Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens moet heelal koloniseren om te overleven

    Stephen Hawking: "De mens zal definitief verdwijnen als hij de ruimte niet koloniseert"

    "Cubaanse crisis in 1963 had menselijke ras al kunnen uitroeien"

    De gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking laat weer van zich horen. "Als het menselijke ras de komende twee eeuwen de ruimte niet koloniseert, zal het voorgoed verdwijnen", beweert hij. Onze enige kans op overleving bestaat erin de Aarde te verlaten en andere planeten te bewonen, meent hij.

    Hawking zei een en ander in een interview met de website Big Think. Hij blijft weliswaar optimistisch maar de komende paar eeuwen zal er omzichtig nagedacht moeten worden, wil de mens overleven. "Ik zie grote gevaren voor het menselijke ras. In het verleden kwam het overleven van de mens al een paar keer op één druk op de knop aan. Zoals tijdens de Cubaanse raketcrisis in 1963. Dat soort voorvallen zal in frequentie alsmaar toenemen. We moeten daar zeer voorzichtig mee omspringen."

    "Maar ik ben een optimist", gaat hij verder. "Als we ons de komende tweehonderd jaar van rampen kunnen vrijwaren, dan zou ons ras veilig moeten zijn doordat we ons in de ruimte verspreiden."

    Eerder dit jaar waarschuwde Hawking ook al dat we moeten oppassen voor contacten met aliens in de ruimte omdat die ons niet altijd als vrienden zullen beschouwen. "Als we de enige intelligente wezens zijn in het melkwegstelsel dan moeten we ons van ons eigen behoud verzekeren."

    Historisch gevaarlijke periode
    Historisch gezien komen we volgens de wetenschapper dus terecht in een gevaarlijke periode. "Het gevaar schuilt in de toenemende wereldbevolking en gebruik van de eindige levensbronnen van de Aarde samen met onze technische vaardigheden om het milieu ten goede en ten kwade te kunnen veranderen."

    "Onze genen bepalen ons overlevingsinstinct waar we in het verleden al gebruik van maakten. Maar de volgende honderd jaar worden heel moeilijk om rampen te vermijden, laat staan de komende duizenden jaren. Onze enige kans op overleven bestaat erin ons te verspreiden in de ruimte en de Aarde te verlaten."

    Hawking pleit dan ook voor bemande ruimtevluchten. Eerder dit jaar beweerde hij al dat een ruimteschip dat door de tijd zou kunnen reizen - enkel in de toekomst, niet in het verleden - de relativiteitstheorie van Einstein zou ontkrachten. In de toekomst zou de mens zo generaties kunnen overslaan.

    Als na zes jaar de topsnelheid kan bereikt worden, die 98 procent van de snelheid van het licht (105 miljoen kilometer per uur) bedraagt, dan komt een dag aan boord van zo'n schip overeen met één jaar op Aarde, beweert Hawking nog. Op 80 jaar zouden de passagiers dan het einde van het melkwegstelsel bereiken.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panorama België Belastingparadijs! HAHAHA
    Om U dood te lachen was het, de herhalingsreportage op CANVAS deze avond. Eén of andere linkse intellectueel poneerde dat België een heus belastingparadijs was geworden! En ja hoor direct kwamen een horde belastingsambetantenaren aan het woord die kwamen klagen over de werkdruk, het gebrek aan controles, het slechte beleid onder Reynders e.d.

    Laat me niet lachen. Kent U persoonlijk mensen die op Financiën werken of moet ik zeggen aanwezig zijn? Ik per toeval wel! Hierbij hun dagindeling: Om 8 u pinnen op de tijdsklok. Dan de gazet lezen. Dan een dossierke pakken. Dan wachten op de koffiemadame. Dan een half uur schoftijd. Dan het dossier eens open doen. Dan aftellen naar de middagpauze. Dan een lange middagpauze en in de namiddag nog een dossierke pakken. Vanaf 15u30 aftellen...Echte luirikken zijn het. Ik ken per toeval de grootste bedrijfsrevisor van Oost-Vlaanderen. Zijn personeel werkt 3 x zo efficient als vergelijkbare ambetantenaren op Financiën.

    Ik zat ooit in de gemeenteraad en naast mij zat er een stinkende belastingscontroleur. Hij ging geregeld met een lokale zelfstandige bij de hoeren. Natuurlijk op kosten van die zelfstandige natuurlijk. Omdat deze leegganger in de gemeenteraad zat, had hij recht op betaald politiek verlof. Dan stal hij het postje van OCMW-raadslid en voilà, mijnheer moest maar part-time meer werken. Dan kocht hij zich een "bedrijfsvoetuig" met neergeklapte achterbank om belastingen te ontwijken...Hij kwam officieel met de fiets naar het werk voor extra bonussen te pakken... Een gemene stinkende leegganger. Men zou denken dat zo'n individu van SPA-signatuur moet zijn, maar niets is minder waar. Dit varken was een prominent lid van de VLD! Men zou verwachten van een belastingsambtenaar een "voorbeeldfunctie" heeft, niets is minder waar. Zij zijn nog de grootste profiteurs van allemaal. Pas op, niet alleen belastingsambtenaren zijn profiteurs. Ik heb ooit het genoegen gehad het hoofd van politie te ontmoeten van een grote Vlaamse stad. Die man stal alles wat los zat: Briljante juwelen, geld, dure wijnen. Het was allemaal geen probleem. Ik geloofde mijn eigen ogen niet. En dan maar kappen op de bedrijven die zouden "zwart" doen.

    Een dopper houdt hier iedere maand meer over dan een laaggeschoolde arbeider. Wij werkende Vlamingen worden gestroopt, gepluimd, bijna weggepest uit dit land. Het is hier gewoon niet meer aangenaam om te werken of te ondernemen.

    Echt schandalig zijn zulke reportages! Kan men alstublieft eens realist worden? Of wil men bij de VRT het verlengde worden van AMADA, PVDA of SPA. Wil men ons misschien voorbereiden op een nieuwe extra belasting? Een vermogensbelasting misschien?  Wat is nu het nut om deze afgezaagde oude reportage opnieuw uit te zenden? Voor iemand als SPA-er Vandermaelen is dat natuurlijk prachtige reclame. Al zou ik wel eens willen weten wat die man van steekpenningen vindt bij legeraankopen. Zou Vandermaelen weten wat zijn SPA-collega's allemaal op hun kerfstok hebben? En dan met een schijnheilig gezicht komen kappen op al wie in dit land geld verdient...

    Maar alstublieft zeg, deze reportage is zo tendentieus dat ze elke realiteitszin mist. Kortom, een echte schande voor een "neutrale" zender als VRT.   
     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cipiers nemene gedetineerde mee naar seksshop

    Cipiers nemen verkrachter mee naar seksshop

    Twee cipiers hebben een verkrachter tijdens een uitstapje meegenomen naar eens seksshop. De gevangene kon zijn ogen niet geloven toen hij onder begeleiding de zaak binnenstapte.

    De man zit opgesloten in de gevangenis van Skogome in de buurt van de Zweedse stad Göteborg en mag onder strikte voorwaarden en onder begeleiding uitstapjes maken. Anderhalf uur voor hij terug naar zijn cel in een speciale afdeling voor seksdelinquenten ging, stelden de cipiers hem voor om naar een seksshop te gaan. De Zweed kon zijn oren niet geloven omdat hij niet meer in aanraking mag komen met porno. Pas toen de drie in de shop waren, kon hij het geloven.

    Samen met de cipiers kocht hij een aantal 'producten'. De gevangene deed dat omdat hij naar eigen zeggen bewijsmateriaal nodig had tegen de cipiers. "Ik kan het nog altijd niet geloven. Hoe kun je als cipier van een speciale afdeling voor seksdelinquenten, gevangenen meenemen naar een seksshop", vraagt de gevangene zich luidop af in een brief aan de krant Aftonbladet.

    Lisbeth Malmqvist van Justitie heeft het over een "ongepast bezoek dat ingaat tegen de regels en programma's voor seksdelinquenten". Volgens de cipiers ging het eerder om een winkel met 'fopartikelen' dan om een "echte seksshop".
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Travestiet betrapt met hond

    Travestiet betrapt op seks met hond

    In de schaduw van een schilderachtig Engels kasteel is een travestiet op heterdaad betrapt terwijl hij seks had met een hond. Dat meldt de website van de Telegraph.

    Weggelopen
    De 33-jarige man vergreep zich aan de hond die was gaan lopen van z'n baasje. De vrouw was met haar trouwe viervoeter het Pendennis Castle - een historische burcht in Zuid-Engeland - gaan bezoeken. De dame zat haar weggelopen hond achterna. Toen ze het dier vond, zag ze tot haar grote ontsteltenis dat de travestiet haar hond aan het penetreren was.

    Bekentenissen
    Personeel van het kasteel greep de onverlaat bij de lurven en alarmeerde de politie. De dader bekende de feiten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keniaan krijgt 14 jaar voor seks met ezel

    14 jaar cel voor seks met ezel

    In Kenia is een man veroordeeld tot 14 jaar cel omdat hij seks had met een ezel. "Intiem contact met een dier druist in tegen de natuurwetten", luidde de beschuldiging.

    De dertigjarige Stephen Kipkemoi Rono pleitte schuldig. De vader van twee kinderen vroeg om vergiffenis, met het argument dat hij misleid was door de duivel. "Ik leef alleen sinds mijn vrouw me verlaten heeft om met een andere man te trouwen", zei hij.

    De man heeft twee weken de tijd om in beroep te gaan.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schot gaat vrijuit

    Schot die masturbeerde op trampoline gaat vrijuit

    James Burden, een 55-jarige man die in het holst van de nacht naakt op en neer op de trampoline in zijn tuin aan het springen was, moet niet achter de tralies. Dat meldt de BBC.

    De Schot werd in maart om vijf uur 's ochtends door zijn buurman gespot. Burden sprong op en neer met in zijn ene hand zijn geslacht en in de andere een sigaret, terwijl hij in de richting van zijn buren keek. Die alarmeerden dan ook onmiddellijk de politie, en Burden werd aangeklaagd.

    "Voor de kick"

    Burden zelf vertelde de politie dat hij naar de trampoline was gegaan om te gaan masturberen. Op de vraag van de agenten waarom hij dat deed, antwoordde hij: "Gewoon, voor de kick. Ik keek naar het raam van mijn buren, omdat ik daar ineens licht zag branden. Het was niet de bedoeling dat iemand me zou zien."

    De Schot belandde in het register van seksdelinquenten, maar van de rechter kreeg hij te horen dat hij niet de gevangenis in hoeft. Hij moet zich alleen wel drie jaar koest houden. Doet hij dat niet, dan kan hij meteen uit zijn huis worden gezet.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby komt tot leven tijdens begrafenis

    Doodverklaarde baby komt tot leven tijdens begrafenis

    In het Mexicaanse Tulancingo is een doodverklaard baby'tje tijdens haar begrafenisplechtigheid opnieuw tot leven gekomen. Dat maakten de autoriteiten bekend.

    Volgens Jose Rodriguez, woordvoerder van de staat Hidalgo, hoorden de ouders van het kind tijdens de begrafenis een geluid uit het kistje komen. Toen ze het openmaakten, vonden ze hun huilende en levende dochtertje aan.

    Onachtzaamheid
    Wellicht ligt er geen mirakel ten grondslag aan de 'herrijzenis' van het kindje, maar wel een medische blunder. De dokter die de baby eerder deze week doodverklaarde, zal mogelijk vervolgd worden wegens onachtzaamheid, verklaarde Rodriguez op de radio.

    Het meisje, dat maandag jongstleden prematuur geboren was, werd in een ander ziekenhuis ondergebracht. Haar toestand is stabiel.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort schiet politie op cowboy's en indiaantjes...

    Na het schietincident op het Werfplein hebben parket en politie woensdagavond de omgeving van het speelplein nauwkeurig onderzocht om alle sporen van de gebeurtenissen vast te leggen.

    Officiële informatie was er niet te krijgen. Wellicht geeft het parket van Brugge donderdag meer informatie.

    Zeker is dat een Bruggeling, van wie de moeder aan het Werfplein woont, met een wapen op een bank van het speelplein ging zitten. Getuigen zagen wat gebeurde en verwittigden de politie die snel ter plaatse was.

    De man ging niet in op de diverse vragen van de politie om zijn wapen neer te leggen. Hij vuurde volgens getuigen zonder het wapen echt te richten.

    Of het een echt vuurwapen was of een namaakwapen is niet duidelijk. In elk geval schakelden de agenten met enkele gerichte schoten de man uit.

    Hij werd naar het AZ overgebracht. Buren zeggen dat de man een psychiatrisch verleden heeft.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een superflitser misschien?

    De Zwitserse politie neemt een nieuw flitsapparaat van Multanova in gebruik, de TraffiStar SR590. Dit extreem gesofisticeerde apparaat wordt de nachtmerrie van elke bestuurder die bewust of per ongeluk om het even welke verkeersovertreding begaat.

     

    De Multanova TraffiStar SR590 wordt op dit moment getest in Genève en wordt vanaf deze herfst in gebruik genomen in andere Zwitserse steden, waaronder Lausanne. Dit toestel kan het verkeer op vier verschillende rijvakken observeren en tot 22 auto's tegelijk in de gaten houden in een straal van 500 meter. Bijna niets ontsnapt aan zijn 3D-achtervolgingstechnologie. Hij flitst auto's die te hard rijden tot 300 km/h, maar kan ook zien of iemand door het rood rijdt, over een volle witte lijn rijdt, de aanwijzingen op het asfalt niet respecteert, over een busstrook rijdt, niet stopt voor een stopstreep,...



    Multanova meldt bovendien trots dat deze 3D-radar slechts 20 kilo weegt. Hij is uitgerust met een SmartCamera-robot die zowel zwart-wit- als kleurenfoto's kan maken met een maximale resolutie van 11 megapixel. Hij kan een tweede foto nemen als bewijs of aan een videocamera worden gekoppeld. Er moet zelfs geen politieagent ter plaatse komen om de digitale foto's via een USB-poort af te halen, want de TraffiStar SR590 kan zijn informatie via het internet doorsturen en ook op die manier worden aangestuurd vanop het politiekantoor. Het is ook niet nodig om inductielussen in het asfalt op te nemen omdat het apparaat met het Dopplereffect werkt. Deze superflitser kan worden geïnstalleerd in een vaste behuizing of in een rijdende of stilstaande auto. De Belgische politie vertoont op dit moment nog geen interesse in de 'superflitser'.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel
    Ik ken Marie-Rose Morel niet persoonlijk. Naar het schijnt had zij een zeer moeilijke persoonlijkheid en botste het geregeld tussen haar en de groep De Winter. Maar ik heb wel te doen met mensen van in de dertig met twee kinderen die gaan sterven. Dat is onnatuurlijk en oneerlijk. Ik heb het er echt zeer moeilijk mee. Indien God bestaat, waarom heeft die -als hij toch zo almachtig is- de mensen opgezadeld met het kwaad? Ik begrijp het niet.

    Wat ik totaal niet gepast vind, zijn de kritieken van VUB-professoren op het feit dat Morel kiest voor alternatieve geneeskunde. Met een brede smile staan ze vandaag in het Nieuwsblad, terwijl er zich toch een drama afspeelt. Dat Morel kiest voor alternatieve geneeskunde op het laatste van haar leven is haar goed recht en het is niet aan één of andere dwaze dokter van de "Vulgairste Universiteit van België" (VUB) om zich in het debat te mengen. Ik zou mij diep schamen, moest ik in de schoenen staan van Dirk Devroey.

    HET NIEUWSBLAD
    'Marie-Rose Morel heeft een voorbeeldfunctie en zou zich beter niet inlaten met alternatieve geneeswijzen.' Dat zegt Dirk Devroey, hoofd van de dienst Huisartsgeneeskunde op de Vrije Universiteit Brussel. 'Er zijn betere manieren om de rest van haar leven zinvol in te vullen.'

    'Het is geen goed idee van Marie-Rose Morel om zich tot de alternatieve geneeswijzen te wenden. Ze geeft daarmee de indruk dat alternatieve behandelingen kunnen werken tegen kanker. Daardoor zouden anderen het idee kunnen krijgen dat ze ook in eerste instantie voor die geneeswijzen kunnen kiezen.'

    Dat zegt professor Dirk Devroey, hoofd van de dienst Huisartsgeneeskunde op de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en zelf arts. Hij spreekt in naam van de VUB, die erop stond te reageren op de keuze van Marie-Rose Morel voor alternatieve geneeskunde.

    Maandag raakte bekend dat Morels baarmoederkanker terug is en dat de artsen haar nog maar zes maanden geven. 'Ik ga bewijzen dat mirakels bestaan, dat er alternatieve methodes zijn die kanker tegen alle prognoses in toch nog kunnen genezen', zei Morel daarover in onze krant.

    Onder anderen dokter Erwin De Clerck, preventie-expert van de Vlaamse Liga tegen Kanker, raadt haar die keuze niet af. Ook haar eigen arts hield Morel niet tegen. 'Hij heeft rationeel veel moeite om in alternatieve geneeswijzen te geloven. Maar hij vindt wél dat ik dit moet doen als ik er zelf in geloof', zei Morel daarover in ons interview.

    'Geen geneeskunde'

    Dirk Devroey veroordeelt Morels keuze wél, en hij doet dat in scherpe bewoordingen. 'Hoe overtuigen die alterneuten patiënten om voor hen te kiezen? Door getuigenissen van individuen die sterk worden uitvergroot. Maar al die mensen die er niét beter van werden, waar zijn die? Ofwel zijn ze gestorven, ofwel durven ze uit schaamte niet toe te geven dat ze het geprobeerd hebben.'

    Devroey spreekt consequent over 'alternatieve geneeswijzen', niet over geneeskunde. 'Geneeskunde wordt door geneesheren uitgevoerd en steunt op wetenschappelijk onderzoek. Mogelijke behandelingen worden vergeleken en op hun werkzaamheid getest. Van een behandelingen met ahornsiroop of eendenkroos (zie onze krant van gisteren, nvdr.) is misschien één keer iemand beter geworden, maar die was dan waarschijnlijk ook zonder behandeling genezen.'

    'Er zitten veel oplichters tussen die alterneuten, al zijn er natuurlijk ook die het goed menen. Maar het is niet omdat je het goed meent of omdat je ooit een boek hebt geschreven over hoe goed je wel bent, dat je techniek ook echt werkt. Daar willen we de mensen toch voor waarschuwen.'

    'Ziekte aanvaarden'

    Maar is het niet begrijpelijk dat iemand als Marie-Rose Morel, die door haar artsen terminaal is verklaard, haar laatste kans met beide handen grijpt? 'Natuurlijk begrijp ik dat zo'n bericht hard aankomt', zegt Devroey. 'Maar het is niet omdat haar arts haar niet meer kan genezen, dat hij niets meer voor haar kan doen. Hij kan haar begeleiden in de laatste fase van haar leven en haar helpen om dat te aanvaarden. Op die manier vermijdt ze behandelingen die haar ziek en arm maken en kan ze de rest van haar leven op een zinvolle manier invullen.'

    Devroey raadt Morel aan om te gaan praten met haar oncoloog en haar huisarts, omdat die de symptomen van haar kanker nog kunnen verlichten.

    'Ze heeft een voorbeeldfunctie voor andere kankerpatiënten. Als Bekende Vlaming wordt er naar haar opgekeken. Haar voorbeeld zou gevolgd kunnen worden door mensen in dezelfde situatie. En dat lijkt ons de verkeerde houding.'

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man eet grootmoeder levend op

    Man eet grootmoeder levend op

    Een computerprogrammeur uit Oekraïne wordt ervan beschuldigd zijn grootmoeder levend te hebben opgepeuzeld. Sergei Zhmaryov (26) sneed met een scherf van een gebroken spiegel zijn 60-jarige grootmoeder in stukken en verminkte haar gezicht, liet de politie weten. Volgens de politie zou het om een rituele moord gaan.

    Toen de vrouw om hulp riep, sneed haar kleinzoon ook nog eens haar tong af, om die vervolgens op te eten. De grootmoeder overleed aan haar verwondingen.

    Bij zijn arrestatie had Zhmaryov enkel zijn onderbroek aan en hield hij een kruis vast. Hij riskeert meer dan 20 jaar gevangenisstraf.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belastingparadijs Dubai

    Dubai

    Dubai is een zeer snel groeiende zero-tax haven. Deze voormalige Britse kolonie heeft geen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, vermogensbelasting, vermogenswinstbelasting, schenkingsrechten, successierechten of BTW.

    Dubai kent nauwelijks belastingen, omdat de overheid erg klein is. De meeste belastingparadijzen heffen wel hoge invoerrechten, maar in Dubai gelden invoertarieven van maximaal 5%. De verklaring van dit bijzondere verschijnsel is gelegen in het feit dat Dubai een emiraat is dat wordt geleid als een onderneming. De opeenvolgende Emirs van Dubai hebben in de afgelopen dertig jaar een obsessie ontwikkeld: van Dubai het meest aantrekkelijke en welvarendste gebied ter wereld te maken. Zij zijn daar al voor een belangrijk deel in geslaagd, en in hun streven hebben ze het ene na het andere record op gebied van o.a. infrastructuur en economie gebroken:

    ·         De economische groei is 17% per jaar;

    ·         De snelst groeiende bevolking ter wereld (24% per jaar), nu al meer dan 1 miljoen inwoners;

    ·         Dankzij een zeer liberaal immigratiebeleid bestaat de bevolking voor 85% uit expats;

    ·         Van alle grote bouwkranen ter wereld staat 17% in Dubai;

    ·         Grootste haven ooit gebouwd, met een nog grotere haven in aanbouw;

    ·         Het spectaculairste voorbeeld van residentiele ontwikkeling is het Palm Islands-complex, het grootste kunstmatig-eilandproject ter wereld, in de vorm van een palmboom. Inmiddels zijn een 2e en 3e palm in aanbouw.

    ·         In 2003 was Dubai de veiligste vakantiestad ter wereld volgens het leidende reizigersblad Conde Nast Traveler. Met 5 miljoen toeristen per jaar heeft men in Dubai er ook belang bij dat dat zo blijft.

    ·         De Burj Dubai of Toren van Dubai zal meerdere hoogterecords breken, niet alleen wordt de wolkenkrabber het hoogste gebouw ter wereld, het wordt de hoogste constructie ter wereld. De precieze hoogte houden de opdrachtgevers geheim, maar verwacht wordt dat die een stuk hoger zal zijn dan 750 m. Er zullen 200 bruikbare verdiepingen in komen, een nieuw record. Dit is bijna dubbel zoveel als in de huidige recordhouder, de Taipei 101 in Taipei met zijn 101 verdiepingen.

    ·         De nieuwe Jebel Ali-luchthaven wordt over 20 jaar geacht 120 miljoen passagiers per jaar te kunnen verwerken, anderhalf keer zoveel als Atlanta's Hartsfield (de wereldleider) nu doet, en 10 keer zoveel als Dubai International nu.

    ·         Dubai is nr. 1 in de wereld als het gaat om het opzetten van Vrije Zones; het heeft er nu zo'n 17;

    ·         Dubai is ook de eerste met een Financiele Vrije Zone die voor een groot deel een unieke Engelse- rechtsstructuur heeft: Dubai International Financial Center;

    ·         's Werelds eerste 'E-Zone' (E-Commerce Free Zone);

    ·         Dubai heeft 's werelds eerste Vrije Zone op gebied van gezondheidszorg, Dubai Healthcare City, en heeft een goed-ontwikkeld systeem van ziekenhuizen en klinieken.

    ·         Dubai heeft zo’n 40 belastingverdragen gesloten. Dit is uniek voor een zero-tax haven. Desondanks heeft Dubai geen informatie-uitwisselingsverdragen gesloten, zodat de privacy van onze cliënten optimaal kan worden beschermd.

    Andere bijzonderheden:

    ·         In- en uitvoer van kapitaal, winsten, en lonen zijn volledig vrij.

    ·         Arbeid: Geen minimumloon. Geen vakbonden. Geen ontslagtermijn. Geen beperkingen op het aantrekken van buitenlands personeel.

    ·         De officiële taal is Arabisch, maar aangezien Emiratis nog maar 15% van de bevolking vormen, spreken de meeste mensen Engels. Arabisch en Engels zijn de "official business languages."

    ·         De kritiek die het vaakst genoemd wordt op de huidige situatie, is dat Dubai een oliezeepbel is. Dat is echter een gevolg van de overschatting van de rol van dit mineraal voor het emiraat. Slechts 6% van de het overheidsinkomen komt uit de oliewinning; een veel belangrijker inkomensbron bijvoorbeeld, is alleen al het toerisme. De hoge mate van economische vrijheid, de veelzijdigheid van economische activiteiten samen met de locatie van Dubai tussen Europa en Azie, en de politieke stabiliteit, staan er garant voor dat Dubai zeer resistent is tegen economische schokken, van welke hoek die ook komen. De plaatselijke valuta, de dirham, is gekoppeld aan de dollar (1 $= 3,67 dirham).

    ·         Vanwege o.a. de uitstekende (communicatie-) infrastructuur is Dubai ook erg geschikt voor het vestigen van een internationale handelsonderneming. Energie is zeer goedkoop.

    De combinatie van een vennootschap opgericht naar het recht van een goede offshore-jurisdictie als de Seychellen of Belize met directie in Dubai garandeert optimale privacy, mede omdat de gegevens van de aandeelhouders niet in een openbaar register worden opgenomen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar gaan we weer...

    Hallo mijn liefste een,
    Ik weet dat dit e-mail zal tot u komen als een verrassing want we hebben niet aan of had een eerdere correspondentie, neem beer met mij voor het ongemak, ik echt graag een goede relatie met u hebben, en ik heb een speciale reden waarom ik besloten om u te schrijven, omdat de urgentie van mijn situatie.
    Het geeft mij meer vreugde, want ik denk dat we allebei moeten open-minded en oprecht te weten elkaar diep, eenzaamheid en deel mijn gedachten, Voordat ik verder ga verder laat me mezelf volledig aan u te introduceren,
    Ik ben juffrouw Myriam Omar Nkaje uit de Democratische Republiek Congo, even een asielzoeker in Dakar, Senegal, West Afrika. Ik ben 25 jaar oud, enkele prachtige jonge zwarte Afrikaanse vrouw, een easy going, eerlijk, zorgzaam, beleefd, bescheiden, lief, rustig. Ik zal graag willen solliciteren door middel van dit medium voor uw medewerking en een kans om te investeren en doen zaken met u gezamenlijk in uw land veilig te stellen.
    Ik heb een substantieel bedrag in kapitaal van de bank in bewaring in het Verenigd Koninkrijk door wijlen mijn vader, die eervol Ik ben van plan om in uw land te investeren in een zeer lucratieve business onderneming waar u te adviseren en uitvoeren van de onderneming zei daar voor de wederzijdse voordelen
    van ons beiden. Je kan de samenwerking is om mijn business partner in uw land geworden en ideeën over de wijze waarop geld zal worden geïnvesteerd, goed worden beheerd en de aard van de investering na het geld wordt overgedragen aan uw effectenrekening met uw hulp en bijstand. Ondertussen op indicatie van uw bereidheid om deze transactie af te handelen oprecht de bescherming van onze belangen en na uw aanvaarding van dit voorstel, zou ik het bewijs dat u met de volledige gedetailleerde informatie, de procedure, het bedrag te betrekken en voor beide partijen het eens over uw percentage rente of aandelenbezit voor het helpen me naar de release van het depot veilig en investeren het geld in uw land onder je een goed beheer en zorg.
    Ik zal blij zijn om dit te respecteren en de gelegenheid voor u reserveren, als je dat wil, maar wil u verzoeken om de zaak te geven uw onmiddellijke aandacht die het verdient. Als dit voorstel aanvaardbaar is door u, neem dan geen onrechtmatig voordeel mag maken van het vertrouwen dat ik schenken u en uw spoedig antwoord is hoog nodig, voor meer gedetailleerde informatie. Ik zal u mijn telefoonnummer op de vraag. Kijken uit naar uw openhartige en positieve repliek en een gezonde onderlinge zakelijke relatie met jou.
    Beste groet,
    Myriam.

    Bonjour très chère,
    Je sais que ce courrier viendra à vous comme une surprise puisque nous n'avons pas répondre ou avaient une correspondance précédente, s'il vous plaît ne me supporter pour le dérangement, j'aime bien avoir une bonne relation avec vous, et j'ai une raison particulière pour laquelle je décidé de vous écrire parce que l'urgence de ma situation.
    Cela me donne plus de joie parce que je crois que nous avons tous deux à l'esprit ouvert et sincère de se connaître en profondeur, la part de ma solitude et les pensées, avant d'aller plus loin, je me présente entièrement à vous,
    Je suis Mademoiselle Myriam Omar Nkaje de la République démocratique du Congo, un demandeur d'asile ici, à Dakar, Sénégal, Afrique de l'Ouest. Je suis âgé de 25 ans seule belle jeune femme noire africaine, un aller simple, honnête, bienveillant, poli, humble, affectueuse, calme. Je tiens à appliquer par ce moyen pour votre coopération et de garantir la possibilité d'investir et faire des affaires conjointes avec vous dans votre pays.
    J'ai un montant en capital substantielle de l'argent déposé en banque au Royaume-Uni par feu mon père que je honorablement l'intention d'investir dans votre pays dans une entreprise commerciale très lucrative dont vous êtes à conseiller et à exécuter ledit risque là-bas pour les avantages mutuels
    de nous deux. Votre pouvoir de co-opération est de devenir mon partenaire d'affaires dans votre pays et de créer des idées sur la façon dont l'argent sera investi, correctement gérés et le type d'investissement après l'argent est transféré à votre garde, avec votre aide et d'assistance. Pendant ce temps, sur indication de votre volonté de traiter cette transaction avec sincérité, en protégeant nos intérêts et de votre acceptation de cette proposition, je voudrais vous fournir l'information complète et détaillée, la procédure, le montant impliquer et d'un commun accord sur votre pourcentage de participation ou actionnariat pour les aider moi pour obtenir la libération de la caution et d'investir l'argent dans votre pays sous votre direction et des soins appropriés.
    Je serai heureux de réserver cet égard et l'opportunité pour vous, si vous le désirez, mais ne vous demande instamment de donner à la question de votre attention immédiate qu'elle mérite. Si cette proposition est acceptable par vous, s'il vous plaît ne pas abuser de la confiance que je donner à vous, et votre réponse urgente est très nécessaire, pour plus d'informations. Je vous enverrai mon numéro de téléphone sur demande. Dans l'attente de votre réponse franche et positive et une relation d'affaires mutuelles santé avec vous.
    Cordialement,
    Myriam.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPLICHTERS AAN HET WERK!

    Bonjour,
      
    Je vous contacte de toute urgence compte tenu de ma situation au Niger où je suis bloqué depuis le coup d’état du 18 février dernier qui a conduit au renversement du président Nigérien Mamadou Tandja par des militaires qui ont immédiatement interdit les proches et tous les collaborateurs du président déchu de quitter le pays. Plusieurs dizaines de personnes accusées par la junte de soutenir le président Tandja ont été également placés en détention dans des camps militaires.
       
    J'étais moi-même en résidence surveillée parceque mon père était très proche du président Tandja car Il commandait l'unité chargée de la sécurité présidentielle. Mais lors de l’attaque sanglante du 18 février, mon père et plusieurs de ses éléments ont perdu la vie en ripostant contre les soldats putschistes qui avaient pris d'assaut le palais présidentiel. (Comme vous pouvez le lire sur ces sites d'informations)
           
    http://www.rfi.fr/contenu/20100218-coup-etat-niger-le-president-tandja-est-tombe
    http://qc.news.yahoo.com/s/capress/100330/monde/niger_arrestations
         
    Les militaires ont également confisqué tous les biens des collaborateurs et proches du président Tandja y compris ceux de mon père. Compte tenu de cette situation et à cause de la tension qui règne en ce moment ici, je dois absolument quitter le pays par tous les moyens possibles pour des raisons de sécurité mais aussi afin de pouvoir récupérer les fonds (plus de 7 millions d'euros) que mon père a mis en sécurité à l'étranger car je dispose de toutes les informations pour le retrait de ces fonds.
      
    C'est la raison pour laquelle je sollicite votre aide et je m'engage pour cela à vous verser une commission de 2 millions d'euros car j'ai besoin d'une personne dans le monde des affaires sur qui je pourrai réellement compter pour collaborer en toute confiance après le retrait des fonds. Je vous informe que j'ai obtenu votre contact à la chambre de commerce.
         
    Dans l'attente de votre réponse, recevez mes sincères salutations. Bien à Vous.
         
    Ceini Hamane    

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABN AMRO ANTWERPEN DISCRIMINEERT BELGEN...
    Wanneer men over discriminatie op het werk spreekt, dan denkt men automatisch aan kleurlingen die omwille van hun huidskleur of religie geen kans krijgen op promotie. Ook zouden vrouwen dikwijls gediscrimineerd worden. Maar in sommige gevallen is de discriminatie veel subtieler. Binnen ABN AMRO Antwerpen bij voorbeeld maakt geen enkele Belg kans om te worden opgenomen binnen de directie. Dat melden mij verschillende anonieme bronnen binnen de bank. Uit vrees te worden ontslagen, willen ze anoniem blijven.

    Sinds enkele jaren staat aan het hoofd van ABN AMRO Antwerpen een Nederlandse CEO, Dhr. Victor van der Kwast. Deze heeft rondom hem een "V.I.P.-team" opgebouwd, waarin geen enkele Belg werd opgenomen. Niet dat de Belgen ondergekwalificeerd zijn. Binnen het Antwerpse filiaal heeft men een zeer groot aanbod van universitair geschoolde Belgische economisten, juristen e.d. Maar zij mogen nooit inschrijven voor een "V.I.P.-functie". Meer nog, de vacatures worden zelfs niet kenbaar gemaakt aan Belgen! En dan verschijnt er ineens uit het niets een jonge Hollandse knaap met i-pod op die baas komt spelen over een groep universitair geschoolde Belgen die er al 20 jaar of langer werken! 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pornofilms in Deens bejaardentehuis

    Dildo's en seksfilms voor senioren in bejaardentehuizen

    Senioren kunnen ook porno kijken als ze daar zin in hebben.

    Dildo's, pornofilms of gewoon goede raad. De bejaarden kunnen het voortaan allemaal krijgen in het Deense Gentofte. De gemeente heeft haar bejaardenverzorgsters een speciale opleiding gegeven want ook ouderen hebben zo nu en dan nood aan intieme lichaamsbeweging.

    In acht bejaardentehuizen van de Deense gemeente loopt er een proefproject onder het motto 'Een heel leven lang liefde en seks'. Het personeel kreeg alvast een gepaste opleiding en voortaan is het seksleven van de bewoners niet langer meer een taboe. Er kan nu open gepraat worden over seks en het gebruik van seksspeeltjes, schrijft de krant Ekstra Bladet. En als de ouderen behoefte hebben aan een dildo of een seksfilm dan kunnen ze met hun vraag voortaan gewoon terecht bij het personeel. "Nu het thema bespreekbaar geworden is, merken we dat er heel wat stress bij de ouderen weggevallen is", zegt projectleidster Maj-Britt Joost.

    Fier op vibrator
    Voor het project van start ging, gaven de bejaardenverzorgsters de senioren vaak een extra pamper mee omdat ze hun pamper gewoon kapot rukten maar vandaag krijgen ze geen pamper meer en kunnen ze 'vrij' masturberen. "We helpen de vrouwen ook met het uizoeken van de juiste dildo. Een bejaarde is zo blij met haar vibrator dat ze haar speeltje ostentatief op haar nachtkastje laat staan", aldus Joost.

    "Project verdient navolging"
    De zin in seks verdwijnt ook niet op latere leeftijd en als bejaarden niet aan hun trekken komen dan raken ze vaak gefrustreerd en in het ergste geval worden ze ook onhandelbaar, weet seksuoloog Marianne Egense van het Centrum voor Seks en Samenleving in Kopenhagen. Het intiatief in Gentofte kan alvast op veel bijval rekenen. Ook de nationale dienst voor bejaardenzorg, Ældre Sagen is gewonnen voor het project. "Het is een goed project. Meer openheid op dat vlak kunnen we alleen maar toejuichen en we hopen dat het initiatief snel navolging krijgt", besluit Maj Vingum van Ældre Sagen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste man blijkt al 30 jaar overleden...

    Tokio's "oudste man" al dertig jaar dood

    Een man die in Tokio geregistreerd staat als de oudste man van de stad blijkt al dertig jaar dood te zijn. Zijn lichaam werd volledig gemummificeerd teruggevonden in zijn bed. Dat schrijft de Telegraph online.

    De politie onderzocht de woning van Sogen Kato op vraag van enkele verantwoordelijken die de lijst van honderdjarigen bijwerkten in het kader van de Dag van het Respect voor de Ouderen in september. Kato werd op 22 juli 1899 geboren en zou vandaag 111 worden. Medewerkers van de Japanse sociale dienst probeerden al enkele keren om Kato te ontmoeten, maar werden telkens weggejaagd door familieleden. Die zeiden steeds dat Kato het goed stelde, maar niemand wilde zien. De autoriteiten kregen argwaan en drongen woensdag het huis van de oude man binnen. Ze troffen de dode in gemummificeerde toestand aan op zijn bed. De man had een pyjama aan en lag onder een deken. Volgens de kleindochter van de overledene sloot Kato zich dertig jaar geleden in zijn kamer op nadat hij had verklaard een levende boeddha te willen worden. De politie denkt dat de man kort daarop overleed. Er volgt nog een onderzoek aangezien de familie van Kato tot op de dag van de inval nog pensioengeld opstreek voor Kato en diens overleden vrouw. "De familie moet al die tijd hebben geweten dat Kato dood was, maar deed alsof er niets aan de hand was", aldus een medewerker van de sociale dienst, die de gebeurtenissen omschreef als "eng".

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etienne Schouppe eindelijk in verdenking gesteld...

    Soms heb je zo het gevoelen dat er mensen zijn in ons land die meer mogen dan een ander. Zo bijvoorbeeld Etienne Schouppe. Deze neef van Jean-Luc De Haene slaagde er in het verleden in steeds maar de mooiste jobs te bemachtigen, de meest duistere transacties uit te voeren en de grootste ontslagpremies op te strijken zonder dat er veel commotie werd rond gemaakt. Maar blijkbaar blijft er nu en dan toch één vis hangen in de mazen van gerechtelijk net. Het fijne ervan weten wij natuurlijk niet. Heeft men hem opgegeven nu hij toch niet meer verkozen was als senator? Zijn er interne spanningen binnen de Katholieke zuil? Of wegen de feiten zodanig zwaar dat men het echt niet meer kan verdoezelen? Anderen zoals een Karel De Gucht zijn al jaar en dag verwikkeld in gelijkaardige duistere dossiers zonder dat er een haan naar kraait. Maar Karel De Gucht leeft op goede voet met de loge en zoals je weet is het de loge die een belangrijke invloed uitoefent in het gerecht.


    Schouppe in verdenking gesteld: advocaten geven geen commentaar over inhoud

    (Belga) Meesters Luc Vanheeswijck en Raf Verstraeten, de advocaten van ontslagnemend staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe, geven geen commentaar over de inhoud van het strafdossier dat tegen hem loopt. Meester Vanheeswijck bevestigde wel aan Belga dat Schouppe in verdenking is gesteld voor handel in aandelen met misbruik van voorkennis.

    null

    Etienne Schouppe wordt ervan verdacht dat hij tweemaal bankaandelen zou hebben verkocht nadat hij als lid van de regering vertrouwelijke informatie had verkregen. In oktober van 2008 verkocht Schouppe een pakket aandelen van Dexia toen de bank in moeilijkheden verkeerde. Schouppe zou daarover mogelijk vertrouwelijke informatie hebben gekregen. Enkele maanden later, in mei 2009, verkocht hij KBC Ancora-aandelen, kort daarna werd bekendgemaakt dat er een nieuwe reddingsoperatie nodig was voor die bank. Begin juli vond op vraag van het Brusselse parket-generaal in Brussel een huiszoeking plaats in de woning van Schouppe in het Oost-Vlaamse Liedekerke en nu zou de raadsheer-onderzoeksrechter die het onderzoek uitvoert de staatssecretaris in verdenking hebben gesteld. "Die beslissing geeft ons nu de mogelijkheid om, mits toestemming van de onderzoeksrechter, het dossier in te kijken en een beeld te krijgen van het onderzoek", zegt meester Vanheeswijck. "We hebben ook de mogelijkheid om eventueel bijkomende onderzoeksdaden te vragen. Over de inhoud van het onderzoek gaan we voorlopig geen verklaringen afleggen, we bewaren onze argumenten voor de bevoegde rechtsinstanties."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De "moord" op zuster Gabrielle (Germaine Robberechts)
    Tijdens mijn welverdiende vakantie in het zuiden, kreeg ik de vakantie-editie van het Nieuwsblad onder ogen. Na bijna 30 jaar rakelde men de verdwijningszaak op van de Dendermondse zuster Gabrielle.

    Ik heb zuster Gabrielle persooonlijk gekend. Ze was sterk bevriend met mijn ouders en kwam wekelijks bij ons langs. Het was een vrijgevochten zuster die over een auto (Peugeot) beschikte en chauffeur speelde voor de zusters van Sint-Vincentius te Dendermonde. Zuster Gabrielle was lerares geweest in de normaalschool te Dendermonde.

    Ik herinner mij zuster Gabrielle als een vrij zenuwachtige non, die veel babbelde en lachte. Ik ben ooit met haar op stap geweest als kind. Samen gingen we bessen plukken bij haar ouders thuis. Het was haar karakter die haar deed botsen met de directeur van het nonnenklooster Gaston Mornie, alias "de chinees", zoals de studentinnen hem noemden vanwege zijn Aziatisch uiterlijk. Zuster Gabrielle was een non van deze wereld. Ze was intelligent genoeg om vast te stellen dat er sommige dingen niet pluis waren bij Mornie. Ze speelde ook chauffeur voor Mornie en op die manier kwam ze te weten dat de "eerwaarde" heer  Mornie zijn tijd soms doorbracht in bordelen. Ook kwam ze een fraudezaak op het spoor. Kannunik Mornie zou meer dan 90.000 euro hebben gestolen van de nonnen in de Kerkstraat. Op een bepaald ogenblik trof ze kannunik Mornie aan terwijl hij "bezig was" met de hovenier...Het werd haar dus allemaal teveel en ze legde  anoniem briefjes onder het hoofdkussen van de directeur, waarin ze hem aanmaande zijn leven te beteren. Aangezien enkel zuster Gabrielle een loper bezat, was het voor Mornie gemakkelijk om te weten te komen wie het briefje had geschreven. De discussie bereikte haar climax. Mornie ging over tot het beledigen van zuster Gabrielle in het bijzijn van andere nonnen. Zuster Gabrielle voelde zich bedreigd en kwam naar ons thuis om hulp. Maar tot overmaat van ramp waren mijn ouders net op skivakantie in Oostenrijk. Er waren andere mensen bij ons thuis die achteraf vertelden dat zuster Gabrielle een zeer zenuwachtige, misschien zelfs "verliefde" indruk naliet.

    Was Zuster Gabrielle verliefd geweest op Mornie? Misschien daarom haar interesse in zijn levenswandel. Misschien dat deze verliefdheid na de vele feiten was veranderd in afkeer. Mornie zelf beweerde dat Zuster Gabrielle na haar verdwijning hem had opgebeld met de woorden: "Hier is Uw kind dat jij zo bemint" Achteraf blijkt deze telefoon een grote leugen van Mornie. Mornie wou iedereen op een dwaalspoor zetten. Men insinueerde dat Zuster Gabrielle naar Italië was getrokken, waar ze als lerares dikwijls was geweest. In de kloostergemeenschap had men kritiek op zuster Gabrielle die veel te werelds was en zelfs schmink bezat. Dat was immers uitgekomen bij het leegmaken van haar kamer. Het was onbegrijpelijk dat sommige kloosterzusters nog aantrokken voor de directeur. Sommigen geloofden de praatjes van Mornie, als zou zuster Gabrielle haar kap over de haag hebben gesmeten en "een Italiaanse minnaar" hebben.  

    Haat en liefde liggen dicht bij elkaar. In beide gevallen kan men niet meer rationeel denken. In beide gevallen maakt men een zenuwachtige indruk. Het verhaal van de verliefde non lijkt mij zwaar overtrokken. Ik denk dat we eerder moeten spreken over een zwaar gedegouteerde non. Een non die massaal veel bewijsstukken bezat over een ziekelijk gestoorde directeur.

     Zuster Gabrielle die alles noteerde in een boekje, schreef als laatste zin: "Langsgeweest bij x" (mijn ouders dus). Indien mijn ouders toen begin maart 1982 aanwezig waren geweest, had de moord misschien nooit plaatsgevonden of hadden we zeker een beter spoor gehad naar de moord...Enkele weken voordien had ze aan mijn ouders nog verteld hoe ze Mornie had aangetroffen met de hovenier, over zijn diefstal en over het feit dat ze vreesde dat ze "zou verdwijnen". Vreesde ze toen al voor haar leven?

    Als opgejaagd wild vluchtte zuster Gabrielle op de avond van 3 maart 1982 in haar kelder, waar ze sinds jaar en dag een eigen domein had gecreëerd. Ze knutselde in de kelder en had er zelfs een drumstel. Mornie is haar daar meer dan waarschijnlijk gaan opzoeken en heeft haar daar vermoord. Omdat hij met het lijk geen blijf wist, heeft hij haar meer dan waarschijnlijk in de verbrandingsketel gegooid die zich naast haar kelder bevond.

    Wijlen procureur Guido Desaeger die het onderzoek in handen kreeg, behoorde tot de katholieke zuil. Guido Desaeger was aangetrouwde familie en was overigens mijn "stand-in peter" bij mijn Vormsel. Zo goed hij werkte bij de ontvoering van Anthony De Clerck, zo slecht werkte hij in het dossier van Zuster Gabrielle. Hij was bevreesd dat de Katholieke kerk een slechte beurt zou maken in dit dossier en boycotte het onderzoek. Maar liefst 8 jaar hield hij het onderzoek tegen. Ondertussen waren alle bewijzen verdwenen. Zelfs de verbrandingsketel was ondertussen vervangen. Met de vervanging van de verbrandingsketel verdween de laatste hoop op bewijsmateriaal.

    Iedereen is ervan overtuigd dat kannunik Gaston Mornie zuster Gabrielle heeft vermoord. Maar zonder lijk kan men niemand veroordelen. Mornies leven was één groot zooitje ongeregeld. Sexuele uitspattingen, diefstal, psychiatrie en zelfs een correctionele veroordeling voor seks met een minderjarige in 2001. Zuster Gabrielle heeft het ongeluk gehad deze zwaar gestoorde man te ontmoeten. De familie en de maatschappij hebben recht op de waarheid. Het is een zwarte bladzijde voor het Dendermonds parket dat ze deze moordzaak nooit hebben opgelost enkel en alleen omdat dhr. Mornie tot de geestelijkheid behoorde. Ik stel mij overigens de vraag of het met de huidige katholieke procureur beter zou zijn. Die mensen hebben veel macht en kunnen deze macht soms misbruiken tegen het onderzoek. Dat zou toch niet mogen in een goed functionerende rechtstaat.

    Het enige dat we nog kunnen hopen is dat Gaston Mornie de eer aan zichzelf houdt en dat hij in zijn testament alsnog toegeeft dat hij de zuster heeft vermoord. Maar aangezien Mornie een zwaar gestoord persoon is, is dit wellicht ijdele hoop.





    BUGGENHOUT - Zuster Gabrielle, Germaine Robberechts voor de burgerlijke stand, was 56 toen ze in de nacht van 3 op 4 maart 1982 verdween uit het klooster van Sint-Vincentius in de Kerkstraat in Dendermonde. Het geld op haar kamer bleef onaangeroerd, haar persoonlijke documenten en fototoestel waren wel verdwenen.
    Kanunnik Gaston Mornie was directeur van de kloostergemeenschap. Hij bewoonde de woning vlak naast het klooster. Pas veertig dagen later kwam het Dendermondse parket aan de weet dat zuster Gabrielle verdwenen was. De kamer van zuster Gabrielle werd opengebroken, maar familie en politie bleven hiervan in het ongewisse. Antoon Cordeman startte een onderzoek op, zonder resultaat.

    In 1990 heropende Marc Bockstaele van de gerechtelijke politie van Aalst het onderzoek. Hij was in homokringen op de naam van Mornie gestoten en bracht het onderzoek werkelijk op gang. De kanunnik werd ondervraagd en aan de leugendetector gelegd. 'We hebben een motief en een dader, maar geen lijk', klonk het in gerechtelijke kringen.

    Mornie belandde in de psychiatrie. 'De grond werd hem te heet onder de voeten', besluit De Maeseneer. Hij verblijft er nog altijd en is ondertussen ruim tachtig jaar.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    08-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktfoto op computer kardinaal Danneels

    Zeer bizar is het, de jacht op de Katholieke kerk en haar hoogste herders. Men schreeuwt moord en brand en zelfs Rome moeit zich in het debat. Op een bepaald ogenblik waande men zich in een zoveelste thriller van Dan Brown en dan vandaag dit: Een foto van een naakt meisje op de computer van Kardinaal Danneels. Zeer bizar, bijna ongeloofwaardig. Ik begrijp het niet. Danneels werd vroeger door velen aanzien als de toekomstige paus. Dat net deze man zich zou bezighouden met seksuele afwijkingen zoals pedofilie is moeilijk te begrijpen.

    Of gaat het over een afrekening van de loge tegenover de Katholieke zuil. Dat is natuurlijk ook mogelijk. Eén ding is zeker. De logebroeders lachen in hun vuistje als ze zien hoe hét boegbeeld van de Katholieke kerk in België wordt afgemaakt in de media.

    Ik kan geen partij trekken in deze. Ik heb natuurlijk niet het minste vertrouwen in het Groot-Oosten, maar van de priesters moet je nu en dan toch ook oppassen. Soms staan de grootste huichelaars op de eerste rij in de kerk.





    Naaktfoto op computer kardinaal Danneels

    Twee weken na de huiszoekingen op het aartsbisdom heeft kardinaal Danneels zijn in beslag genomen computer en laptop nog niet terug. Onder andere een naaktfoto van een jong meisje op zijn harde schijf roept vragen op, schrijven de Coreliokranten.

    Kardinaal Danneels, hier tijdens een herdenkingsmis voor Paus Johannes Paulus II in 2005.
    Kardinaal Danneels, hier tijdens een herdenkingsmis voor Paus Johannes Paulus II in 2005.
    Bij de huiszoekingen op het aartsbisdom in Mechelen werden alle computers in beslag genomen. Ondertussen staan die allemaal terug op hun plaats, behalve de computer en de laptop van Danneels. Het gerecht wil blijkbaar meer tijd om hun inhoud te bestuderen.
     
    Jonger dan tien jaar
    Bij het doorzoeken van die computers stootten speurders immers op een foto van een meisje jonger dan tien jaar, dat gehurkt in een doucheruimte zit. Er kwamen ook enkele foto's boven van schaars geklede vrouwen.
     
    Specialisten van de federale politie proberen te achterhalen wanneer en hoe die foto's op Danneels' computer terechtkwamen. Danneels werd daarover dinsdag aan de tand gevoeld tijdens zijn urenlange verhoor, maar kon er naar verluidt geen verklaring voor geven.
     
    Volgens specialisten is het een kwestie van dagen voor de speurders exact weten hoe die foto's op zijn computer zijn beland.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!