Bereken zelf of u te dik bent met de BODY MASS INDEX (BMI).
Dit is de internationaal erkende maat voor bepaling van uw (OVER)GEWICHT, onafhankelijk van uw leeftijd en geslacht.
Enkel vanaf 18 jaar.
GEEF UW LENGTE OP IN CM:
GEEF UW GEWICHT OP IN KG:
BMI tussen 18 en 25:
NORMAAL GEWICHT, zonder gevaar voor de gezondheid.
BMI tussen 25 en 30:
OVERGEWICHT, op lange termijn gevaar voor de gezondheid.
BMI van meer dan 30:
ZWAARLIJVIGHEID, met reële gevaren voor de gezondheid.
U mag beginnen, klik op een vakje. U speelt met X, de computer met O.
Kunt u winnen?
RAP EVEN OMREKENEN:
Klik in vakje EUR of BEF en voer daar een getal in. Gebruik een punt (.) en géén komma (,) voor het invoeren van decimalen. De omrekening gebeurt automatisch.
MET EEN JUISTE PC-HOUDING VERMIJDT U 'RSI' voor een ander?
NAAR DE PC-DOKTER! Mijn BLOG opent weer niet?
EEN KOFFIEPUTER?
DIT IS HET LAATSTE NIEUW SNUFJE: DE DVD-REWINDER!
DE POT VERWIJT DE KETEL DAT HIJ ZWART ZIET!
HELPDESK
NEE, PA. ZONDER MIJN PC GA IK NIET OP REIS!
EEN MUIS-VIRUS?
ROKEN AAN PC? ROKEN SCHAADT DE GEZONDHEID VAN UW PC!
EN ZEGGEN DAT IK ZOVEEL HEB BETAALD VOOR HAAR NIEUWE BEUGEL ... KON ER DAN ECHT GEEN BREDERE GLIMLACH VAN AF?
EEN DRAAGBARE PC
HULP OF AFSTAND!
OPTISCHE MUIS?
BEREKEN UW STERRENTEKEN
HET LAATSTE NIEUWS
zaterdag, 19 november 2005
ZONEN REDDEN MOEDER VIA WEBCAM
Twee mannen uit Noor-wegen zochten onmiddel-lijk hulp toen hun moeder Karin Jordal het bewustzijn verloor, ook al bevond die zich enkele duizenden kilo-meters verder, in Californië. Tore zag per webcam hoe zijn moeder, die aan dia-betes lijdt, bewegingsloos op de sofa lag. Toen hij haar probeerde te bellen, gebeurde er echter niets. Hij probeerde de hulpdien-sten in Californië te berei-ken, maar kreeg geen gehoor. Daarop belde hij zijn broer Ole Jordal, die in de Noorse stad Bergen woont. De vrouw van Ole is een Amerikaanse, af-komstig uit New York. Zij kende wel iemand die ze kon contacteren.
"Daarna duurde het nog 10 minuten voor de hulpdien-sten arriveerden,” vertelt Ole. “We zagen het alle-maal gebeuren op de web-cam, met tranen in onze ogen.” De 69-jarige Karin Jordal herstelt nog in het ziekenhuis. "Ik ben dank-baar dat de camera mijn leven gered heeft. We communiceerden via web-cam, omdat het nu een-maal goedkoper is dan telefoneren. Maar nu heb ik gemerkt dat het ook een goede manier is om levens te redden."
SPEEL TETRIS
COMPUTERTIPS
Leuke tips, trucs & workshops rond Windows XP, Vista en Windows 7
24-10-2005
Over virussen en spyware.
Iedereen die gebruik maakt van het Internet loopt het risico op besmetting met virussen en spyware.
De computervirussen liften als het ware ongemerkt mee met bestanden, programmas en e-mails die tussen verschillende computers worden uitgewisseld. Het krijgen van een e-mail van een goede kennis of van familie is dus geen garantie meer voor een veilige e-mail.
Een virus is een klein venijnig programma dat uw bestanden en gegevens kan beschadigen. Sommige kunnen zelfs uw computer totaal onbestuurbaar maken. Besmetting voorkomen is beter dan genezen. Wat u kunt, én moet, doen:
1. koop een goed anti-virusprogramma 2. open nooit bijlagen bij e-mails van mensen die u niet kent 3.installeer geen, al of niet gratis, programma's van het Internet of gekraakte programma's van mensen die u niet persoonlijk goed kent, zonder deze eerst op virusbesmetting te scannen 4. blijft geïnformeerd over dat wat er gebeurt in 'Virusland
Een goed anti-virusprogramma is een programma dat werkelijk alle virussen herkent en bij herkenning ingrijpt. Dit kan alleen als u een anti-virusprogramma heeft die geregeld een update voor u beschikbaar heeft via het Internet. De makers van virussen zitten immers niet stil, maar ook de makers van de anti-virusprogrammas spelen zo snel mogelijk in op nieuwe virusontwikkelingen. Uiteraard mag u van het programma verlangen dat hij alle e-mail controleert die u ontvangt, maar ook de e-mail die u verzendt. Twee programma's met deze optie zijn de virusscanner Norton AntiVirus van Symantec en de virusscanner van McAfee.
Op de website www.free-av.com/ vindt u een gratis (in het Engels) anti-virusprogramma AntiVir voor persoonlijk gebruik.
Een zeer goed Nederlandstalig anti-virus programma is Avast!. In tegenstelling met andere beter bekende anti-viusprogramma's is Avast! heel compact en vertraagt uw systeem nauwelijks. Particulieren kunnen op de website http://www.avast.be/ gratis de Avast! Home Editie downloaden.
E-mail is altijd nog de grootste bron van virusverspreiding. Sommige virussen speuren een besmette computer af naar alles wat op een e-mailadres lijkt en versturen vervolgens aan al die e-mailadressen een besmette e-mail weg. Open geen e-mail die u niet vertrouwt! Wij raden u sterk af om met behulp van de paperclip in Outlook Express direct de bijlage te openen. Veiliger is om eerst de bijlage op te slaan in een aparte map die u gemaakt heeft op uw harde schijf en waarin u enkel deze bijlagen plaatst. Na het opslaan kunt u de bijlage met uw virusscanner testen of het met een virus is besmet. U kunt op deze manier, mocht er toch een virus binnengeglipt zijn, dat virus alsnog in de kraag vatten. Open de bijlage nooit als de naam van de bijlage eindigt op: .bat, .com, .cmd, .doc, .exe, .js, .jse, .mdb, .vbe, .vbs, .wsh, .xls. Dit zijn bestanden die een uitvoerend script of macrovirus kunnen bevatten, die uw computer taken kunnen laten uitvoeren die u niet wilt of zelfs schadelijk kunnen zijn
Veel gratis aangeboden programmas op het Internet bevatten spyware. Deze programmas verzamelen stiekem informatie over u en uw surfgedrag, versturen deze informatie terug naar hun makers die deze aan derden doorverkopen. Sommige spyware veranderen uw startpagina, bedelven u onder popups, installeren ongewenste werkbalken en onbekende programmas. Dialers wijzigen stiekem het inbelnummer van uw internetverbinding zodat u inbelt aan een veel hoger tarief. Spyware vormt vandaag, nog meer dan virussen, de grootste bedreiging voor een PC.
OESJE, EEN VIRUS OP MIJN PC? NEE, FILMKEN VAN DE HULK
KOEPUTER?
MAKE-UP MUIS?
SURFEN?
PC'S DOOR DE EEUWEN HEEN
NOG MEER LEUKE CARTOONS OP www.tomcartoon.be
Op 13 september 1956, - dat is nu 50 jaar geleden, - stelde IBM zijn eerste harddisk voor: de IBM 350 Disk File. Deze schijf woog meer dan 900 kilo, was zo groot als twee vertikale diepvriezers en had een opslagcapaciteit van slechts 5 MB. Dat is zowat evenveel als wat een digitale foto tegenwoordig nodig heeft om opgeslagen te kunnen worden!