NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Hallo daar!

27-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenpretjes!

Moest toch wel even grinniken!  Een Amerikaanse gepensioneerde lerares kreeg een brief van het Witte Huis waarin ettelijke schrijf- en structuurfouten stonden.  En wat doe je dan?  Eens leraar, altijd leraar nietwaar... Ze stuurde de gecorrigeerde versie netjes terug.  "Return to sender" zoals Elvis het zo mooi formuleerde.  Waarom mijn binnenpretjes?  Niet meteen omwille van de fouten op zich, maar vooral omdat Trump en zijn omgeving het altijd hebben over integratie en het belang van "zich aanpassen aan Amerikaanse normen en waarden".  Je zou van zo'n mensen toch verwachten dat ze dan ook hun eigen taal hoog in het vaandel zouden dragen en die correct spreken én schrijven.  Blijkbaar- maar dat wist ik al lang- liggen de theoretische retoriek en de concrete realiteit mijlenver uit elkaar!

Afbeeldingsresultaat voor dictee

27-05-2018 om 13:43 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoolfeest

Deze namiddag naar het schoolfeest van mijn jongste kleindochter Liselotte ( 10 jaar ).  Niet echt mijn ding maar als oma heb je nu eenmaal bepaalde verplichtingen.  Hopelijk klaart het wat uit want momenteel is het hier flink aan het regenen.  Goed voor de natuur maar minder leuk voor de kindjes die hun dansje opvoeren.  Succes, mannen, doe het goed!!!

Afbeeldingsresultaat voor de linde nieuwerkerken

 

27-05-2018 om 10:34 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woorden wekken, voorbeelden strekken

In dat geval geven de ouders die in Denderleeuw slaags raakten met elkaar tijdens een voetbalwedstrijd van 7-8-jarigen wel een héél slecht voorbeeld!  Hoe is het toch mogelijk!?  En dat moeten dan "volwassen" mensen voorstellen!  Moest het niet zo triestig zijn, je zou er om lachen.  

Voetbal, een feest?

Afbeeldingsresultaat voor voetballende kinderen

Leer kinderen toch plezier maken, sportief zijn en omgaan met "verlies" en "winst".  Dat hoort bij het leven, toch?

27-05-2018 om 10:29 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nafi boven!

Net gelezen op de site van Het Nieuwsblad  dat Nafi Thiam haar wereldrecord hoogspringen heeft verbeterd.  Wat een atlete!!!  Om trots op te zijn!!!

Afbeeldingsresultaat voor nafi thiam

26-05-2018 om 14:47 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk leven is het kostbaarst?

De "yes"- stemmers in Ierland behalen een ruime meerderheid.  Ik vind dit een goede zaak.  Begrijp me niet verkeerd: abortus is altijd triest, een noodmaatregel en het is véél beter zwangerschap te voorkomen dan af te breken.  Maar het bestaande leven moet prioriteit krijgen op het leven-in-wording.  En het is aan de vrouw- de toekomstige moeder- om de uiteindelijke beslissing te nemen.  Want zij is het die de grootste verantwoordelijkheid draagt, eenmaal een kindje wordt geboren.  Ik ben ervan overtuigd dat de overgrote meerderheid van vrouwen die besluiten een abortus te ondergaan dit doet na rijp beraad en met ernstige redenen.  Het is al te makkelijk te oordelen in andermans plaats.  En voor diegenen die oreren over "de heiligheid van het leven", zeg ik: laten we eerst en vooral het leven dat er al is als "heilig" behandelen, laten we zorgen dat de kinderen die er al zijn een menswaardig leven hebben.  Er is op dat vlak nog héél veel werk aan de winkel!  

26-05-2018 om 14:44 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik geef het goede voorbeeld!

In het kader van "Pluk de dag" deze namiddag naar een pensioneringsdrink van een (ex)-collega.  Ik verheug me er op: een aantal "oude rotten" terugzien, de laatste schoolroddels, lekkere hapjes, een goed biertje en... ik moet niet zelf rijden!!!

Afbeeldingsresultaat voor carpe diem

25-05-2018 om 12:43 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openbaar belang voor tradities!

Politierechter Peter D'Hondt spreekt deelnemers aan een trouwstoet die de autostrade hebben onveilig gemaakt streng toe.  Hij stelt- en terecht!- dat wat in Turkije aanvaard is dat niet hoeft te zijn in België.  Dergelijk gedrag is onaanvaardbaar. Het is gevaarlijk en wekt ook agressie op, en van agressie hebben we al méér dan genoeg in deze wereld!  Ik merk toch dat het egoïsme ongelooflijk toeneemt in de wereld... "ikke, ikke, ikke" en de rest kan de pot op.  Terwijl het leven zoveel aangenamer is als we een klein beetje empathischer zouden zijn, een klein beetje meer begrip voor elkaar zouden tonen.  Ik woon in een toffe straat, met toffe buren... behalve één verzuurd gezin dat op alles kritiek heeft.  Ik heb medelijden met zo'n mensen; je maakt jezelf toch niet gelukkiger als je je ergert aan elke futiliteit: de chiro die te veel lawaai maakt, te veel confetti met carnaval, te veel stof bij de verbouwing van een huis, een haan die te vroeg kraait, een hond die al eens durft te blaffen... enfin, alles werkt op hun zenuwen!  Een onbewoond eiland, denk ik dan, en veel geluk ermee!  

Lieve mensen, voor de beperkte tijd die ons wordt toegemeten, probeer positief te zijn, glimlach, relativeer... dat maakt gelukkig!!!

Afbeeldingsresultaat voor zon

25-05-2018 om 12:38 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het regent , het regent, de pannekes worden nat

Amai, wat een stortbui!  Ik zit in de veranda ( glazen dak ) en ik hoor mezelf niet eens typen!  Nog een geluk dat ik de ramen niet heb gewassen!!!  Luiheid wordt af en toe wél beloond!!!

Afbeeldingsresultaat voor regen

24-05-2018 om 19:55 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerkracht: een zwaar beroep!?

Als oud-leraar die heel haar carrière in het beroepsonderwijs heeft gestaan mag ik wel iets zeggen terzake: het zou correcter zijn te spreken van zware OPDRACHTEN.  Ik kan u verzekeren dat les geven in het algemeen vormend middelbaar onderwijs gewoon niet te vergelijken is met lesgeven in sommige beroepsrichtingen.  En dan is er nog een groot verschil tussen eerste, tweede en derde graad.  Ik stond heel mijn loopbaan- van 1976 tot 2016 in de richting Kantoor en ook een aantal jaren in Groepskoken ( 2° en 3° graad ).  Ik kan u verzekeren dat ik op 62 jaar nog totaal niet uitgeblusd was en slechts gestopt ben omdat Kantoor werd afgebouwd en ik geen uren in andere richtingen van jongere collega's wou wegkapen.  Maar als je bijvoorbeeld in een derde jaar carrosserie een algemeen vak geeft, dan is dat een heel ander verhaal.  Ik zie collega's kopje-onder gaan omdat die leerlingen vaak zeer brutaal zijn en geen gezag aanvaarden, en omdat directies vaak laks reageren.  Wie zo'n opdracht heeft, houdt het niet uit tot 67 jaar...

En anderzijds, zoals mijn dochter ( zelf ook leraar ) zegt, "ieder beroep is zwaar als je het tot je 67° moet uitoefenen".  Tenzij dat van politicus misschien, want zij zorgen héél goed voor zichzelf!!!    

24-05-2018 om 19:51 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemiste kans!?

De ontmoeting tussen Kim-Jon-Ung en Trump gaat vooralsnog niet door.  Welke politieke spelletjes worden hier weer gespeeld?  Twee superego's die voor mekaar geen duimbreed willen toegeven.  Hopelijk niet ten koste van de veiligheid, niet enkel in Korea en buurlanden maar wereldwijd.

Afbeeldingsresultaat voor president noord korea

Afbeeldingsresultaat voor Trump

24-05-2018 om 16:18 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prioriteiten

Gisteren in het VRT- nieuws: 10 minuten Radja Nainggolan, 2 minuten rond het Koerdische meisje dat door een politiekogel om het leven kwam, 1 minuut voor het babylijkje dat in een Brussels park werd gevonden...   Prioriteiten stellen, heel belangrijk...

23-05-2018 om 18:58 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederliefde

Enzo Cestari ( Brazilië ) is 1 jaar oud en werd geboren met een grote moedervlek op het gezicht.  In afwachting van een operatie- als hij oud genoeg is- heeft zijn mama een gelijkaardige moedervlek op haar gezicht laten aanbrengen, zodat de kleine Enzo niet alleen de blikken van omstaanders hoeft te ondergaan.  Hoe mooi!!!

22-05-2018 om 16:42 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Nainggolan... och arme!

Bondscoach Martinez heeft beslist Nainggolan niet op te nemen in zijn selectie voor het WK.  Daar zal heel wat over gepalaverd worden!  Niet dat ik mensen hun sportvertier niet gun, maar, lieve deugd, wat een heisa over voetbal!!!  Er is natuurlijk veel geld mee gemoeid.  Ik volg heel het gebeuren niet echt maar ik weet wel dat de heer Nainggolan weliswaar een goede voetballer is, maar ook een moeilijk mens met een reuzenego.  Ik zal er mijn slaap niet over laten; er zijn ergere problemen in de wereld.  Of niet soms?

Hieronder de speler in kwestie

Afbeeldingsresultaat voor Nainggolan  

21-05-2018 om 13:59 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankbaar

Bedankt, Kristof, Veerle, Femke en Fien voor alweer een supergezellige avond!  Ik prijs me gelukkig met vrienden zoals jullie.  Wie mensen om zich heen heeft die er willen zijn als het allemaal een beetje mank loopt is écht een rijk en gelukkig mens!  Ik zie jullie graag!!!

Gerelateerde afbeelding

21-05-2018 om 07:45 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Archief per week
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Inhoud blog
 • Tja ...
 • Witte Donderdag
 • Paasdriedaagse
 • Gezinsdrama
 • Brand
 • Filip en Philippe
 • Beschamend
 • Laat de clubs betalen
 • Duidelijke boodschap
 • Ongelukkige foto

  Startpagina !

  Categorieën

  Inhoud blog
 • Tja ...
 • Witte Donderdag
 • Paasdriedaagse
 • Gezinsdrama
 • Brand
 • Filip en Philippe
 • Beschamend
 • Laat de clubs betalen
 • Duidelijke boodschap
 • Ongelukkige foto
 • Mazelen
 • GIMP
 • Parijs- Roubaix
 • Modeshow
 • goed begin van het weekend
 • We kunnen er weer tegen!
 • 2 vliegen in één klap
 • Pfff
 • Israël
 • Wallonië
 • Gelukkig zonder geld!?
 • Woorden wel, daden... ?
 • Wat een klucht!
 • Problemen bij dochter en schoonzoon
 • Liever bloggen
 • Gesukkel
 • Te jong
 • Politieke moed?
 • Geen klimaatspijbelaars deze keer
 • Bedankt, Betty!
 • Beschamend
 • Druk, druk, druk!
 • Toch goed gezind
 • Om te lachen
 • "vruchtbare" voormiddag
 • Niet in Brunei
 • Zwart, vrouw, lesbisch
 • Zuur, zuurder, zuurst
 • Is dit niet wat overdreven?
 • ?????
 • Ze verwachten té veel
 • Terechte frustratie
 • Goed bezig, jongens!
 • Tot volgende keer
 • vervolg
 • Toets
 • Bravo, Bart!
 • Het is nog geen zomer
 • Het einde van een tijdperk
 • De schaamte voorbij

  Inhoud blog
 • Tja ...
 • Witte Donderdag
 • Paasdriedaagse
 • Gezinsdrama
 • Brand
 • Filip en Philippe
 • Beschamend
 • Laat de clubs betalen
 • Duidelijke boodschap
 • Ongelukkige foto
 • Mazelen
 • GIMP
 • Parijs- Roubaix
 • Modeshow
 • goed begin van het weekend
 • We kunnen er weer tegen!
 • 2 vliegen in één klap
 • Pfff
 • Israël
 • Wallonië
 • Gelukkig zonder geld!?
 • Woorden wel, daden... ?
 • Wat een klucht!
 • Problemen bij dochter en schoonzoon
 • Liever bloggen
 • Gesukkel
 • Te jong
 • Politieke moed?
 • Geen klimaatspijbelaars deze keer
 • Bedankt, Betty!
 • Beschamend
 • Druk, druk, druk!
 • Toch goed gezind
 • Om te lachen
 • "vruchtbare" voormiddag
 • Niet in Brunei
 • Zwart, vrouw, lesbisch
 • Zuur, zuurder, zuurst
 • Is dit niet wat overdreven?
 • ?????
 • Ze verwachten té veel
 • Terechte frustratie
 • Goed bezig, jongens!
 • Tot volgende keer
 • vervolg
 • Toets
 • Bravo, Bart!
 • Het is nog geen zomer
 • Het einde van een tijdperk
 • De schaamte voorbij
 • Patrick De Bruyn
 • Vandaag in de krant...
 • Goede morgen!
 • Wat eten we vandaag?
 • Gelukt!!!
 • Nu eens in GIF proberen
 • Een mens moet kiezen
 • Koppige trien
 • Minder prima
 • Laat het gras maar groeien...
 • Tragisch
 • Uitgeput
 • Nog even over politici
 • Te nat
 • Jef en Hilde
 • Bol.com
 • Wel woorden, geen daden
 • Goede morgen!
 • Kroniek van een aangekondigd ontslag
 • Waar gaan we naartoe?
 • De paasoefening ... pfff...
 • Trotse oma
 • En deze dan!
 • Hoe politici hun nut bewijzen
 • Kranig van "Flipken"
 • Hallucinant!
 • Drukke morgen
 • Na 7 jaar nog geen centen
 • 17 en een Bentley !?
 • Voorrang van rechts
 • Minder goed nieuws
 • Apetrots!
 • Studio Tarara
 • Triestig!
 • "Import" buitenlandse priesters
 • Oef!
 • And now for something competely different...
 • Brexit
 • Jef Vermassen ... Foei!
 • Een moment van verstrooidheid met desastreuze gevolgen
 • Aalst Carnaval
 • De ene rechtbank is de andere niet
 • Activiteiten kleindochters
 • Onbegrijpelijk
 • Sorry!
 • Walgelijk en beschamend
 • Afscheid van de "oude dame"
 • Lentekriebels
 • Apetrots!!!
 • Amai! Mooi meegenomen!
 • En je niet ergeren aan rare computertoestanden!!!
 • 6.5/10
 • Victor Orban
 • Naar de hoertjes gaan...
 • Extra middelen gegarandeerd!?
 • De kop is eraf!
 • de dames van Sint - Lutgardis
 • Tragisch
 • Wiens brood men eet
 • Weerzien met oud-collega's
 • 90%
 • Hmmm...
 • Wansmakelijk
 • Klaar voor de stoet
 • Bijna adieu dennenboom
 • Gewoon klikken
 • Oefenen "animaties"
 • Vandaag mag ik zondigen!
 • Boudewijn De Groot
 • Carnaval Wieze
 • Pasen
 • Start in mineur
 • Dank u, Hilde!
 • GIMP
 • Gruwelijk
 • Kleuters en grensoverschrijdend gedrag
 • Kardinaal Danneels
 • Onmogelijk!?
 • één iemand kan het verschil maken
 • Ons ma
 • R.I.P. Godfried Danneels
 • Vervolg GIMP
 • Iets positiefs
 • Dure rusthuizen
 • Echt niet correct
 • Buikgriep
 • Het mag nu wel even stoppen!
 • Intimidatie
 • "Degoutant"?
 • Beschamend
 • vlotjes
 • Wat een verjaardag!
 • Te vroeg gejuicht
 • Snelle service
 • Levensduurte
 • Een dag om niet snel te vergeten!
 • Vergeten!
 • Gelukkige verjaardag!
 • onvoldoende kennis Nederlands
 • Triestig!
 • Miskleun
 • Onrustwekkende evolutie
 • Geloofwaardig
 • Missie geslaagd!
 • Subsidiëring van religies
 • Het was een ongeluk
 • Het M-decreet
 • Genoten!
 • Nog werk aan de winkel
 • Grappig!
 • Zwarte lijst
 • De zon mag beginnen schijnen
 • Vliegtuigreizen worden duurder
 • Justin Trudeau
 • Onaanvaardbaar
 • Aswoensdag
 • klacht
 • Hoe dom!
 • Weten wat je buren verdienen
 • 180 km/ uur
 • Spreek de clubs aan!
 • Hopelijk wordt het beter
 • Weer een jaartje goedgekeurd
 • Gelukkig zonder erg!
 • Bizar!
 • klimaatintendant
 • Problematisch
 • Raar!
 • Lui, lui, lui...
 • Vastentijd
 • Minder goed nieuws
 • Oilsjt
 • EK Atletiek Indoor
 • Om kotsmisselijk van te worden
 • Ontkennen heeft geen zin
 • Uitbreiding Efteling
 • Zot zijn doet geen zeer
 • Wablieft?
 • Onbegrijpelijk
 • Foei, Justin Trudeau!
 • Inspraak pleegouders ingeperkt
 • vervolg hamsters
 • Red de hamster!
 • Ze worden irritant!
 • Autoloze dag
 • 't Is maar een suggestie
 • Naar huis
 • oranje gordel
 • Foeilelijk maar peperduur
 • Hypocrisie in het kwadraat


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!