Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torfs ziet tegenwoordig dikwijls het licht...
    Senator Rik Torfs (CD&V). © belga.

    "Mijn jaren in de politiek zijn zeker niet de beste uit mijn leven". Aan het woord is senator Rik Torfs (CD&V) vandaag in een interview met de krant De Morgen. Hij zegt niet letterlijk dat zijn politieke loopbaan bijna afgelopen is, maar "het moment is stilaan gekomen om knopen door te hakken. Dat zal toch in januari of februari moeten gebeuren".

    "Ik word, wat ik overigens normaal vind, geassocieerd met het beleid van een partij waar ik verder weinig greep op heb, dat is niet leuk. En er zijn zoveel dingen lastig aan dit beroep: het trage tempo van de politiek, het vele tijdverlies", aldus Torfs. De senator heeft naar eigen zeggen maar één ding kunnen doen waar hij zich echt goed bij voelde, en dat is zijn werk in de commissie Justitie.

    Partijwerking
    Dat hij niet veel heeft kunnen bijdragen, schrijft Torfs vooral op zijn eigen conto: "dat heeft in de eerste plaats te maken met mijn eigen beperkingen. Ik ben er niet in geslaagd om in het huidige particratische systeem van de politiek binnen te dringen. Allerlei verstandige mensen hadden mij gewaarschuwd: traditionele partijen zijn gesloten machtsbastions, hiërarchisch georganiseerd met aan de top een paar figuren die bepalen wat er gebeurt. Hoeveel stemmen je ook haalt, daar geraak je niet in. Ik kan alleen maar vaststellen dat die partijen inderdaad zo functioneren".

    Conflicten
    Torfs viel regelmatig op met zijn afwijkende standpunten. CD&V-voorzitter Wouter Beke zei onlangs dat hij een hartig gesprek had gevoerd met de dissidente senator en dat ze weer op één lijn zaten. "Dan heb ik dat bewuste gesprek toch niet meegemaakt", reageert Torfs. "Ik heb inderdaad met Wouter gepraat, maar dat ik nu weer in de pas zou lopen, slaat nergens op"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA voor confederalisme
    Ben Weyts (N-VA). © photo news.

    Volgens N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts is er op dit moment geen draagvlak voor een onafhankelijk Vlaanderen. Om het democratisch deficit aan te pakken is het confederalisme voor de Vlaams-nationalisten "een zeer aanvaardbare en efficiënte constructie". Dat zegt Weyts vandaag in een interview met Metro.

    Confederalisme wordt traditioneel omschreven als de samenwerking tussen twee onafhankelijke landen. Maar, zegt Weyts, "dat is de academische definitie. In België geven we daar toch een andere invulling aan".

    Verregaande samenwerking
    Het Belgische confederalisme moet volgens hem gezien worden als een verregaande samenwerking tussen de deelstaten, "zodat ze de bevoegdheden kunnen uitoefenen die het dichtst bij de mensen staan". Bepaalde bevoegdheden, zoals het buitenlands beleid en defensie, blijven evenwel beter op federaal niveau uitgeoefend, verduidelijkt Weyts.

    Voor de N-VA is het belangrijk dat het confederalisme breed gedragen wordt en ook vanuit een brede input vertrekt. "We zullen het brede Vlaamse middenveld maximaal betrekken", aldus Weyts. "Bedrijven, economische consultancy en middenveldorganisaties zullen hun bijdrage leveren."

    Intellectuele oefening
    Op politiek vlak kijken de N-VA'ers naar Open Vld en CD&V, twee partijen die volgens Weyts de intellectuele oefening van het confederalisme al hebben gemaakt. "Als N-VA is het belangrijk om dan sterk te staan. Al is het altijd interessant om partners te hebben die mee in onderhandelingen willen gaan, namens de Vlaamse democratie."

    Voor het Vlaams Parlement ligt daar "een mooie rol weggelegd", aldus Weyts. Het federale niveau kan volgens hem fungeren als een ontmoetingsplaats voor de twee democratieën "op basis van volstrekte gelijkwaardigheid".

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depardieu wordt Russisch

    De socialisten maken Europa kapot. Nietsnutten, goudzoekers, leeggangers zijn bij ons allemaal welkom. Ze moeten verplichte inburgeringscursussen volgen, waarin hen wordt uitgelegd hoe je hier een gratis woonst, gratis onderwijs, gratis sociale zekerheid en gratis inkomen kan krijgen! Socialisten ontvangen deze nieuwe Belgen met open armen. Wie de rekening zal betalen, zal hen worst wezen. Zij denken alleen maar aan hun stijgend kiezerspubliek.

    Maar miljardairs die Frankrijk ontvlucht zijn omwille van het communistische regime die zijn hier natuurlijk niet welkom. Onze socialistische regering houdt niet van mensen met kapitaal. Dat zij hier belastingen zouden betalen, kan hen niet schelen. Dus rijke buitenlanders moeten maar andere oorden opzoeken. Ons land draait vierkant.

    En dan begrijpen onze politici niet dat we allemaal dringend op zoek zijn naar een alternatief. Eerst hebben ze het Vlaams Belang/Blok geïsoleerd, nu proberen ze het NVA als "fascistisch" te isoleren. Het enige dat voor de traditionele partijen geldt, is dat zij zichzelf kunnen blijven verrijken op kosten van de Vlaamse belastingbetalers. Onze overheidsgebouwen werden verkocht aan duistere buitenlandse firma's waarin deze profiteurs zelf participeren. Of eigendommen aankopen in Toscanië om dan jaren aan een stuk Europese subsidies te ontvangen wegens de zogezegde mislukte oogsten. Of aandelen verkopen met voorkennis zonder vervolgd te worden door de politiek benoemde rechters.

    Vele van deze politici werden arm geboren en sterven als miljardair zonder dat ze ooit écht productief zijn geweest! Indertijd sprak men over de Ferrari en het kasteel van ABVV-kopman De Bunne. Er zijn politici die tientallen jaren in opspraak zijn en die nooit écht worden veroordeeld. Het Agusta-smeergeld verhaal is niet meer dan het topje van de ijsberg. Politici als SPA-er Freddy Willockx die miljoenen franken ontvingen voor de aankoop van "Het Vrije Waasland" werden nooit vervolgd. Het smeerpijpverhaal van CD&V-er Leo Delcroix, het obussenverhaal van PVV-er Freddy Vreven, de contracten van de sympathieke PSC-boef Paul Vandenboeynants. de gascontracten van SP-er Willy Claes, de duistere zaakjes van PS-ers Guy Mathot, Guy Coeme en Guy Spitaels, de aannemingscontracten van PVV-er Willy De Clercq, de milieuboxen van Theo Kelchtermans, publieke gelden in Superclub...Het is een "never ending story". 

    Maandelijks horen we verhalen over politieke figuren die zichzelf onwezenlijk hebben verrijkt. Enkele weken terug kwam de beruchte VLD-er Karel De Gucht in het nieuws omwille van het feit dat hij 1,25 miljoen euro winst had genomen bij een aandelenverkoop en die niet had aangegeven. De subjectieve Luk Vander Kelen van Het Laatste Nieuws schreef hierover in een opiniestuk dat "wie Karel De Gucht kent weet dat die zoiets niet kan gedaan hebben." Ofwel is Vander Kelen naïef en dom, ofwel is hij door zijn vriendschapsband alles behalve objectief en misschien is er zelfs meer aan de hand. Dat soort van "journalisten" zijn hun naam onwaardig en zijn een blaam voor het beroep! Moest ik eigenaar zijn van Het Laatste Nieuws ik schopte Vander Kelen vandaag nog buiten!

    En de boer? Die ploegde voort...


    President Vladimir Poetin heeft de acteur Gérard Depardieu het Russische staatsburgerschap verleend. Het Kremlin maakte vandaag bekend dat de president het decreet daarover heeft ondertekend.

    Vladimir Poetin. © ap.

    Poetin had in december al gezegd dat de van oorsprong Franse acteur met wie hij naar eigen zeggen bevriend is, zo een Russisch paspoort kon krijgen. De 64-jarige Depardieu is vaak geziene gast op Russische filmfestivals en feestjes met Russische beroemdheden.

    De acteur die bekend is geworden door rollen als Cyrano de Bergerac en Obelix, had enkele dagen daarvoor gezegd dat hij zijn Franse paspoort zou inleveren uit verontwaardiging over het besluit van de socialistische regering in Parijs om de belasting voor inkomens vanaf 1 miljoen euro tot 75 procent te verhogen. De acteur heeft een huis gekocht in België.

    Het Franse Constitutioneel Hof annuleerde het afgelopen weekeinde de superbelasting, maar Depardieu zei in een reactie dat er voor hem niets was veranderd. Depardieu lijkt van plan zich in Néchin te vestigen, in het zuiden van België. Hij kocht daar al een huis.

    Burgemeester Daniel Senesael heette Depardieu welkom in Estaimpuis, waar Néchin onder valt. De burgervader kroop daarvoor in de huid van Asterix. Ook andere mensen van de gemeente treden in het filmpje op als Galliërs. De burgervader plaatste het filmpje op Facebook.

    "Dossier anders bekijken"
    Het naturalisatiedossier van Gérard Depardieu zal anders bekeken worden als de Franse acteur inderdaad Russisch staatsburger wordt. Dat zegt de voorzitter van de naturalisatiecommissie van de Kamer, Georges Dallemagne (cdH). "Zijn aanvraag kan minder dringend lijken, minder belangrijk... Nationaliteiten zijn niet iets wat men verzamelt." De commissie zal nagaan of Depardieu de juiste motivatie voor een aanvraag heeft.

    Sedert 1 januari kan wie bijzondere verdiensten voor ons land kan bewijzen, gemakkelijker Belg worden binnen de uitzonderingsregels. Mogelijk kan Depardieu daarvan gebruikmaken, maar met zijn demarche kan Poetin daar dus nog een stokje voorsteken.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderachtige Van Rompuy ook tegen De Wever

    Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V). © belga.

    Het lijkt komkommertijd in de Vlaamse politiek. Eerst was er de totaal verkeerde kerstboodschap van de koning waarover iedereen het eens was dat deze verkeerd was. Zeker de vergelijking van het Vlaams Nationalisme met het fascisme van de jaren 30 vonden alle analisten totaal misplaatst.
    Tot het boegbeeld van de Vlaams Nationalisten, Bart De Wever, zelf in de pen kroop en een opiniestuk over de Kerstboodschap liet verschijnen in de gazet De Standaard.
    Ineens vonden een paar gevallen politici de tijd rijd om op kinderachtige manier Bart De Wever te tackelen. Zelfs in de meest liberale gazet, Het Laatste Nieuws, reageerden de lezers onthutst.
    Maar toch achten ook andere mislukte politici zoals de eerdere onbekende Eric Van Rompuy de tijd rijp om een slag onder de gordel uit te delen. Volgens hun redenering is Bart De Wever een soort van demoon, de reïncarnatie van Adolf Hitler of het fascisme, die dringend ontmaskerd dient te worden.
    Geen van al deze bekommerde politici begrijpen de échte reden niet van het succes van iemand als Bart De Wever. Wel Eric, Guy, Wilfried, Rik en andere verlichte geesten van de Vlaamse politiek, de bevolking is het Waalse socialistische juk grondig beu. Wij hardwerkende Vlamingen zijn het beu dat onze grenzen wagenwijd openstaan voor al het gespuis van heel de wereld. Wij, hardwerkende Vlamingen zijn het beu om te werken voor profiteurs aan de andere kant van de taalgrens. Wij, hardwerkende Vlamingen zijn het beu dat we rechts stemmen en links bestuurd worden. Wij voelen ons verraden door onze eigen traditionale partijen die mee aan tafel zitten en de taart mee verdelen. Wij willen eindelijk verandering en verbetering. Met de Walen als het kan, zonder de Walen als het moet. En als u dat fascisme noemt dan is het maar zo. Maar u en uw collega's zullen deze tendens niet kunnen keren. En al de slagen onder de gordel zullen niet bijdragen aan uw succes!   


    In een interview met het Franse weekblad Paris Match haalt Eric Van Rompuy, Vlaams parlementslid en CD&V-schepen in Zaventem, fel uit naar de N-VA en haar voorzitter Bart De Wever. De "hypocriete" houding van de Vlaams-nationalisten, "die niet openlijk voor het einde van het land pleiten, maar wel alles doen om het te ondermijnen", moeten de andere partijen tegen de verkiezingen van 2014 kunnen blootleggen, bepleit hij.

    Het hele interview draait rond de N-VA. Van Rompuy grijpt de kritiek van de partij op de kersttoespraak van koning Albert II aan om uit de doeken te doen wat volgens hem de strategie van Bart De Wever en de zijnen is. "Bij CD&V weten we maar al te goed dat de N-VA elk woord van de vorst aangrijpt om demagogisch uit de hoek te komen. (...) De mensen moeten weten dat de N-VA oneerlijk is en dat bepaalde media haar doorgeefluik geworden zijn. Het klimaat is verschrikkelijk." De Wever, zegt Van Rompuy, "is een demagoog".

    De federale meerderheid, met onder meer CD&V, moet uitgaan van haar eigen sterkte, betoogt hij. "Ze moet tot 2014 hetzelfde pad blijven bewandelen. We hebben ons lot in eigen handen en moeten aantonen dat een regering zonder de N-VA goed werk kan leveren. De Vlaamse kiezer moet weten dat deze partij het einde van het huidige model wil. We moeten haar te allen prijze ontmaskeren, dat zal onze strategie zijn. We moeten uitleggen dat Bart De Wever burgemeester van Antwerpen wil blijven en van daaruit België wil doen ontploffen."

    Als de N-VA in 2014 de verkiezingen wint en vervolgens nieuwe stappen in de richting van Vlaamse onafhankelijkheid wil zetten, luidt de waarschuwing van Van Rompuy, zal de instabiliteit die daar het gevolg van is "nog groter zijn dan tijdens de vier crisisjaren die we al hebben gekend". Ook de bewering van De Wever als zou de Belgische staatsschuld te zwaar op de Vlaming doorwegen, klopt volgens hem niet. "Het separatisme zal de levensstandaard van de Vlamingen met 10 à 15 procent verminderen."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torfs heeft het licht gezien
    Professor kerkelijk recht en CD&V-senator Rik Torfs heeft het licht gezien. De man is mateloos ambitieus, maar is nooit meer geweest dan een ietwat mislukte TV-figuur. Zowel in zijn Universiteit als in zijn partij probeert hij alsmaar te scoren, maar te dikwijls waren het goals in de eigen goal. CD&V-voorzitter Wouter Beke zat menigmaal met deze figuur verveeld en vandaag doet hij het dus weer. Hij spuit zijn ongezouten mening over het dwaze cordon sanitaire rond het Vlaams Blok/Belang dat door zijn eigen partij al bijna 30 jaar wordt verdedigd.

    Het cordon sanitaire werd ooit onder druk van de socialisten ingevoerd en zorgde er meteen voor dat de socialisten "incontournable" werden in de Belgische politiek. Vlaanderen stemde steeds rechts en werd steeds links bestuurd. En natuurlijk dat het NVA de vruchten plukt van deze politiek. Zij vormen met hun nationalistisch programma een goed alternatief voor het Vlaams Belang dat toch nergens aan de bak komt. Dus Torfs heeft in deze grotendeels gelijk.
    Ik heb altijd gedacht dat de socialisten ook een cordon rond het NVA wilden leggen. Als je de houding ziet van SPA-voorzitter "baby" Bruno Tobback tegenover het NVA dan ligt het cordon gewoon in het verlengde van zijn discours. Natuurlijk een cordon rond het NVA zou nu door de bevolking niet meer geslikt worden, want de partij is ondertussen overal doorgebroken en maakt deel uit van lokale en regionale besturen. Voor de socialisten rest er geen alternatief dan uit frustratie nu op de nagels zitten bijten.







    "Het opleggen van het cordon sanitaire is een fout geweest, met erg negatieve gevolgen." Dat zei CD&V-senator Rik Torfs op de RTBF-radio. "Het cordon sanitaire verklaart mee het succes van Bart De Wever in Vlaanderen", meent Torfs.

    Bart De Wever (N-VA) bij zijn eedaflegging als burgemeester van Antwerpen. © belga.

    "Ik heb het cordon sanitaire lange tijd verdedigd, maar ik moet vaststellen dat er twee erg negatieve gevolgen uit voortvloeien", aldus Torfs. "Zo heeft het cordon geleid tot heel wat frustraties van de nationalisten in Vlaanderen. Ze werden uitgesloten en dat verklaart deels het gigantisch succes van Bart De Wever", zo zegt Torfs. "Bovendien heeft het geleid tot een volledig status quo binnen de traditionele Vlaamse partijen."

    Volgens Torfs kan De Wever dan ook worden beschouwd als een kind van het cordon sanitaire. "Zonder het cordon sanitaire, zou hij nooit hebben gestaan waar hij nu staat, omdat de nationalisten beter vertegenwoordigd zouden zijn en omdat de traditionele partijen zich als gevolg beter hadden moeten organiseren."

    Stap voor stap vergeten
    Torfs bepleit het geleidelijk afschaffen van het cordon sanitaire. "Het moet stap voor stap worden vergeten, omdat het een groot deel van de Vlamingen stigmatiseert."

    Het cordon sanitaire blijft in Vlaanderen problematisch, getuige onder meer het moeilijk politiek overleg in Denderleeuw. Vlaams Belang beschikt er over drie verkozenen en daarmee over een sleutelpositie voor het vormen van een meerderheid.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ramp van Zuid-Afrika

    Nelson Mandela op 8 maart 1999. © getty.

    Gisterenavond was ik uitgenodigd bij een dokter die nog gewerkt had in Zuid-Afrika. Al zijn collega's liepen gewapend rond. De criminaliteit was het hoogst van de wereld. Er waren regio's waar je als blanke niet kon komen zonder te worden gelyncht. Hij maakte de "democratisering" mee en de veranderingen na de verkiezingen van 1994. Zwarten die voordien instonden voor het onderhoud van het ziekenhuis werden ineens benoemd tot manager of zelfs directeur. De blanken werden gediscrimineerd of ontslagen. Het ziekenhuis ging met zienderogen achteruit. Gans het maatschappelijk bestel is momenteel in transitie. De economie heeft een boost gekend omwille van de stopzetting van de apartheid en de internationale boycot, maar de maatschappij zelf staat aan de vooravond van een ineenstorting. Naïevelingen zoals de Gentse Professor Coolsaet zag ooit in Zuid-Afrika de nieuw motor van Afrika, maar zoals de zaken nu ontsporen zal het land binnen één of twee generaties verschrompelen zoals in Zimbabwe al het geval is.

    De diamantsector in Zuid-Afrika was ooit het paradepaard van het land. Als gevolg van racistische anti-blanken wetgeving zijn nu vele bedrijven naar Botswana weggetrokken. Vele welvarende Zuid-Afrikaanse landbouwbedrijven werden onteigend en "teruggegeven" aan de zwarten. Na een paar jaar bleef er niets meer van over.

    Toen Mandela enkele weken geleden werd opgenomen in het ziekenhuis, was de internationale gemeenschap ongerust. Toen hij enkele dagen geleden werd ontslagen uit het ziekenhuis reageerde 78% van de lezers van Het Laatste Nieuws opgelucht dat deze man aan de betere hand was. Hier in het Westen hebben we altijd zeer eenzijdig nieuws over de man gekregen. Hij werd afgespiegeld als een held, een soort van Christusfiguur tegenover het misdadig apartheidsregime. Het apartheidsregime was verkeerd. Men mag niemand omwille van zijn huidskleur bevoordelen of benadelen. Men dient objectieve criteria te hanteren bij een aanwervingsselectie.

    Het "democratische" Zuid-Afrika kreeg een barslechte grondwet. Geen enkele minderheid werd er beschermd, geen enkele taalgroep. Racisme is grondwettelijk toegelaten, enkel blank racisme werd hardhandig aangepakt. Maar zwart racisme werd niet alleen toegelaten, het werd zelfs gestimuleerd. In het nieuwe Zuid-Afrika is er geen enkel wettelijk probleem met de "black empowerment act", een racistische wet die de blanken overal discrimineert en er zelfs voor zorgt dat blanke bedrijven, verplicht zwarten in hun management dienen op te nemen. Zwarten die dan nog eens met 25% van de winst mogen gaan lopen: Huidskleur als criterium voor functies! Stel je eens voor dat in jouw KMO er plots een zwarte dient te zitten die met 25% van de winst gaat lopen.

    Maar nu zwijgt de internationale gemeenschap, net zoals ze heeft gezwegen toen Rhodesië kapot ging nadat het Zimbabwe werd. Congo -qua grondstoffen één van de rijkste landen ter wereld- werd één van de armste landen, zonder dat er een haan naar kraaide.


    Nelson Mandela is enkele dagen geleden ontslagen uit het ziekenhuis. 

    De behandeling van de 94-jarige oud-president van Zuid-Afrika, anti-apartheidsicoon en Nobelprijswinnaar zal bij hem thuis in Johannesburg worden voortgezet tot hij helemaal is hersteld, aldus een woordvoerder van de huidige president Jacob Zuma.

    Mandela, die nog altijd immens populair is in Zuid-Afrika, werd op 8 december in het ziekenhuis opgenomen vanwege een longontsteking. Ook werden er galstenen bij hem verwijderd.

    Het was het langste verblijf van Mandela in het ziekenhuis sinds hij in 1990 werd vrijgelaten na bijna dertig jaar in de gevangenis te hebben doorgebracht voor zijn rol in de strijd tegen het blanke minderheidsregime. Mandela, die tegen het einde van zijn gevangenschap aan tuberculose leed, werd al vaker getroffen door longziekten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderachtige Verhofstadt valt de Wever aan

    Kinderachtige Verhofstadt valt Bart De Wever aan

     

    De socialistische politicus Guy Verhofstadt verdedigt vandaag in Het Laatste Nieuws de kerstboodschap van de koning. Om een totaal onbegrijpelijke reden gaf de liberale krant vandaag een spreekbuis aan deze gevallen politicus. Ooit had Verhofstadt als voorzitter van het liberale PVV enig gezag en uitstraling. Maar nadien ging het met de man volledig bergaf.

    Hij wilde een Volkspartij oprichten en verloochende alles wat hij voordien had geschreven en verkondigd. Politici van allerlei pluimage werden aangetrokken. Links, rechts, nationalistisch alles was welkom in nieuwe partij die de naam VLD kreeg. Verhofstadt werd regeringsleider en voerde naar vorm “een politieke cultuur” in. Vriend en vijand kon vaststellen dat deze nieuwe manier van bewindsvoeren enkel diende om overal vriendjes neer te poten en dat er van de veelbelovende burgermanifesten niets in huis kwam.

    Bovendien verbrandde Verhofstadt zich eeuwig door de Snel-Belg-Wet door de strot van de belastingbetaler te jagen. Een misdadige wet die voor 600.000 extra goudzoekers verantwoordelijk bleek. Eerder deze week bleek uit statistieken dat 90% van deze nieuwe Belgen op kosten van de overheid leven en geen enkele meerwaarde betekenen voor ons land.

    Maar niet alleen op politiek vlak bleek Verhofstadt een ramp. Mensen die hem persoonlijk kennen, vertelden mij over zijn escapades en verlies aan morele waarden. Ook op persoonlijk vlak werd Verhofstadt’s leven een puinhoop. Als hij ooit zijn memoires publiceert, zullen die met een vat zout moeten worden gelezen. Al vermoed ik dat hij die nooit zal publiceren uit oprechte schaamte.

    Verhofstadt is een blaam voor de politiek en zal de geschiedenis ingaan als de slechtste liberaal die West-Europa ooit gekend heeft. Hij wordt de zwarte bladzijde van het Europees liberalisme. En al diegenen die hem nog steunen zijn blind of platte opportunisten.

    Wat een dergelijke mislukkeling uiteindelijk vertelt in een krant over een collega heeft geen enkel belang. Maar toch wil ik U toch één redenering niet onthouden. Verhofstadt verkondigt dat NVA-kopstuk Bart De Wever alles doet in functie van een verborgen agenda: De Vlaamse Onafhankelijkheid. Een gezegde heet: “Honi soit qui mal y pense”. Vrij vertaald: Men is niet zoals men zelf denkt. Verhofstadt blonk in het verleden uit in verborgen agenda en duistere afspraken. Zo was de duivelse Snel-Belg-Wet een pasmunt van Verhofstadt om premier te kunnen worden. Hij verkocht zijn ziel aan de duivel voor macht. Het is niet om Verhofstadt zelf zo verdorven is, dat hij dit op zijn collega moet projecteren.

    Mijnheer Verhofstadt pak Uw biezen en vertrek aub naar Italië, een land waar de maffia welig tiert en dat wellicht beter bij Uw biotoop past!  

    De Vlaamse Belastingbetaler



    Verhofstadt noemt reactie De Wever "kinderachtig"

    Bewerkt door: redactie − 31/12/12, 10u10  − Bron: belga.be
    © belga.

    De voormalige Belgische eerste ministers Guy Verhofstadt en Wilfried Martens zijn niet te spreken over de reactie van N-VA-voorzitter Bart De Wever op de kersttoespraak van de koning. In een opiniestuk in De Standaard en Le Soir noemt Verhofstadt de reactie van De Wever een "slag onder de gordel", terwijl Martens het in Het Laatste Nieuws en De Morgen heeft over de "kwade trouw van sommige Vlamingen".

    • © Photonews.
      De rol van het staatshoofd willen inperken omdat hij waarschuwt voor populisme vindt Verhofstadt, "kinderachtig".
    • © Photonews.
      Het is De Wever enkel te doen om het einde van België weet Martens.
    "De rol van het staatshoofd willen inperken omdat die waarschuwt voor het populisme, is op zijn zachtst gezegd 'kinderachtig' ", aldus Verhofstadt in zijn opiniestuk, waarover ook Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws berichten.

    "De ware reden waarom De Wever de koning frontaal aanvalt, heeft niets te maken met een gevoel van verongelijktheid of met een of andere vorm van heilige verontwaardiging", vervolgt hij. "Het is gewoon een weloverwogen gok, een berekende zet om zo de Vlaamse onafhankelijkheid een stap dichterbij te brengen."

    Volgens de oud-premier is het De Wever en de zijnen enkel te doen om "het einde van België, de boedelscheiding van het land, de onafhankelijke Vlaamse natie creëren". "Of zo'n onafhankelijk Vlaanderen het ook beter zou doen of zijn burgers welvarender zou maken, zal hen worst wezen."

    Martens stelt dat hij als premier de verwijzing naar de jaren dertig uit de kersttoespraak van de koning zou hebben gehaald. "Ik ben ervan overtuigd dat Elio Di Rupo te goeder trouw handelde, maar hij heeft de kwade trouw van sommigen in Vlaanderen onderschat", aldus Martens in een gesprek met La Libre, waarover De Morgen en Het Laatste Nieuws vandaag schrijven.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAPPY NEW YEAR!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse economie kreunt onder socialist Hollande

    Dat de Franse politiek het niet onder de markt, is algemeen geweten. De regering van president François Hollande heeft allerlei beloften gedaan die ze onmogelijk blijkt te kunnen houden. Bovendien boert de Franse economie in sneltreinvaart achteruit, een rit die maar niet te stuiten lijkt.

    De situatie op de arbeidsmarkt is ronduit dramatisch aan het worden, steeds meer bedrijven schrappen aan de lopende band jobs. Maar misschien nog meest typerend is de situatie op de uitzendmarkt, waar de zaken in snel tempo verslechteren. Het ziet er naar uit dat Hollande een gevecht tegen de bierkaai moet leveren.

    Fransen verliezen het vertrouwen in hun regering

    De werkloosheid is al sinds mei 2011 aan het stijgen. Meer dan 10 % van de bevolking heeft geen werk, bij de jeugd loopt de werkloosheid zelfs op tot 25 %. Eigenlijk is er maar 1 sector die het goed doet en dat is de overheid. 56 % van de Fransen werkt voor de overheid, een situatie die op termijn onhoudbaar is.

    Economieminister Pierre Moscovici meent de zondebok te hebben gevonden. Het zijn de buitenlanders die door hun voortdurende kritiek op de Franse regering het land de dieperik in praten. Intussen zakt de populariteit van de Franse regering naar ongekende dieptepunten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekoningen ook onder vuur

    De Wever wil rol Driekoningen ‘herbekijken’

    28 december 2012

    Bron: Rechtzetting.be

    Op zes januari zullen kinderen in gans Vlaanderen weer van Driekoningen zingen. Maar niet als het van de N-VA afhangt. ‘We mogen onze kinderen niet hersenspoelen tot monarchisten’, zegt de partij bezorgd.

    Bart De Wever-kroon

    Bart De Wever vindt alle royalistische vertoon volstrekt onaanvaardbaar.

    ‘Driekoningen, Driekoningen, geef mij nen nieuwen hoed.’ Het klinkt u ongetwijfeld bekend in de oren. Op zes januari zullen kinderen weer van huis tot huis gaan om verkleed als Melchior, Caspar of Balthasar te zingen voor een beetje snoep. Een mooie traditie, maar de N-VA wil er komaf mee maken. ‘We moeten de rol van de koning in vraag durven stellen. De drie koningen zijn relieken uit een vervlogen tijd’, schrijft de partij op haar website.

    ‘We moeten de rol van de koning herbekijken‘, verduidelijkt partijvoorzitter Bart De Wever. ‘Het beste is om hem zo veel mogelijk uit het straatbeeld te weren. Zo kunnen we hem tegen zichzelf beschermen en doet hij geen stomme dingen.’

    De populaire gezinspartij maakt zich zorgen over het lot onzer kinderen. ‘Door de jeugd er al op zo’n jonge leeftijd mee te confronteren, blijft de monarchie verankerd in onze maatschappij. Bovendien wordt het Driekoningenfeest als iets heel positiefs ervaren door de kinderen. Dat is zeer kwalijk. We mogen hen niet laten hersenspoelen tot monarchisten’, zegt De Wever met academische eruditie. ‘Rondlopen met een kroon op je hoofd is royalistisch vertoon en dat is volstrekt onaanvaardbaar in de hedendaagse samenleving.’

    De Wever verwijst ook naar het signaal van de kiezer, die overwegend republikeins heeft gestemd. ‘Het is hemeltergend dat er nog ruchtbaarheid wordt gegeven aan royalistische feestdagen. Hoewel we ons hoegenaamd niet geviseerd voelen, is het Driekoningenfeest een provocatie ten aanzien van de dominante centrumrechtse grondstroom in Vlaanderen. Dat de koning op 15 november gefêteerd wordt, is achterhaald. Dat we op 6 januari dríé koningen vereren, is helemaal van God los.’

    Bart De Wever:
    ‘Het is hemeltergend dat er nog ruchtbaarheid wordt gegeven aan royalistische feestdagen’

    De historicus in Bart De Wever plaatst ook enkel geschiedkundige kanttekeningen bij het schijnbaar onschuldige feest. ‘De ster die kinderen dragen als ze Driekoningen zingen, kan gezien worden als een verwijzing naar de Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog. Dergelijke ongepaste referenties aan de jaren dertig van de vorige eeuw zijn anno 2012 alle schaamte voorbij

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisten verwelkomen sukkelaars en weigeren rijken

    'Socialisten maakten de voorbije 10 jaar 600.000 mensen Belg met hun snel-Belgwet, de meesten daarvan zijn nu aan het OCMW'


    Theo Francken, de N-VA’er die binnenkort burgemeester van Lubbeke wordt, heeft in het radioprogramma ‘Peeters & Partners’ het Belgische migratiebeleid van de voorbije 20 - 30 jaar onderuitgehaald: ‘Er is de voorbije 20 à 30 jaar geen migratiebeleid gevoerd in dit land. Daarom heeft België in verhouding tot andere landen misschien wel het hoogste aantal illegalen. In België gaat tot 95% van de bevolking niet akkoord met het gevoerde migratiebeleid. Zoals het nu loopt is het niet goed, voor niemand. Onduidelijkheid alom. Migratie zou iets positiefs moeten zijn, wij praten over migratie altijd vanuit een negatief perspectief, wij zouden beter over economische migratie spreken.’

    Waarop uiteraard de zaak Arnault aan bod kwam, de Fransman die eigenaar is van het LVMH-luxeconcern en die een tijd geleden aangaf Belg te willen worden om zo aan de belastingsterreur van de soclalistische regering Hollande te ontsnappen.

    'Iemand die rijk is, daar hangt volgens de SP.a altijd een geur aan. Die heeft geld, dat kan niet eerlijk verdiend zijn, dat kan niet koosjer zijn,' zei Francken in een reactie op de verklaring van staatssecretaris voor de Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) 'dat België zal nagaan of de naar ons land verhuisde Arnault van hieruit met postbusbedrijven opereert om Franse belastingen te ontduiken.'

    ‘Arnault is nog niet schuldig bevonden,' aldus Francken, die liet opmerken dat ‘zowel de Waalse als de Vlaamse socialisten de voorbije 10 jaar 'met hun snel-Belgwet' 600.000 mensen Belg hebben gemaakt. '600.000, waarvan een groot deel zonder werk, die nu van het OCMW afhangen. Dat is bewezen, dat zijn feiten, ik heb die cijfers opgevraagd. Nu komt er een man die zeer welstellend is en het land staat in rep en roer. Onmiddelijk zo'n sfeertje van 'die is rijk, dat kan niet, dat kan niet eerlijk verdiend zijn, dat is niet koosjer...'

    Francken bevestigde dat' indien mocht blijken dat Arnault zich schuldig zou hebben gemaakt aan fiscale fraude, hij onder geen beding Belg zal worden, als het van de N-VA afhangt.’


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse socialisten schieten op NVA
    Na de Kerstboodschap van de Koning eerder deze week was het land te klein. De politieke commentatoren vonden dat de Koning een megablunder had gemaakt door zo uit te halen naar het NVA en de partij te vergelijken met de Nazi's van de jaren dertig uit vorige eeuw. Carl De Vos, Het Laatste Nieuws en vele anderen reageerden onthutst. Enkel het NVA reageerde eerst genuanceerd via Ben Weyts door te stellen dat ze "zich niet aangesproken voelt door de Kerstboodschap van de Koning." Maar niemand die betwistte dat ons Staatshoofd de Vlaamse Nationalisten viseerde.

    Uiteindelijk reageerde partijvoorzitter Bart De Wever vandaag met een opiniestuk in De Standaard waarin hij opkomt voor een ceremoniële functie voor het staatshoofd. Dit opiniestuk was heel logisch en lag in het verlengde van alle politieke commentatoren eerder deze week.

    Wonder boven wonder beginnen plots de andere partijen zich te roeren. Plots verklaart SPA-voorzitter Bruno Tobback vals dat het NVA spoken ziet en blijkbaar zichzelf herkent in de speech van de Koning over de fascisten. Hoe vals kan iemand zijn? Natuurlijk dat SPA de partij trekt van de grote Waalse broederpartij Parti Socialiste. Maar is het écht nodig om zo vals te doen? Denkt Bruno Tobback nu werkelijk dat iemand zijn vals politiek spelletje gelooft? En ook de andere Vlaamse partijen gedragen plots zich als kazakkendraaiers. Zowel Groen, CD&V als VLD verklaren plots dat er niets aan de hand is en doen alsof ze zich wijselijk boven de discussie plaatsen. Ineens ondersteunt niemand de idee om de koning enkel nog een ceremoniële functie te geven. Enkele maanden geleden was vriend en vijand het erover eens dat de Koning zijn macht diende te worden ingeperkt.
    Maar nu hebben ze er plezier in om NVA in de kou te zetten, om dan binnen enkele maanden schaamteloos te vertellen dat ze al jaren voorstander zijn van een beperkte macht voor het Koningshuis. Zo vals is de Belgische politiek.


    © belga. Bart De Wever.

    Als het aan Bart De Wever (N-VA) ligt, is koning Albert II na de verkiezingen niet meer aan zet. "Hij vindt mij een fascist. Na deze kerstboodschap vraag ik me dus af of hij zijn rol nog kan blijven spelen. Ik zie dat niet meer zitten", zegt De Wever in de aflevering van 'De Kruitfabriek', die vanavond uitgezonden wordt op VIER.

    •  
      Ik geloof niet meer dat de koning in 2014 nog scheidsrechter kan zijn
      Bart De Wever
    • © belga.

    N-VA heeft een groot probleem met de kerstboodschap die koning Albert II begin deze week uitsprak. Zo groot dat de partij de rol van de vorst ingeperkt wil zien. Dat betoogt voorzitter Bart De Wever vanavond in 'De Kruitfabriek' op VIER, waar hij te gast is in een speciale eindejaarsuitzending. Volgens De Wever is de achterliggende boodschap immers duidelijk: stem niet op N-VA.

    In zijn kerstspeech waarschuwde de vorst dat we "waakzaam moeten blijven en de populistische betoogtrant helder doorzien". "Altijd zoeken ze naar zondebokken voor de crisis, ofwel zijn het de vreemdelingen, ofwel landgenoten uit een ander landsdeel", vervolgde de koning. "De crisis van de jaren dertig en de populistische reacties die ze teweegbracht mogen niet worden vergeten. Men heeft gezien welke rampzalige gevolgen dat voor onze democratieën heeft betekend."

    "Het grote probleem is dat de koning hier aan politiek doet", stelt De Wever. "En als de koning verwijst naar de jaren dertig, zou hij beter eens denken aan zijn vader die toen ook aan politiek deed en wat daar allemaal van gekomen is." Daarmee verwijst de nieuwe burgemeester van Antwerpen op zijn beurt naar de omstreden rol die Leopold III destijds speelde.

    Met zijn uitspraken veroordeelt Albert volgens De Wever de helft van de Vlaamse kiezers. "Hij zet die weg als fascisten. Maar daar moet hij mee opletten. Aan mij vraagt men vaak of ik wel de burgemeester ben van alle Antwerpenaren. Is hij de koning van alle Belgen? Ik denk het niet."

    Daarom wil N-VA na de verkiezingen van 2014 resoluut voor "een ander systeem" gaan. "En ik weet niet of hij dan nog scheidsrechter kan zijn, ik geloof er niet meer in." Aftreden moet de koning daarom niet, maar er is wel nood aan een objectiever systeem, vindt De Wever. "In normale landen" is het volgens hem immers niet zo dat de koning na de verkiezingen mag bepalen welke partij het voortouw mag nemen in de onderhandelingen.

    "In 2010 waren wij veruit de grootste partij. Maar wij hebben van de koning 7 procent van de tijd het initiatief gekregen, de socialisten 70 procent. Dat is als voetballen met een arbiter die tegen jou fluit", zegt De Wever. "De koning vindt mij een fascist. Na deze kerstboodschap vraag ik me dus zeker af of hij die rol nog kan spelen. Ik zie dat persoonlijk niet meer zitten."


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protest tegen Egyptische grondwet
    © afp.

    De Egyptische activiste Aliaa Elmahdy voert een stil protest tegen het voorstel van nieuwe grondwet in haar vaderland. Enkel getooid met een Egyptische vlag demonstreert ze voor de ambassade van haar land in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Op haar lichaam werd de niet mis te verstane slogan geschilderd: "Sharia is geen grondwet".

    Volgens het Moslimbroederschap heeft in totaal 64 procent van de Egyptische kiezers de nieuwe ontwerpgrondwet goedgekeurd. Dat zou blijken op basis van de eerste, nog niet officiële, tellingen. De definitieve uitslag wordt morgen verwacht. Ook uit eerste tellingen van de oppositie zou blijken dat de omstreden wet is goedgekeurd.


    http://vimeo.com/56018598

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning plaatst zichzelf middenin politieke discussie

    De koning plaatst zichzelf in zijn Kerstboodschaap middenin de politieke discussie geplaatst en dat is oerdom. Hij viseert openlijk het NVA dat ondertussen op de sympathie kan rekenen van bijna de helft van de Vlamingen. Vanuit zijn kasteel geeft hij kritiek op partijen die de vreemdelingen als zondebok aanzien. Het is wel zeer gratuit van ons staatshoofd om zulke uitspraken te doen, terwijl hij jaarlijks meer dan 15 miljoen euro aan dotaties ontvangt. De speech van de koning lijkt wel een doordruk van hetgeen de Waalse socialisten voor hebben met ons land. Want bij de socialisten zijn armoedezaaiers van over heel de wereld welkom, maar kunnen Franse miljardairs geen Belg worden. Als de koning de volgende jaren zo voort doet, zullen  we zelfs niet meer op prins Filip moeten wachten om het koningshuis af te schaffen


    VIDEO

    BRUSSEL - In zijn traditionele kersttoespraak heeft koning Albert II gevraagd om waakzaam te zijn voor ‘de populistische betoogtrant'. Hij verwees daarbij naar de jaren 30. Zijn toespraak ging in de eerste plaats over de economische crisis.

    De koning richtte zich meteen tot de werknemers die het voorbije jaar hun baan verloren bij ‘Ford Genk, de Waalse metaalindustrie of elders'. Vervolgens somde de vorst in enkele punten op wat er gedaan kan worden om de werkgelegenheid weer op te krikken.

    ‘België wordt niet gespaard door de crisis. Hoewel ons land zich daar beter tegen verzet dan het Europese gemiddelde', merkte hij daarbij op.

    De koning stelt dat ten eerste de competitiviteit van onze bedrijven verhoogd moet worden en wijst daarbij op de maatregelen die nu al genomen zijn door de regering, zoals de loonmatiging en de lasten voor ondernemingen te verlagen. Hij had en vraagt veel aandacht voor het technisch onderwijs, dat volgens de koning nog verder moet worden opgewaardeerd.

    Daarnaast vraagt Albert II dat ‘geleidelijk maar ook duurzaam' en ‘op alle niveaus' het evenwicht in de overheidsfinanciën hersteld worden, dat er goed wordt samengewerkt tussen en met de sociale partners en dat er ook op Europees vlak naar oplossingen gezocht wordt.

    ‘Altijd maar zondebokken zoeken'

    Daarop sneed hij een hoofdstukje aan over populisme, dat ‘in talrijke Europese landen, en ook bij ons', school maakt. In deze ‘verwarde tijden' van economische crisis en banenverlies moeten we volgens Albert II ‘waakzaam blijven en de populistische betoogtrant helder doorzien'. ‘Altijd zoeken ze naar zondebokken voor de crisis, ofwel zijn het de vreemdelingen ofwel landgenoten uit een ander landsdeel', klonk het. Volgens de koning mag niet vergeten worden ‘welke rampzalige gevolgen voor onze democratieën' het populisme in de jaren dertig heeft gehad.

    Ook in zijn vorige toespraken maakte hij gelijkaardige opmerkingen. Zo betoogde hij een jaar geleden ‘simplistische en onjuiste karikaturen van de andere resoluut van de hand wijzen' en afgelopen zomer zei hij op de nationale feestdag dat we ‘onze mentaliteiten moeten wijzigen en een grotere openheid betonen voor de cultuur van de Gemeenschappen van ons land en van de verschillende Europese naties'. Het jaar daarvoor, toen onze regering nog niet gevormd was, was hij zelfs merkelijk kwaad en vroeg hij inspanningen ‘om een grotere verstandhouding tussen onze gemeenschappen tot stand te brengen.'

    Dokter Mukwage

    De vorst staat ten slotte ook stil bij de aanhoudende onrust in Oost-Congo. Hij toont zich geschokt dat ‘de onschendbaarheid van het Congolese grondgebied niet wordt geëerbiedigd' en staat stil bij de moordaanslag op dokter Mukwege, die twee jaar geleden de Koning Boudewijnprijs ontving.

    ‘Al deze ontwikkelingen mogen ons niet onverschillig laten', besloot hij.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisten haten vermogende Europeanen
    Overal waar socialisten aan het bewind zijn, gaat de economie achteruit. En dat is eenvoudig te verklaren: Socialisten overleven dankzij steun aan hulpbehoevenden, werklozen en goudzoekers van over heel de wereld. Hun kiezerspotentieel moeten ze goed belonen om politiek te kunnen overleven. En het uitdelen van een ander man's geld is misschien wel leuk, maar weegt natuurlijk op de ondernemingszin van de mensen. In haar meest extreme vorm staat het socialisme voor een maatschappij waar een werkloze dezelfde kwaliteit van leven heeft als een hardwerkende inwoner. Dergelijke systemen falen natuurlijk. In de Sovjetunie had men dit na 70 jaar ook begrepen. Het huidige Rusland is dan ook veel liberaler dan de meeste staten in West-Europa. Hier lijken de socialisme het communisme opnieuw te willen invoeren. De ene jaloezietaks volgt de andere op. In de socialistische republiek Frankrijk heeft men geen plaats meer voor ondernemers. Hollande doet écht zijn best om de industriëlen weg te pesten. Zonder blikken of blozen heft hij een belasting van 75%!!!!! Dit soort van crimineel hoort thuis in de gevangenis, maar is zeker niet geschikt om een land te leiden. Ik begrijp 100% dat vele Fransen hun grondgebied ontvluchten voor het socialistische terreurbewind dat er momenteel het leven onmogelijk maakt. Wij in België worden ook gepest door de Waalse en Vlaamse socialisten die zichzelf verrijken op kosten van de werkende Vlaming. Schaamteloos is de manier waarop een snotneus zoals John Crombez onze Vlaamse ondernemers viseert! Ik hoop uit de grond van mijn hart dat deze figuur, samen met het Waalse socialistische profitariaat van hun sokkel valt en in een diep zwart gat terecht komt. Vlaanderen verdient beter! En de Franse ondernemers en veelverdieners zijn bij ons van harte welkom!

    Tenslotte een aangename spreuk die al tientallen jaren meegaat: "Een socialist steekt alleen maar zijn handen in eigen zak als het buiten minus 20 graden vriest"
     








    De aanvraag van multimiljardair Bernard Arnault om Belg te worden doet veel stof opwaaien. © belga.

    Als zou blijken dat de Franse miljardair Bernard Arnault inderdaad fiscale fraude pleegt, mag hij ook van de N-VA geen Belg worden. Dat heeft N-VA-kamerlid Theo Francken vandaag gezegd in het Radio 1-programma 'Peeters & Partners'. Francken reageert daarmee op de verklaring van staatssecretaris voor de Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) dat België zal nagaan of de naar ons land verhuisde Arnault van hieruit met postbusfirma's opereert om Franse belastingen te ontduiken.

    Francken had eerder deze week nog laten optekenen dat het gunstig zou zijn om een rijke man als Arnault tot Belg te maken. "Ik neem geen bocht", zegt Francken in een reactie aan persagentschap Belga.

    "Aan een naturalisatie zijn uiteraard voorwaarden verbonden. Als zou blijken dat die man zich schuldig gemaakt heeft aan fiscale fraude wordt hij geen Belg voor de N-VA. Niet vandaag, niet morgen, nooit niet. Maar de man is nog niet schuldig bevonden", aldus Francken.

    Francken haalde ook uit naar de sp.a. "Ik vind het vreemd dat wanneer iemand rijk is, deze persoon meteen als vies wordt bestempeld door de sp.a. Die partij heeft de voorbije tien jaar zoveel mensen zonder werk geregulariseerd en nu er een zeer welstellend man Belg wil worden, zet de sp.a het land meteen in rep en roer omdat er een geurtje aan zou zitten."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Memoires van Jean-Marie Dedecker
    Het voorbije weekend las ik in één ruk de memoires van Jean-Marie Dedecker. Dedecker beschrijft zeer openhartig zijn jeugd, zijn jaren in de judo en het harde leven van de politiek. Zijn leven werd een leven van knokken en vechten tegen onrecht en alles wat er verkeerd liep in instellingen, overheden en de politiek. Een lezer kan moeilijk anders dan sympathie opbrengen voor de man.

    Ik heb Jean-Marie ooit een paar keer zelf ontmoet (oa in zijn kantoor te Oostende). Hij is een innemend man die niet rond de pot draait. Die het u zegt wat hij meent en meestal nog gelijk heeft ook.

    Waarom is het dan dikwijls zo fout gelopen in zijn leven? Wat zijn mislukkingen betreft, blijft Dedecker zelf zeer vaag in zijn boek. Over de echtscheiding met zijn eerste echtgenote spreekt hij bij voorbeeld pas helemaal op het laatste en dan bijna cryptisch op amper twee bladzijden.

    Dedecker weet dat iedereen hem een brulaap noemt en streekgenoten bevestigen mij dat men dit soort van ruwe karakters veel aantreft in de regio rond Oostende.

    Volgens mij ligt de grootste zwakte van Dedecker bij zijn opvoeding. Het soort van noeste maar ruwe polderbewoners dat kinderen met de harde hand meende te moeten opvoeden. Ik weel wel, nu is men teveel aan het "pamperen", maar uw kinderen altijd maar slaag geven is volgens mij ook niet de manier om evenwichtige persoonlijkheden te creëren. En Dedecker blijkt wel in zo'n groot gezin te zijn grootgebracht. Dat ruwe maakt daardoor deel uit van zijn ziel.
    Een tweede tekortkoming vind ik het gebrek aan diplomatie en misschien zelfs beleefdheid.

    Ik ken streekbewoners die bij hem langs gingen voor uitleg en informatie rond hun zonevreemde woning. Ze kregen NOOIT enige feedback, zelfs geen beleefdheidstelefoontje. Natuurlijk men moet niet altijd De Croo senior achterna hollen in briefjes schrijven en clientelisme, maar elementaire beleefdheid zit er bij Dedecker te weinig in.

    De manier waarop hij "zijn" lijst Dedecker regeerde was zeker en vast ook niet democratisch te noemen. Leden die ergens een kritisch artikel over de partij plaatsten, vlogen er zonder pardon direct uit. "Je ligt erut", schreeuwde hij dan door de telefoon.

    Conclusie: Jean-Marie Dedecker is iemand die vele mensen aanspreekt vanuit een buikgevoel of rechtvaardigheidsdenken. Maar door zijn achtergrond is het teveel een ruwe diamant die het onderspit moet delven tegenover de intellectueel Bart De Wever. De Wever deelt grotendeels dezelfde analyses van Dedecker, maar heeft een totaal andere houding ten opzichte van zijn eigen partijleden en het brede publiek.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.subjectieve luc van der kelen in de ban van de gucht
    Vanop mijn ziektebed te leuven kan ik het mij niet laten enkele zinnen te wijden aan het opiniestuk van vdk in het laatste nieuws. Wat De Gucht ooit voor vdk gedaan heeft, weet ik niet, maar de liefde druipt van het artikel. Zo schrijft vdk dat iedereen die De Gucht een beetje kent, weet dat die nooit zou frauderen (sic). Dat kan je nooit gemeend schrijven. Karel De Gucht en zijn lieftallige echtgenote zijn al zoveel keer in opspraak geweest dat een objctief journalist nooit zoiets zou mogen schrijven. Vdk is zo'n fan van de oude liberalen dat hij elke realiteitszin verliest. Het klopt dat de fiscus niet alle dossiers te grabbel moet gooien, maar wie De Gucht een beetje kent, weet dat dit dossier maar het topje van de ijsberg is. Misschien dat de fiscus op de lange duur ook geen andere uitweg ziet dan de media. Het is opvallend dat juist vdk bedenkingen maakt over het inschakelen van de pers.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiezers teleurgesteld in verkiezing Gwendolyn Rutten
    De reacties op website van de "liberale" gazet Het Laatste Nieuws liegen er niet om. Maar liefst 75% van de lezers van de website vindt het nieuws van de verkiezing van Gwendolyn teleurstellend of deprimerend. Amper 25% reageert positief.

    Rutten zal nooit de negatieve teneur van de partij kunnen keren. Het begon al met de manier  waarop ze werd voorgedragen door de oude -lees verbrande- crocodillen van de partij. De Verhofstadt- en De Gucht-clan zullen deze avond wel aan de Champagne zitten, maar bij circa 40% van de partij zal er wrang gevoel overblijven. Beide clans hebben de partij zo toegetakeld dat ze ongeveer alle geloofwaardigheid kwijt is. Door een beschermelinge van Karel De Gucht te verkiezen zal men de geloofwaardigheid natuurlijk nooit terugwinnen. Ondertussen is genoegzaam bekend dat Karel De Gucht de man is van de duistere afspraken en smerige afrekeningen. Rutten is zijn enige kans op een tweede termijn bij de Europese Commissie. De Gucht denkt natuurlijk steeds eerst aan zichzelf en dan pas in de toekomst van zijn partij. En eigenlijk is het bij de Verhofstadtboys hetzelfde verhaal. Zij wisten dat hun dagen onder Alexander De Croo stilaan geteld waren. Rutten geeft hen weer hoop.

    Men hoeft geen bijzonder getalenteerd politiek analist te zijn om te zien welke ravage Alexander De Croo bij de twee "vijandige" clans heeft aangericht. Overal werden ze bij de verkiezingen afgeblokt. Natuurlijk dat zoiets in het politiek vakjargon "verjonging" of "vernieuwing" of zelfs "vervrouwelijking" heet. In praktijk gaat het over een machtspel waarbij elke clan zijn mannetjes overal tracht neer te poten. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat Alexander de regering vervroegd deed vallen om juist overal zijn eigen mannetjes te kunnen neerpoten. De interne vijandigheid groeide natuurlijk met de dag. De Croo junior moest en zou gaan. Werkelijk alle registers werden open getrokken om hem te doen ophoepelen. Op een bepaald ogenblik schreven de "liberale" journalisten van Het Laatste Nieuws artikels die een doordruk waren van de politieke tegenstanders van De Croo. En wat kon men doen? Hem wegpromoveren natuurlijk naar een "toffe" ministerfunctie -om "wijlen" Caroline Gennez te citeren.

    Ook de reacties bij de liberalen liegen er vandaag niet om. Alexander De Croo probeerde vandaag de schijn op te houden met op facebook croissants aan te bieden bij de verkiezingen. Direct reageerden andere partijgenoten verzuurd...De verdeeldheid zit zodanig diep dat het eenvoudigste gebaar als een taktisch spel wordt aanzien. En eerlijk gezegd, de 40% stemmen voor de onbekende Lachaert zijn een teken aan de wand. De DRIE clans hebben nochtans zo aangetrokken voor Rutten met zo valselijk achter elkaar te gaan staan op de trap van de Melsenstraat en haar nadien zo hartstochtelijk te kussen. De basis volgt zulk doorzichtig gemanipuleer al lang niet meer.

    En het is niet de verbrande Verhofstadtboy Noël Slangen die de juiste analyse heeft gemaakt met zijn veelzeggende "uitgelekte" nota. Natuurlijk niet. Slangen heeft zijn kotsmisselijke marketingcarrière te danken aan kazakkendraaier Guy Verhofstadt. Hoe kan zo'n verbrand figuur nog een analyse maken of objectief zijn? In de partij wordt vandaag de dag een nota van Slangen door de meesten verticaal geklasseerd. Dan maar laten uitlekken moeten een paar sympathieke heerschappen gedacht hebben. Ach mensen als Verhofstadt en De Gucht zijn niet vies van zichzelf in de voet te schieten als ze daarmee een tegenstander kunnen uitschakelen. Karel De Gucht richtte ooit in het geheim in Lebbeke zelf een scheurlijst op tegen zijn eigen PVV...Geen ordinaire roddel, maar een verhaal dat mij rechtstreeks verteld werd door een PVV-senator die erbij betrokken werd. 

    Niet De Croo maar Verhofstadt zelf is de reden van de ondergang van de partij. Het is Guy Verhofstadt die onder invloed van zijn machtshonger en verkeerde culturele vrienden als Hugo Claus de linkse toer is opgegaan. En misschien was zijn verstand één meter gezakt zoals op bepaalde "geheime" documenten blijkt. Verhofstadt heeft zichzelf onsterfelijk belachelijk gemaakt door met Frey Vandenbossche aan te pappen.
    Verhofstadt heeft zijn eigen partij overbodig gemaakt door de socialisten achterna te lopen met de Snel-Belgwet, waar we nu nog allemaal de gevolgen van dragen.

    En dan hebben we het nog niet gehad over de persoon Rutten. Ze kan het misschien goed menen, maar ze heeft niet de juiste uitstraling om een eufemisme te gebruiken. In de lijn van lelijke partijvoorzitters scoort Rutten misschien niet slecht. We hebben ooit met Annemie Neyts nog slechter gehad. Maar Rutten wordt vooral gewantrouwd door haar eigen partij omwille van haar contacten met logebroeder Karel De Gucht. Wie is de vrouw écht en wat meent ze écht? Is ze de zoveelste marionnet van deze "Albanese Maffiafiguur"? (zoals hij ooit door medestanders werd omschreven.) Als uw eigen partijleden u wantrouwen, hoe kan men dan het vertrouwen winnen van de brede bevolking? 

    En dan is er met Bart De Wever nog een kaper op de kust. Natuurlijk het NVA heeft wat van haar pluimen verloren door plots voorstander te zijn van een vermogensbelasting (in een bepaalde context). Maar het woord is eruit en een aantal liberalen zouden nu durven terugkomen indien de VLD een geloofwaardige nieuwe voorzitter zou hebben. Rutten heeft die geloofwaardigheid NIET en straalt dat ook niet uit. Als ze op Terzake verschijnt, ziet iedereen haar gezicht en haar typische politieke praat. Als je nadien vraagt wat ze werkelijk heeft gezegd, kan niemand iets zinnigs reproduceren. Voor duidelijkheid en geloofwaardigheid moet men niet voor Rutten kiezen. Dus zelfs met de vermogenbelasting van het NVA in het achterhoofd zullen de liberaal gezinde kiezers niet zomaar terugkeren naar iemand als Gwendolyn Rutten.
            

    © belga.

    UPDATEKamerlid Gwendolyn Rutten is uitgeroepen tot nieuwe voorzitter van Open Vld. Zij haalde 12.101 stemmen (59,42%) tegen 8.264 (40,58%) voor haar tegenstander Egbert Lachaert, zo kondigde interim-voorzitter Guy Verhofstadt aan. Rutten volgt Alexander De Croo op aan het hoofd van de Vlaamse liberalen nadat De Croo vicepremier en minister van Pensioenen werd. Staatssecretaris Maggie De Block wordt ondervoorzitter omdat ze de meeste stemmen haalde bij de verkiezingen voor het partijbestuur.

    © belga.
    Ik wil verenigen. Ik wil de voorzitter zijn van iedereen
    Gwendolyn Rutten
    © belga.
    © belga.

    Gwendolyn Rutten riep de leden op om anders te gaan denken, voelen en zich gedragen. "Ik reken op de positieve krachten" van iedereen die Vlaanderen klaar wil maken voor morgen. De nieuwe voorzitster is op zoek naar nieuwe en frisse ideeën. "We moeten de straat op om te weten wat de problemen van de mensen zijn", stelde ze. Open Vld moet opnieuw optimistisch zijn, en de partij zijn die gelooft in de vooruitgang. "We moeten opnieuw fiere liberalen en Vlamingen zijn", aldus Rutten, die vond dat de tijd van mopperen voorbij is.

    Oplossingen zoeken
    Open Vld moet zich ook anders gedragen. "We moeten niet langer scoren op de kap van anderen en anderen de schuld geven. We moeten oplossingen zoeken en zaken verbeteren", aldus nog Gwendolyn Rutten. Ze pleitte er ook voor om op lange termijn na te denken over economie, milieu, onderwijs... Tenslotte benadrukte ze dat Open Vld een partij moet worden van "samen doen". "Ik wil verenigen. Ik wil de voorzitter zijn van iedereen".

    Tegenstander Lachaert teleurgesteld
    Egbert Lachaert was teleurgesteld over zijn nederlaag, maar wees er op dat hij op enkele weken tijd nog 40 procent van de stemmen gehaald heeft, zonder beroep te kunnen doen op een netwerk of de structuur van de partij. Toch was zijn kandidatuur niet voor niets, aangezien zijn thema's - een nieuw elan voor de partij en het sociaal-economische - nu op de kaart staan.

    Lachaert betreurde het uitlekken van de interne nota over de partij, enkele dagen voor de verkiezingen, en pleitte daarom voor een nieuwe ethiek binnen de partij. Aangezien hij geen kandidaat voor het partijbestuur was, zetelt hij niet in het bestuur.

    Vrouwelijke top
    Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Maggie De Block, is de nieuwe ondervoorzitter van Open Vld. Ze haalde de meeste stemmen bij de verkiezingen voor het partijbestuur die samen met de voorzittersverkiezingen werden gehouden. Doordat Gwendolyn Rutten de voorzittersverkiezingen met bijna 60 procent haalde van Egbert Lachaert, krijgt Open Vld nu voor het eerst een vrouwelijke top.

    Partijbestuur
    De overige leden van het partijbestuur zijn Mathias De Clercq, Karel De Gucht, Herman De Croo, Patrick Dewael, Marino Keulen, Dirk Sterckx, Bart Somers, Dirk Van Mechelen, Guy Vanhengel, Patricia Ceysens, Jean-Jacques De Gucht, Bart Tommelein, Vincent Van Quickenborne, Annemie Neyts, Rik Daems, Sas Van Rouveroij en Hilde Vautmans.

    Curriculum Rutten
    Gwendolyn Rutten is 37 jaar en zetelt sinds deze legislatuur in de Kamer. Rutten werd in 2002 door toenmalig partijvoorzitter Karel De Gucht bij de partij binnengehaald als stafmedewerkster. Daarna werd ze vanaf 2005 achtereenvolgens kabinetschef van Vlaams viceminister-president Fientje Moerman en Vlaams minister van Begroting Dirk Van Mechelen. Intussen bleef ze erg actief binnen de partij en was ze een prominent lid van de verschillende vernieuwings- en verjongingsbewegingen binnen de partij.

    Sinds 2006 zetelt Rutten in de gemeenteraad van Aarschot. Nadien was ze opvolgster bij de federale en Europese verkiezingen. Sinds de verkiezingen van 2010 is ze Kamerlid. Ze maakte deel uit van de Dexia-commissie.

    Bij de vorige voorzittersverkiezingen eindigde Rutten als derde na Alexander De Croo en Marino Keulen. Ze vormde toen een ploeg met Dirk Sterckx en Dirk Van Mechelen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog wat extra belastingen misschien?
    © photo news.

    Een alleenstaande werknemer met een brutojaarloon van 50.000 euro wordt nergens in Europa zo zwaar belast als in België. Hij houdt amper 41 procent over van al wat zijn werkgever betaalt. Alleen Italië doet het slechter. Dat blijkt uit een Europese loonstudie van consultant Deloitte, in opdracht van De Tijd. Het nieuws staat ook in L'Echo.

    De onderzoekers keken echter ook naar wat de Belgische werknemer met zijn loon kan doen en dan blijkt dat iemand met hetzelfde brutoloon in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Nederland, Zweden, Zwitserland en Denemarken slechter af is.

    De huisvestingskosten zijn de jongste jaren in België gestegen, maar zijn in vergelijking met het buitenland doorgaans laag. Zo liggen de huizenprijzen in Brussel bijvoorbeeld beduidend lager dan in Londen, Parijs, Berlijn, Madrid of Dublin. Ook een gemiddeld bezoekje aan de supermarkt valt in de meeste buurlanden duurder uit en de kinderbijslag maakt eveneens een deel van het hoge loonbeslag goed.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhofstadtboys blijven lastig doen
    © belga.

    De 'denknota structurele hervormingen' over Open Vld, van de hand van communicatiestrateeg Noël Slangen, is een vernietigend rapport geworden. "Open Vld is vandaag een hardloper met geamputeerde benen", klinkt het onder meer, net als: "De partij telt te veel ego's en dynastieën". Dat schrijven de Coreliokranten.

    Slangen omschrijft Open Vld als "niet relevant, niet boeiend en niet aantrekkelijk". Volgens de communicatiestrateeg is er de jongste jaren te gretig aan dagjespolitiek gedaan en holde de partij veel te hard achter N-VA aan. De partij heeft ook weinig te bieden aan nieuw en veelbelovend politiek talent.

    Om terug de grootste partij van Vlaanderen te kunnen worden, moet Open Vld openstaan voor alle lagen van de bevolking, zegt Slangen nog. De partij moet ook meer zijn dan alleen maar een antibelastingpartij. Ze moet zich ook profileren op andere, zachtere domeinen.

    Slangen, die zijn nota gisteren voorstelde tijdens het partijbureau van de liberalen, zegt dat hij niemand viseert. "Er is sprake van een collectieve verantwoordelijkheid."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!