Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    03-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslimterroristen blazen eigen moskee op

    Klungelende moslimterroristen blazen eigen moskee op

    Vijftien moslimextremisten hebben in Afghanistan per ongeluk hun eigen moskee opgeblazen. Ze waren in het gebedshuis bommen aan het maken. De explosieven ontploften evenwel te vroeg. Dat meldt de Afghanistan Sun.

    De explosie vond plaats in de provincie Paktika. Vermoedelijk zijn alle vijftien terroristen omgekomen. Ook van de moskee blijft niet veel meer over.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weduwe gebruikt as overleden man als vuurwerk

    Weduwe laat as van overleden man afschieten in vuurwerk

    In Florida heeft een vrouw de as van haar overleden echtgenoot laten verwerken in 1.500 vuurwerkpijlen. Bedoeling is dat de knallers op Independence Day - nationale feestdag in de VS - afgeschoten worden. Dat meldt Fox News.

    Ann Moore brengt zo hulde aan wijlen haar man. Die was een groot liefhebber van de viering van Idependence Day, de bijeenkomsten van familie en vrienden en van ... vuurwerk.

    Tweehonderd mensen zijn uitgenodigd op de bijzondere plechtigheid van zondag 4 juli. Het vuurwerk zal afgeschoten worden boven het Lake Disston, waar het koppel woont.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Dendermonde laat bewoners met afval stikken...
    Eindelijk is het zover: Heet zwoel zomerweer. Voor de bewoners van de stad Dendermonde breken nu ellendige tijden aan. Immers, uit besparingsoverwegingen haalt men slechts één maal per 14 dagen (!) restafval op. Mensen die op een appartement wonen zullen het geweten hebben. Na drie dagen zomerweer beginnen de vuilbakken dusdanig te stinken dat het vanop 20 meter afstand niet meer te houden is. De Dendermondenaren worden zo door haar eigen stad verplicht, geen vis te eten en al zeker geen mosselen. Ook jonge gezinnen met baby's zullen het geweten hebben. Zij kunnen in deze periode nergens heen met de gebruikte pampers van de kinderen. Los van het feit dat dit onhoudbaar is voor het menselijk reukorgaan, is er natuurlijk het gezondheidsrisico. Rottende afval is een broeihaard van bacteriën en infecties. Dendermonde heeft al een slechte reputatie op het gebied van gezondheidszorg. Immers in Dendermonde wordt de bevolking het minst oud van gans België! Het stadsbestuur doet er blijkbaar niets aan om de zwoele zomermaanden voor de bewoners van het centrum iets leefbaarder te maken.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falend parkeerbeleid in Vlaamse steden

    Het parkeerbeleid in vele Vlaamse steden is een regelrechte ramp. In de jaren tachtig en negentig van vorige eeuw dachten vele politici dat ze het licht hadden gezien. De marktpleinen – van oudsher het centrum van de gemeenten – zijn nu veranderd in lege kale pleinen met één of ander modern “kunstwerk” in het midden. Vooral de socialisten houden van grote lege pleinen.

    De grootste markt van België ligt in Sint-Niklaas. En jawel, enkele jaren geleden besliste de verlichte geest van het Waasland, Freddy Willockx (SPA) om de markt volledig vrij te maken. Er kwam zelfs een ondergrondse betaalparking. De Stationsstraat, ooit een regionale en commerciële parel, liep volledig leeg. Momenteel staan er maar liefst 20 panden te koop of te huur. Het commercieel centrum van Sint-Niklaas is kapotgemaakt door haar eigen stadsbestuur. Dit nam een aantal maatregelen, zoals het tijdelijk gratis parkeren, maar dat bleek niet veel meer dan een druppel op een hete plaat. De Sint-Niklase middenstand kraakt onder de flaters van het stadsbestuur. Natuurlijk dat deze zullen argumenteren dat het Waasland Shoppingscenter de oorzaak is van de achteruitgang van de lokale middenstand. Shoppingcentra en lokale middenstand zijn niet noodzakelijk elkaars concurrenten, tenzij dat de lokale overheden zelf de kleine bedrijven nog wat extra tegenwerken. Men begrijpt blijkbaar niet dat mensen graag hun wagen gratis parkeren op loopafstand van de winkels.

    Neen, vele lokale overheden hebben hun parkeerplaatsen verkocht aan privéfirma’s die via hun parkeerwachters permanent de winkelstraten afschuimen op zoek naar een wagen die ze kunnen op de bon zetten. In tegenstelling tot de hulpagenten zijn deze parkeerwachters niet zo begripvol voor een menselijke fout. Iemand wiens kind ziek is en zijn wagen voor een apotheek parkeert zonder ticket, zal zonder pardon een parkeerbiljet onder de ruitenwisser vinden. Bezoekers die een aantal tickets gekregen hebben, zullen in de toekomst veel liever naar een shoppingcenter trekken waar ze niet moeten betalen voor hun wagen te parkeren. Daarom dat deze shoppingscentra en megawinkels zoals de Makro het uitstekend doen.

    Sommige stadsbesturen zijn beginnen zweven. In sommige Vlaamse steden denken ze dat de mensen zin hebben om hun auto op 10 minuten stappen te parkeren. Akkoord, in een gemeente zoals Brugge zullen bezoekers graag één kilometer of meer te voet gaan om de stad in haar volle glorie te kunnen bewonderen. Ook Gent zal in zekere zin in aanmerking komen voor op afstand parkeren. Maar zelfs in Gent moeten we voorzichtig zijn. Vele mooie handelszaken in het centrum zijn momenteel gesloten of vervangen door een anonieme keten. In de Veldstraat bij voorbeeld vindt men nu nog enkel grootwinkels. De bekende bakkersfamilie Bloch sloot onlangs ook haar deuren. Gent is niet meer zo aangenaam om te winkelen zoals pakweg 20 jaar geleden. Een zeer ondoorzichtig parkeerbeleid zorgt ervoor dat toevallige bezoekers de stad mijden.

    Het schoolvoorbeeld voor een falend parkeerbeleid is de stad Dendermonde. Een piepkleine stad met een misplaatst groot eigenbeeld. Dendermonde is geen Brugge, noch Gent. Toch vond oud-burgemeester Norbert De Batselier (SPA) het nuttig om het verkeersbeleid van de Denderstad zwaar te hervormen. De mooie middeleeuwse Grote Markt werd autovrij zonder dat het verlies aan parkeerplaatsen gecompenseerd werd. Er werd éénrichtingsverkeer ingevoerd in straten die totaal niet commercieel zijn. In commerciële straten daarentegen geldt overal tweerichtingsverkeer. Nergens in Vlaanderen vindt men zo’n bizar verkeersbeleid. En natuurlijk dat het stadsbestuur op zoek was naar centjes om megalomane nutteloze projecten te financieren. De parkeerplaatsen werden verkocht aan een privéfirma. Bezoekers van Dendermonde die geen zin hebben in een peperdure rekening dienen hun wagen op een zandparking te zetten. Het commercieel centrum van Dendermonde zakt stilaan weg. Meer dan honderd jaar geleden was Dendermonde een commercieel centrum in het hartje van Oost-Vlaanderen. Het bezat een lakenhal, een vleeshal, een vismijn, een beestenmarkt, een vlasmarkt, een haven, een legerkazerne, industrie, klinieken, onderwijs en natuurlijk het gerecht. Het krioelde van de bedrijvigheid in de stad.

    Momenteel schiet daarvan bijna niets meer over. Bezoekers worden uit de stad geweerd. Parkeerplaatsen zijn bijna onvindbaar. En indien men toch een plaatsje vindt, moet je een bonnetje nemen. Te lang parkeren is overigens onbetaalbaar. Waar wilt het Dendermonds stadsbestuur heen? Gaat men zich voor het middenstandsbeleid laten leiden door iemand die recent correctioneel veroordeeld is voor het in elkaar timmeren van zijn vriendin? Of gaat men inzien dat Dendermonde een sympathiek verkeersbeleid dient te hebben. Vlotte en voldoende parkeerplaatsen, parkings ondergronds en bovengronds die voldoende ademruimte verschaffen voor de bezoekers en lokale middenstand. Het geval Dendermonde is niet uitzonderlijk in Vlaanderen.

    Er is een gouden regel in de vrije markt en die is de volgende: Laat alles zoveel mogelijk over een de zelfregulerende markt en doe zo weinig mogelijk aan overheidsinterventie. Geen enkele bestuurder van een gemeente is slim genoeg om een model uit te werken dat met alle variabelen rekening houdt. Men laat wel peperdure studies uitvoeren, maar die achteraf waardeloos blijken. Vele stadsbesturen verschuilen achter deze peperdure studies. Natuurlijk kan men de weinig geschoolde gemeenteraadsleden zo een rad voor de ogen draaien, maar in praktijk versmacht men te dikwijls de lokale middenstand. En neem de handel weg en de gemeente gaat dood.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intelligentietest voor immigranten
    Een voorstel om van immigranten in Duitsland een intelligentietest af te nemen, is algemeen afgekeurd.
      ‘Behalve een goede opleiding en beroepskwalificaties moet ook de intelligentie in ogenschouw genomen worden. Ik ben voor IQ-tests. Die kwestie mag geen taboe meer zijn', stelde de Berlijnse CDU-politicus Peter Trapp op de voorpagina van Bild.

      Ook CSU'er Markus Ferber sloot zich daarbij aan: ‘Humanitaire redenen als gezinshereniging kunnen op termijn niet het enige immigratiecriterium blijven.'

      Maar het voorstel werd afgeschoten, ook binnen de CDU/CSU
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe Moureaux (71 jaar -PS) huwt Marokkaanse (35 jaar)

      Moureaux (71) trouwt met groen blaadje (35) ADHESE IMU

       
      MOLENBEEK/BRUSSEL - PS-minister van Staat Philippe Moureaux (71) is vorige zaterdag in het huwelijksbootje gestapt. Dat gebeurde in alle discretie. Zijn kersverse echtgenote, Latifa Benaicha (35), werkt voor partijgenoot Charles Picqué. VincentDouchy

      Philippe Moureaux, de burgemeester van Molenbeek en éminence grise van de Franstalige Parti Socialiste, is zaterdag voor de tweede keer getrouwd. Zijn nieuwe vrouw heet Latifa Benaicha en is van Marokkaanse origine. Ze werkt op het kabinet van de Brusselse minister-president Charles Picqué (PS).

      Het huwelijk werd zaterdag om vier uur 's namiddags in alle discretie voltrokken op het gemeentehuis van Anderlecht. Een zwarte Mercedes bracht het paar naar het gemeentehuis, waar Benaicha in een lange witte bruidsjurk verscheen. Moureaux zelf hield het bij een sober zwart pak met wit hemd en witte das. Het koppel trouwde alleen voor de wet, niet voor de Kerk. Volgens de website Parlemento.com reden ze na de plechtigheid naar een huis in de rand rond Brussel, waar in privésfeer een huwelijksfeest plaatsvond.

      'Privézaak'

      Volgens diezelfde website zou het huwelijk in Marokko, het land van herkomst van Benaicha, nog niet officieel verklaard zijn. Daarvoor moet de echtgenoot zich eerst via een verklaring tot de islam bekeren. Dat zou nog niet zijn gebeurd. 'Verzinsels', reageert Philippe Moureaux daarop. 'Ik heb me niet tot de islam bekeerd. Dat is ook niet nodig. Ons huwelijk is er één zoals er elke dag tientallen zijn. En het is vooral een privézaak, ik wil daar niet veel over kwijt.'

      Tweede huwelijk

      Voor Moureaux is het zijn tweede huwelijk. Hij was eerder gehuwd met Françoise Dupuis, met wie hij de dochters Catherine, Isabelle en Claire ter wereld bracht. Dupuis is ook politiek actief: ze leidt de PS-fractie in het Brusselse Parlement. Tussen 1999 en 2004 was ze minister in de Franstalige gemeenschapsregering, bevoegd voor hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Later was ze staatssecretaris voor huisvesting in de Brusselse regering.

      Moureaux en Dupuis leefden al langer apart, maar scheidden pas onlangs officieel

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      24-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V in zak en as: ontslag Marianne Thyssen
      Toen Marianne Thyssen werd aangeduid als lijsttrekster voor de senaat en kandidaat-premier heb ik mijn bedenkingen terstond geuit. Thyssen is teveel begijn en te weinig "man van het volk". Zij spreekt als een voorgangster in een eucharistieviering, maar daar heeft de basis weinig boodschap aan. De mensen zijn op zoek naar sterke persoonlijkheden. Mensen die zeggen waar het om gaat. Een beetje ongezouten, maar nog net binnen het toelaatbare. Bart De Wever is hiervan momenteel het prototype. De kiezers houden evenmin van een vechtersbaas à la Dedecker of De Winter. Maar "een seut" daar houden enkel bejaarden van.

      Bovendien begin Thyssen een zeer grote fout met het beleid van Yves Leterme ongenuanceerd te steunen. Niemand -zelfs binnen de eigen CD&V- vindt dat Yves Leterme een goed premier was. Misschien dat een Alexander De Croo teveel afstand heeft genomen van zijn eigen partij in de regering, maar het beleid van Leterme zo verdedigen was een strategische flater.

      En tenslotte was er natuurlijk het feit dat Thyssen een vrouw was en dat ook zelf benadrukte. "Op zijn vrouwtjes", zei ze zelf. Dom en veelzeggend. De kiezers in Vlaanderen houden niet van "vrouwtjes" als kopman, voorzitter of premier. Vlaanderen is vrij conservatief op dat gebied. Als je de beste stemmentrekkers van Vlaanderen bekijkt, dan doen de vrouwen het barslecht. Een "babe" à la Freya Vandenbossche wordt nog wel regionaal gesmaakt, maar als kandidaat-premier zou ze geen kans maken. En de oorzaak van dit gevoel ligt in de natuur van de mens. Duizenden jaren evolutie hebben ervoor gezorgd dat de man nog steeds geldt als de "jager" lees: de "leider", de vrouw als de verantwoordelijke voor de familie. Dat is de diepe natuur van de mens en daar kan de positieve discriminatie -wat is er overigens positief aan discriminatie?- weinig aan veranderen. Partijen die dat niet inzien, krijgen lik op stuk. Zo simpel is dat. Let wel, mij kan het niet schelen of we een man of een vrouw als premier krijgen en ik heb zelf voor de kamer alleen op een vrouw gestemd, maar ik stel vast dat dit het gevoel is dat leeft in het diepste innerlijk van de mensen.



      Marianne Thyssen neemt ontslag als voorzitster van CD&V. Thyssen was zwaar aangeslagen na de historische nederlaag bij de federale verkiezingen van 13 juni en zou willen terugkeren naar het Europese Parlement. "Ik heb hier veel energie ingestoken en het heeft veel krachten gekost", zei Thyssen. Ondervoorzitter Wouter Beke neemt tijdelijk over. Hij zal eventuele regeringsonderhandelingen leiden voor CD&V tot er een nieuwe voorzitter verkozen is.
      Wouter Beke neemt de fakkel over.
      Wouter Beke neemt de fakkel over.
      "Ik heb de voorbije weken alles op een rij gezet. Zowel de periode voor als na de verkiezingen en de uitslag. Twee jaar lang heb ik me maximaal ingezet, ik heb er veel energie ingestoken en dat heeft me veel krachten gekost", lichtte Thyssen haar ontslag toe. "Mede door de uitslag wil ik daarom de fakkel doorgeven aan iemand die zich voor honderd procent kan geven."

      Thyssen had de beslissing gisterenochtend al genomen. Ze voegde eraan toe dat ze niet gedwongen werd om ontslag te nemen en dat ze het zelf beslist heeft. "De partij heeft me niet overtuigd om ontslag te nemen, net zoals ze me niet heeft kunnen overtuigen om door te gaan."

      Zware momenten
      Het ontslag kwam niet helemaal onverwacht, want de voorbije dagen was de verdeeldheid bij de christendemocraten aan het licht gekomen. Marianne Thyssen nam na de val van de regering over B-H-V het leiderschap van de partij over en ging als boegbeeld naar de verkiezingen, terwijl Leterme enkel de lijst in West-Vlaanderen trok. Thyssen nam de senaatslijst voor haar rekening.

      De ontslagnemende voorzitster blikte terug op de voorbije twee jaar. Ze had het over "zware momenten", zoals de regeringscrisis, de kartelbreuk en het ontslag van de regering-Leterme, maar ook over "successen", zoals de overwinning bij de Vlaamse en Europese verkiezingen van vorig jaar, de verkiezing van Herman Van Rompuy als vast voorzitter van de Europese Raad en "tweemaal de heel snelle en geslaagde premierwissel".

      Op z'n vrouwtjes
      In de campagne aarzelde Thyssen heel lang om zich expliciet als kandidaat-premier op te werpen. Ze keek lijdzaam toe hoe gewezen kartelpartner N-VA de campagne domineerde en slaagde er niet in Bart De Wever van zijn wolk te halen. Haar aanpak "op z'n vrouwtjes" sloeg niet echt aan. Voor het eerst zakte de partij onder de 20%-grens en naar verluidt zit ze nu helemaal op haar tandvlees en heeft ze daarom de handdoek gegooid. Thyssen kwam op 15 mei 2008 aan het hoofd van de CD&V te staan, in opvolging van Jo Vandeurzen, die minister van Justitie was geworden. Ze heeft het dus iets meer dan twee jaar uitgehouden.

      Interim
      Wouter Beke heeft van het partijbestuur het vertrouwen gekregen om interimvoorzitter te worden. "Hij kent de partij en heeft het programma mee geschreven", zei Thyssen. "De juiste man om deze taak op zich te nemen." Beke drukte zijn waardering uit voor Thyssen en benadrukte dat ze voorzitter was in een heel moeilijke periode.

      Wie nu?
      De vraag werpt zich op wie nu de nieuwe voorzitter wordt. Keert Leterme toch terug als voorzitter of gaat hij als minister naar de nieuwe regering? De naam van Kris Peeters wordt ook vaak geciteerd, maar die heeft natuurlijk een Vlaamse regering te runnen. Ontslagnemend minister Inge Vervotte is mogelijk ook een optie. Eén ding is duidelijk: nu CD&V niet langer de grootste is in Vlaanderen, zit de partij in een diepe crisis.
       
      Thyssen kondigde nog aan dat er een interne evaluatie zal gebeuren om een plan voor de toekomst van de partij te bouwen. Daarnaast zal CD&V zich voorbereiden op de regeringsonderhandelingen en zich constructief opstellen."
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      21-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malta Belastingparadijs?
      MALTA


      Het eiland Malta ligt in de Middellandse Zee, ongeveer 100 km. ten zuiden van Sicilië. Er wonen ongeveer 370.000 mensen. De officiële talen zijn Engels en Maltees (een semiti-sche taal die erg op Arabisch lijkt). Het grootste deel van de bevolking spreekt ook vloeiend Italiaans. Ongeveer een zesde deel van de bevolking
      spreekt een Italiaans dialect. De wettelijke munteenheid is de Maltese pond. Malta kent een gematigd klimaat. Dat houdt in dat er het hele jaar kans op neerslag is (al is het zomers meestal droog en warm). De temperatuur varieert tussen de 14 en 32°C. Wel staat er het hele jaar vrij veel wind.

      BUITENLANDSE ONDERNEMINGEN
      TRUST
      VRIJE HANDELSZONE
      INKOMSTENBELASTING
      DIVIDENDBELASTING
      INKOMSTENBELASTING
      OVERIGE BELASTINGEN
      BELASTINGVERDRAGEN
      AAN TE RADEN VOOR
      Buitenlandse ondernemingen
    • Omdat Malta graag een internationaal financieel centrum wil worden, biedt het eiland een aantal voordelen aan buitenlandse ondernemingen. De volgende buitenlandse ondernemingsvormen komen voor op Malta:

      • Internationale handelsondernemingen:
      • mogen iedere activiteit uitvoeren, behalve activiteiten in het bank- of verzekeringswezen
      • mogen alleen handel drijven met niet-ingezetenen
        (wel mogen ze lokaal gefabriceerde artikelen kopen om te exporteren)
      • namen van de aandeelhouders moeten bekend zijn bij de autoriteiten, maar worden niet openbaar gemaakt
      • er zijn vooraf afspraken te maken over de te betalen belasting
      • Niet-handelsondernemingen
      • mogen alleen goederen behouden en beheren (behalve onroerend goed)
      • aandeelhouders mogen anoniem blijven
      • vrijstelling van vennootschapsbelasting
      • Scheepvaartondernemingen.

      In 1973 werd de koopvaardijwet aangenomen die aanzienlijke voordelen biedt aan scheepseigenaren en -bevrachters die niet op het eiland wonen:

      • vrijstelling van winst- en inkomstenbelasting voor schepen die op Malta geregistreerd staan
      • vrijstelling van successie-, schenkings- en zegelrecht voor schepen en aandelen in scheepsbedrijven
      • vrijstelling van inkomstenbelasting voor rente uit leningen voor scheepstransacties
      • nationaliteit van de eigenaar en bemanning zijn niet belangrijk
      • geen handelsrestricties
      • geen beperkingen op het gebied van verkoop van aandelen.
      • Internationale holdings.

      Niet-ingezeten aandeelhouders van een onderneming die een participatie in een niet-ingezeten onderneming hebben, komen in aanmerking voor een volledige belastingvrijstelling. De participatie mag de volgende vormen hebben:

      • een minimumaandeel van 10% in de niet-ingezeten onderneming
      • aandelen ter waarde van minimaal 500.000 Maltese pond
      • zitting in de aandeelhoudersvergadering
      • het recht om alle aandelen op te kunnen kopen
      • veto-recht bij belangrijke beslissingen
      • aanzienlijke invloed op de strategische ondernemingsdoelen.

      Investeringsmaatschappijen. Ook deze ondernemingen profiteren van een aantal fiscale voordelen. Zo mogen ze bouwkosten voor 200% aftrekken, evenals loon dat betaald wordt aan Maltese werknemers. Dit geldt voor een periode van 10 jaar. Ook investeren in de eigen onderneming is belastingvrij.

      Trust

      Malta accepteert de trust. De enige belasting die verschuldigd is, is een jaarlijks bedrag van 200 Maltese pond.

      Vrije handelszone

      In 1988 heeft Malta een vrije handelszone gecreëerd. Ondernemingen kunnen een vergunning aanvragen om, onder toezicht van de Malta Freeport Corporation, in deze vrije handelszone te opereren. Deze ondernemingen zijn vrijgesteld van douanerechten, inkomstenbelasting, zegelrechten, deviezencontrole en successie- en schenkingsrecht.

      Vennootschapsbelasting

      Het tarief voor de vennootschapbelasting bedraagt 15%. Een groot aantal ondernemingen komt echter in aanmerking voor vrijstellingen. Ondernemingen die minimaal 95% van hun productie exporteren komen bijvoorbeeld in aanmerking voor een belastingvrije periode van 10 jaar. Ondernemingen die investeren in exportbevorderende middelen kunnen een belastingverlaging of -vrijstelling krijgen voor toegenomen exportwinsten. Indien de winst geïnvesteerd wordt in bepaalde, goedgekeurde projecten krijgen ondernemingen een belastingverlaging van 17,5%. Verder mag 30% van de kosten voor nieuwe machines en 15% van de kosten voor industriële gebouwen afgetrokken worden van de belasting. Machines mogen in 4 jaar afgeschreven worden, gebouwen in 25 jaar. 140% van de kosten voor exportpromotie mogen, tot een maximum van 24.000 Maltese pond of 5% van de totale export, afgetrokken worden van de te betalen belasting. 120% van de scholingskosten voor personeel is eveneens aftrekbaar (tot maximaal 5% van het salaris dat de onderneming hen betaalt). Ook research- en ontwikkelingskosten zijn voor 120% aftrekbaar (tot maximaal 5% van de omzet van de onderneming).

      Dividendbelasting

      Dividend dat uitgekeerd wordt door vrijgestelde ondernemingen is belastingvrij voor de aandeelhouders.

      Inkomstenbelasting

      Het tarief voor de inkomstenbelasting in Malta bedraagt 15%. Ingezetenen betalen dit over hun wereldwijde inkomen. Buitenlandse werknemers van investeringsmaatschappijen zijn de eerste 10 jaar van hun werkzaamheden in Malta vrijgesteld van belastingen.

      Overige belastingen
      • geen successierecht voor niet-ingezetenen
      • transferbelasting op onroerend goed en aandelen van Maltese ingezeten ondernemingen
        (geen transferbelasting als beide partijen niet-ingezetenen zijn)
      • immigranten mogen hun persoonlijke bezittingen (inclusief 1 auto) belastingvrij invoeren
      • geen gemeentelijke en lokale belastingen
      Belastingverdragen

      Malta heeft verdragen ter voorkoming van dubbele belasting gesloten met: Nederland, Engeland, Duitsland, België, Finland, Zweden, Noorwegen, Pakistan, de Verenigde Staten, Italië, Frankrijk, Canada, Australië, Zwitserland, China, Cyprus, Polen, Hongarije en Bulgarije. Indien belasting betaald is over inkomsten in een land waarmee Malta geen verdrag heeft, wordt overigens ook vrijstelling van dubbele belasting verleend.

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (1)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiscale vluchtelingen: Belastingparadijzen

      Veel vermogende landgenoten kiezen ervoor om in een belastingparadijs te gaan wonen of parkeren er hun geld. Is het ook voor jou weggelegd?

      Tom Boonen loopt langs de jachthaven van Monaco. Over zijn belastingaangifte moet hij zich weinig zorgen maken.
      Ook Justine Henin geniet in Monaco van het gunstige fiscale regime.


      Wie met zijn geld naar een belastingparadijs gaat, wordt niet per se gedreven door illegale motieven. Vaak is de keuze geïnspireerd op belastingontwijking. Dat betekent dat men op zoek gaat naar de minst belaste weg en dat is niet illegaal.

      Om je voordeel te doen met het gunstige belastingregime in een belastingparadijs moet je wel over een stevig kapitaal beschikken. Volgens vermogensbankier François Parisis moet je minstens over 2,5 miljoen euro beschikken als je jouw geld in een Luxemburgse SPF - Société de Gestion de Patrimoine Familiale - wil onderbrengen. Dat is een vennootschap die het privévermogen van natuurlijke personen beheert. “De instapdrempel bij een Angelsaksische trust bedraagt 1 miljoen euro, terwijl die van een stichting in Liechtenstein toch nog altijd op 500.000 euro ligt.”

      Boonen en Henin

      Wie toch kiest voor een belastingparadijs kan dat op verschillende manieren invullen. Je kan er daadwerkelijk gaan wonen of er enkel je geld parkeren. Topsporters zoals Tom Boonen, Axel Merckx en Justine Henin zijn verhuisd naar Monaco. Ze willen op die manier genieten van het feit dat er in de stadstaat noch een inkomens- noch een vermogensbelasting bestaat. Dat betekent niet dat ze op hun prijzengeld helemaal geen belasting meer moeten betalen. “Als Tom Boonen de Ronde van Frankrijk zou winnen, wordt hij in Frankrijk op dat prijzengeld belast”, zegt Anton van Zantbeek van advocatenkantoor Greenille. “Bij topsporters gaat het vooral om de inkomsten die ze halen uit sponsoring en royalties.”

      Toch zal je 2 keer moeten nadenken wanneer je hun voorbeeld wil volgen. Je moet daadwerkelijk verhuizen en je banden met België doorknippen. Het land verlaten op papier volstaat niet. Je moet werkelijk je boeltje pakken en fiscaal niet-inwoner worden. Daarvan moet je de nodige bewijzen hebben. Het is dan het beste dat je hele gezin verhuist en dat je je gezinswoning verhuurt of verkoopt. Je moet in het nieuwe land wonen, er bankzaken doen, verzekeringspolissen afsluiten, deelnemen aan het verenigingsleven, water en elektriciteit verbruiken, enzovoort.

      Beleggen

      Is verhuizen toch niet wat je voor ogen hebt, dan kan je er ook voor kiezen je geld te beleggen in een belastingparadijs. Je kan perfect je geld overbrengen naar ‘zonniger’ oorden zonder belastingfraude te plegen. Je komt uw fiscale verplichtingen in België na als je in je belastingaangifte meldt dat u een buitenlandse rekening hebt en als je de intresten en dividenden van buitenlandse beleggingen opneemt in je Belgische belastingaangifte. Zolang je daar aan voldoet, is er helemaal geen sprake van ontduiking.

      Trek je met jouw centen naar een belastingparadijs, dan kan je je het best laten bijstaan door een fiscalist. Zo vermijd je ‘fouten’ zodat de Belgische fiscus alsnog bij jou komt aankloppen.

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      19-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzending VRT met Marlène de Wouters over huwelijk Victoria

      Ik kan mij mateloos ergeren aan mensen die naast hun schoenen lopen en er zijn er in het kleine Vlaanderen zo een heleboel. Zo zijn er de "missen", die op wereldniveau niets te betekenen hebben, maar die hier een pretentie hebben alsof de iedereen aan hun voeten ligt. Veronique De Cock is hiervan het schoolvoorbeeld.

      En dan zijn er figuren die de allure willen hebben van een prinses, zoals Marlène de Wouters. Toen ze trouwde met Hervé zond VTM hun "adellijke" huwelijk uit, alsof het een sprookje was. En als er dan iets gebeurt in de wereld van de échte adel, is de Wouters van de partij. Vandaag was ze echt in haar nopjes. Ze kon haar echt niet laten om de niet-adellijke bruidegom er goed van langs te geven tijdens de live-uitzending. Enkele voorbeelden: "De bruidegom heeft wallen onder zijn ogen...De bruidegom ziet er bleek uit...De bruidegom heeft blijkbaar al leren handjes zwaaien...De bruidegom heeft bepaalde vrienden moeten buitengooien omdat ze niet pasten in zijn nieuw milieu...De bruidegom zal nu wel veel van zijn leven kunnen genieten en mooie reizen maken..." Marlène de Wouters kon de bruidegom écht niet hebben en kon dat niet wegsteken tijdens de uitzending. Natuurlijk kwam dat omwille van het feit dat de man niet van adel is.
       
      Maar is Marlène de Wouters ook wel van échte adel? Ik herinner mij een universitaire studie over de wantoestanden in Congo onder Leopold II. De koning deed in de oud-kolonie beroep op een aantal handlangers die de lokale stamhoofden moesten doen buigen. En opstandige inboorlingen werden al gauw letterlijk een kopje kleiner gemaakt. Sommige stamhoofden werden onthoofd en hun kop werd op een houten stok gespiest. Eén van de eerste vertrouwelingen van Leopold II was een zeker Wouters, die omwille van zijn trouw aan Leopold II tot de adel werd verheven en "de" voor zijn naam mocht plaatsen. Nu moet ik eerlijk gezegd wel toegeven dat ik niet weet of de Wouters zich ook zwaar misdragen heeft, maar hij behoorde wel tot deze groep pioneers in onze ex-kolonie. Ik vind het boeiend om eens te onderzoeken wie welke rol wie gespeeld heeft in de beginjaren van de kolonie. Heel wat "adellijke" families zouden dan wel een toontje lager zingen. 
      Ik denk dat Marlène de Wouters ook beter wat genuanceerder mag overkomen. 

      De voorouders van onze hedendaagse edellieden hadden allen bloed aan hun handen. Zij zijn er geraakt door te moorden en soms via beestige complotten. De engelse historische reeks "monarchy" is een schitterende werkstuk, met daarin de geschiedenis van de engelse koningen sinds Willem de Veroveraar de macht greep. Willem de Veroveraar was zelf een bastaard en greep de macht nadat er in England een machtsvacuum was ontstaan. Tegenstanders werden medogenloos afgemaakt. Maar tussen de nakomelingen van Willem ging het er dikwijls erg aan toe. Broers die elkaar vermoordden, zelfs vadermoorden, doodfolteringen, het meest ondenkbare gebeurde bij de "hoge" adel. Nadien waren er zussen die elkaar lieten onthoofden, bij voorbeeld "bloody Mary" of "the virgin queen" Elisabeth die haar minnaar liet onthoofden. Naast doodfoltering, was onthoofding de geliefkoosde bezigheid van vele staatshoofden. Een celstraf kende men in die tijd niet. En bij vieringen stonden ze er met hun mooie gewaden en blinkende juwelen. En dat was zo in alle Europese vorstenhuizen. De Russen hadden hun verschrikkelijke bloeddorstige leiders, zoals Ivan de Verschrikkelijke of Peter de Grote die zijn eigen zoon liet vermoorden. De Roemen hadden hun graaf Dracula. De Franse koning liet tegenstanders levend verbranden, zoals de leiders van de tempeliers. Wij hebben dus onze Leopold II en zijn Congobeleid. Eigenlijk gaat geen enkel koningshuis vrijuit. Zelfs de Zweden, Noren en Denen staan gekend voor hun rooftochten en plunderingen. Niet voor niets zijn er in onze lage landen vele versterkte hoeves en burchten opgericht in de 11e eeuw. De Noormannen roofden ganse gebieden leeg. En een afstammelinge van deze bloeddorstige leiders stond vandaag mooi te schitteren naast "de banale" zweedse bruidegom. Wie moet er zich hier eigenlijk schamen voor zijn afkomst?
        





      Prinses Victoria huwt haar fitnesstrainer in Stockholm

      Koning Albert II en koningin Paola zijn net als een rist andere royals aanwezig op de trouw van de Zweedse kroonprinses Victoria met Daniel Westling, haar voormalige persoonlijke trainer in Stockholm.

      Even na 15.50 uur maakte Victoria aan de zijde van koning Carl Gustav van Zweden haar opwachting in Storkyrkan, de kathedraal van Stockholm.

      Koning Albert en koningin Paola zijn vergezeld van hun drie kinderen plus partners. Naast andere hoogwaardigheidsbekleders zijn er een pak gekroonde hoofden en koninklijke adel van over heel de wereld aanwezig: Margrethe II van Denemarken, de Japanse kroonprins Naruhito, Abdullah II van Jordanië, groothertog Henri van Luxemburg, prins Albert van Monaco, koningin Beatrix van Nederland, Harald V van Noorwegen, Juan Carlos van Spanje en de Britse prins Edward.

      1.100 genodigden
      De trouw van de 32-jarige Victoria en Daniel Westling houdt heel Zweden al dagen in de ban. In de kathedraal zitten zo'n 1.100 genodigden. Daarnaast zijn er tienduizenden mensen opgedaagd in het centrum. "Onmogelijk een getal op te plakken", luidt het bij de politie.

      Rond 16.40 uur zal de kerkdienst afgerond zijn. Er worden zo'n 250.000 toeschouwers in de straten van Stockholm verwacht voor de rondtocht van het echtpaar in open koets door het historische centrum. Om 17.05 moet het paar dan in een bootje stappen waarmee ze naar het slot van Stockholm, het koninklijk paleis, gebracht worden. (belga/vsv)
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruidegom gaat familie te lijf met bijl
      Een bruidegom is in Nieuw-Zeeland familieleden te lijf gegaan met een sierbijl, nadat hij betrapt werd toen hij een bruidsmeisje aan het kussen was op zijn huwelijksdag. Een rechter veroordeelde hem daarvoor tot vijf jaar cel.

      De 39-jarige Mark Spencer en zijn vrouw, die al 18 jaar samen waren toen ze in februari huwden, deden aan partnerruil met het bruidsmeisje en haar echtgenoot. Toen zijn zus Spencer betrapte met de andere vrouw, ging hij door het lint. Toen anderen tussenbeide kwamen, duwde hij zijn moeder tegen de grond, sloeg hij een buurman in het gezicht en hamerde hij met een sierbijl op zijn vaders hoofd, terwijl hij zei dat hij dat 'al lange tijd wilde doen'.

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuahua erf 3 miljoen

      Chihuahua erft drie miljoen dollar

      Wijlen Gail Posner met Conchita

      De mens zijn liefde voor dieren kan grote poporties aannemen. Dat heeft de Amerikaanse Gail Posner bewezen. De vrouw overleed in maart aan borstkanker en liet haar chihuahua drie miljoen dollar (2.426.595 euro) na.

      En dat is niet alles: Posner schreef in haar testament dat hondje Conchita voor de rest van haar leven in Posners huis ter waarde van 8,2 miljoen dollar (6.632.693 euro) mag blijven wonen. Daarom zorgde de steenrijke dochter van een zakenman ervoor dat haar bodyguards, huishoudsters en persoonlijke assisten samen een som van 26 miljoen dollar (21.030.490 euro)erven. Zo kunnen ze voor Conchita en twee andere honden zorgen. Bovendien moeten ze het geld van de honden beheren. In ruil daarvoor mogen ze ook wel in het enorme huis in Miami Beach blijven wonen.

      De hele zaak is niet naar de zin van Posners enige zoon Bret Carr. De man moet het doen met slechts 1 miljoen dollar (808.865 euro) en heeft dan ook besloten om het testament aan te vechten voor een rechter. Hij beschuldigt het personeel ervan een list opgezet te hebben om aan het geld van zijn moeder te komen. Ze zouden Posner gedrogeerd hebben en haar dan wijsgemaakt hebben dat haar zoon haar wou vermoorden.

      Hondje Conchita kan nu nog meer verwend worden. De chihuahua stond al bekend als de meest verwende hond ter wereld toen Posner nog leefde. Het beestje had een diamanten halsband ter waarde van 15.000 dollar (12.132 euro) en een Cadillac stond steeds ter beschikking om haar naar de pedicure te brengen.
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      18-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw snijdt penis af

      Jaloerse vrouw snijdt penis van echtgenoot af

      In de Indiase deelstaat Punjab heeft een vrouw op doortastende wijze de ontrouw van haar echtgenoot afgestraft. De dame, Baby heet ze, sneed 's mans edele delen af met een keukenmes. Dat meldt de site sify news.

      Baby had tegen haar man Jaspal klacht ingediend bij de politie omdat hij naast de pot piste. Even later trok ze die klacht evenwel in met de melding dat ze hem wel een lesje zou leren.

      Verdoofd
      Dat lesje was er een van de harde soort. Gisteravond serveerde ze een likeurtje aan haar man, aangelengd met een verdovend middel. Wanneer manlief buiten westen was, greep ze naar een keukenmes om de geslachtsorganen van haar echtgenoot af te snijden. Nadat haar woede was bekoeld, stapte Baby naar de politie en deed daar haar hele verhaal.

      Ernstig
      Het slachtoffer werd opgenomen in het hospitaal van Jalandhar. Artsen noemen zijn toestand ernstig.

      Baby wordt beschuldigd van poging tot moord. Het koppel heeft drie kinderen. Volgens getuigen stond hun relatie de jongste tijd onder zware druk, wellicht door de avontuurtjes van Jaspal.
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw woont samen met lijken

      Vrouw (91) woont samen met opgegraven lijken van zus en ex

      Een even bizarre als trieste zaak raakte bekend in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Een bejaarde vrouw liet er de lichamen van haar tweelingzus en van haar ex-man opgraven, en woonde jarenlang samen met de resten.

      Jean Stevens, die nu 91 jaar oud is, verborg de stoffelijke overschotten van haar in 1999 overleden echtgenoot en van haar zus, die vorig jaar overleed, in haar huis. Wijlen de echtgenoot werd aangetroffen in een opgerold tapijt in de garage. Het gemummificeerde lichaam van de zus bevond zich een ongebruikte slaapkamer.

      Helpers
      Blijkbaar liet de bejaarde dame de lichamen van haar dierbaren telkens kort na de begrafenisplechtigheid opgraven.

      Er werd geen klacht ingediend tegen de vrouw en haar tot nu toe onbekende helpers. De vrouw, die volgens de politie 'over haar volledige verstandelijke vermogens' beschikt, had de lichamen getoond aan twee sociaal werkers die haar woning bezochten. De hulpverleners waarschuwden daarop de politie.
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeriste aangevallen door Makaak

      Toeriste aangevallen door makaak

      Dee Darwell (56) wou iets doen aan haar apenfobie en trok naar Monkey Island in de Andaman Zee bij Phuket. De Britse vrouw werd er echter aangevallen door een groepje makaken.

      Dee werd gegrepen en gebeten door de apen. Ze verloor het bewustzijn toen het bloed "uit een diepe, diepe wonde in haar arm gutste". Thaise vissers konden de arme dame bevrijden van de apen.

      "De aap nam me bij de pols en klampte zich vast aan mijn rechterarm. Hij zette zijn tanden erin en bleef zo hangen", zei Darwell. "Hij wou niet lossen. Ik werd verlamd door angst. Ik beefde van kop tot teen en verstijfde helemaal."

      Omsingeld
      "Een toerist die mij zag, begon te schreeuwen en liep dan weg. Dan kwam er een tweede, grotere aap en die beet mij ook in de arm. En plots was ik omsingeld door apen", vertelt Darwell.

      "We waarschuwen toeristen er altijd voor dat de apen kunnen bijten", zegt gids Yongyut Buasod. "We hebben dat niet onder controle. Die dag waren er anderen de aapjes aan het plagen en dan vallen ze mensen aan, niet noodzakelijk de pester in kwestie."

      Darwell liep haar fobie voor apen op in haar jeugd. Haar vader had een chimpansee die volgens haar "volstrekt slecht" was.
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      17-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zielig: CD&V wilt geen applaus meer...

      Echt zielig van CD&V: Als gevolg van de negatieve reacties van het publiek, mag er in de toekomst niet meer worden geapplaudiseerd tijdens politieke debatten. Het doet mij denken aan landen als China en Noord-Korea, waar men juist lang moet applaudisseren als de grote leider spreekt. Manipulatie in de één of in de andere richting is steeds een aanfluiting van de democratie. Eigenlijk toont dit natrappen aan hoe kinderachtig sommigen bij CD&V zijn. Blijkbaar is Marianne Thijssen dan niet die wijze "staatsvrouw" die ze wil zijn en zit het televisiedebat haar zeer hoog.




      Geen applaus meer bij politieke debatten op VRT

      (foto VRT)
      Het studiopubliek bij politieke debatten op de openbare omroep zal zich voortaan wat beter moeten gedragen, schrijft De Morgen. Om de objectiviteit en neutraliteit te bewaren, mogen de toeschouwers voortaan enkel nog bij het begin en het einde van zo'n debat applaudisseren.

      Verbod
      Het publiek voor politieke debatten wordt voortaan twee keer gecontroleerd om de gelijke verdeling te garanderen. Bovendien worden de aanwezigen afgeroepen en elk apart naar hun plaats begeleid. Maar de opmerkelijkste maatregel is wel dat het publiek vriendelijk zal worden gevraagd om enkel nog te applaudisseren bij het begin en het einde van de debatten.
       
      Controle
      Al geeft men bij de VRT meteen toe dat het tijdens live-uitzendingen moeilijk is om dat te controleren. "We kunnen de handen van die mensen moeilijk aan elkaar lijmen", zegt Kris Hoflack, als hoofdredacteur duiding verantwoordelijk voor de verkiezingsprogramma's.
       
      Reden
      De maatregel is een uitloper van 'Het groot debat' dat de VRT op 6 juni organiseerde. Het studiopubliek was toen niet evenredig verdeeld over alle politieke partijen, waardoor de tussenkomsten van bijvoorbeeld CD&V-voorzitster Marianne Thyssen steeds werden voorzien van gejoel.
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      16-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homoseksualiteit in Spanje...

      "Geneest" Spaans ziekenhuis homoseksualiteit?

      De regionale regering van Catalonië, in het noord-oosten van Spanje, heeft een onderzoek geopend naar een ziekenhuis dat ervan verdacht wordt een behandeling aan te bieden die homoseksualiteit "geneest". Dat heeft een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid van de Catalaanse regering vandaag gezegd.

      "Er is een onderzoek geopend naar de Policlinica Tibidabo van Barcelona", zei de woordvoerster. "We beschouwen homoseksualiteit niet als een ziekte, verre van", voegde ze eraan toe. Het ziekenhuis riskeert een boete indien het effectief dergelijke behandelingen aanbiedt.

      Volgens de Spaanse krant El País houdt de behandeling een medicijnenkuur en psychologische begeleiding in, die homoseksuelen moet "bekeren". De personen die dergelijke behandeling vragen, zijn jonge praktiserende gelovigen die menen dat hun religie onverenigbaar is met hun seksuele geaardheid en hier een oplossing voor zoeken, schrijft El País.

      Onaanvaardbaar
      De Catalaanse vereniging voor homoseksualiteit "Coordinadora Gai Lesbiana" (CGL) is verheugd over het besluit van de lokale regering. "Het is volstrekt onaanvaardbaar om in de 21e eeuw te aanvaarden dat professionelen uit de gezondheidszorg beweren dat ze homoseksualiteit kunnen genezen. Men kan niet genezen wat geen ziekte is", zegt Antonio Guirado, algemeen secretaris van CGL, in een persmededeling.
       
      Homoseksualiteit is niet langer strafbaar in Spanje sinds 1979, vier jaar na de dood van dictator Francisco Franco. Sindsdien heeft Spanje grote vooruitgang geboekt in de verdediging van de rechten van homoseksuelen. Het is sinds 2005 één van de weinige landen die homohuwelijken en adoptie door homoseksuele koppels toelaat.
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.seks in ruil voor boete

      Britse agent laat boetes vallen in ruil voor seks

      Een agent van de Britse verkeerspolitie heeft 3,5 jaar cel gekregen voor het chanteren van vrouwelijke automobilisten om seksueel aan zijn trekken te komen. Dat meldt de BBC.

      De getrouwde man bood mooie verkeersovertreders de optie om seks met hem te hebben. Als wederdienst gaf hij hen geen bekeuring.

      Genomen in auto
      Het is bewezen dat Jamie Slater (33) zes slachtoffers heeft gechanteerd. Twee vrouwen gingen in op de deal en lieten zich door de verkeersagent in zijn politieauto nemen.

      De anderen hoefden niet te betalen nadat ze hun telefoonnummer aan de agent hadden doorgegeven. Slater bestookte hen vervolgens met aangebrande sms'jes.
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      15-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lelijkste Burgemeester van Vlaanderen stopt

      Freddy Willockx stopt als burgemeester Sint-Niklaas

      Burgemeester Freddy Willockx (62) van Sint-Niklaas wordt op 1 juli opgevolgd door zijn partijgenote en schepen van sociale zaken Christel Geerts. Willockx zei dinsdagnamiddag wel politiek actief te blijven.

      Nu minister van Binnenlands bestuur Geert Bourgeois (N-VA) afgelopen vrijdag het benoemingsbesluit van Christel Geerts tekende, is het officieel. Na 40 jaar politiek zal Willockx het wat rustiger aandoen. "Door nu te stoppen, geef ik mijn opvolgster de kans zich te manifesteren. Als ik in 2012 zou verder doen, dan moest dat minstens voor drie jaar. Ik wilde niet tot mijn 69 aan het ambt vasthangen. Mijn weerstand vermindert en ik krijg soms fysiek last."

      'Hier klopt mijn hart'

      Willockx blijft wel politiek actief als gemeenteraadslid en bestuurder van de haven van Antwerpen en voorzitter van Interwaas." Op 29 juni stelt hij zijn biografie Hier klopt mijn hart voor. Het wordt geen klassieke biografie, maar een loopbaanschets aan de hand van 40 verhalen.

      Schepen van sociale zaken Christel Geerts (46) volgt Willockx op. Geerts is deeltijds professor gerontologie aan de VUB en auteur van de boeken Zeg, niet te snel het is de leeftijd wel!, Meisjes van 50 en Granny Power. Ze ontmoette Willockx op een wetenschappelijk congres in 1998. "Ik was het niet eens met zijn standpunt als Europarlementslid en van de discussie kwam een gesprek".

      Op 1 januari 2001 werd ze schepen van sociale zaken. Tussen 2003 en 2007 zetelde ze in de senaat.
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heisa bij "open" VLD

      Het heeft niet lang geduurd. Zondag voorspelde ik interne strubbelingen met de "oude" generatie en vandaag is het al prijs. Guy Vanhengel uit als eerste publiekelijk zijn ongenoegen over de voortvarendheid van de jonge generatie De Croo. Het was inderdaad om te lachen, de uitspraken van voorzitter Alexander De Croo na de historische verkiezingsnederlaag. De Croo zei dat het verlies nogal meeviel. Alstublieft zeg, de partij kreeg zulke pandoering dat een normaal mens er bewusteloos zou van zijn. Zelfs de eigen fractieleidster Hilde Vautmans raakte niet meer verkozen. De reden waarom De Croo zo sprak heb ik reeds gegeven. Alexander De Croo had schrik voor de eigen achterban. Hij vreesde dat hij de rekening voor het verlies zou mogen betalen, hetgeen eigenlijk maar meer dan normaal zou zijn. Mister Q -Van Quickenborne- en mister Alexander hebben duidelijk de bal verkeerd geslagen en willen daar nu niet voor opdraaien. Het valt maar af te wachten of ze er goedkoop zullen vanaf komen.



      Open Vld'ers vechten verkiezingsnederlaag uit in de media

      Openlijk geruzie bij Open Vld

      HLN update  Het rommelt binnen de Open Vld. Eerst bekritiseerde ontslagnemend vicepremier Guy Vanhengel de jonge leiding van de partij, nu reageren ook Gwendolyn Rutten en ondervoorzitster Patricia Ceysens in de media.

      Vanhengel plaatst grote vraagtekens bij de electorale strategie van zijn partij Open Vld. "We hebben niet alleen het De Wevers bedje gespreid, we hebben ook de lakentjes gewassen, zijn kussen gestreken, het warmwaterkruikje klaargelegd. Hij moest er alleen nog in gaan liggen", zegt Vanhengel in een interview in de Coreliokranten.

      Met het opblazen van de regering over een communautair knelpunt heeft partijvoorzitter Alexander De Croo zich volgens Vanhengel aan "een uiterst gevaarlijke oefening" gewaagd. De communautaire problemen overheersten de campagne. Te laat werden liberale thema's als belastingen en besparingen naar voren geschoven.
       
      Vanhengel stelt de positie van De Croo niet in vraag, maar vindt wel dat de nieuwe generatie wat meer respect mag opbrengen voor de oudere garde. "De vanzelfsprekendheid waarmee men doet alsof mensen met twintig, dertig jaar ervaring nitwitten zijn, dat heeft me gestoord", stelt hij. Hij spreekt ook over "misplaatste autoriteitsdrang".

      Ego's en frustraties
      Ondervoorzitster Patricia Ceysens reageerde via Twitter op de kritiek van Vanhengel: "Generaties en leeftijden zijn geen probleem. Ego's en frustraties des te meer."

      "Ik hou niet zo van de term generaties. Voor mij gaat het echt niet over leeftijden, we hebben ze allemaal nodig. Voor mij gaat het er wel over dat iedereen gewoon constructief meewerkt aan ons inhoudelijk project", verduidelijkt Ceysens aan de VRT-nieuwsdienst. "Het is normaal dat bij verkiezingen dingen niet altijd lopen zoals mensen dat ook denken en dus krijg je frustraties, en die zijn nu geventileerd."

      Punt maken
      Alexander De Croo wilde niet reageren op de uitspraken van Vanhengel, maar Gwendolyn Rutten wilde wel: "Ik verdedig nog steeds onze uitstap uit de regering, en ik niet alleen. Er mocht geen jaar meer verloren gaan om de grote dingen aan te pakken", zei Rutten in 'De ochtend'. "Wij wilden een punt maken door uit de regering te stappen omdat ons land hervormingen nodig heeft. Het verkiezingsresultaat is echter niet goed en we zullen ons moeten bezinnen. Maar de eerste emoties moeten eerst over ons heen gaan. Daarna zullen we intern kijken waar het anders kan en beter moet."
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)


      Blog als favoriet !


      Gastenboek

      Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


      Rondvraag / Poll
      Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
      Hoe sneller hoe liever
      Op 65 jaar
      Op 67 jaar
      Nooit
      Bekijk resultaat


      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
      Foto

      Foto

      E-mail mij

      Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


      Foto

      Foto

      Foto

      Foto


      Foto

      Foto

      Foto

      Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
      Foto

      Foto

      Foto

      Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
      Foto

      Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
      Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
      Foto

      Foto

      LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
      Foto

      Foto

      Nieuws Politics

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
      Foto

      Foto

      Foto

      Foto


      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!