Ik ben Gaby, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bieke1931.
Ik ben een vrouw en woon in Mol (Belgiê) en mijn beroep is Gepensioneerd.
Ik ben geboren op 02/03/1931 en ben nu dus 93 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Tuinieren, kantklossen , postzegels verzamelen, kruiswoordraadsels en alles is mijn hobby..
We hebben met de buurvrouwen een mooi groepje om te gaan fietsen en wandelen, samen ook nog een hobbyclubje om alle soorten handwerk te doen wat heel gezellig is om zo samen te komen,eens per week.
Handy Bears Gemaakt door mijn dochter Odette. Voor deze twee beertjes van 13 cm groot .heb ik een kleedje en een broekje met een jasje gehaakt. Is niet gemakkelijk om voor zo'n klein ding iets te haken, maar moeilijk gaat ook .
Beertjes in het nieuw. Broekpakje en kleedje.
Ouder worden!
Nacht of avond, middag of morgen, maak je om de tijd geen zorgen, Kraaienpoten, grijze haren , laat je drijven door de jaren, en heb je lak aan de kalender, als je maar kunt zeggen " ik ben d'r"
Deze mooie paddenstoel gevonden in mijn tuin en wel op de composthoop. Hij heeft de meest voedingsrijke plek uitgekozen.
Deze tuil rode rozen voor al de senioren die zich nog jong voelen van hart!!! Bieke
Ditb was mijn eerste werkstuk na twee lessen zonder hulp van iemand.
Zeer oud kantkloskussen met schuifjes voor de klosjes en patroontjes.Ooit gekocht voor tweehonderd Fr.
Turnhoutse kant 7
Turnhoutse kant 13
Lamp, vier delen geklost, veel werk, patroon zelf ontworpen.
Vijf doekjes Turnhoutse kant en ingecrustreerd, ook niet gemakkelijk om te doen.
>
Een interessant adres?
Bieke1931
Tuin vanaf 2006
06-07-2013
Limerck
Een rotverwend jochie uit Balen zal nooit een diploma behalen. Hij leert zelden wat en zegt steeds maar dat zijn papa er een zal betalen S.Op De Beek
28-06-2013
Even lachen.
Een man leest de krant en zegt tegen zijn vrouw: -Wist je dat vrouwen 30.000 woorden per dag gebruiken en mannen slechts 15.000? -Dat is gemakkelijk te verklaren, antwoordt zijn vrouw, wij moeten alles altijd tweemaal zeggen voor jullie het begrijpen. *** -U bent genezen , zegt de psychiater, u hoeft niet meer terug te komen. -Dat is jammer zegt de patiênt, gisteren was ik nog Napoleon en nu ben ik niemand meer. ***
Het leven is als een feest. In het begin ken je niemand, maar na een tijdje voel je je steeds op je gemak. Bieke1931
23-06-2013
Mol, Atoomdorp
Brussel moest in 1958 uitgerust worden met twee symbolen van het Atoomtijdperk: het Atomium en een kerncentrale voor de Expo in 1958.Deze zou de wereldtentoonstelling van stroom voorzien. Men wilde deze centrale in Brussel plaatsen dicht bij de Van Praet-brug langs het kanaal van Willebroek. De kerncentrale moest één van de hoofdattracties van de expo worden. Men wilde ook het publiek inlichten over de werking van een kernreactor. Aanvankelijk vindt men het geen probleem, een kerncentrale vlakbij de bebouwde zone. Maar de Directie van Waterwegen maakte zich uiteindelijk zorgen voor mogelijke incidenten op het kanaal. Daarom werd de reactor niet gebouwd in Brussel, maar in het Studiecentrum voor de Toepassing van Kernenergie te Mol, onder de naam B.R.3. De fotos van de bouw werden tentoongesteld in het Atomium. Naast de technische site wordt een woonwijk gebouwd en het geheel wordt wereldbekend onder de naam Het Atoomdorp in Mol.
Vliersiroop
De vlier
De vlier loopt uit, nu gaat het zeker komen. Hij was de eerste die het durfde van al de andere bomen. Nog gisteren was er niets te zien aan al zijn kale twijgen. En nu, vandaag, gaat elke tak reeds groene blaadjes krijgen. Nu zit de vlierboom stikke vol, van boven en van onder, met blaadjes honderdduizendvoud, dat is het grote wonder. Laat nu de bloemen ook maar komen en daarna de zwarte bessen waar we nu al van dromen. Want die vliersiroop is lekker en gezond!!!
10-06-2013
Groentenknollen en wortels van bij ons.
Vergeten groenten van bij ons
. Klik op de foto.
Kardoen met spek en uiringen. - 100gr spek in blokjes - 400gr kardoen - 4 grote uien - boter - 1 glas rode wijn - 2 takjes tijm - zeezout en zwarte peper. Schil de kardoen en snijd in vingerdikke reepjes, de uien in ringen. Smelt de boter en bak dat alles in een pan. Pluk de blaadjes van de tijm en voeg toe. Als de kardoen gaar is blus met de wijn en laat even inkoken. Kruid af met zwarte peper.
Gegrilde artisjok met kruidige mayonaise. - 4 artisjokken - zelfgemaakte mayonaise - pittige graanmosterd - bieslook - dragon - olijfolie - 2 citroenen - zeezout en zwarte peper. Doe een eetlepel mosterd in een kommetje met het sap van 1 citroen, gehakte bieslook en dragon, zeezout , zwarte peper en drie lepels mayonaise en meng alles goed . Maak de artisjokken schoon en kook ze bijtgaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in de helft. Besprenkel ze met olijfolie en gril ze aan beide kanten. Besprenkel voor het serveren nog even met citroensap.
Kliswortel in de oven. - 2 kliswortels - 50 gr boter ,50 gr bloem - 500 ml. melk - 200 gr gemalen harde kaas (comté of iets van die aard) - 1 citroen. Schil de wortels, snijd stukken van 3 cm. kook ze gaar in 15 min. Maak de bechamelsaus: boter smelten in een sauspan en spatel met een houten lepel goed roerend de bloem er onder, roer tot een gladde massa. Voeg al roerend de melkk toe, beetje bij beetje, laat even koken , voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak. Leg de kliswortels in een ovenschaal en overgiet met de bechamelsaus, plaats onder een warme gril. Pas op om niet te laten verbranden.
Aardperen. -10 aardperen - 2 slalotten - een halve chilipeper - 1 limoen - 2 teentjes look - 1 eetlepel kurkuma - kokosolie - zeezout en zwarte peper. Schil de aardperen en snijd ze in dunne frieten. Maak de sjalotten schoon en hak fijn, snijd de chilipeper in ringen. Warm de kokosolie op in een wok en voeg de sjalot en look toe. Eenmaal gefruit, voeg dan de aardperen en de chili toe en kruid met zwarte peper en zeezout. Roer goed en laat 3 min. bakken op hoog vuur. Werk af met de kurkuma en het limoensap
08-06-2013
Juni
Juni Rijk gevulde dagen met bloemengeuren. Kleurrijke vlinders zonnebaden in een land vol honing. Koele zomerwinden waaien over zonnige velden. Wuivende grashalmen in een zee van licht geborgen doen mijn tuin vol lust herleven. J.Vandromme
01-06-2013
Onze Tijl.
Kijk eens naar onze Tijl. hij is nu vier maanden oud.
26-05-2013
Haiku
Haiku
Uit de winterstal, dartel losgeslagen vee; echte grasboter.
IJsheiligen.
IJsheiligen
Elk voorjaar worden de knoppen aan de struiken en bomen door de zachte meizon overgehaald om uit te lopen en het lentekleed aan te trekken. Ook de mens vergeet meteen alle narigheden van de winter, zodra de lucht helderblauw wordt. Als op comando worden jassen en mutsen weer opgeborgen...tot plots de temperatuur weer daalt en de noorderwind de nauwelijks ontplooide bloemblaadjes bevend doet ineenkrimpen. De ijsheiligen regeren vier dagen over ons land... Zelfs daarna komen ze af en toe nog eens langs om onze tuinen nog eens een wit kleurtje te geven. ***
21-05-2013
Kruiden = gezondheid.
Tijm hoort thuis in alle marinades en zware gerechten. Het is een zout vervanger. Breng je barbecue, je Provençaalse gerechten, soepen, sausen, vlees, vis en wild op smaak met tijm. Wortelgerechten of schaapsvlees combineren heel goed met tijm, ze vragen erom en leverworst eveneens. Probeer ook eens tijm in likeur, olie en azijn en... in je bouquet garni. Maak eens kruidenazijn : 1 l. wijnazijn, 10gr. rozemarijn, 10 gr. basilicum, 10 gr. tijm, 1 citroenschil, 1 sinaasappel, 2 kaneelpijpjes, 6peperbolletjes. Meng deze ingrediënten en laat drie weken rusten. Zeef het mengsel. Deze azijn bewaart zeer lang. *** Rozemarijn : Deze pittige smaak maakt geliefd bij barbecuegerechten, grillmarinades, schaapskoteletten, aardappelen, Italiaanse gerechten, tomaten, pizza, groenten allerhande, soepen en wild. Maak eens rozemarijnolie : 1 l. arachideolie, 3 takjes ongespoelde rozemarijn, 1 koffiel. gemalen peper en 2 aardnoten. Laat alles één maand trekken. Zeef de olie. Gebruik bij lams- en schapenvlees, kaasbereidingen, barbecue en brood. *** Pimpernel : Dit oude keukenkruid vervangt in Duitsland vaak peterselie en combineert goed met paling en andere visgerechten. Het is lekker bij soepen en salades, maar let wel op voor de zeer speciale smaak. Pimpernel is een aanrader bij aardappelen en witloof of komkommer met azijn en pimpernel. *** Pimpernelboter: 250 gr.boter, 2 eetl. fijngesnipperde pimpernel. 2 koffiel. citroensap, peper en zout, vetvrij papier. Meng alles goed onder elkaar. maak een rolletje en verpak dat in vetvrij papier. Laat opstijven in de koelkast. Lekker in soep of bij een broodje. ***
07-05-2013
Het is Mei.
MEI
De bomen in het bos staan fier te waken over het blauwe tapijt van wilde boshyacinten, want het is mei.
De witte meidoornbloesems lokken de ijverige bijtjes. Hun gezoem daagt ons uit. Neem deel aan de feestvreugde, want het is mei
Nieuw leven ontluikt overal in bos en tuin. De weg naar de zomer ligt nu wijd open, Want het is lente en MEI. J. Vandromme.
06-05-2013
Even lachen.
Even lachen.
Drie jonge ooievaars hebben hun eerste opdracht achter de rug. Ze zitten wat na te kaarten bij een biertje. - Ik heb een baby bij een pasgehuwd koppel gebracht, zegt de eerste. Ze waren zo gelukkig. - En ik mocht een kindje afgeven bij een gezin dat er al twee had , zegt de tweede. Die waren ook ontzettend blij. -Ik heb drie dagen boven een nonnenklooster gevlogen, vertelt de derde. Je kunt je niet voorstellen wat voor een paniek daar ontstond. ***
Taxichauffeur,
Een taxichauffeur uit Borgloon wou heel graag nog wat extra loon. hij kreeg het vertrouwen van eenzame vrouwen en dat verdient buitengewoon. *** S. Op de Beeck
20-04-2013
Kilometer taart.
Kilometer taart.
Benodigdheden: 250 gr boter 375 gr. rapé suiker 6 eieren - 375 gr. bloem+ bakpoeder ( of zelfrijzende bloem) 4 appelen abrikozengelei.
Werkwijze: De boter tot room roeren, de suiker onder de boter mengen. Eén na een de eieren toevoegen, goed luchtig kloppen.De bloem al ziftend onder het deeg mengen tot men een goed glad deeg bekomt. De grote bakplaat uit de oven met boter goed invetten en met bakpapier beleggen, daar het deeg op uitstrijken.
De appelen schillen en in plakjes snijden om op het deeg te leggen.Trek lichtjes lijnen met een mes over het deeg om te zien waar de schijfjes komen te liggen. VB. drie lijnenverticaal en drie lijnen horizontaal (16 vakjes) leg in elk vakje drie schijfjes appel. De oven voorverwarmen tot 200° , plaat in de oven zetten gedurende 15 min., dan de oven op 175° gr. zetten voor 20 min. wanneer de taart goudbruin ziet uit de oven halen en versnijden. U kan ook 2 keer een lijn trekken over het deeg , dan heb je 9 grotere stukken. ) Een recept dat ik dikwijls gemaakt heb. Smakelijk! Lekker en vlug klaar.
05-04-2013
Onze Tijl
Onze Tijl is negen weken oud en kijk eens aan wat hij al kan. Hij doet het zeer goed.
04-04-2013
Beren-en Poppenbeurs in Brasschaat.
Joppe de nieuwe beer 38 cm, gaat mee naar de Poppen - en Berenbeurs in Brasschaat (Antwerpen)
Op zondag 14 April van 10 tot 16 u. in Ruiterhal, Gemeentepark 10 2930 Brasschaat (Antwerpen)
Kruiden zelf kweken.
Je kruiden zelf kweken.
Basilicum: Gebruik het bij boter, marinades, olie, azijn, Italiaanse gerechten en soepen en groenten. Voeg wat basilicum toe aan fruitbereidingen desserts en wijn. Het kruid past bij elk basisvoedsel , zoals aardappelen, rijst, brood, kaas, vlees en vis en doet u nog meer genieten van tomaten. De bloemetjes fleuren uw gerechten op en verspreiden een fijne geur. *** Marjolein: maakt italiaanse en Marokkaanse gerechten helemaal af. het is lekker als toekruid bij aardappelgerechten, zelfs gecombineerd met look. Gebruik marjolein in olie, azijn, vinaigrette en marinade. *** Munt: doet het goed in zoete en hartige gerechten, in sauzen, salades, koude soepen, fruitbereidingen, vruchtensla en geleien. Combineer munt met chocolade, lamsvlees, boulabaise, visgerechten, bowls en likeurtjes. gebruik munt vers, gedroogd, in azijn en olie, in likeur en in thee. Pepetmuntsaus is lekker bij erwten, lamsvlees en schapenvlees. *** Bonenkruid: gebruik je vers, gedroogd, in olie en likeuren. Is een aanrader bij gerechten met tuinbonen of andere peulvruchten. Laat bonenkruid niet meekoken, want een deel van de smaak gaat verloren. Voeg wat bonenkruid bij soep, salades,vlees- en visgerechten, cassaulet of tomatensaus. Het kruid maakt zware gerechten zoals stamppot of hutsenpot of bereidingen met rapen, kolen en bieten beter verteerbaar. ***
Deze computer is van mij Zolang ik hoop te leven Gabriëlla is mijn naam die moeder mij heeft gegeven van vader mijn vadersstam, en Mol de stad, waar ik ter wereld kwam. op 2 maart 1931