Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    03-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pico toont zijn gat

    Walter Michiels (47) is inmiddels helaas bekender om zijn psychische en alchoholproblemen dan om zijn rol van Pico Coppens in FC De Kampioenen. Nu maakt de voormalige acteur amok in Neerlinter. De burgemeester wilde Michiels en zijn caravan voor 10 uur donderdagochtend weg van het dorpsplein waarop hij neerstreek, maar 'Pico' wilde daar niet van weten. Intussen werd de caravan toch weggesleept toen Pico even gaan wandelen was.

    Michiels, zijn partner Sabine, zijn hondje en zijn caravan wilden maar niet weg van het dorpsplein van Neerlinter in Vlaams-Brabant. Burgemeester Mark Wynants spande en kort geding in en wachtte de uitspraak af alvorens actie te ondernemen. Maar ongeveer zeven uur na het verstrijken van het ultimatum van 10 uur 's ochtends werd de caravan gisteravond rond 17u30 dan toch weggesleept, naar Dessel, waar Michiels gedomicilieerd is.

    "Eerder kon niet", zegt burgemeester Wijnants in Het Laatste Nieuws. "Michiels en zijn vrouw Sabine mochten zich juridisch gezien niet in de caravan bevinden. Dat wisten zij ook en dus sprongen ze in de caravan telkens ze onraad roken. Toen ze even gingen wandelen, zagen we de kans schoon om de caravan snel weg te takelen." Michiels mocht de nacht doorbrengen in de cel, wegens openbare dronkenschap.

    Drank, drugs, stank, geluidshinder

    Een maand geleden kwam Michiels naar Neerlinter. Hij parkeerde zijn caravan op een camping zonder de eigenaar te betalen. Hij wou er ook helemaal niet meer weg. De uitbater sleepte dan maar zelf de caravan weg en stalde die op het dorpsplein.

    Daar stond de kleine woonst tot gisteravond, ook al heeft die niet eens sanitaire voorzieningen. Pico zorgde er dan ook voor heel wat overlast: stank, geluidshinder, drank en drugs. Toen het ultimatum van de burgemeester om tien uur verstreek, stond de pers paraat. Ook toen was Michiels zichtbaar dronken en liet hij de aanwezigen zien wat hij ervan dacht (zie filmpje)...

    Michiels vertolkte de rol van Pico in De Kampioenen van 1990 tot 1993 maar nadien ging het bergaf met de man. Hij werd onder meer veroordeeld voor het verkopen van drugs aan minderjarigen. Hij kampt bovendien met een zware psychische en alcoholproblemen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijs smelt minder snel

    "IJs op Groenland en West-Antarctica smelt minder snel dan gedacht"

    Het afsmelten van de ijskappen van Groenland en West-Antarctica verloopt ongeveer twee keer zo langzaam als gedacht en de zeespiegel stijgt dus ook minder snel, aldus onderzoek van de TU Delft, het Nederlandse ruimtevaartbureau SRON en het Jet Propulsion Laboratory van de NASA.

    Twee Amerikaans-Duitse Grace-satellieten meten sinds 2002 het afsmelten van de ijskappen. De kunstmanen detecteren kleine veranderingen in het zwaartekrachtveld van de Aarde. Die veranderingen hangen samen met de precieze verdeling van de massa op Aarde, waaronder ijs en water. Als ijs smelt en in zee terechtkomt, heeft dit dus invloed op het zwaartekrachtveld.

    Op basis daarvan kwamen eerdere schattingen voor Groenland uit op 230 gigaton afsmeltend ijs per jaar, resulterend in een gemiddelde mondiale zeespiegelstijging van ongeveer 0,75 mm per jaar. Voor West-Antarctica bedroeg de schatting 132 gigaton per jaar.

    Aardkorst
    Bij deze resultaten blijkt nu echter niet goed gecorrigeerd te zijn voor het fenomeen dat de aardkorst nog steeds opveert ten gevolge van het afsmelten van de grote ijskappen van de laatste grote IJstijd, zo'n 20.000 jaar geleden. Deze verticale bewegingen van de aardkorst dienen meeberekend want ze veranderen de massaverdeling van de Aarde en hebben dus ook invloed op het zwaartekrachtveld.

    De onderzoekers hebben de benodigde correctie nu veel nauwkeuriger uitgevoerd, dankzij gecombineerde gegevens van de GRACE-missie, gps-metingen op het land en oceaanbodemdrukdata.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Sturtewagen versus Kardinaal Danneels
    De Standaard was van oudsher de gazet van de Katholieke traditionele Vlaming. Om één of andere reden heeft het management van de krant gekozen voor een andere positionering. Van conservatief-rechts is het geëvolueerd naar centrum-links. Dat alles wordt duidelijk met haar hoofdredacteur Bart Sturtewagen. Verschrikkelijk wat deze man allemaal in de krant schrijft. Die man heeft echt teveel linkse ideologische ideeën in zich opgenomen en wij, lezers, zijn daar het slachtoffer van. Zo bijvoorbeeld zijn belachelijke verwijzingen naar socialistische mechanismen zoals het Mattheuseffect. Overal ziet hij armen en mensen die verarmen, terwijl de armen in dit land als echte prinsjes worden behandeld en dat de werkende Vlaming wordt uitgeperst als een citroen. Maar Bart Sturtewagen natuurlijk. Voor hem mag er misschien nog zelfs een vermogensbelasting bij. Soms denk ik dat ik mij van krant vergist heb. Maar neen, ik lees niet De Morgen, maar wel degelijk De Standaard,waar ooit AVV VVK op prijkte. Eén ding weet ik zeker. Mocht Louis De Lentdecker nog leven, Sturtewagen kreeg een oorvijg!

    De manier waarop het misbruik van Van Gheluwe aan het licht werd gebracht in De Standaard en het verhaal rondom Kardinaal Danneels is wel degelijk een karaktermoord. We hebben Sturtewagen op zijn best gezien. Pas op, ik ga niet akkoord dat er kerkelijke misbruiken zijn en ik wens dat iedere pedofiel een gepaste straf of behandeling krijgt, maar de smeuïge manier waarop Sturtewagen en De Standaard het verhaal over Daneels bracht, geeft duidelijk aan hoe laag de krant gevallen is. En natuurlijk dat links intellectueel Vlaanderen De Standaard gelijk geeft. De tijdsgeest is er gewoon naar. Hier hebben vele intelligentia op zitten wachten. Het boegbeeld van de Katholieke Kerk in België van zijn sokkel gooien. Niets zou uit de context getrokken zijn. Maar de tapes zijn wel afkomstig van één partij, het slachtoffer. Ik begrijp nog altijd niet waarom het slachtoffer zoveel jaren geld ontving en zolang heeft gezwegen. En wat moet Danneels daar op zeggen? Danneels in een bezadigd man. Die gaat nooit ineens opspringen, de telefoon pakken en naar het Gerecht bellen. Overigens het gerecht heeft zich bij operatie "Kelk" ook slecht geprofileerd. Het is zo opvallend dat bepaalde krachten - lees de loge- zijn plezier heeft in openbaar maken van de problemen in de Katholieke kerk. De Standaard zou beter eens dit belichten. Maar ja, dat licht natuurlijk niet goed bij progressief Vlaanderen. 



    Fernand Keuleneer, de advocaat van kardinaal Godfried Danneels, heeft hard uitgehaald naar De Standaard in een recht van antwoord dat de krant vandaag publiceert. Hij beschuldigt de krant van karaktermoord op de kardinaal. Hoofdredacteurs Bart Sturtewagen en Karel Verhoeven ontkennen dat ze een heksenjacht voeren en blijven erbij dat de kardinaal meer had kunnen doen.

    Zaterdag publiceerde De Standaard een weergave van de opnames van een verzoeningsgesprek met het slachtoffer van ex-bisschop Roger Vangheluwe, waar Danneels bij was. Dat gesprek vond plaats op 8 april 2010, kort voor Vangheluwe ontslag nam.

    "Vrijwel iedereen is het erover eens dat aan de kardinaal juridisch niets verweten kan worden. Wij menen daarenboven dat de kardinaal ook vanuit moreel oogpunt correct heeft gehandeld", schrijft advocaat Keuleneer in de brief.

    Keuleneer herhaalt nog eens dat Danneels niet voorbereid was op het gesprek met de neef, die in zijn jeugd jarenlang werd misbruikt door Vangheluwe. Slechts enkele dagen op voorhand was Danneels telefonisch op de hoogte gebracht van het misbruik.

    VRT

    Pas enkele uren op voorhand vroeg Vangheluwe hem om een bemiddelingsgesprek met de familie. "Het is wrang dat men hem kwalijk zou nemen dat hij er de voorkeur aan geeft een verzoening te betrachten in een familiaal drama, met het risico zelf ook in het vizier van de pers te komen, veeleer dan de gemakkelijkste oplossing te kiezen en het probleem door te schuiven naar de pauselijke nuntius", schrijft de advocaat.

    Danneels was op het moment van het gesprek op pensioen en had niet meer de bevoegdheid om Vangheluwe tot ontslag te dwingen, luidt het ook in het recht van antwoord. "Hij kan enkel pleiten voor verzoening en vergeving."

    De advocaat heeft het ook moeilijk met de reden van de publicatie van het gesprek, namelijk om het slachtoffer te zuiveren van de beschuldiging van afpersing. "Die beschuldiging is in elk geval niet van de kardinaal afkomstig. Het is daarnaast onduidelijk hoe de verwoesting van één reputatie de aantasting van een andere ongedaan kan maken", eindigt de advocaat.

    "Kardinaal had meer kunnen doen"

    "De Standaard voert geen heksenjacht tegen kardinaal Danneels", schrijven hoofdredacteurs Bart Sturtewagen en Karel Verhoeven in een naschrift. "De belangrijkste reden voor de publicatie van de transcriptie was dat het een maatschappelijk belangrijk document is. Het werpt een bijzonder licht op de manier waarop de kardinaal, en bij uitbreiding de Kerk die hij decennialang heeft geleid, met de nasleep van seksueel misbruik door priesters omgaat."

    "Hoewel de opname clandestien werd gemaakt, waren en blijven wij van mening dat wij niet het recht hadden om ze geheim te houden. Ook in dit antwoord van de kardinaal valt op wat hij niet heeft gedaan. Hij heeft de schok van de bekentenis van Vangheluwe dagenlang voor zich gehouden. Hij heeft de ex-bisschop niet opnieuw gecontacteerd om hem van het onvermijdelijke te overtuigen: zijn onmiddellijk ontslag. Hij heeft niet verwezen naar de commissie-Adriaenssens. En hij heeft zijn eigen opvolger, aartsbisschop Léonard, niet betrokken."

    "De advocaat geeft namens de kardinaal een lezing van diens bedoelingen en overtuigingen, en van de manier waarop hij door Vangheluwe is verschalkt. Wij nemen daar akte van en beschouwen dat als een gewetenskwestie voor de kardinaal zelf", schrijft De Standaard.

    "Gemiste kans voor de kardinaal"

    De advocate van het slachtoffer, Christine Mussche, begrijpt niet waarom de kardinaal niet kan toegeven dat hij het bewuste gesprek verkeerd heeft aangepakt. "Het was misschien het ogenblik om te zeggen, kijk, het is duidelijk dat dat gesprek niet is gebeurd zoals het had moeten gebeuren. Wij hebben daar een fout gemaakt en we gaan het in het vervolg echt wel anders aanpakken, want dat dringt zich op."

    Volgens Mussche wordt er in het recht van antwoord ook een loopje genomen met de feiten. Danneels ging immers niet onvoorbereid naar het gesprek met het slachtoffer. Na een uitvoerig telefoongesprek met bisschop Vangheluwe had hij alle mogeliijkheid om na te denken over de vraag van het slachtfoffer die het ontslag vroeg van de Brugse bisschop.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELGIE OCMW VAN DE WERELD
    Het voorbije weekend hoorde ik het verhaal van een bediende die in een Gents vastgoedkantoor werkte. Op het kantoor kwam een Pakistanees langs die maar liefst 1.500 € per maand trok van de overheid. De man was achteraan in de dertig en zei dat hij niet meer kon werken wegens pijn in de onderrug. Nu zijn rugklachten zeer moeilijk op te sporen. Binnen het sociaal milieu zijn rugklachten gekend als dé manier om gratis geld te trekken van de overheid. Deze Pakistanees verdiende daarboven naar eigen zeggen nog eens 1.000 à 1.500 euro in het zwart. Samen had deze arme sukkelaar dus een inkomen van meer dan 2.500 euro per maand. De man vroeg aan de bediende van het kantoor om een appartement te huren. De bediende belde naar het OCMW om te zien of het klopte van de uitkering. De bediening vermeldde ook het zwart werk van de Pakistanees en voilà de bal ging aan het rollen. De Pakistanees werd door het OCMW op de hoogte gebracht van het feit dat de bediende verteld had dat de man zwart werkte. De man werd niet gesanctioneerd. Neen, hij ging met zijn vrienden de bediende intimideren. Bovendien legde hij een klacht neer bij het centrum tegen racismebestrijding omdat de bediende racistisch zou zijn. Ook de verantwoordelijke van het OCMW keerde zich uiteindelijk tegen de bediende met de mededeling dat het "niet aan de Belgische burgers is om buitenlanders te controleren", maar de overheid zelf controles uitvoert. De bediende was dus zijn boekje te buiten gegaan!!!

    Ik vind dat mensen die in nood zijn moeten geholpen worden. Ik vind niet dat wij Jan en alleman toegang moeten verlenen tot ons land en ik vind dus zeker niet dat wij aan iedereen vergoedingen moeten uitbetalen. Mensen die echt in nood zijn, zullen gelukkig zijn met een dak boven hun hoofd en een gratis maaltijd. Mensen die naar België komen met de bedoeling enkel en alleen om van de staat te profiteren zouden moeten worden uitgewezen. Iemand zoals deze bediende verdient een aanmoediging in plaats van een sanctie of een onderzoek!
    Nu zouden wij eens naar Pakistan moeten gaan met de eis om ons maandelijks 1.500 euro uit te betalen om dan nog eens 1.000 euro in het zwart te verdienen. Wij zouden wijselijk onze mond houden indien deze oneerlijke praktijken aan het licht kwamen. Immers we zouden klop krijgen indien we ons misdroegen. Maar hier in België kan alles. Wij moeten nog oppassen dat we niet veroordeeld worden voor racist als we misbruiken aankaarten! Dat het centrum zich hiertoe verlaagd is een blaam voor de instelling. Nu is het algemeen geweten dat het centrum vol zit met politiek benoemde vriendjes. Van zo'n instelling kan men weinig objectiviteit verwachten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom VLD-Dendermonde aan de grond zit

    De stad Dendermonde kent amper nog oppositie. Het Vlaams Belang wordt zowieso weinig au serieux genomen en de VLD-fractie zit al jaren in zak en as. Toch was de VLD in Dendermonde van oudsher een partij-afdeling om naar op te kijken. Op zijn manier was senator Verberckmoes erin geslaagd een degelijk hulpbetoon op poten te zetten. Verberckmoes was ook een bezieler van het LVZ, het liberale verbond der zelfstandigen, soms ironisch "de Liberale Verberckmoes Zelfstandigen" genoemd. Vanaf de jaren zeventig van vorige eeuw was er nieuw aanstormend talent in de denderstad. Magistratenzoon Marc Verwilghen waagde zich ook in de politiek, waar hij ageerde onde de PVV-vlag. Dat was een doorn in het oog van senator Verberckmoes die ten allen tijde de weg wou vrijhouden voor zijn zoon Kristian. Maar "Kris" was nog te jong en men kon niet anders dan de jonge advocaat Verwilghen tolereren. Maar Verwilghen had nog een geducht tegenstrever in de regio: Karel De Gucht. Deze boerenzoon uit het onbenullige Denderbelle had het via zijn huwelijk met de begoede Mireille Schreurs al redelijk ver geschopt in de politiek. Uiteindelijk werden de kaarten diplomatisch verdeeld en Verberckmoes, Verwilghen en De Gucht kregen elk een plaats in de nationale politiek. 

    Dendermonde was van oudsher een katholiek bastion. Sinds de Tweede Wereldoorlog was de ene CVP-burgemeester de andere opgevolgd. De laatste Maurits Dierick had het echter zo bont gemaakt dat de weg openlag voor een nieuw project. SP-talent Norbert De Batselier sprong in het gat en startte zijn Inzet-project. Het werd een breed project de een verpletterende overwinning behaalde in 1994. De VLD maakte geen deel uit van dit project, maar mocht toch van De Batselier aan de macht deelnemen. Marc Verwilghen en Marcel Borms -van de Verberckmoesclan- werden VLD-schepen. Norbert De Batselier bracht een vernieuwende politiek naar de Denderstad en het zag ernaar uit dat 2000 opnieuw een overwinning zou worden voor INZET. Marc Verwilghen trok openlijk de kaart van De Batselier en wou samen een kartellijst vormen. Dat was tegen de zin van de oude garde Verberckmoes. Zij stonden al jaren sceptisch tegenover Verwilghen en argumenteerden dat de VLD zou verdwijnen als het zou deelnemen aan het INZET-project. Je reinste onzin natuurlijk, maar sommige liberalen slikten deze redenering. Naast het kamp Verwilghen en het kamp Verberckmoes waren er de neutralen onder leiding van de jongere Dirk De Vries. De Vries gaf de indruk vrij diplomatisch en intelligent te zijn, maar maakte een zwaar strategische fout. Hij koos voor het kamp Verberckmoes en maakte ook zijn vrienden op tegen het plan van Verwilghen. Op dat moment was Marc Verwilghen een gevierd politicus en bekend minister. Verberckmoes was al lang op pensioen en betekende al een beetje vergane glorie. Door deze strategische vergissing van Dirk De Vries verloor Verwilghen met amper één stem en ging met niet samen in een kartel. Marc Verwighen was zwaar gedesillusioneerd en verliet diezelfde avond nog de VLD-vergadering. Men zag hem nooit meer terug. De VLD-Dendermonde verloor die avond haar bekendste boegbeeld en haar toekomstig burgemeester.

    De clan Verberckmoes lachte in haar handen. Eindelijk hadden ze hun politiek rivaal klein gekregen. De neutralen onder leiding van Dirk De Vries zagen niet in dat ze gebruikt waren voor een oude afrekening en bleven argumenteren dat ze de juiste beslissing hadden genomen. Larie en apekool zo bleek.

    Nadien kwam VLD-Dendermonde van de ene miserie in de andere. De partij had geen echt leider meer. Als gevolg van de positieve discriminatie werd de tandartse Hilde Dierickx opgedrongen door VLD-voorzitter Karel De Gucht. Dierickx' echtgenoot was blijkbaar bevriend met iemand uit de entourage van De Gucht. Karel De Gucht was uiterst tevreden dat Marc Verwilghen eindelijk verdwenen was. Hij verkoos een zwakke VLD-afdeling te Dendermonde onder leiding van onervaren politica. Zo had hij niets meer te vrezen in de regio. Voor Dendermonde kwam er een uitdoofscenario. Hilde Dierickx kreeg eerst nog een verkiesbare plaats, maar na één termijn zou ze nooit meer mogen terugkeren naar het parlement. Zelfs een zitje in het Vlaams Parlement werd haar afgesnoept door Fientje Moerman. Dierickx had zelf niet door dat ze eenvoudige pion was in het schaakspel van De Gucht en waande zich veel belangrijker dan ze feitelijk was. 

    Omdat ze er geen echte leider meer was bij de VLD-Dendermonde kreeg men de absolute anarchie. Het ene gemeenteraadslid kwam op voor een bepaald onderwerp terwijl gelijkertijd een andere gemeenteraadslid net het omgekeerde poneerde. De interne rivaliteit stak de kop op en de partij verloor bijna de helft van haar leden. Opnieuw maakte de neutrale Dirk De Vries de fout voor de oude Verberckmoesclan te kiezen in plaats van voor de vernieuwers. 

    De verkiezingen van 2006 brachten opnieuw een pyhrusoverwinning. De VLD-Dendermonde verloor twee zetels maar de oude clan Verberckmoes hield stand. Marcel Borms die enkele jaren voordien met veel ceremonie op pensioen was gegaan, herrees plots aan horizon. Weer een politieke zet van oud-senator Verberckmoes die uiteindelijk weinig te betekenen had. De zwaar toegetakelde VLD verdween opnieuw voor zes jaar in de oppositie.

    Een balans: De VLD-Dendermonde bezat tien jaar geleden, een parlementslid, een minister en twee schepenen. Nu, na 10 jaar foute beslissingen heeft de VLD-Dendermonde geen enkel verkozene meer buiten de gemeenteraad. De favoriet van de clan Verberckmoes is zoon Kris. Maar Kris heeft het niet. Hij deed er meer dan 10 jaar over om zijn diploma rechten te behalen, niet omdat hij een "fuifbeest" was, maar wel omdat hij niet over de capaciteiten beschikte. Binnen de advocatuur wordt met hem steevast gelachen. De beschermelinge van Karel De Gucht, Hilde Dierickx werd op een zijspoor geplaatst en geraakt wellicht nooit meer in het parlement verkozen. Bovendien heeft de nieuwe voorzitter Alexander De Croo gekozen voor een verjonging. Deze verjonging is natuurlijk ook een strategische keuze omdat de ouderen ofwel tot het kamp De Gucht ofwel tot het kamp Verhofstadt behoorden. 

    Voor Dendermonde is er maar één oplossing: De jongere generatie. Indien er bij de jongeren een uitzonderlijk talent opstaat, kan de partij terug opklimmen. Anders zal de partij blijvend in de oppositie zetelen.

        

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onkelinx bereidt einde land voor

    Onkelinx: "Bereiden einde van het land al voor"

    Tijdens de onderhandelingen voor een staatshervorming zaterdag kwam het tot een clash tussen Laurette Onkelinx, onderhandelaarster voor de PS, en N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever, meldt La Libre Belgique.

    "Onder de ogen van de andere partijvoorzitters, bijeengekomen om de balans op te maken na de koninklijke raadplegingen, stonden Onkelinx en De Wever fel ten opzichte van elkaar omtrent het lot van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Geïrriteerd door de visie van N-VA, liet Onkelinx zich ontvallen geen positieve uitweg meer te zien voor de onderhandelingen en voor het land:
     
    - "Maar hier praat ik voor Laurette!", ging ze tekeer ....
    - "Dan, moet je snel het einde van ons land voorbereiden!", beantwoordde Bart De Wever.
    - "Maakt u zich geen zorgen, wij zijn dat al aan het voorbereiden. En Brussel is niet te koop", pareerde Onkelinx terug.
     
    Personenbelasting
    Hoewel N-VA zich engageerde ten op zichte van preformateur Di Rupo om geen aanspraak te maken op de regionalisering van de personenbelasting, leken de Vlaams-Nationalisten zondag toch terug komen op deze toezegging. Ze geloven immers dat de overdacht van bevoegdheden tot nu toe onderhandeld onvoldoende zijn.
     
    Tijdens een rondvraag gewijd aan de herziening van de financieringswet lanceerde Philippe Muyters (N-VA) het idee om de regionalisering van de personenbelasting nieuw leven in te blazen. "Voor ons zou het goed zijn om over te gaan van een subsidiesysteem naar een duidelijk en transparant systeem dat aan de gefedereerde entiteiten toelaat om belastingen te innen", zei hij. Dat sluit volgens Muyters niet uit dat er een zekere vorm van solidariteit blijft tussen de gefedereerde entiteiten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preformatie helemaal vast

    Ik heb het reeds vroeger aangehaald. De onderhandelingen zijn op een totaal verkeerde manier gevoerd. Beide partijen moeten voor zichzelf uitmaken wat ze nog samen willen doen en al de rest wordt gesplitst. Je kan toch niemand dwingen om bepaalde zaken samen te doen. We leven toch in een vrij land of niet? De Vlamingen mogen niet worden gegijzeld door een Waalse minderheid? Zijn wij de lijfeigenen van de België, de horigen of de slaven? In welke eeuw leven wij eigenlijk? Ik kan begrijpen dat men in de Middeleeuwen bepaalde bevolkingsgroepen hun vrijheid kon ontzeggen, maar in de ondertussen 21e eeuw is dat toch een anachronisme. Dus de Vlaamse partijen moeten dringend samenzitten en een lijst opstellen wat zij nog op Belgisch niveau willen behouden: bijvoorbeeld Defensie, Buitenlandse Zaken, misschien ook Buitenlandse Handel, Binnenlandse Zaken en Justitie.

    De Walen moeten inzien dat dit de gesprekken van de laatste kans zijn. Het is iedereen ondertussen duidelijk dat we afstevenen op een definitieve splitsing van dit land. Wellicht zal een volledige splitsing nog minder gunstig zijn voor Wallonië. Toeristisch zal dit zonder twijfel een achteruitgang betekenen voor de Vlamingen die graag in eigen land op vakantie trekken.

    Het geval Brussel is natuurlijk een heikel punt. Ik ben er niet van overtuigd dat een onafhankelijk Vlaanderen een republiek dient te worden. Men kan perfect een personele Unie nastreven tussen Vlaanderen en Brussel, waarbij de Koning zowel staatshoofd blijft van Brussel als van Vlaanderen. De Koning dus als bindmiddel tussen Vlamingen en Brusselaars.



    Preformatie helemaal vast na nacht van onderhandelen

    "Totale impasse"

    De onderhandelingen over een staatshervorming in het kader van de preformatie zijn in een "impasse" terechtgekomen. Dat hebben meerdere bronnen vanochtend aangegeven, na een onderhandelingsmarathon die bijna tien uur duurde. Di Rupo legde tijdens die gesprekken een nieuw voorstel op tafel over B-H-V en Brussel, maar moest uiteindelijk vaststellen "dat de standpunten nog steeds niet te verzoenen waren".

    Hij wacht nu op een signaal van "de ene of de andere partij". Komt dat signaal er niet, dan zal hij "zijn conclusies trekken".

    Gisterenavond iets na 18 uur - en nadat de vergadering twee keer met een uur werd uitgesteld - kwamen de voorzitters opnieuw samen op het kabinet van cdH-voorzitster Joëlle Milquet, om een oplossing te zoeken voor de geblokeerde dossiers BHV en Brussel.
     
    Koppelingseis
    Tijdens die bijeenkomst legde preformateur Di Rupo een nieuw voorstel op tafel, maar daarin zou geen sprake geweest zijn van een koppeling tussen bijkomende financiering voor het Brussels gewest enerzijds en de financieringswet anderzijds, verduidelijkt een bron dicht bij de onderhandelingen. Meerdere Vlaamse partijen - met N-VA op kop - zien zo'n koppeling echter als garantie voor een degelijke uitwerking van de 12 principes die de basis moeten vormen van een nieuwe financieringswet.
     
    Onverzoenbaar
    In de uren die volgden, werd meermaals aan het voorstel geschaafd, maar volgens een Vlaamse bron bleven de betrokkenen weigeren hun koppelingseis te lossen. Uiteindelijk kon Di Rupo niet anders dan besluiten dat de standpunten onverzoenbaar blijven. Hij vraagt nu een hoopvol signaal van "de ene of de andere partij", anders zal hij zijn conclusies trekken. Navraag bij andere betrokkenen laat er weinig twijfel over bestaan dat daarmee op N-VA gedoeld wordt.
     
    Allesbehalve hoopvol
    De karige reacties die intussen opgetekend konden worden, schetsen echter een allesbehalve hoopvol beeld voor de nabije preformatietoekomst. Meerdere bronnen spreken van een regelrechte "impasse". "Als je ziet waar we nu staan, na ruim tien uur onderhandelen... tja, dan kan je niet anders dan pessimistisch zijn", verwoordt iemand dichtbij de onderhandelingen het.
     
    Bovendien lijkt het die bron ook weinig waarschijnlijk dat er in de komende uren effectief een signaal zal gegeven worden. "Als er nog een signaal kon komen, dan zou dat toch vannacht al uitgesproken zijn", luidt het.
     
    Bedenktijd voor De Wever
    Toch liet een andere bron verstaan dat met name Bart De Wever de deur nog niet definitief dichtsloeg. De N-VA-voorzitter zou naar verluidt een dag bedenktijd gevraagd hebben, maar dat blijft vooralsnog onbevestigd.
     
    De vergadering zelf was omstreeks 3.30 uur afgelopen. De journalisten die naar het kabinet-Milquet waren afgezakt, zagen eerst De Wever en meteen daarna ook diens CD&V-collega Wouter Beke wegrijden. Pas een tiental minuten later verlieten ook de andere onderhandelaars druppelgewijs het pand.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gynaecologen vechten tijdens bevalling...

    Gynaecologen gaan op de vuist: baby in levensgevaar

    In een ziekenhuis op het Italiaanse eiland Sicilië zijn twee gynaecologen slaags geraakt terwijl een vrouw aan het bevallen was. De vrouw en de baby raakten zwaargewond.

    De twee artsen zouden ruzie hebben gekregen uit professionele jaloezie. De ene gynaecoloog greep de andere bij de keel en dwong hem tegen de muur. De andere arts haalde daarop uit met zijn vuisten.
     
    Complicaties
    Tijdens het gevecht traden echter complicaties op bij de jonge vrouw. Ze moest worden geopereerd en haar kind kreeg twee hartaanvallen die tot hersenbeschadiging hebben geleid. Het is nog niet duidelijk of moeder en kind het zullen halen.
     
    Klacht
    De echtgenoot van het slachtoffer heeft een klacht ingediend en het Italiaanse gerecht opent een onderzoek. Beide artsen werden alvast geschorst.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whisky op basis van urine

    Nieuw: whisky op basis van urine

    James Gilpin bij zijn nieuwe whisky.
    De Londense designer James Gilpin is op de proppen gekomen met een verbazende nieuwigheid: whisky op basis van urine. Niet zomaar urine. Hij gebruikt namelijk de suikerrijke pipi van oudere diabetespatiënten, inclusief die van zijn oma.

    Diabetes
    Gilpin, zelf een diabetespatiënt, filtert de urine volgens hetzelfde procedé dat gebruikt wordt om water te zuiveren. De suikers die hierbij vrijkomen, worden vervolgens gebruikt in het gistingsproces van zijn drankje. Dat kreeg trouwens de naam 'Gilpin Family Whisky'.

    Proeven
    Gilpin is niet van plan om de whisky te commercialiseren. Hij beschouwt het eerder als een kunstproject. Wil je de bijzondere drank evenwel proeven, kan je terecht op de designbeurs 100% Materials, volgende maand in Londen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de formatiegesprekken mislukken

    Stel je eens voor dat je een koppel kent, dat afstand van elkaar wil nemen en waarbij één partner apart wil slapen en de andere niet. En dat die ene partner die niet apart wil slapen het voor het zeggen heeft en de andere dwingt steeds het bed te delen. Zoiets zou niet getolereerd worden in onze maatschappij. Men zou dit als onmenselijk beschouwen en het zou natuurlijk leiden tot frustratie. De situatie zou uiteindelijk kunnen escaleren. Het is niet normaal dat één partner de andere partner kan dwingen dingen samen te doen. We zijn vrije mensen en vrije mensen moeten vrij hun doen en laten kunnen bepalen.

    Volgens mij zijn de onderhandelingen op een verkeerde manier begonnen. Tijdens de verkiezingen poneerde onder andere NVA dat men een confederaal model wenste en dat men na de verkiezingen met de Walen zou samenzitten om te kijken wat men samen nog wenst te doen. De logica zelve is dan dat men de dingen die men samen nog wenst te doen in een institutionele context giet.

    Wat stel ik vast. Na de verkiezingen zijn de onderhandelingen op een heel andere manier gevoerd. Men gaat uit van het principe enkel hetgeen dat alle partijen willen splisen, zal worden gesplitst. Dat is dus de wereld op zijn kop. Men dwingt net zoals het geschetste koppel hierboven één van de partijen tot een gedrag die deze partij al lang niet meer wil. Dit alles leidt tot enorme frustraties en het gevoel dat men geblokkeerd zit in een keurslijf dat niet het zijne is. 

    Ik vermoed dat Bart De Wever, hoe slim hij ook mag zijn, zich heeft laten rollen door de onderhandelingen typisch Belgisch te laten verlopen. Hij heeft met andere woorden geen tabula rasa kunnen maken. Hij heeft geen ommekeer teweeggebracht in de manier van onderhandelen. Het enige vernieuwende element is het feit dat De Wever een Franstalige als premier naar voor schuift. Deze premier heeft de ondankbare taak een onmogelijke regering op de been te been te brengen met een rechts vlaanderen en links wallonië. Al slaagt Di Rupo in zijn opdracht en creëert hij zo'n kameleonregering, deze heeft weinig kans op overleven.

    Het stond in de sterren geschreven. Deze regering zal net zoals alle andere regeringen geplaagd worden met constitutionele problemen. Maar meer nog dan de vorige regeringen zal deze regering eveneens kampen met ideologische tegenstellingen tussen het linkse Wallonië van Di Rupo en rechtse Vlaanderen van De Waver. Tel daar daarbij de economische problemen en iedereen zal begrijpen dat deze regering gedoemd is om te mislukken. En dan gaan we er nog van uit dat er een regering zal komen en dat is nog een ander paar mouwen...

        



    B-H-V-onderhandelaars zonder akkoord uit elkaar

    N-VA-voorzitter en ex-infomateur Bart De Wever zou volgens enkele Franstalige onderhandelaars alles blokkeren.

    HLN update  De woordvoerder van de preformateur preciseerde vanavond dat Di Rupo vandaag tot laat bilaterale contacten heeft met de vertegenwoordigers van de Franstalige partijen en morgen met de afgevaardigden van de Vlaamse partijen.

    Dit komt er na het nieuws dat de vergadering van preformateur Elio Di Rupo en de voorzitters van de zeven partijen die onderhandelen over een staatshervorming geen doorbraak heeft opgeleverd over de heikele dossiers Brussel-Halle-Vilvoorde en het Brussels gewest.

    Geen vooruitgang
    De voltallige vergadering van de voorzitters van de zeven partijen (N-VA, PS, CD&V, sp.a, cdH, Ecolo et Groen! ) over de staatshervorming die om 11.00 uur was begonnen, is rond 16.00 uur zonder resultaat afgelopen. Er werd geen enkele vooruitgang geboekt in het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde en het dossier Brussels Gewest.

    De preformateur besliste tot bilaterale gesprekken over te gaan voordat hij een nieuwe voltallige vergadering belegt. Zijn woordvoerder bevestigde dat er na het bilaterale overleg van vandaag en morgen een nieuwe voltallige bijeenkomst volgt.

    Niet veel vooruitgang
    Na het princiepsakkoord over de herziening van de financieringswet dinsdag, sneden de onderhandelaars de dossiers B-H-V en Brussel aan. Thematische groepen, met politici en experten, bogen zich dinsdagavond en woensdag over beide thema's, maar veel vooruitgang bleek daar niet te zijn geboekt.

    Na afloop stelde een bron dat de Vlaamse partijen, en dan vooral de N-VA, elk compromisvoorstel van de hand zouden hebben gewezen. De moeilijke punten in beide dossiers zijn bekend.

    Thematische vergaderingen hebben momenteel niet veel zin meer, liet een onderhandelaar woensdagavond noteren. Enkel de voorzitters kunnen trancheren, luidde het.

    Zeer gespannen sfeer

    Die zaten dus vanaf 11.00 uur samen rond de tafel, maar ook daar bleek er weinig schot in de zaak te zitten. De sfeer zou volgens bepaalde bronnen zeer gespannen zijn geweest. Volgens Franstalige bronnen zou N-VA-voorzitter Bart De Wever alles blokkeren, zowel over B-H-V als over Brussel.

    Hij zou zich bijvoorbeeld kanten tegen een akkoord dat rond leek te zijn over de progressieve herfinanciering van Brussel (met tegen 2014 500 miljoen extra). De Wever zou hebben laten weten dat die herfinanciering deel moet uitmaken van de concrete uitwerking van de hervorming van de financieringswet. De Franstaligen zien dit als een provocatie.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tia Hellebaut stopt een tweede keer
    Het leek bijna staatsbelang. De zwangerschap van hoogspringster Tia Hellebaut. De uitzendingen van de VRT werden stilgelegd voor de persconferentie van de atlete. Dat vond ik er toch wat over. Ik ben fier op alle Belgen die goed presteren op internationaal niveau, maar televisie-uitzendingen stilleggen voor het feit dat een atlete zwanger is... Ik vind Tia Hellebaut zeker niet interessanter dan een Kim Gevaert en zeker niet dan een Kim Clijsters ofzo. Ik denk echt niet dat Vlaanderen wakker ligt van dit soort nieuws. Wellicht omdat het komkommertijd is werd dit nieuws zo gebracht.

    Voor het overige stel ik mij vragen bij de korte "comeback" van Hellebaut. Zou het kunnen dat ze kort is teruggekomen uit financiële overwegingen. Indien ze gestopt was bij de eerste bevalling was ze wellicht haar vergoeding van BLOSO kwijtgespeeld. Daarom de comeback en het opnieuw stoppen voor de tweede bevalling. Ondertussen lopen de betalingen door. Ook over de toekomst is ze onduidelijk. Waarschijnlijk gokt ze op nog wat vergoedingen en sponsorcontracten. Ach, zoals bij alles draait het hier ook om geld. Ik hoop nu wel dat die domme reclame van Pizzahut eindelijk stopt. Want die is echt niet om aan te zien.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy Willockx: Hier klopt mijn hart
    De voorbije dagen las ik de politieke biografie van Freddy Willockx. In zijn boek vertelt Willockx hoe hij in de politiek terechtkwam. In de jaren 1960 -en overigens vandaag nog- waren universitairen sterk gegeerd binnen de socialistische partij. Willockx is slimmer dan hij eruit ziet. Hij blijkt een economicus van opleiding en bovendien blijkt hij een zeer goed student geweest te zijn. Tot mijn verbazing is Willockx niet die linkse tafelspinger maar eerder een pragmatisch links-liberaal, iemand die de markteconomische principes volgt, hetzij op een gecorrigeerde manier. Ergens geeft hij toe toch progressiever te zijn dan een Karel Van Miert. Ik was dus met andere woorden aangenaam verrast wat zijn ideologische inslag betrof op het gebied van zijn economisch denken.

    Anderzijds bevestigt Willockx het publiek geheim -als we daar nog kunnen van spreken- dat ons land doorspekt is van politieke intriges, benoemingen en corruptie. Hij schaamt er zich niet voor te bevestigen dat het gerecht bevolkt wordt door magistraten die door de politieke families zijn benoemd. Hij geeft overigens ruiterlijk toe dat iemand als een wijlen André Cools erop stond dat de magistraten trouw bleven aan hun socialische familie ook terwijl ze zogezegd objectief moesten recht spreken! Maar Willockx maakt hier geen fundamentele bezwaren tegen en dat stoort mij wel. Willockx blijkt een apparatsjiek die meedraaide in de socialistische familie en de geplogenheden ervan onderging. Hier en daar geeft hij uiting van een eigen koers of een eigen gedacht, maar voor 90% blijft hij een trouwe partijmilitant.
    Op het gebied van de beruchte partijfinanciering stelt hij zich te naief op voor iemand die toch een universitaire achtergrond heeft en komt op dat gebied niet echt geloofwaardig over. Zo beweert Willockx briefomslegen met geld te hebben ontvangen van "sponsors" én "onder tafel", maar zonder enige wederdienst! Alsof je morgen een onnozelaar zou vinden die U bv 2500 € schenkt zonder dat er iets tegenover staat. Mensen die het politiek bedrijf kennen, weten dat dit totaal ongeloofwaardig is. Ook op het gebied van het Agusta-schandaal licht Willockx geen tipje van de sluier. Hij beweert miljoenen franken te hebben ontvangen van Etienne Mangé zonder zich maar één vraag te stellen over de herkomst van het geld. Het kan zijn dat hij niet gevraagd heeft vanwaar het geld kwam, maar gezien zijn intelligentie moest hij geweten hebben dat deze herkomst zeker niet koosjer was. Willockx is net zoals Norbert De Batselier -die ook miljoenen ontving- op zijn minst passief betrokken geweest bij het Agustasmeergeld schandaal. Willockx beweert verder dat hij het geld gebruikt heeft voor de partij en daarin wil ik hem wel geloven. Alles bijeen vind ik dat Willockx en De Batselier er zeer goedkoop vanaf zijn gekomen.

    Kortom, ik vond het een interessant boek om te lezen, maar er zitten leemtes in die Willockx bewust niet heeft ingevuld omdat hij nog politiek actief is en daarom geen bruggen wil opblazen met de partij die hem heeft grootgemaakt.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nazikoning Edward VIII op Canvas
    Het lijkt wel of de Tweede Wereldoorlog nooit zal eindigen, ondertussen al 65 jaar geleden! Elke week krijgen we een programma voorgeschoteld die de wreedheden van het fascisme aantoont. Wat mij aan al die programma's stoort is de eenzijdigheid ervan. Men gaat uit van de premisse dat alles wat de fascisten gedaan hebben slecht was en alles wat de geallieerden deden de facto goed was. De waarheid ligt natuurlijk in het midden. De legendarische Winston Churchill heeft ook fouten gemaakt. Door zich onverzoenbaar op te stellen voor een compromis met NAZI-Duitsland, heeft hij de weg wagewijd opengelegd voor COMMUNISTISCH Rusland. Welk van beiden was nu het grootste kwaad? Beide regimes waren ondemocratisch en misdadig. Beide regimes werden bestuurd door leiders die psychopatische trekken hadden. Maar de geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars. Dat de helft van Europa gedurende 50 jaar lang bezet werd door communisten is Churchill al lang vergeven. Meer nog er bestaan bijna geen reportages over de gruweldaden en het antisemitisme van Jozef Stalin of de laatste Tsar Nicolas II. En dat stoort mij enorm.
     
    De Britse koning Eduard VIII was een product van zijn achtergrond en opvoeding. Wat maar al te dikwijls wordt vergeten is het feit dat de Duitsers zeer prominent aanwezig waren in het Britse koningshuis. Hun achternaam is niet "Windsor" -een uitgevonden naam-, maar von Sachsen-Coburg! Eduard praatte Duits met zijn moeder. Zijn moedertaal was dus Duits. De reportage beschouwt ieder contact van de Koning met Nazi-Duitsland als bijna misdadig. Maar is zeer gratuit om na de oolog verregaande conclusies te trekken. Het is pas midden de jaren 1940 dat de enorme misdaden van de NAZIS tegen onder andere de Joden in de openbaarheid kwamen. Wat de NAZIS gedaan hebben is natuurlijk misdadig, maar ik geloof niet dat Eduard VIII hier op de hoogte van was. Hetzelfde geldt bij voorbeeld ook van vliegenier Lindbergh. Vele Amerikanen schamen zich in Lindbergh omdat die sympathieën koesterde voor NAZI-Duitsland. Toen na de Tweede Wereldoorlog de uitspattingen van de NAZIS aan het licht kwamen, distantieerde Lindbergh zich hier direct van en wijdde zijn verdere leven aan de natuur.

    Ik zou dus zeer graag hebben dat CANVAS een reportagereeks maakt over de gruweldaden van communistisch Rusland in het algemeen en Jozef Stalin in het bijzonder. Ik heb mij overigens laten wijsmaken dat Stalin zijn eigen vrouw vermoordde...


    CANVAS BRENGT VANAVOND 'EDWARD VIII, THE NAZI KING'
    Edward VIII, The Nazi King is een documentaire over de al dan niet vermeende Nazisympathieën van de afgetreden Edward VIII, de hertog van Windsor en echtgenoot van Wallis Simpson.

    Toen de hertog van Windsor in april 1941 in Florida arriveerde, samen met zijn echtgenote Wallis Simpson, was hij zich niet bewust van het diepgaande geheime FBI- onderzoek dat president Roosevelt kort daarvoor laten uitvoeren over zijn politieke en ideologische ideeën. Het 227 pagina’s tellende rapport werd onlangs vrijgegeven en bevat behoorlijk wat explosieve informatie.

    De hertog van Windsor en zijn echtgenote zouden de Nazi’s effectief goed gezind zijn geweest en het was blijkbaar de bedoeling dat Edward als een Nazi-koning opnieuw de troon zou bestijgen indien Hitler Groot-Brittannië zou veroveren. Andere recent opgedoken documenten lijken dat te bevestigen, onder meer de onthullende dagboeken van Sir Alan Lascelles, de privésecretaris van de Hertog.

    Deze documentaire vertelt voor het eerst het volledige relaas: een verhaal van verraad, bedrog en corruptie in de schoot van de Britse monarchie, een verhaal ook dat de loop van de geschiedenis had kunnen veranderen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA RECHTS-LIBERAAL

    Ik ben zeer fier dat ik op Bart De Wever heb gestemd voor de senaat! Ik ben zeer verheugd te vernemen dat ze een rechts-liberaal progamma willen uitvoeren en dat ze werklozen willen aanpakken! Doe zo voort!

    Kritiek op N-VA voor "rechts-liberaal programma"

    HLN update  De zeven partijen die onder leiding van preformateur Elio Di Rupo onderhandelen over een staatshervorming zitten vandaag niet samen om het over het 'globale plaatje' te hebben. Er staan wel drie vergaderingen met alle zeven partijen gepland, maar daar zullen welbepaalde thematische dossiers behandeld worden. Ondertussen krijgt N-VA zware kritiek voor zijn "rechts-liberaal programma dat werklozen opjaagt".

    Donderdagavond gingen PS, N-VA, sp.a, CD&V, cdH, Ecolo en Groen! iets voor elf uur uit elkaar nadat ze sinds 20 uur vergaderd hadden. Vandaag zouden ze elkaar opnieuw ontmoeten, en dat tijdens verschillende samenkomsten.

    "Eerst worden vandaag enkele technische dossiers besproken, om te zien waar bijsturingen mogelijk zijn. In principe staat er geen plenaire sessie gepland" over de globale discussie over de staatshervorming, zegt een bron.

    Vanaf het begin van de namiddag steken de zeven partijen wel de koppen bij elkaar tijdens drie opeenvolgende technische vergaderingen (over de overdracht van bevoegdheden, responsabilisering en B-H-V/Brussel). Of de partijvoorzitters daarbij aanwezig zullen zijn, is niet duidelijk. Over de thema's die tijdens die vergaderingen behandeld zullen worden, kon Di Rupo's woordvoerder niets zeggen.

    Tegenstelling links-rechts
    Donderdag pleegden de partijen langs beiden zijden van de taalgrens onderling overleg. Op de vergadering van de Vlaamse partijen bleek dat de tegenstellingen tussen de 'rechtse' partijen N-VA en CD&V en de 'linkse' sp.a en Groen! nog steeds bijzonder groot zijn. Vooral N-VA-voorzitter Bart De Wever zou zijn gesprekspartners op de kast gejaagd hebben.

    Verwijzend naar de Vlaamse werkgeversorganisatie, zou De Wever op een bepaald moment gezegd hebben: "Voka is mijn baas". "Dus wat goed is voor Voka, is goed voor De Wever en wat slecht is voor Voka, is slecht voor De Wever. Dat is wel heel reductionistisch", stelt een anonieme betrokkene. Tijdens de discussie over de regionalisering van het arbeidsmarktbeleid zou De Wever bovendien hebben laten verstaan dat de werkloosheidsuitkeringen "drastisch naar beneden moeten, omdat mensen anders nooit naar werk gaan zoeken". Voor de bron is dat het bewijs dat De Wever mikt op een "rechts-liberaal programma waarbij werklozen opgejaagd worden".

    "Flauwekul"
    Een N-VA'er noemt dergelijke indiscreties "gespin" en "flauwekul". "We zitten met veel linkse partijen rond de tafel, dan is het logisch dat we ons als centrum-rechtse partij moeten profileren. Ons programma sluit natuurlijk goed aan bij dat van Voka, net zoals je veel overeenskomsten zult vinden tussen pakweg de sp.a en het ABVV."

    Om de neuzen in dezelfde richting te krijgen, plegen de vier Vlaamse partijvoorzitters deze namiddag opnieuw overleg
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dode stad Dendermonde
    Als kind ging ik naar school in het Heilig Maagd College. Dendermonde was toen een bruisende stad met een ziekenhuis rechtover onze school, het gerecht, winkels etc. Ik herinner mij zelfs nog toen schepen door het centrum voeren, met zo'n antieke groene brug op de Vlasmarkt. Ooit zag ik een jongetje dat bleef hangen aan de metalen kettingen van de slagboom en pardoes de grond opviel.

    Een strategische garnizoenstad

    Dendermonde is van oudsher een economisch knooppunt. Door haar geologische ligging was het voorbestemd een belangrijke handelsstad te worden. Ook militair-strategisch was het een speerpunt in de defensie van de verschillende heersers. Lodewijk XIV slaagde er zelfs niet in Dendermonde te veroveren! De laatste keer dat de stad een rol speelde was bijna 100 jaar geleden, tijdens de Eerste Wereldoorlog. De stad werd -zoals gekend- grotendeels platgebrand door de Duitsers. Als gevolg van de nieuwe militaire ontwikkelingen verdween het belang van de zogenaamde "garnizoenstad". Het leger trok weg en de kazernes bleven verweesd achter... 

    Maar Dendermonde bleef haar belang als handels- en gerechtscentrum behouden. Zeker na het dichtgooien van "Het Vestje" ontstond er een nieuwe winkelsstraat in het centrum van de stad. Zo ontwikkelde de stad zich in de jaren 1980 verder. Er kwamen winkels bij en iedereen verdiende goed zijn brood. Dat in tegenstelling tot  deelgemeenten zoals Sint-Gillis-Dendermonde, waar de lokale middenstand met veel moeite een eindejaarsaktie kon houden.

    Het kan verkeren zei Bredero en dat is zeker het geval voor Dendermonde-centrum. Na CVP-er Maurits Dierick kwam er een nieuw "verlicht" politicus aan het hoofd van de stad: Norbert De Batselier. En De Batselier wou van Dendermonde vooral een mooie stad maken. Straten werden vernieuwd, nieuwe gebouwen werden gebouwd en telkens weer opnieuw sneuvelden autostaanplaatsen en telkens weer opnieuw werden straten éénrichting. Om geheel verder af te ronden koos het nieuwe bestuur voor een strikt parkeerbeleid. Bezoekers plaatsen hun wagen niet meer waar ze willen. Er is weliswaar een systeem van een kwartier "gratis" parkeren, maar indien er wat teveel volk in de winkel stond, zal je het geweten hebben. Een typisch parkeerbiljet flappert dan onder je ruitenwisser.

    Neen, voor je plezier kom je niet meer naar Dendermonde-centrum. Het centrum mist teveel goede winkels en ketenzaken. Die zijn vertrokken naar de Mechelsesteenweg. Daar kunnen de klanten nog écht gratis parkeren. Daar speelt het geen rol dat men een kwartier te laat is. De lokale middenstand van Dendermonde-centrum is te verdeeld om goed weerwerk te bieden en daar profiteert het Stadsbestuur van. Zij kunnen ongeveer alles beslissen wat ze willen, zonder enige kritiek te moeten incasseren.

    Neem nu het afsluiten van de Denderbrug aan de Vlasmarkt. In welke andere stad zou de middenstand tolereren dat het centrum wordt dichtgeknepen? Nergens toch? Maar in Dendermonde hebben ze het centrum van de stad gewurgd. Er staat nu een soort Schansbrug, waar geregeld -vooral in het weekend- auto's afglijden. Nog recent moest de politie 's nachts een bestuurder uit de wagen bevrijden, nadat hij tussen de schans en de brug was terechtgekomen.

    Een dood handelscentrum

    Het handelscentrum van Dendermonde is kapot. Op een normale weekdag kan je de bezoekers op één hand tellen. Dat wordt gecompenseerd door Duitse toeristen en bejaarden die een begeleide toer doorheen de stad krijgen. Naar wat ze komen kijken? Ik zou het bij God niet weten. Misschien naar de Grote Kerk zonder dak en naar de middeleeuwse doopvont. Nu, de laaggotische kerk van Dendermonde is wel de moeite om eens te bezichtigen. Maar of ik er speciaal een uur voor in een bus zou willen zitten, is een ander paar mouwen.

    Maar de toeristen flateren het stadsbestuur. Het ondersteunt hun waanidee dat ze goed bezig zijn. Dat de toeristen eigenlijk niets in het centrum consumeren zal het bestuur natuurlijk worst wezen. Enkele weken geleden was er in 1000 zonnen en garnalen zo'n trip doorheen Dendermonde. De gidse vertelde nu echt niets interessant. Tijdens de trip vertelde de gidse over haar privéleven, eerste sexuele ervaringen e.d. De bezoekers zaten er eigenlijk voor spek en bonen bij. Men kan al net zo goed een begeleide toer doorheen Lotenhulle organiseren.

    Omdat Dendermonde als handelscentrum zo goed als dood is, hebben de middenstanders hun wagonnetje nu gehangen aan dat van Sint-Gillis-Dendermonde! Inderdaad, in Sint-Gillis lijkt men te kunnen profiteren van het rampzalig verkeersbeleid van het centrum. In Sint-Gillis staan de parkeerwachters niet naast de wagen te wachten totdat het biljet vervalt. In Sint-Gillis kan je nog met de wagen rijden waar je wil. Het is veelzeggend dat de middenstanders van een stad hulp moeten zoeken bij een onbenullige deelgemeente.

    Waar wil het Dendermonds stadsbestuur heen?

    De Grote Markt is veel verfraaid. Blijkbaar, zo zei mij iemand, wil het stadsbestuur de winkels uit het centrum weg en wil men van Dendermonde enkel een feest- en wandelstad maken. En inderdaad, elke donderdag is er in de zomer iets te doen op de Grote Markt.


    Conclusie

    Dendermonde is op één generatie tijd geëvolueerd van een winkelstad in een (bijna) dode stad zonder parking met een bijna onmogelijke verkeerssituatie. Ik begrijp niet wie er daar aan het bestuur zit, maar ik meen mij te herinneren dat het Norbert De Batselier is. En natuurlijk van een een socialist moet men geen ondernemingsgezind beleid verwachten. Triestig.

    Of een stad gezond is, ziet men aan de leegstand. En inderdaad vele handelspanden in het centrum staan te huur. Toen ik nadien langs de Mechelsesteenweg reed, vroeger een afgelegen buurt, trof ik soort handelscentrum met ketenzaken en parking voor de deur. Ik begreep direct dat het handelscentrum verschoven is van het hartje van de stad naar de rand. De lokale middenstand van het centrum is dus bijna letterlijk aan het doodbloeden.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens moet heelal koloniseren om te overleven

    Stephen Hawking: "De mens zal definitief verdwijnen als hij de ruimte niet koloniseert"

    "Cubaanse crisis in 1963 had menselijke ras al kunnen uitroeien"

    De gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking laat weer van zich horen. "Als het menselijke ras de komende twee eeuwen de ruimte niet koloniseert, zal het voorgoed verdwijnen", beweert hij. Onze enige kans op overleving bestaat erin de Aarde te verlaten en andere planeten te bewonen, meent hij.

    Hawking zei een en ander in een interview met de website Big Think. Hij blijft weliswaar optimistisch maar de komende paar eeuwen zal er omzichtig nagedacht moeten worden, wil de mens overleven. "Ik zie grote gevaren voor het menselijke ras. In het verleden kwam het overleven van de mens al een paar keer op één druk op de knop aan. Zoals tijdens de Cubaanse raketcrisis in 1963. Dat soort voorvallen zal in frequentie alsmaar toenemen. We moeten daar zeer voorzichtig mee omspringen."

    "Maar ik ben een optimist", gaat hij verder. "Als we ons de komende tweehonderd jaar van rampen kunnen vrijwaren, dan zou ons ras veilig moeten zijn doordat we ons in de ruimte verspreiden."

    Eerder dit jaar waarschuwde Hawking ook al dat we moeten oppassen voor contacten met aliens in de ruimte omdat die ons niet altijd als vrienden zullen beschouwen. "Als we de enige intelligente wezens zijn in het melkwegstelsel dan moeten we ons van ons eigen behoud verzekeren."

    Historisch gevaarlijke periode
    Historisch gezien komen we volgens de wetenschapper dus terecht in een gevaarlijke periode. "Het gevaar schuilt in de toenemende wereldbevolking en gebruik van de eindige levensbronnen van de Aarde samen met onze technische vaardigheden om het milieu ten goede en ten kwade te kunnen veranderen."

    "Onze genen bepalen ons overlevingsinstinct waar we in het verleden al gebruik van maakten. Maar de volgende honderd jaar worden heel moeilijk om rampen te vermijden, laat staan de komende duizenden jaren. Onze enige kans op overleven bestaat erin ons te verspreiden in de ruimte en de Aarde te verlaten."

    Hawking pleit dan ook voor bemande ruimtevluchten. Eerder dit jaar beweerde hij al dat een ruimteschip dat door de tijd zou kunnen reizen - enkel in de toekomst, niet in het verleden - de relativiteitstheorie van Einstein zou ontkrachten. In de toekomst zou de mens zo generaties kunnen overslaan.

    Als na zes jaar de topsnelheid kan bereikt worden, die 98 procent van de snelheid van het licht (105 miljoen kilometer per uur) bedraagt, dan komt een dag aan boord van zo'n schip overeen met één jaar op Aarde, beweert Hawking nog. Op 80 jaar zouden de passagiers dan het einde van het melkwegstelsel bereiken.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panorama België Belastingparadijs! HAHAHA
    Om U dood te lachen was het, de herhalingsreportage op CANVAS deze avond. Eén of andere linkse intellectueel poneerde dat België een heus belastingparadijs was geworden! En ja hoor direct kwamen een horde belastingsambetantenaren aan het woord die kwamen klagen over de werkdruk, het gebrek aan controles, het slechte beleid onder Reynders e.d.

    Laat me niet lachen. Kent U persoonlijk mensen die op Financiën werken of moet ik zeggen aanwezig zijn? Ik per toeval wel! Hierbij hun dagindeling: Om 8 u pinnen op de tijdsklok. Dan de gazet lezen. Dan een dossierke pakken. Dan wachten op de koffiemadame. Dan een half uur schoftijd. Dan het dossier eens open doen. Dan aftellen naar de middagpauze. Dan een lange middagpauze en in de namiddag nog een dossierke pakken. Vanaf 15u30 aftellen...Echte luirikken zijn het. Ik ken per toeval de grootste bedrijfsrevisor van Oost-Vlaanderen. Zijn personeel werkt 3 x zo efficient als vergelijkbare ambetantenaren op Financiën.

    Ik zat ooit in de gemeenteraad en naast mij zat er een stinkende belastingscontroleur. Hij ging geregeld met een lokale zelfstandige bij de hoeren. Natuurlijk op kosten van die zelfstandige natuurlijk. Omdat deze leegganger in de gemeenteraad zat, had hij recht op betaald politiek verlof. Dan stal hij het postje van OCMW-raadslid en voilà, mijnheer moest maar part-time meer werken. Dan kocht hij zich een "bedrijfsvoetuig" met neergeklapte achterbank om belastingen te ontwijken...Hij kwam officieel met de fiets naar het werk voor extra bonussen te pakken... Een gemene stinkende leegganger. Men zou denken dat zo'n individu van SPA-signatuur moet zijn, maar niets is minder waar. Dit varken was een prominent lid van de VLD! Men zou verwachten van een belastingsambtenaar een "voorbeeldfunctie" heeft, niets is minder waar. Zij zijn nog de grootste profiteurs van allemaal. Pas op, niet alleen belastingsambtenaren zijn profiteurs. Ik heb ooit het genoegen gehad het hoofd van politie te ontmoeten van een grote Vlaamse stad. Die man stal alles wat los zat: Briljante juwelen, geld, dure wijnen. Het was allemaal geen probleem. Ik geloofde mijn eigen ogen niet. En dan maar kappen op de bedrijven die zouden "zwart" doen.

    Een dopper houdt hier iedere maand meer over dan een laaggeschoolde arbeider. Wij werkende Vlamingen worden gestroopt, gepluimd, bijna weggepest uit dit land. Het is hier gewoon niet meer aangenaam om te werken of te ondernemen.

    Echt schandalig zijn zulke reportages! Kan men alstublieft eens realist worden? Of wil men bij de VRT het verlengde worden van AMADA, PVDA of SPA. Wil men ons misschien voorbereiden op een nieuwe extra belasting? Een vermogensbelasting misschien?  Wat is nu het nut om deze afgezaagde oude reportage opnieuw uit te zenden? Voor iemand als SPA-er Vandermaelen is dat natuurlijk prachtige reclame. Al zou ik wel eens willen weten wat die man van steekpenningen vindt bij legeraankopen. Zou Vandermaelen weten wat zijn SPA-collega's allemaal op hun kerfstok hebben? En dan met een schijnheilig gezicht komen kappen op al wie in dit land geld verdient...

    Maar alstublieft zeg, deze reportage is zo tendentieus dat ze elke realiteitszin mist. Kortom, een echte schande voor een "neutrale" zender als VRT.   
     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cipiers nemene gedetineerde mee naar seksshop

    Cipiers nemen verkrachter mee naar seksshop

    Twee cipiers hebben een verkrachter tijdens een uitstapje meegenomen naar eens seksshop. De gevangene kon zijn ogen niet geloven toen hij onder begeleiding de zaak binnenstapte.

    De man zit opgesloten in de gevangenis van Skogome in de buurt van de Zweedse stad Göteborg en mag onder strikte voorwaarden en onder begeleiding uitstapjes maken. Anderhalf uur voor hij terug naar zijn cel in een speciale afdeling voor seksdelinquenten ging, stelden de cipiers hem voor om naar een seksshop te gaan. De Zweed kon zijn oren niet geloven omdat hij niet meer in aanraking mag komen met porno. Pas toen de drie in de shop waren, kon hij het geloven.

    Samen met de cipiers kocht hij een aantal 'producten'. De gevangene deed dat omdat hij naar eigen zeggen bewijsmateriaal nodig had tegen de cipiers. "Ik kan het nog altijd niet geloven. Hoe kun je als cipier van een speciale afdeling voor seksdelinquenten, gevangenen meenemen naar een seksshop", vraagt de gevangene zich luidop af in een brief aan de krant Aftonbladet.

    Lisbeth Malmqvist van Justitie heeft het over een "ongepast bezoek dat ingaat tegen de regels en programma's voor seksdelinquenten". Volgens de cipiers ging het eerder om een winkel met 'fopartikelen' dan om een "echte seksshop".
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Travestiet betrapt met hond

    Travestiet betrapt op seks met hond

    In de schaduw van een schilderachtig Engels kasteel is een travestiet op heterdaad betrapt terwijl hij seks had met een hond. Dat meldt de website van de Telegraph.

    Weggelopen
    De 33-jarige man vergreep zich aan de hond die was gaan lopen van z'n baasje. De vrouw was met haar trouwe viervoeter het Pendennis Castle - een historische burcht in Zuid-Engeland - gaan bezoeken. De dame zat haar weggelopen hond achterna. Toen ze het dier vond, zag ze tot haar grote ontsteltenis dat de travestiet haar hond aan het penetreren was.

    Bekentenissen
    Personeel van het kasteel greep de onverlaat bij de lurven en alarmeerde de politie. De dader bekende de feiten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keniaan krijgt 14 jaar voor seks met ezel

    14 jaar cel voor seks met ezel

    In Kenia is een man veroordeeld tot 14 jaar cel omdat hij seks had met een ezel. "Intiem contact met een dier druist in tegen de natuurwetten", luidde de beschuldiging.

    De dertigjarige Stephen Kipkemoi Rono pleitte schuldig. De vader van twee kinderen vroeg om vergiffenis, met het argument dat hij misleid was door de duivel. "Ik leef alleen sinds mijn vrouw me verlaten heeft om met een andere man te trouwen", zei hij.

    De man heeft twee weken de tijd om in beroep te gaan.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!