoorlog verschenen vele documentaires over de Tweede Wereldoorlog. Deze documentaires waren meestal in zwart/wit en gaven ook op zwart/witte manier  de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog weer. Adolf Hitler wordt in de meeste van deze uitzendingen afgespiegeld als een nazistisch autoritair monster dat zonder goede reden miljoene onschuldige mensen de dood injoeg. In feite geven deze reportages hetzelfde beeld weer van de geschiedenislessen in de Westerse wereld. Gedurende vele jaren begreep ik niet waarom iemand het zo leuk vindt om onschuldige landen aan te vallen. Ik begreep ook niet dat miljoenen Duitsers zo'n monster als leider wilden. Ik zat met vele vragen die onze historici niet logisch konden of wilden verklaren.

    Het was dus wachten op een genuanceerde versie van de feiten met daarin het standpunt van beide partijen. En jawel, na 60 jaar hebben we eindelijk de reeks "Apocalyps" welke nu loopt op de themazender National Geographic.
    De serie begint bij het einde van de Eerste Wereldoorlog. Duitsland was NIET verloren maar de politiek was de oorlog moe. Immers in 1917 had Rusland zich overgegeven aan  Duitsland. En toch één jaar later en zonder verlies aan grondgebied op het slagveld aanvaardden de Duitse politici de vredesvoorwaarden van de geallieerden. En de geallieerden waren stompzinnig in hun eisen. Er werden torenhoge herstelbetalingen gevorderd. Duitsland verloor grote stukken grondgebied en plots werd Polen opnieuw een aparte staat. Het was een complete vernedering voor een natie die eigenlijk niet verslagen was. Het leger nam het de politici kwalijk en zou gedurenden jaren de vele rechtse bewegingen steunen. Ondertussen bleven de geallieerden  Duitsland vernederen. Toen Duitsland achterop raakte met de herstelbetalingen bezetten Belgische en Franse troepen het ruhrgebied en plunderden die de grondstoffen. De Duitse bevolking leed honger en zakte weg in een diepe recessie.
    Alsof dat nog niet genoeg was kwam er in 1929 een beurscrash. De malaise was compleet. In zo'n revolutionair klimaat was er natuurlijk een radicalisering aan de linkse en de rechtse zijde. En het was de rechtse beweging die het uiteindelijk haalde. Verkiezing na verkiezing won extreem-rechts zetels totdat ze in meerderheid waren en het parlement buiten spel zetten. Wat er nadien volgde was zeer logisch: Men wilde de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog ombuigen. Het begon met de annexatie van de Sudetenduitsers. Nadien wou men af van de corridor naar Danzig. Men sloot een duivelsverdrag met de Sovjetunie, waarbij men Polen in twee delen verdeelde. Zowel de Sovjetunie als Duitsland gingen over tot het verdelen van het Poolse grondgebied, maar Frankrijk en Groot-Brittannie verklaarden enkel de oorlog aan Duitsland. Ondertussen vermoordde Stalin in zijn Pools deel de lokale elite. 's Nachts werden Pools officiers uit hun bed gelicht en doodgeschoten. Duizenden Poolse edellieden en officieren werden zonder proces door Stalin vermoord. Stalin vermoordde daarnaast miljoenen eigen mensen, maar omdat hij later tot de geallieerden behoorde bleef de geschiedenis zacht voor deze communistische dictator. Ook over de Sovjetrussische gebiedsuitbreiding met de inname van de Baltische staten, Oost-Polen werd in onze geschiedenisboeken met weinig woorden gerept.

    Hitler had nooit gedacht dat Frankrijk en England de oorlog zou verklaren. Nadat Frankrijk de oorlog aan Duitsland had verklaard was er eerst een periode van gewapende rust, maar uiteindelijk trok Duitsland het Franse territorium binnen en versloeg het de Fransen op enkele weken tijd. Met Groot-Brittannie wilde Duitsland absoluut geen oorlog en daarom liet men de Britten terug naar hun land vertrekken. Maar de Britten zagen het anders en daaruit volgde de slag om Engeland, hetgeen maar nipt door de Engelsen werd gewonnen.

    Ik begreep nooit waarom Hitler Noord-Europa binnenviel, maar in de serie wordt er gewezen op de bodemrijkdommen, waaronder het noodzakelijk staal. Ook de oorlog met Rusland was geen folie van een gek dictator. Ook daar zochten de Duitsers noodzakelijke grondstoffen. Op vele vragen geeft de serie een objectief en logisch antwoord.

    Natuurlijk dat de Nazi's misdadig waren. Het begon met de moord op SA-kopman Röhm en zijn entourage. En natuurlijk dat de Holocaust extreem misdadig was. Toch meldt de reportage dat Hitler 50% van de Duitse Joden  liet vertrekken naar het buitenland. Het waren de buitenlandse Joden uit de veroverde gebieden die met honderdduizenden vermoord werden. Maar de serie vermeldt ook het anti-semitisme in Oost- en West-Europa. Men herinnert zich de zaak Dreyfuss waar een Joods officier in het Franse leger onschuldig gestraft werd omdat hij Jood was. Ook de Christenen hebben eeuwenlang de Joden vervolgd. Tijdens de kruistochten was geen enkele Jood veilig en in sommige dorpen vermoordden de ridders honderden Joden. Het anti-semitisme is geen uitvinding van de Duitsers. Zij hebben de vernietiging van de Joden op industriële wijze toegepast en dat is dan ook de grote misdaad van de Nazi's.

    Conclusie: Met unieke beelden schetst deze serie op een objectieve manier de oorzaken en het verloop van de Tweede Wereldoorlog. Deze reportage zou aan iedere scholier getoond moeten worden!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw bijt hond
     

    Een 19-jarige vrouw uit Lake in the Hills, nabij de Amerikaanse grootstad Chicago, is aangehouden omdat ze haar hond heeft gebeten. De vrouw was dronken en had niet alleen de hond gebeten, maar ook haar moeder.

    De Engelse bulldog had volgens de politie zichtbare bijtwonden in de nek. Uiteindelijk beet de hond terug, maar hem wordt niets ten laste gelegd, zegt de politie. De vrouw komt er minder goed vanaf. Zij wordt vervolgd voor huiselijk geweld, dierenmishandeling en drinken onder de toegstane leeftijd van 21 jaar.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nymfomane gijzelt mannen
     

    De nymfomane Duitse heeft weer toegeslagen. De onverzadigbare uit München heeft opnieuw een man gegijzeld en 36 uur lang tot seks gedwongen. De vrouw raakte geobsedeerd door seks omdat ze op haar 47ste nog altijd geen moeder is.

    De Duitse pikte een man op en nam hem mee naar haar woonst. Het 'slachtoffer' kon aanvankelijk zijn geluk niet op maar de blijdschap was van korte duur. Na een paar sessies tussen de lakens wou hij weg maar dat lukte niet meer. De Duitse had hem opgesloten in haar slaapkamer en de telefoon verstopt. Pas na een seksmarathon die 36 uur duurde, liet ze hem gaan. De man liep huilend naar de politie en deed zijn verhaal. Een patrouille ging kijken en werd met open benen ontvangen waarop ze de vrouw in de boeien sloegen en afvoerden naar een psychiatrische afdeling.

    Begin april maakte de Duitse haar eerste slachtoffer. Ze sloot toen een 43-jarige deejay op en dwong hem meermaals tot seks. De man kon uit de slaapkamer ontsnappen en schreeuwde op het balkon om hulp waarna de politie de Duitse afvoerde.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egyptenaar ontdekt zijn vrouw in pornofilm

    Een Egyptenaar die naar de naam Ramadan luistert, heeft een verrassing van formaat beleefd. Toen hij naar zijn zeggen voor de eerste keer in zijn leven op het internet op zoek ging naar porno, zag hij zijn echtgenote de hoofdrol spelen in een hete film.

    Ramadan viel van zijn stoel in het internetcafé waar hij op zoek was gegaan naar elektronisch bloot. Eenmaal weer bij z'n positieven, stoof hij als een razende naar huis om zijn vrouw te confronteren met z'n ontnuchterende ontdekking.

    Scheldpartij
    De echtgenote ontkende aanvankelijk 's mans beschuldigingen. Ze schold hem de huid vol en daagde hem uit om haar de pornofilm te tonen. Het koppel trok samen naar het internetcafé waar Ramadan haar zonder verpinken het bewijsmateriaal liet zien.

    Jeugdvriend
    Ontkennen had geen enkele zin meer. De vrouw gaf toe dat ze de stomende seksscènes had opgenomen met een jeugdvriend van destijds op wie ze nog steeds dolverliefd is. Ondanks ze zestien jaar getrouwd is met haar man en vier kinderen met hem heeft, was die jeugdvriend nog altijd de ware.

    Elf filmpjes
    Enig speurwerk leerde Ramadan dat er minstens elf seksfilms met zijn vrouw en haar vriend op het internet circuleren. De bedrogen echtgenoot heeft nog niet uitgemaakt of hij uit de echt zal scheiden.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu in de rechtbank:"Gina Heirman The sequel"
    De meeste reporters zijn lui van aard. Als er een artikel over Gina Heirman verschijnt, typen ze gewoon informatie over van iemand anders. Zo schreef ik enige tijd geleden dat Gina's vader PVV-schepen was in Oudegem-Dendermonde. Wanneer de journalisten hun huiswerk zouden maken zouden ze tot de vaststelling gekomen zijn, dat Willy Heirman geen schepen was maar wel voorzitter van de PVV-Oudegem. Maar ondertussen nam het Nieuwsblad de foutieve informatie over.

    Ook een foto van haar is niet zo moeilijk te bemachtigen. Indien men eens in de kleine gemeente Oudegem zou rondlopen, vindt men genoeg materiaal. En in het weekblad Blik verscheen eind de jaren negentig een goede foto.

    Een andere blunder is Gina Heirman als "Antwerps" te omschrijven. Gina Heirman is een rasechte Dendermondse. Haar vader werkte als notarisklerk bij notaris Vanderdonckt in het centrum van Dendermonde. Gina ging naar het Atheneum te Dendermonde. En toen ze volwassen was had ze een bankfiliaal van de ASLK-NMKN te Oudegem-Dendermonde. Met dat filiaal ging ze op een frauduleuze manier ten onder. Nochtans konden sommige mensen te Oudegem niet van haar klagen. Zo sponserde ze menige vereniging op een ongekende manier. Hilarisch waren haar wisselkoerspraktijken. Zo kocht zij duurder vreemde munten in dan dat clienten in het centrum moesten betalen. Het resultaat was een heuse handel waarbij mensen eerst BEF omzetten naar een vreemde munt en deze dan bij haar verkochten en winst maakten!!! Een ander client kreeg bij haar een lening voor een huis die hij nooit heeft moeten terugbetalen. Gina had natuurlijk een vijs los. Langs de ene kant stal ze geld van klanten en langs de andere kant hing ze de joviale weldoenster uit. Maar op het einde van de rit maakte ze natuurlijk veel meer vijanden dan vrienden.

    Ofschoon ze reeds in de jaren tachtig in opspraak kwam, bleef ze lange tijd in Dendermonde rondlopen. De toenmalige PVV heeft haar onder druk van haar vader een lange tijd een hand boven het hoofd gehouden. Zo trok ze een tijd op bij Europarlementslid Willy De Clercq. Volgens bepaalde bronnen uit haar entourage had ze ook enige tijd een relatie met het liberale boegbeeld. Maar tegen het einde van de jaren negentig was ze volledig verbrand in Dendermonde.

    En toen trok ze naar de Belgische kust, waar ze opnieuw mensen oplichtte als "nicht van Jan De Clerck". Maar haar als Antwerpse omschrijven is totaal verkeerd. Gina heeft een tijd doorgebracht in de Gentse gevangenis en zit nu in Brugge. Volgens haar cipiers gedraagt ze zich zeer houtain en dweept ze met namen van topadvocaten, alsof het haar beste vrienden zijn. Zo durft ze dreigen met klachten via "haar" advocaat Hans Rieder. Maar  Hans Rieder komt haar natuurlijk nooit bezoeken. Cipiers omschrijven haar als het "zusje" van meester-oplichter Piet Van Haut. 

    Gina Heirman heeft op iedereen die ze ooit ontmoet heeft een blijvende indruk nagelaten. Naïevelingen hebben zich door haar laten bedriegen. Maar let op, ook met iets slimmere mensen kon ze met de voeten spelen. Zo bijvoorbeeld de oud-burgemeenster van Dendermonde Maurits Dierick. Die man hield ze maanden aan het lijntje voor een job bij de Europese Unie. De meeste intelligente mensen vonden haar optredens hilarisch. Memorabel zijn haar gespeelde telefoongesprekken met bekende politici en figuren. Spijtig dat ik haar nooit gefilmd heb. Ze zou zo in een televisieserie kunnen meespelen.

    Ik ben ervan overtuigd dat Gina geestelijk ziek is. Ergens moet ze door haar omgeving gecomplexeerd zijn over titels, politici etc. en natuurlijk dat er in haar hoofd ook technische fouten zullen zitten. Ze wou graag altijd de invloedrijke madame uithangen. In haar handtas zaten meestal dikke pakke biljetten die ze dan ostentatief aan haar omgeving toonde. Het kan natuurlijk goed zijn dat het vals geld was. 

    Het is alleszins een feit dat de familie gefrustreerd was over het feit dat haar vader -die notarisklerk was- zelf nooit notaris is geworden. Nadat notaris Vanderdonckt te Dendermonde overleden was, boterde het niet tussen Willy Heirman en de jonge opvolgster Anne Vanderdonckt. Mijnheer Heirman trok daarom naar Antwerpen bij notaris Celis. Gina's enige dochter Katrien Van Nuffel, zou daarom de familiedroom waar maken. Zij studeerde aan de VUB rechten en notariaat en het notarisambt lag eindelijk in het verschiet. Katrien pronkte een tijd op facebook dat ze aan notarisexamens meedeed. Maar Katrien moest haar notarisdroom opbergen toen ze mee met haar moeder in de Knokse oplichtingszaak verzeild raakte. Katrien zou vervalste documenten aan haar moeder gegeven hebben. Ook bij notaris Eduard Janssens te Sint-Lievens-Houtem maakte ze geen goede beurt. Sommige clienten waren in de wolken over de joviale en minzame Katrien, maar ethisch ging ze geregeld over de schreef. Uiteindelijk werd de blitse en (cocaïne)verslaafde notaris Janssens zelf geschrapt uit het notariaat wegens het vervalsen van een testament. Wat Katrien ondertussen doet, weet ik niet zeker. Ik vermoed dat ze in de vastgoedsector te Brussel actief is. 

    Ondertussen is Gina's leven voor een groot stuk vergald. Ik vrees dat ze nooit meer in de maatschappij zal kunnen functioneren. Want werken zit er niet in. Leven van het OCMW is beneden haar stand. Als ze er niet in slaagt een rijke man aan de haak te slaan, zal ze vermoedelijk opnieuw een nieuwe identiteit aannemen en haar oplichtingspraktijken verder zetten. 
     
    Wordt zeker vervolgd...
        


    RechterDe 55-jarige Gina Heirman, een notoire Antwerpse oplichtster, riskeert volgens de kranten van de corelio groep, in beroep een extra gevangenisstraf van vijf jaar voor de oplichting van 16 mensen uit Oostende, Lovendegem en Knokke-Heist, voor in totaal 375.000euro.

    Tussen 2000 en 2009 overtuigde Heirman tientallen mensen om haar grote sommen geld toe te vertrouwen. Ze maakte haar slachtoffers met veel flair wijs dat ze de nicht was van topindustrieel Jan De Clerck en geld nodig had om een miljard Belgische frank los te krijgen dat nog vast stond na de ontvoering van Anthony De Clerck. Om het miljard Belgische frank los te krijgen, moesten zogezegd taksen betaald worden. En daarvoor had ze geld van anderen nodig. Die moesten zich vooral geen zorgen maken, want ze zouden hun geld met een stevige interest terugkrijgen.

    Om hen te overtuigen, haalde Heirman alle mogelijke leugens uit de kast. Ze ensceneerde telefoongesprekken met Jan De Clerck, wiens nicht ze beweerde te zijn. Ze pochte over connecties met Guy Verhofstadt en Karel De Gucht en beweerde persoonlijk bevriend te zijn met Johan Museeuw en Peter Van Peteghem. Daarnaast gaf ze zich ook uit als onderzoeksrechter Geneviève Vandendriessche die in rode toga paradeerde (terwijl onderzoeksrechters een zwarte toga dragen, red.)

    Heirman werd in het verleden al twee keer veroordeeld voor oplichting en moest naar een instelling. Maar daar werd ze genezen verklaard. Ze liep uiteindelijk pas opnieuw tegen de lamp in 2008. In oktober 2010 werd ze door het Gentse hof van beroep veroordeeld tot zeven jaar cel voor de oplichting tussen 2000 en 2004. Haar advocaat vindt nu dat de feiten tussen 2004 en 2009 -zelfs feiten die ze pleegde toen ze in voorhechtenis in de gevangenis zat- in hetzelfde kader moeten gezien worden en dus geen extra bestraffing behoeven, terwijl ze in eerste aanleg 3 jaar extra kreeg. Het parket-generaal ziet dat anders en vindt dat de vrouw hardleers vraagt niet drie, maar vijf jaar extra cel. De zaak wordt verder gepleit op 16 april.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    25-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Theys is de echte DSK van de VRT! zie youtube
    http://www.youtube.com/watch?v=EWsU5VFjKq4
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Crombez werkt verder aan DDR-staat België
    "Megadatabank" om belastingfraude tegen te gaan
     

    wo 25/04/2012 - 11:12 Binnenkort zullen al onze gegevens die de overheid heeft in een grote databank terechtkomen. Die gegevens zullen dan beschikbaar zijn voor belastingcontroleurs. Voortaan zal de fiscus bijvoobeeld kunnen zien wie een laag inkomen aangeeft, maar toch rondrijdt met een luxewagen.

    Het idee achter zo'n databank ligt al vijf jaar bij het ministerie van Financiën. Maar toen minister Didier Reynders (MR) in 2007 een wettekst voorstelde, werd daar brandhout van gemaakt door de privacycommissie. De regering gaf toen te weinig garanties dat de gegevens niet in foute handen konden terechtkomen.

    Maar Rik Otten, de woordvoerder van minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V), vertelt aan de krant De Tijd dat de privacycommissie nu toch groen licht geeft voor de databank.

    De gegevens zullen gecodeerd in de databank staan, en enkel bij vermoedens van onregelmatigheden mag de controleur ze decoderen. Elke inzage zal worden geregistreerd. Ook andere overheidsdiensten kunnen in de databank, daarvoor zal het beroepsgeheim van alle betrokken ambtenaren worden uitgebreid. Daarnaast krijgt Financiën ook een privacywaakhond.

    In de databank komt alle informatie die de overheid over ons heeft, zoals aangiftes van successierechten en gegevens van de douane. De bedoeling is om fraude tegen te gaan. In de databank kan de fiscus makkelijk zien wie bijvoorbeeld in een villa woont. Als die persoon aangeeft een laag inkomen te hebben, kan de fiscus de zaak grondig uitzoeken.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediafiguren hebben vijs los
     

    Bij de VRT is ongewenst seksueel gedrag of eender welke vorm van grensoverschrijdend gedrag ontoelaatbaar. Het kan in geen geval getolereerd worden. Dat zegt Sandra De Preter (foto), gedelegeerd bestuurder van de openbare omroep. De VRT benadrukt ook dat de omroep een duidelijke interne procedure heeft om ongewenst gedrag aan te pakken.

    De reactie van de Reyerslaan komt er nadat radio- en tv-monument Jos Ghysen gisterenavond beschuldigd werd van jarenlang seksueel misbruik van omroepster Ireen Houben. "Bij de VRT is ongewenst seksueel gedrag of eender welke vorm van grensoverschrijdend gedrag ontoelaatbaar. Het kan in geen geval getolereerd worden, op geen enkel niveau in de organisatie", zegt De Preter in een persmededeling.

    Interne procedure
    De openbare omroep heeft naar eigen zeggen een duidelijke interne procedure om ongewenst gedrag aan te pakken. "De huidige procedure bestaat sinds 2002 en is in lijn met de wetgeving ter zake. Binnen het bedrijf functioneren meerdere vertrouwenspersonen en een preventieadviseur als duidelijke aanspreekpunten", luidt het.

    De mediagroep heeft, naar aanleiding van eerdere berichten inzake seksueel ongewenst gedrag de voorbije weken, die interne procedure rond grensoverschrijdend gedrag opnieuw onder de aandacht van zijn medewerkers gebracht. "De procedure is bedoeld om actieve VRT-personeelsleden te beschermen tegen ongewenst gedrag op het werk en in dat kader de nodige preventieve maatregelen te kunnen treffen", luidt het.

    Alsnog klacht indienen
    De omroep benadrukt ook dat voormalige medewerkers die menen het voorwerp te zijn geweest van ongewenst gedrag vanwege hun collega's, van de toenmalige BRT of de VRT, alsnog een klacht kunnen indienen tegen de betrokkenen bij de bevoegde instanties.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!