NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Rudi opdracht 5
 • Rudi opdracht 4
 • Rudi opdracht 3
 • Rudi opdracht 2
 • opdracht 1 Rudi
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  **** BEWEGING ***
  Lessen & Besprekingen
  14-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudi opdracht 2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je had het kennelijk heel moeilijk met deze opdracht, met name met een persoon stevig in beeld brengen. Mogelijk dat je daardoor een foto hebt ingeleverd met nogal wat schoonheidsfoutjes.
  Het blauw van het wit in de schaduw (dat is geen blauwzweem) vind ik niet zo mooi. Een groot deel van de donker is erg donker. Dat kun je ophalen. Het hoofd van de fietsende vrouw is wat ongelukkig geplaatst voor een verkeersbord.  En de auto staat rechts helemaal tegen de rand aan.

  Ik ga je niet op herhaling sturen, maar zou graag zien dat je laat zien dat je beter kunt dan dit. En je kunt het!

  14-08-2016 om 15:45 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  29-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opdracht 1 Rudi
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je hebt de eerste opdracht goed en snel uitgevoerd, Rudi. De gekozen sluitertijd is een goed gemiddelde.
  De auto staat op een sterk punt, met beeldruimte voor de voorwaartse beweging.

  De moderne velgen kunnen vaak een mooi bewegingspatroon geven, zoals je hier nog een beetje kunt zien.
  De achtergrond van een maisveld is minder rustig dan bijvoorbeeld een gebouw waar het verschil met de rijdene auto nog beter te zien zou zijn geweest.

  Je bent helemaal klaar voor de volgende opdracht die je separaat krijgt toegestuurd. Dit laatste is om de uitdaging voor iedere nieuwe cursist zo “fris” mogelijk te houden.

  Groeten,

  Dushi

  29-07-2016 om 15:52 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  29-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leoan: opdracht 1
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het eerste dat me opvalt is de goede beweging van de auto en de pijnlijk scherpe achtergrond. Het gaat hier natuurlijk om de auto en met de gekozen sluitertijd van 1/30ste seconde heb je dat goed gedaan. Omdat het hier niet gaat om de achtergrond, had dee van mij minder scherp gemogen, maar dat zal wel niet mogelijk geweest zijn bij dit licht.
  Je hebt de foto gecropt. Dat vind ik bij een lichte crop niet erg en het uiteindelijke, meer langwerpige formaat, past heel goed bij de inhoud van het beeld. De boom trekt wat aandacht , evenals de flitspaal, maar die vind ik juist op een ludieke manier passen bij het onderwerp “beweging”.

  Voor de volgende opdracht gaan het het precies andersom doen: object scherp en achtergrond bewogen.

  Groeten,

  Dushi

  29-10-2014 om 23:34 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  19-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janneke met onscherpe voorgrond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze opdracht is goed uitgevoerd. De gekozen sluitertijd van 1/60ste seconde is uitstekend om de achtergrond scherp te houden, maar bij de bromfiets duidelijk de indruk van beweging te krijgen.
  Qua compositie staat de bromfiets nogal centraal. Beter was geweest dat deze links het beeld komt inrijden, maar dat is best lastig, omdat je dan direkt moet afdrukken op het moment dat je deze in beeld ziet komen.
  Dushi

  19-10-2014 om 03:56 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  06-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MĂȘle met figuur tegen beweging
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je hebt van deze opdracht een soort portretopname gemaakt waarbij alle accent komt te liggen op de figuur, maar het aspekt van beweging letterlijk en figuurlijk meer naar de achtergrond verdwijnt. Er zijn twee zaken hoe je dit ietsje beter had kunnen doen. Allereerst door in dit geval een wat snellere sluitertijd te gebruiken dan de 1/25ste seconde die hier gehanteerd is. Dan was het voertuig op de achtergrond wat meer herkenbaar geweest. Het tweede aandachtspunt betreft de grootte van het voertuig. Dat is op enkele plaatsen weinig dekkend, waardoor ik delen zie van het wegdek, struiken, een deur (?) edm. Dat vind ik hier een beeetje minder mooi. Qua compositie heb je het model wel op een goede plaats gezet. Het is fijn dat je daar op gelet hebt.

  Voor de volgende opdracht wil ik dat je een foto maakt van een sportende figuur, zodanig dat ik beweging kan zien bij bijv. de voet die de bal weg schopt. Maar het mag natuur;ijk ook een ander lichaamsdeel zijn, afhankelijk van de sport.
  Dushi

  06-08-2014 om 22:21 geschreven door Dushi


  >> Reageer (1)
  13-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieljan met rijdende auto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Omdat je voor de lessenreeks maar één foto per keer mag inzenden, neem ik de laatste foto als uitgangspunt voor de bespreking. Met de gekozen sluitertijd van 1/30ste zit je hier op het randje, want de auto is wel heel erg bewogen. Mogelijk was een tijd van 1/40-50ste ietsje beter geweest. Dat is een kwestie van uitproberen. Goed is dat je gekozen hebt voor sluitervoorkeuze, omdat hierdoor een eventuele correctie voor de volgende foto het gemakkelijkste aan te brengen is. Technisch zit je dus op het goede spoor. Toch wil ik je vragen het nog eens te proberen. De reden is dat het landschap en vooral de boom meer opvalt dan de auto. In de opdracht had ik iets gezegd over “beeldvullend”. Nu zie ik veel te veel saaie voorgrond naast de al vermelde opvallende achtergrond. Ga met deze lens dus dichter bij de weg staan, vermijd bomen en palen langs de weg en probeer een rustiger achtergrond te vinden. Een hoger standpunt, indien voorhanden, kan daarbij ook helpen. Veel succes met je tweede poging (één foto graag).

  Dushi

  13-07-2014 om 17:29 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  12-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuis met fontein

  Wat een geluk dat je deze opdracht meteen kon uitvoeren tijdens het mooie uitstapje. En ondanks het gebrek aan statief, heb je de opdracht goed kunnen uitvoeren. Jammer genoeg mag ik hier slechts één van de ingezonden foto’s honoreren. Ik heb de middelste opname uitgekozen.
  Ik wat niet wat er te kiezen was qua standpunt, maar positief vind ik dat je zowel de voorgrond als de rotspartij links in je foto hebt meegenomen. En gelukkig is de auto niet al te zichtbaar, want dat vind ik het beeld niet mooier maken.

  Wat de afwerking betreft, heb ik nog een beetje aan je foto gesleuteld om het effekt van het spatten wt te versterken. Natuurlijk is dit ook een kwestie van smaak, maar opspattend water vraagt niet om aan zachte behandeling.

  De volgende opdracht betreft sport met een bal, het kunnen kinderen of volwassenen zijn, en ik wil net dat beetje beweging zien dat meerwaarde geeft aan de foto.

  Groeten,

  Dushi

  12-07-2014 om 17:37 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  09-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MĂȘle met snelverkeer

  Over deze inzending heb ik wat langer getwijfeld, Mêle, omdat ik aanvankelijk wat bedenkingen had bij de nadrukkelijke voorgrond. Maar hoe langer ik kijk, hoe beter ik je keuze vind, omdat dit het beeld oproept van een kind dat zomaar vanuit het ouderlijke huis de gevaarlijke straatweg op zou kunnen rennen. In die zin benadrukt dit beeld op een goede manier het gevaar van het snelverkeer.

  Technisch heb ik slechts één opmerking, en middels het door jou gebruikte CS5 is dat op eenvoudige wijze te veranderen: let beter op je kleurbalans, want mete name aan de witte vlekken kun je zien dat er een lichte blauwzweem in je foto zit.

  Voor de volgende opdracht gaan het het precies andersom doen: object scherp en achtergrond bewogen.

  Groeten,

  Dushi


  Bijlagen:
  mele1a-1.jpg (232.7 KB)   

  09-07-2014 om 20:01 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuis met vrachtauto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat heb je heel goed gedaan, Thuis. De keuze van standpunt en technische instellingen is heel goed gedaan. Je werkt kennelijk met handmatige installingen (stand M) en dat laat zien dat je goed met je camera overweg kunt gaan.
  De vrachtwagen heb je lekker groot in beeld gebracht en volop in beweging. De achtergrond is mooi scherp, mar met het gekozen diafragma heb je daar dan ook goed je best voor gedaan. Het is heel charmant dat je het bordje met de krantennamen nog kunt lezen door het begin van de vrachtauto heen.

  Voor de volgende opdracht gaan we het precies andersom doen: object scherp en achtergrond bewogen.

  Groeten,

  Dushi

  09-07-2014 om 13:25 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  21-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.A.V jANNEKE5
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  hallo Janneke 5

  dit is een erg mooie foto de dame is heel goed geplaatst in de foto

  heeft plaats om vooruit te rijden  een mooie scherpe achtergrond zonder storende zaken

  de fietster vol beweging maar nog zeer goed herkenbaar

  dit is een foto die af is en daarom voor de volgende foto

  gaan we het omdraaien namelijk panning  dit is de camera mee trekken met het bewegende voorwerp

  een tip zoek een locatie zonder al te veel obstaaksels zoals palen enz

  zorg voor een rustige achtergrond

  neem het voorwerp links of rechts van je in beeld en trek mee druk af aks het op gelijke hoogte is maar blijf meetrekken met je onderwerp tot het uitbeeld is

  probeer verschillende sluitertijden uit welke je het beste ligt

  21-05-2014 om 18:57 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  06-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v Janneke5
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  hallo Janneke 5

  een mooie  foto voor beweging zoals ik vroeg een mooie achtergrond die mee gaat met het onderwerp de auto

  deze foto op zich is heel mooi maar graag had ik de auto helemaal in de achtergrond gezien zodat hij mooi in de achtergrond reed 

   bvb de auto met wielen op de grond en plaats om te rijden enz

  dus zorg voor een erg mooie compositie met een bewegende auto motor of fietser

  je bent hier aan de laatste les  dus hou elke les in gedachte bij het maken van je volgende foto compositie belichting scherpte enz

  dus let goed op elk onderdeel van de foto

  06-04-2014 om 19:20 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  11-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v janneke5
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  hallo Janneke5

  een zeer mooie eerste foto voor beweging

  de fietser is onscherp maar duidelijk herkenbaar

  de achtergrond word goed scherp gehouden

  maar is nogal rumoerig  met die bomen en takken 

  de fietser verdwijnt een beetje in die achtergrond

  voor je volgende foto zie ik graag hetzelfde maar met een mooie scherpe achtergrond probeer het nu eens met een sneller onderwerp

  speel zeker met sluitertijden maak per opname eens de sluitertijd iets langer

  en kijk wat e rgebeurt en neem er de beste uit

  11-03-2014 om 13:04 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v omaatje lieljan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  hallo Lieljan

  dit is een erg mooie voor beweging

  de renner en de kader van zijn fiets zijn  goed scherp

  belichting is zeer goed

  maar als je zulke foto's maakt moet je zeer atent zijn op de achtergrond

  waarom zoals je hier merkt een gewone lichtpaal word door de panning een breed vlak

  en dat breed vlak staat nu pal voor de neus van de renner

  als je dit wilt gaan doen is het zaak het parcoer zelf te verkennen en een plaats kiezen waar je ruimte hebt om d epanning uit te voeren  de achter grond zustig zonder palen of iets dat kan storen

  ook bvb de auto boven de renner stoort enorm

  je ziet dat ik nu in feit e niet praat over de beweging zelf want die is zeer goed de wielen van de fiets draaien de omgeving heeft mooie panning lijnen

  maar als je hier bent in de laatste les dan telt heel het plaatje dus Lieljan

  de volgend eopdracht graag een foto van een bewegend onderwerp waar de achtergrond mooie panninglijnen heeft maar niets het onderwerp stoort

  11-03-2014 om 12:57 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  20-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v omaatje lielijan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen hallo omaatje Lieljan
  dit is al beter dan vorige keer maar toch kunnen de stilstaande delen nog scherper
  door bvb een diafragma te nemen van 1/11  zou de sluitertijd bvb 1/80 geworden zijn
  wat je met pannen zeker moet doen is na afdrukken mee blijven draaien met je onderwerp
  verder is dit een erg mooie opname de wielen zijn goed in beweging
  de renner staat op de goede plaats in de foto
  een klein beetje meer belicht een half stopje had gemogen licht de foto even op en je zult merken dat het beter word
  voor je volgende foto
  zoek een locatie waar in de achtergrond geen storende zaken staan en je plaats hebt om je onderwerp aankomend in beeld te  hebben en ook weg draaiend in beeld kunt blijven houden
  voor een redelijke snelle fietser kan dan 1/80zeker  probeer deze keer een sluitertijd voorkeuze te houden heb wel oog voor je diafragma als dit echt minder dan 1/8 word verhoog je je iso


  20-10-2013 om 17:13 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  29-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v omaatje lieljan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen hallo Omaatje lieljan
  dit is een erg mooie foto voor beweging maar waar mits enkel zaken toch nog sterker had gekund
  bij zulke foto's kijkt men al zeer vlug naar delen op de foto die niet bewegen
  bvb het kader van de fiets normaal is dit op het mommant van afdrukken stil
  dus de letters die op het fream staan moeten dan ook zuiver en scherp zijn
  door de sluitertijd van 1/30is ook dat niet echt het geval
  ook de man zelf is niet echt loepscherp
  als je zulk een fietser fotografeert en meetrekt wat je dus wel perfect hebt gedaan
  en je past een sluitertijd toe van 1/60of1/80 krijg je nog meetreklijnen maar dan zal het kader bvb wel zer scherp zijn
  probeer dit voor je volgende foto eens uit zou ik zeggen

  29-09-2013 om 16:26 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  30-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v Pinrik
  Klik op de afbeelding om de link te volgen hallo Pinrik
  deze inzending voor beweging en panning laat zien dat je ook dit onder de knie hebt
  je achtergrond vol bewegingslijnen  wat benadrukt word door de uitrekking van  stammen van bomen
  de wagen zelf ik scherp de wielenen draaien wel
  compositie en belichting is goed in orde met deze foto
  en ook al je vorige mag je je als geslaagd beschouwen voor de les beweging
  en aan gezien de les beweging de laatste is in de rij heb je ze allemaal doorlopen
  een dikke proficiat voor al je inzet tijdens deze lessen

  30-12-2012 om 15:34 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  04-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v pinrik
  Klik op de afbeelding om de link te volgen hallo pinrik
  dit is een erg goede poging om een panning  te maken
  de wagen is zeer goed scherp en de omgeviving is onscherp
  door de beweging als je zeer goed kijkt zie je er wel bewegings lijnen in
  maar iets te weinig om echt goed te zijn
  ik denk dat de wagen ofwel traag rijd ofwel je niet ver genoeg hebt meegedraaid
  je moet na afdrukken de wagen of voorwerp echt blijven volgen
  tot het uiterste dus  echt blijven meedraaien en vooral niet stoppen tijdens het afdrukken
  voor je volgende foto verwacht ik echte bewegingslijnen te zien in de foto

  04-12-2012 om 15:23 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  15-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v pinrik
  Klik op de afbeelding om de link te volgen hallo Pinrik
  dit is een zeer goede foto voor beweging
  zoals ik vroeg heeft de wagen nu wel plaats om te rijden
  de wagen is nog zeer goed herkenbaar
  de omgeving scherp en zonder storende zaken
  goed belicht zodat de kleuren goed verzadigd zijn
  mooi voor je volgende foto gaan we pannen dus meetrekken met het bewegende onderwerp
   dus het onderwerp dat beweegt heel scherp en de achtergrond onscherp met lijnen van het meetrekken
  hoe doe je dat
  dit staat in deze blog lager uitvoerig beschreven ga eens lezen hierover

  15-11-2012 om 09:23 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  28-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v erlaf
  Klik op de afbeelding om de link te volgen hallo erlaf
  een prachtige les foto dit een wagen perfect scherp zelfds de bestuurder
  saat er mooi scherp op de wielen in beweging
  de achtergrond vol met bewegingslijn  de stammen van de bomen worden zo breder enz
  zeer goed belicht
  maar de foto word gemaakt mdat de wagen op de perfecte plaats staat
  kun je hier iets aan verbeteren neen
  voor je volgende foto ga je dezelfde panning doen maar met een trager voorwerp bvb een fietser

  28-10-2012 om 18:35 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.av pinrik
  Klik op de afbeelding om de link te volgen hallo pinrik
  op zich is dit een erg goede foto voor beweging
  zoals ik je vroeg dit keer een sneller iets
  een wagen die zeer goed herkenbaar is de achtergrond scherp
  maar waar je ook op moet letten is de plaats van hetgeen je fotografeert nu rijd die foto als het ware pal op de zijkant van de foto iets vroeger afdrukken zodat de achterkenat van de wage er juist opstaat en  de voorkant plaats heeft om te rijden
  je bent aan het einde van d elessenreeks zodat je ook erg moet hebben in compositie enz
  voor je volgende foto doe juist hetzelfde maar geef de wagen nu plaats om te rijden

  28-10-2012 om 18:30 geschreven door Dushi


  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 14/10-20/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 14/12-20/12 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 28/05-03/06 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 09/10-15/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!