Bereken zelf of u te dik bent met de BODY MASS INDEX (BMI).
Dit is de internationaal erkende maat voor bepaling van uw (OVER)GEWICHT, onafhankelijk van uw leeftijd en geslacht.
Enkel vanaf 18 jaar.
GEEF UW LENGTE OP IN CM:
GEEF UW GEWICHT OP IN KG:
BMI tussen 18 en 25:
NORMAAL GEWICHT, zonder gevaar voor de gezondheid.
BMI tussen 25 en 30:
OVERGEWICHT, op lange termijn gevaar voor de gezondheid.
BMI van meer dan 30:
ZWAARLIJVIGHEID, met reële gevaren voor de gezondheid.
U mag beginnen, klik op een vakje. U speelt met X, de computer met O.
Kunt u winnen?
RAP EVEN OMREKENEN:
Klik in vakje EUR of BEF en voer daar een getal in. Gebruik een punt (.) en géén komma (,) voor het invoeren van decimalen. De omrekening gebeurt automatisch.
MET EEN JUISTE PC-HOUDING VERMIJDT U 'RSI' voor een ander?
NAAR DE PC-DOKTER! Mijn BLOG opent weer niet?
EEN KOFFIEPUTER?
DIT IS HET LAATSTE NIEUW SNUFJE: DE DVD-REWINDER!
DE POT VERWIJT DE KETEL DAT HIJ ZWART ZIET!
HELPDESK
NEE, PA. ZONDER MIJN PC GA IK NIET OP REIS!
EEN MUIS-VIRUS?
ROKEN AAN PC? ROKEN SCHAADT DE GEZONDHEID VAN UW PC!
EN ZEGGEN DAT IK ZOVEEL HEB BETAALD VOOR HAAR NIEUWE BEUGEL ... KON ER DAN ECHT GEEN BREDERE GLIMLACH VAN AF?
EEN DRAAGBARE PC
HULP OF AFSTAND!
OPTISCHE MUIS?
BEREKEN UW STERRENTEKEN
HET LAATSTE NIEUWS
zaterdag, 19 november 2005
ZONEN REDDEN MOEDER VIA WEBCAM
Twee mannen uit Noor-wegen zochten onmiddel-lijk hulp toen hun moeder Karin Jordal het bewustzijn verloor, ook al bevond die zich enkele duizenden kilo-meters verder, in Californië. Tore zag per webcam hoe zijn moeder, die aan dia-betes lijdt, bewegingsloos op de sofa lag. Toen hij haar probeerde te bellen, gebeurde er echter niets. Hij probeerde de hulpdien-sten in Californië te berei-ken, maar kreeg geen gehoor. Daarop belde hij zijn broer Ole Jordal, die in de Noorse stad Bergen woont. De vrouw van Ole is een Amerikaanse, af-komstig uit New York. Zij kende wel iemand die ze kon contacteren.
"Daarna duurde het nog 10 minuten voor de hulpdien-sten arriveerden,” vertelt Ole. “We zagen het alle-maal gebeuren op de web-cam, met tranen in onze ogen.” De 69-jarige Karin Jordal herstelt nog in het ziekenhuis. "Ik ben dank-baar dat de camera mijn leven gered heeft. We communiceerden via web-cam, omdat het nu een-maal goedkoper is dan telefoneren. Maar nu heb ik gemerkt dat het ook een goede manier is om levens te redden."
SPEEL TETRIS
COMPUTERTIPS
Leuke tips, trucs & workshops rond Windows XP, Vista en Windows 7
14-07-2013
Wekelinks
Elke zondag het nieuws van de voorbije week, gecomprimeerd, aanklikbaar en in rijm...
Misschien krijg je ooit een pdf-document toegestuurd met daarin gegevens die geëxporteerd werden vanuit een Excel-bestand. Mooi, overzichtelijk, maar niet evident om zelf de gegevens daaruit te halen en te bewerken in een Excel-document.
Een mogelijke oplossing hiervoor is de online tool van PDF to Excel door Cometdocs.com. De tool is hier te vinden: http://www.pdftoexcel.org/
Gelieve op deze pagina het aanbod "Free Trial Download" te negeren, dat is reclame.
Concentreer je op de twee groene balken bovenaan.
Via 'Step 1' kan je met de knop 'Browse' op zoek gaan naar het pdf-document op je harde schijf dat je wenst te converteren.
Hierna geef je in 'Step 2' het e-mailadres op waarnaar de link van het geconverteerde bestand gestuurd kan worden. De site stelt duidelijk dat je e-mailadres nooit verkocht, uitgeleend of gegeven zal worden aan derden.
Na enkele seconden (afhankelijk van de grootte van het bestand) krijg je dan een mail met de link. Let hier ook op dat je niet klikt op de link van de advertentie. De link met je bestand vind je onderaan de mail.
Die link opent een nieuw browersvenster waar je op de knop 'Download your file' dient te drukken.
Even wachten en je krijgt het standaard download-dialoogvenster.
Uiteraard kunnen niet alle pdf-bestanden zomaar succesvol naar een spreadsheet geconverteerd worden.
Je geconverteerde bestand is 24 uur lang beschikbaar via de link. Daarna wordt het verwijderd.
In Nederland hebben ze vandaag nationale 'Comic Sans'-dag.
Comic Sans is een lettertype dat in 1994 uitgebracht werd door Microsoft. Het lettertype komt informeel over en is vergelijkbaar met de lettering in tekstballonnen van stripverhalen.
Het werd al snel heel populair. Maar net als er veel mensen gek zijn van Comic Sans, zijn er evenveel mensen die er een hekel aan hebben.
Er zijn zelfs haatgroepen actief op het Internet.
Wie had kunnen denken dat een lettertype ooit zo veel had kunnen losweken bij de mens.
Hoe dan ook, vandaag een klein beetje 'Comic Sans'-dag op Computertips.
Wat denk jij ervan? Liefhebber, hater of compleet onverschillig? Geef je mening in de poll linksboven!
Een locatie toevoegen aan "Kopiëren naar..." (SendTo)
Als je met de rechtermuisknop op een bestand klikt, dan heb je onder andere de optie "Kopiëren naar" (Send To). Handig om bijvoorbeeld snel een of meerdere bestanden of een map naar een bepaalde locatie te verschepen.
Misschien gebruik je SkyDrive, de 'cloud'-applicatie van Microsoft voor het online bewaren van bestanden, zodat je die overal weer kunt opvragen.
In Windows 8 is er een app voor de Metro-interface en een app voor de desktop. Als alles goed is, dan zie je de verwijzing naar SkyDrive in je verkenner, linksboven onder "Favorieten".
Om nu bestanden naar de wolken te versturen, moet je vaak gaan slepen via 1 of 2 verkennervensters.
Het zou daarom nuttig zijn als in je menuutje dat verschijnt naast "Kopiëren naar" ook een optie 'SkyDrive' is.
Dat kan je zelf makkelijk voor mekaar krijgen.
Navigeer eerst naar je venstertje waar de SendTo-locaties zich bevinden. Dat doe je door de Windows-toets in te drukken, samen met de 'R'-toets. In het verkregen 'Uitvoeren'-venster tik je in: shell:sendto (zonder spaties dus, maar met dubbele punt). Druk op Enter en je bent in SendTo-land.
Open nu een tweede verkenner (Windows-toets + 'E').
Sleep nu het SkyDrive-icoontje uit de adresbalk van het laatste venstertje naar het hoofdvak in het SendTo-venster (waar je al 'Bureaublad', 'Documenten' enzovoort ziet staan).
Laat los en klaar is Kees. Je snelkoppeling is aangemaakt. Als je nu een bestand of een hele reeks bestanden of een map selecteert en erop klikt met de rechtermuisknop, dan kan je via "Kopiëren naar" kiezen voor SkyDrive en alles wordt meteen opgeladen naar je ruimte op de 'cloud'.
Misschien wil je je foto's op die manier doorsturen, maar niet naar het algemene venster van SkyDrive, maar naar de specifieke SkyDrive-map voor 'Afbeeldingen'? Dan ga je op dezelfde manier te werk. Alleen klik je nu eerst op SkyDrive in de adresbalk en dan op het pijltje rechts, vervolgens op de submap naar keuze.
Sleep dan de naam van die submap uit de adresbalk naar het SendTo-venster en laat los.
Nu heb je een bijkomende optie onder "Kopiëren naar", om bijvoorbeeld afbeeldingen in die map te kunnen plaatsen.
Liever helemaal niet slepen? Dan kan je ook gewoon Windows-toets + 'R' doen, shell:sendto, dan in het hoofdvak van je venster met de rechtermuisknop klikken, kiezen voor 'Nieuw' - 'Snelkoppeling' en dan navigeren naar de locatie die je wenst toe te voegen (SkyDrive en onderliggende mappen vind je normaal gezien onder je gebruikersnaam).
Uiteraard kan je op deze manier alle locaties toevoegen die je maar wenst. SkyDrive is hier louter een interessant voorbeeld.
Foutje gemaakt? CTRL+'Z' maakt je laatst uitgevoerde handeling ongedaan.
Google Maps is vernieuwd, maar nog niet voor iedereen beschikbaar.
Voorlopig dient men nog een uitnodiging aan te vragen om het te kunnen uitproberen.
En die uitnodiging is hier binnengerold.
Omdat een droge opsomming van de kenmerken met wat statische foto's erbij mij niet meteen aanlokkelijk leek, heb ik een filmpje gemaakt. Zo hoop ik de werking en interactie wat te kunnen illustreren.
Opmerking: om alle functionaliteiten van de nieuwe Google Maps te kunnen benutten, dient men wel gebruik te maken van de Google Chrome browser, of van Firefox. In Internet Explorer wordt automatisch overgeschakeld naar de "light"-modus.
Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom iemand een boek zou beluisteren in plaats van het te lezen. Een luisterboek noemen we gewoonlijk een audioboek.
Librivox is een organisatie die steunt op vrijwilligers om boeken in het publieke domein te lezen, op te nemen en die opnames gratis en publiek toegankelijk te maken.
In de Verenigde Staten behoren alle werken die gepubliceerd werden vóór 1923 tot het publieke domein.
Librivox biedt een doorzoekbare catalogus aan. Alle werken zijn downloadbaar, onder andere als mp3-bestanden, elk hoofdstuk apart, of het gehele boek in een zip-bestand.
Iedereen mag zichzelf aanbieden als vrijwilliger, zij het als lezer, of als "proeflezer", of om een andere taak in te vullen.
Er is ook een selectie aan Nederlandstalige audioboeken beschikbaar. Die vind je hier: http://librivox.nl/
Wie niet vertrouwd is met Twitter en graag eerst een duidelijke uitleg krijgt via een filmpje, die kan hier klikken.
Voortaan kan je nu de tweets van Computertips 'in real time' volgen in de linkerbalk. Het gaat dan uiteraard niet louter om de aankondigingstweets van een nieuwe posting op het blog. Dat zou nogal zinloos zijn. Maar ik 'retweet' ook vaak nieuwtjes van andere (lokale en internationale) bronnen die opmerkelijk of interessant kunnen zijn.
Bijkomend: in de rechterbalk vind je nu ook de "Twitterspion". Hier wordt wekelijks een Twitterblik geworpen op een bepaald persoon, of een organisatie, of een groep personen, of een evenement, of een actueel topic... Zo kan eenvoudig mee gevolgd worden wat er leeft onder de twitterende medemens.
Voor de eerste week van de Twitterspion volgen we de tweets van Vincent Kompany. Die krijgt u ook 'in real time' in de rechterbalk te zien. De Twitterspion kan ook een politicus volgen, of een artiest, een zanger, een internationale ster, een bedrijf, Barack Obama, of de Paus... Maar ook bijvoorbeeld alle Rode Duivels, of verschillende politici... De Twitterspion kan ook een bepaald thema volgen. Een paar weken geleden zou dat Eurosong geweest zijn. Nu kan ook ingezoomd worden op de brandend actuele GAS-boetes. Zo krijg je dan alle tweets te zien die rond dat topic afgevuurd worden door twitteraars.
En nu richt de Twitterspion zijn loep naar JOU. Wat of wie wil je een weekje lang twittergewijs op de hielen zitten?
Mail me je suggestie en ik kijk of het te verwezenlijken is.
GeoGuessr is een spelletje. Je krijgt een locatie te zien via Google Street View en je moet raden waar je je bevindt op deze aardbol. Je kan natuurlijk eerst wat rondkijken, wat inzoomen op bepaalde punten, of de straat wat aflopen.
Op de wereldkaart dien je je gok te 'pinnen'. Na het drukken op de knop 'Make Guess' krijg je te zien hoe ver je verwijderd bent van de juiste locatie (inzoomen is mogelijk), in kilometers, en hoeveel punten je gewonnen hebt.
Je krijgt vijf beurten, dan wordt je eindtotaal afgebeeld, samen met de diverse locaties op de wereldkaart die je bezocht hebt (in het groen) en de gokjes die jij gedaan hebt, in het rood (al dan niet op een boogscheut of een heel continent verwijderd van de juiste plaats).
Soms heb je bar weinig om op af te gaan: een verlaten snelweg in een desolaat landschap. Als je geluk hebt, beland je ergens in een dorpje, en kan je via de gevels van winkels en gebouwen toch al een meer gefundeerde gok doen.
Verslavend, en een leuk tijdverdrijf op een druilerige dag.
Hieronder het resultaat na mijn eerste spelletje (waarbij ik heel veel geluk gehad heb). Hoeveel punten heb jij behaald ?
Snel en eenvoudig online een pdf verkleinen met smallpdf
Een pdf-bestand kan soms te groot zijn om per e-mail door te sturen. Dan zijn er alternatieve verzendmethoden, zoals WeTransfer.
Maar je kan ook eerst proberen om je pdf-bestand te verkleinen.
Dat kan bijvoorbeeld op de site van smallpdf. Al wat je hoeft te doen, is de bewuste pdf-file naar het uploadvenster te slepen (het kan ook op de traditionele manier, door te navigeren doorheen de mappen op je computer). Als het bestand volledig opgeladen is, begint de compressie. Afhankelijk van de grootte kan dat even duren.
Als de compressie voltooid is, krijg je meteen al de mogelijkheid om het nieuwe bestand te openen of op te slaan. Het gecomprimeerde bestand krijgt de oorspronkelijke naam met daarbij het achtervoegsel [smallpdf.com]. De naam kan je later natuurlijk weer wijzigen, maar het is handig om zo het onderscheid te maken met het bronbestand (en te vermijden dat er vroegtijdig iets overschreven wordt).
Na compressie krijg je ook telkens een resultaatvenstertje. Daarin lees je wat de nieuwe grootte is van het bestand, wat de oorspronkelijke grootte was, en hoeveel procent je 'gewonnen' hebt.
Het kan natuurlijk zijn dat je pdf-bestand reeds afdoende gecomprimeerd is. Dan krijg je de bijpassende melding.
Vooral de huidige all-in-1-printers produceren met hun standaardinstellingen na het inscannen van documenten een buitensporig groot pdf-bestand. Hierbij kan smallpdf achteraf goed werk leveren.
Zo heb ik een 34-tal pagina's ingescand van een naslagwerk (voornamelijk tekst), zonder de instellingen van mijn scanner te wijzigen. Dat resulteerde in een pdf-bestand van 19,26 MB. Smallpdf maakte hiervan een bestand van 5,49 MB, zonder merkbaar kwaliteitsverschil...
mailto: Snel een e-mail opstellen vanuit je browser
Stel: je bent aan het surfen en plots denk je eraan dat je deze of gene nog een e-mail wou sturen.
Normaal zou je dan het icoontje van je e-mailprogramma aanklikken, wachten tot dat opent en dan de knop gebruiken waarmee je een nieuwe e-mail kan aanmaken.
Maar het kan sneller, en zelfs vanuit je browser. Tik mailto: in de adresbalk (gebruik ALT+D om het adresveld te selecteren, of CTRL+L) en druk vervolgens op ENTER.
Een nieuwe e-mail zal aangemaakt worden vanuit je standaardprogramma voor e-mail, en enkel dit. Het volledige e-mailprogramma wordt dus niet mee geopend.
Je kan op de gebruikelijke manier de geadresseerde intikken (of laten aanvullen).
Zo verstuur je snel een e-mail, tijdens het surfen, zonder het volledige e-mailprogramma te moeten openen.
Op 30 april 1993, twintig jaar geleden dus, maakte het CERN de techologie voor het Wereld Wijde Web publiek toegankelijk.
De allereerste website gaf info over het World Wide Web zelf.
Het CERN heeft die pioniersite nu haar oorspronkelijke adres teruggegeven.
Het zal duidelijk zijn dat je geen flitsende pagina hoeft te verwachten, geen afbeeldingen, laat staan filmpjes. Maar ook geen advertenties, banners of kleuren die pijn doen aan de ogen.
Pure informatie dus, en hyperlinks. In zekere zin een heel verfrissende en rustgevende pagina.
Het duurde niet lang voor het Web een enorme boost kende. Twintig jaar na de eerste webpagina zijn er nu naar schatting 630 miljoen websites online...
OESJE, EEN VIRUS OP MIJN PC? NEE, FILMKEN VAN DE HULK
KOEPUTER?
MAKE-UP MUIS?
SURFEN?
PC'S DOOR DE EEUWEN HEEN
NOG MEER LEUKE CARTOONS OP www.tomcartoon.be
Op 13 september 1956, - dat is nu 50 jaar geleden, - stelde IBM zijn eerste harddisk voor: de IBM 350 Disk File. Deze schijf woog meer dan 900 kilo, was zo groot als twee vertikale diepvriezers en had een opslagcapaciteit van slechts 5 MB. Dat is zowat evenveel als wat een digitale foto tegenwoordig nodig heeft om opgeslagen te kunnen worden!