NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Hallo daar!

05-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria en Martha

Onze laatste viering van dit werkjaar zit erop !  En de drink achteraf t.g.v. de 60° verjaardag van Hilde was heel gezellig.  Ons ma heeft genoten, ook al kent ze haast niemand meer bij naam.  Het verval wordt nu wel heel duidelijk.  Ze gaat met de dag mentaal achteruit.  Ach, oud zijn... het is toch niet te onderschatten.  Ik begin  stilaan aan een oppas te denken als ik een paar uur weg ben.  Je kan niet altijd de buren aanspreken, ook al zijn dat heel lieve mensen.  Heb eens op de site van de CM gekeken en ik ben van plan voor volgende zondag iemand te vragen.  Ik ga uit eten met Betty en ik zal veel geruster zijn als er iemand bij haar is.  Ook het lezen gaat achteruit: ze is daarstraks in een boek begonnen en zit nu al op p. 206!  Kan je nagaan !  Morgen ga ik bij Betty en kan je geloven dat ik er echt tegen op zie haar alleen te laten?  Ook al ben ik rond 14 u al thuis...  Moest ze niet zo tegen een rusthuis zijn...  Maar ik kan het (nog) niet over mijn hart verkrijgen ...

 

05-05-2019 om 16:44 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.56%

56% van de de Belgen zou asielzoekers meteen weer terugsturen, ook naar onveilige gebieden.  Mag ik dit schokkend vinden?  Deze mensen worden als een bedreiging voorgesteld terwijl politici onze sociale verworvenheden afbouwen en ondergraven.  Zondebokken...  Het is van alle tijden.  En we blijven er intrappen!  Overspoeld door migranten?  Laat me niet lachen zeg; ze maken 0,12 % van de bevolking uit.  Wat een bedreiging!  Lig liever wakker van de afbouw van de werkloosheidsuitkeringen, van de onbetaalbare rusthuizen, van de verrotte fiscaliteit, van het milieu dat kapot gaat ...  Dat zijn de problemen waar heel dringend iets moet worden aan gedaan!  

04-05-2019 om 15:54 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrijpelijk

Een vijfde klant die de rekening niet wil betalen.  En de tuinaannemer ging compleet uit zijn dak en vernietigde al het werk dat hij had gedaan: terras, schutting, poort, patio ... Ik heb er begrip voor!  Je centen na gedane arbeid, daar heeft toch iedereen recht op!

Een kennis van mij is zelfstandig klusjesman en kwam al eens in problemen door klanten die te laat betaalden.  Zeer onaangenaam!  

Ik ben een zeer stipte betaler want ik heb ook graag mijn centjes op het einde van de maand...

04-05-2019 om 15:46 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dit is ook walgelijk!

Dokters omkopen om je verslavende medicijn voor te schrijven aan hun patiënten, in veel grotere hoeveelheden dan nodig is.  Of hoe geldzucht véél en véél belangrijker is dan de gezondheid van mensen!  John Kapoor, een topman uit de farma-industrie, is de eerste die daadwerkelijk werd veroordeeld ...

Afbeeldingsresultaat voor john kapoor

04-05-2019 om 09:24 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel De Gucht

Ach, de arme man heeft zich vergist bij het indienen van zijn  belastingaangifte.  De fiscus eist een boete van 50%, de rechtbank vindt 10% ruim voldoende. Ik ga hier niet zeggen wat ik er echt over denk, maar de GIF is duidelijk ...

Afbeeldingsresultaat voor gif "braken" 

04-05-2019 om 09:20 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokale verkiezingen Groot- Brittannië

Zowel de Tories als Labour kregen een flinke bolwassing bij de lokale verkiezingen.  De gewone Brit ziet met lede ogen heel de heisa rond de Brexit aan.  Het leven wordt duurder, de economie slabakt , allerlei noodzakelijke hervormingen zijn bevroren ... Mensen hebben het gevoel dat partijbelangen boven de belangen van het land en van de mensen worden gesteld.  Burgers zijn boos en voelen zich onmachtig, niet gehoord, genegeerd...  Mijn neef, die al jarenlang in  Uxbridge ( een voorstad van Londen ) woont zegt dat die algemene malaise steeds groter wordt.  Niemand weet nog hoe dit alles zal uitdraaien en die onzekerheid  is nefast.

Afbeeldingsresultaat voor lokale verkiezingen engeland

04-05-2019 om 09:17 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan en Luc

Ons "samenzijn" was - zoals altijd - weer heel gezellig!  En op 8 juni worden we bij Luc en Annemie thuis verwacht voor een gezellig etentje!  Paling in 't groen...  Heb ik nog nooit gegeten.  Wel gebakken paling.  Maar Annemie is een goede kok ... we zij  er gerust in!

Afbeeldingsresultaat voor paling in't groen

03-05-2019 om 17:56 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens Dordrecht

Betty en ik op de bus / Mijn lieve dochter

03-05-2019 om 12:36 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagen

In mei verjaren heel wat vrienden en kennissen...  Heb voor alle jarigen met GIMP een verjaardagskaartje gemaakt.  Kwestie van de opgedane kennis toe te passen. 

Ik kan ze u niet tonen omdat ze te groot zijn.  Jammer!

03-05-2019 om 12:34 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan

om 15 u rendez-vous bij Jan!  Zijn living die eindelijk geverfd is geraakt gaan bewonderen!  Jan vindt uiterlijk vertoon niet belangrijk, ik evenmin.  Maar na 7 jaar mogen die witte muren best aangepakt worden!   

Afbeeldingsresultaat voor gid "verven"

Nee, oranje is het niet geworden.  "Leliewit" ... Ben eens benieuwd!

03-05-2019 om 12:29 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniaal in zijn eenvoud

Camoufleer de deuren op de afdeling dementerenden.  Vervang ze door aantrekkelijke posters.  En de mensen blijven rustiger en proberen niet meer naar buiten te raken.  Ik vind dit echt inventief!  En het kost niets!  En het oogt mooi.  Niets dan voordelen dus!

Afbeeldingsresultaat voor deuren camoufleren voor dementerenden

03-05-2019 om 12:26 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diploma's

Het blijkt steeds moeilijker om leraren met het juiste diploma voor de klas te krijgen.  vooral Wiskunde en Frans zijn problematisch.  Tja, en dan daalt het niveau...  Herwaardering van ons beroep...  Ik heb het al menige keer gezegd en ik blijf het herhalen.  Laat de leraar weer baas zijn in de klas, verminder de papierlast , heb vertrouwen in de vakkennis van leraren en stop ermee voor een ongewenst resultaat naar de rechtbank te lopen.  3 tekorten op hoofdvakken en toch een A-attest?  Dat is toch niet meer serieus, mensen!  Wie wil nog voor de klas staan en de pispaal zijn van "het beleid", van leerlingen én hun ouders?  Steeds minder kandidaten, steeds grotere problemen.  Een vicieuze cirkel die moeilijk zal doorbroken worden!

Ik heb mijn beroep heel graag gedaan, ik ben met spijt gestopt, maar nu zou ik er niet meer voor kiezen.  Is dat niet erg? Als ik de verhalen hoor van jongere collega's en die van mijn dochter, dan denk ik: "Liever jij dan ik"... 

Afbeeldingsresultaat voor gif "leraar"

03-05-2019 om 09:24 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed begin van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De goudvisjes zijn  tevreden.  Het aquarium is nog eens grondig gekuist.  ik doe dat absoluut niet graag, maar het resultaat achteraf geeft wel voeldoening!

03-05-2019 om 09:14 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venezuela

Ongehoord en ongezien...  Een wettig gekozen staatshoofd probeert men ten val te brengen ten voordele van een politicus die zich zomaar opwerpt als "wettige president".  Waar blijft de verontwaardiging van andere landen?  Oorverdovend stil blijft het.  Oliebelangen, en niets anders!!!  Het regime van Maduro heeft veel negatieve kanten, maar onder Guaido wordt Venezuela een vazalstaat van de USA.  Is dat wat de bevolking wenst?  

Afbeeldingsresultaat voor maduro vs guaido

02-05-2019 om 12:22 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fake news versus feiten

Wat een heisa in Schaarbeek over de vermeende verkrachting van een kleuter.  Ik zeg "vermeend" omdat je er toch mag van uitgaan dat een wetsgeneesheer met kennis van zaken spreekt.  En dat bepaalde politici die geruchten bevestigen ...  dat kan toch echt niet!  Arme directie, arme leraren...  Het is een onrustwekkende evolutie als dit soort toestanden schering en inslag worden!

Afbeeldingsresultaat voor kleuter "verkracht" in school Schaarbeek

02-05-2019 om 12:17 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KV Mechelen

Ondanks de donkeren wolken boven de club doet Mechelen het prima.  Winnen tegen Gent, wie had dat gedacht?  Ben nu wel heel benieuwd hoe dit zal evolueren...

Afbeeldingsresultaat voor kv mechelen

02-05-2019 om 12:14 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toffe namiddag met slot in mineur

Het bezoek aan Gwen was supertof!  Ben wat langer gebleven dan voorzien maar was rond 7 uur thuis.  Klaarlichte dag nog.  Maar ons ma was totaal in  paniek ...  Stilaan wordt het een probleem om haar alleen te laten.  Maar ze wil absoluut niet naar een rusthuis.  Het is niet makkelijk.  Enerzijds wil ik haar niet tegen haar zin wegsturen en anderzijds ben ik ook niet bereid mijn sociaal leven op te geven.  De toekomst zal het uitwijzen...

  

01-05-2019 om 19:42 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog wat oefenen

Deze voormiddag nog wat oefeningen op "Laagmaskers" herhalen.  Gisteravond lukte het aardig goed, behalve de lenteoefening.  Herhalen dus!  Ik probeer een van de oefeningen te tonen.  Je hebt 2 foto's: een glas champagne en een dame op het strand.  De dame moet in het glas belanden.  Even proberen of het lukt...  Want soms is de foto te groot en hoe je die verkleint weet ik eigenlijk niet zo goed!  zal het eens aan de leraar vragen.

Nee, het lukt niet!  Vervelend!!!

01-05-2019 om 08:29 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Monkees

Die Amerikaanse groep die werd opgericht als tegenhanger van de Beatles...  Lang niet zo goed, maar toch heel populair geweest.  Ben nu naar hen aan het luisteren op Spotify.  En weet je, ze hebben best toffe nummers!  Ik was vooral fan van de drummer Mickey Dolenz, maar de populairste was de zanger Davy Jones.  Ondertussen al overleden.  Hieronder 2 foto's: de jeugdige Monkees en de iets "rijpere" versies ...

Afbeeldingsresultaat voor the monkees

Afbeeldingsresultaat voor the monkees

01-05-2019 om 08:19 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei

"God is een socialist" wordt wel eens gezegd.  Maar voorlopig is het nog grijs en miezerig.  Deze namiddag op bezoek bij Gwen.  Ben wel van plan te voet te gaan.  70 minuten stappen ... tof!  Zal leuk zijn nog wat bij te praten...

Afbeeldingsresultaat voor gif koffie drinkenKoffie!!!  Zeg ik nooit "nee" tegen!!!

01-05-2019 om 08:14 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bankperikelen

Alles uitgeklaard!  Het was al bij al een aangenaam gesprek.  Maar ik blijf het jammer vinden dat de computer stilaan de mensen vervangt.  Geef mij maar menselijk contact i.p.v. zo'n zielloze machine!  Ik ben een fossiel op dat vlak...

30-04-2019 om 17:26 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn afspraak in de bank

Alles opgelost!  Maar de bediende moest toegeven dat het niet zo evident was om de informatie te vinden en te interpreteren.  Enfin, het was al bij al een aangenaam gesprek.  Alhoewel ik de politiek van al die grootbanken kritisch blijf bekijken.  Over een paar jaar gebeurt alles via de computer.  Geen positieve evolutie, wat men er ook over beweert.  Leve het menselijk contact!!!  Maar ja, ik ben dan ook een fossiel op dat vlak!

30-04-2019 om 17:24 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liegen, liegen en blijven liegen

En toch nog een grote kans om herkozen te worden...  En weet je wat het ergste is?  dat Trumps voorbeeld andere politici er toe aanzet ook onwaarheden te verkondigen.  Wie of wat kan je nog geloven?  Zo triestig!!!  

Afbeeldingsresultaat voor deleugens van trump

Ik blijf me erover verbazen dat iemand die zo overduidelijk ongeschikt is voor de functie die hij bekleedt toch verder aanmoddert zonder dat iemand ingrijpt...  

30-04-2019 om 17:20 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.God zij dank geen slachtoffers

Schoolgebouwen tot op de draad versleten.  En vroeg of laat komen daar (letterlijk!) brokken van!  Een enorm geluk dat er geen slachtoffers zijn gevallen.  Maar is het niet droevig dat scholen jaren moeten wachten op de nodige centen om te kunnen renoveren?

Sint- Lucas heeft geluk gehad.  Maar een volgende keer ?

En welke paraplus komen dan te voorschijn?

30-04-2019 om 17:15 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100% !

Score op mijn  turnanimatie!  Nou ja, zonder de extra- uitleg was het niet gelukt.  ben toch heel blij!  Vandaag verder geoefend op "Laagmaskers".  Ligt me meer dan animaties.  André - de kei van de klas - was niet in vorm.  Stiekem binnenpretjes!  Slecht karakter, ik geef het toe...

Afbeeldingsresultaat voor gif "glimlach"

30-04-2019 om 17:10 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiscaal niet aantrekkelijk

Een professor raadt mensen af stickers van het Rode Kruis te kopen omdat dat fiscaal niet aantrekkelijk is.  Die man heeft het niet echt begrepen!  Je koopt die stickers niet om die reden maar omdat je het Rode Kruis en zijn talrijke medewerkers en vrijwilligers wil steunen.  Geld is niet alles, waarde heer!  Ik steun diverse goede doelen waaronder het Rode Kruis, Oxfam, WWF ... maar ook jebron en de vrienden van Emmaüs ,en dat is niet aftrekbaar.  Zielig als dat de reden is van je "engagement"!

29-04-2019 om 20:22 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jezelf bloot geven

Raar toch dat je zoveel persoonlijke informatie prijs geeft op zo'n blog;  relatieve anonimiteit zet je aan tot uitlatingen die je in andere omstandigheden allicht niet zou uiten.  Niet dat ik niet achter de inhoud van mijn blog sta, dat doe ik 100%, maar je wordt niet meteen geconfronteerd met reacties.  Ik kan me voorstellen dat mensen die dit lezen zeggen: "wat voor een zot schepsel is dat?", maar ik weet het niet en heb er dus geen last van.  

"Sociale media" ...  ze zijn riskant en soms gevaarlijk.  En verslavend!  Ben benieuwd hoe dit alles zal evolueren...  Nou ja, ,ik zal het niet meer meemaken.

29-04-2019 om 17:56 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boos (vervolg)

en dat hij me dat wel kan uitleggen want dat de machines in de bank binnenkort verdwijnen.  Heb het ondertussen wel gevonden maar, nu blijkt er een discrepantie van zo'n € 800 euro te zijn tussen feb 2019 en april 2019!  Dat mag hij me morgen eens uitleggen!  Ongelooflijk toch, die arrogantie van grootbanken!  Wij betalen nog voor hun "reddingsoperatie" van 10 jaar geleden...  Wat met al die mensen die niet handig zijn met computers?  Niet dat ik dat ben, maar ik trek mijn plan ( dank zij de lessen!!! )... Ik weet ook wel dat de gewone medewerkers niet verantwoordelijk zijn voor de politiek van de top, maar dat betuttelend toontje van Didier ( met hem heb ik morgen een afspraak ) werkte enorm op mijn systeem.  En, ik geef het toe, dan komt de bitch in mij naar boven! 43 jaar in het onderwijs, dan word je stout, geloof me!

Eenmaal mijn pensioensparen en  levensverzekering uitbetaald verander ik wellicht van bank...  Niet dat Fortis daarvan zal wakker liggen!  Ik ben geen grootkapitaalbezitter, verre van!

Sorry, ik ben aan het zagen, ik weet het, maar ik moet het even ventileren!  

29-04-2019 om 17:45 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik ben boos!

Ik opende een spaarrekening  bij de geboorte van mijn kleindochters.  Elke maand print ik de uittreksels.  Ineens is dat niet meer mogelijk.  "Alle afschriften geprint" zegt de machine.  Ik bel dus naar mijn bankkantoor.  Krijg ik zo'n arrogant ventje aan de lijn die  meedeelt dat alles op de computer staat.  en d

29-04-2019 om 17:34 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euthanasie

Voor mij is het duidelijk: zelfbeschikkingsrecht!!!  Het is mijn lichaam, mijn leven en IK wil beslissen wanneer het genoeg is geweest!  De medische wetenschap kan je ongelooflijk lang in leven houden, maar is dat de bedoeling?  Ik vind het een schandaal dat mensen die euthansasie wensen soms van het kastje naar de muur worden gestuurd en ongelooflijk veel moeite moeten doen om een waardig levenseinde te verkrijgen.  Zelfs als je alle papieren hebt ingevuld ( zoals ik ) ben je er niet zeker van dat je wil wordt gerespecteerd.  

29-04-2019 om 08:10 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerachterstand

Leerlingen in zogenaamde "concentratiescholen" hebben een grote leerachterstand t.o.v. leerlingen in "blanke" scholen.  What's new?  En meteen weer het vermanend vingertje naar de scholen die moeten ijveren naar een betere "mix" en die ervoor moeten zorgen dat de leerlingenpopulatie van hun instituut diverser wordt.  Akkoord! Maar dat is toch maar één aspect van dit probleem.  Zolang de thuistaal een andere is dan de taal die op school wordt gesproken zal er een kans op achterstand blijven bestaan.  En het is mijn ervaring - ook al is dit een uitspraak die niet politiek correct is ! - dat vele ouders van leerlingen van allochtone origine toch minder betrokken zijn bij het schoolgebeuren.  Ik heb met mijn 43 jaar ervaring in beroeps- en technisch onderwijs toch ervaren dat er haast nooit allochtone ouders naar het oudercontact, het eetfestijn, de opendeurdag kwamen.  En kom mij niet zeggen dat mijn school een uitzondering was.  Dat geloof ik niet!  Wie mijn blog leest weet dat ik op politiek vlak links ben en dat ik absoluut geloof in de gelijkwaardigheid van mensen.  Maar feiten zijn feiten!  Inspanningen moeten van twee kanten komen!  

Oei!  Als ik die laatste zinnen lees heb ik de neiging ze te wissen...  Maar ik doe het niet!  En betrokkenheid van ouders heeft ook zijn invloed op de schoolresultaten.  

Nu is het een feit dat sommige scholen ( colleges bijvoorbeeld ) een ontmoedigingsbeleid voeren en proberen "zwakkere" leerlingen te ontraden om in te schrijven.  Dat mag niet, maar ik weet dat het gebeurt!  Tegen zulke toestanden mag en moet ingegrepen worden.  

Verwacht echter geen mirakeloplossingen!  Die zijn er niet, ongeacht wat de pipo's ver boven de basis menen  te weten!

29-04-2019 om 08:00 geschreven door annieken

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Archief per week
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Inhoud blog
 • New Fox Affligem
 • Alles is goed als het om "macht" en "postjes" gaat
 • "Mobiscore"
 • Betuttelend
 • de prijs van een kinderleven
 • Verbaal geweld
 • Zoals beloofd ...
 • Nog een foto bewerkt
 • Gepoetst!
 • Wolkbreuk

  Startpagina !

  Categorieën

  Inhoud blog
 • New Fox Affligem
 • Alles is goed als het om "macht" en "postjes" gaat
 • "Mobiscore"
 • Betuttelend
 • de prijs van een kinderleven
 • Verbaal geweld
 • Zoals beloofd ...
 • Nog een foto bewerkt
 • Gepoetst!
 • Wolkbreuk
 • 80%
 • Rare toestanden
 • Toon Hermans
 • Ontdekking!
 • Schandalig lui...
 • Niet bijgelovig
 • Fyre Festival
 • Nog een bewerking voor de jarige
 • Fietsen door de bomen
 • een dagje te vroeg ...
 • Luie zondag achter de rug
 • Trump ... alweer!
 • Verdorie toch!
 • Goede morgen!
 • Nog wat vroeg ...
 • aan het kliederen
 • Buurtonderonsje
 • Te weinig personeel voor De Lijn
 • Fietsen tussen de bomen
 • Tegengewicht
 • Muzikale ontdekking
 • Regen
 • Verdriet en vreugde
 • Onnozel, ik weet het ...
 • Dodo ...
 • Klaar voor het weekend!
 • Wraakroepend
 • Bejaarden achter het stuur
 • Slaap wel!
 • Zalig
 • Potverdorie!
 • en hier word ik evenmin vrolijk van...
 • Jammer, maar ...
 • Goede vooruitzichten!
 • Einde schooljaar
 • Vanavond wordt het leuker!
 • Het moet vandaag gebeuren ...
 • Politieke cartoons
 • Sorry
 • antisemitisch?

  Inhoud blog
 • New Fox Affligem
 • Alles is goed als het om "macht" en "postjes" gaat
 • "Mobiscore"
 • Betuttelend
 • de prijs van een kinderleven
 • Verbaal geweld
 • Zoals beloofd ...
 • Nog een foto bewerkt
 • Gepoetst!
 • Wolkbreuk
 • 80%
 • Rare toestanden
 • Toon Hermans
 • Ontdekking!
 • Schandalig lui...
 • Niet bijgelovig
 • Fyre Festival
 • Nog een bewerking voor de jarige
 • Fietsen door de bomen
 • een dagje te vroeg ...
 • Luie zondag achter de rug
 • Trump ... alweer!
 • Verdorie toch!
 • Goede morgen!
 • Nog wat vroeg ...
 • aan het kliederen
 • Buurtonderonsje
 • Te weinig personeel voor De Lijn
 • Fietsen tussen de bomen
 • Tegengewicht
 • Muzikale ontdekking
 • Regen
 • Verdriet en vreugde
 • Onnozel, ik weet het ...
 • Dodo ...
 • Klaar voor het weekend!
 • Wraakroepend
 • Bejaarden achter het stuur
 • Slaap wel!
 • Zalig
 • Potverdorie!
 • en hier word ik evenmin vrolijk van...
 • Jammer, maar ...
 • Goede vooruitzichten!
 • Einde schooljaar
 • Vanavond wordt het leuker!
 • Het moet vandaag gebeuren ...
 • Politieke cartoons
 • Sorry
 • antisemitisch?
 • antisemitisch?
 • We kunnen weer wassen!
 • 't Is in orde!
 • Francesco Vanderjeugd
 • CD&V
 • gebrek aan respect
 • Hmmm
 • Gevulde dag
 • Ijverig!
 • Examen GIMP
 • Kommer en kwel
 • Zo lief!
 • Veel te jong
 • Gerard
 • Papa wordt verwend
 • de ene vader is de andere niet ...
 • Vaderdag
 • De fiere judoka's
 • Waardig en mooi afscheid
 • Fiere oma
 • Doemdenken 2
 • Doemdenken?
 • Herdenking D-day
 • Simonne
 • R33
 • Oef!
 • Dominiek Sneppe
 • Noodweer
 • Simonneken
 • Gelukkig zijn
 • De vreugde van het ouderschap
 • Staatsbezoek
 • Martine Bijl
 • Toon Hermans
 • Het zal je moeder maar zijn!
 • de steppe zal bloeien
 • Voor Simonne ...
 • Superwarme dag
 • Onwerkelijk ...
 • Simonne
 • Bezoek
 • Echt niet goed...
 • Slecht nieuws
 • Gelijk hebben ze!
 • 25 % meer in 4 jaar tijd
 • Hahaha ...
 • Hanne Lore
 • Doet ie het of doet ie het niet?
 • Business as usual
 • Doorgaan ...
 • Half 6 ... eerste uitslagen
 • Familie
 • Ons ma geniet
 • Opdracht volbracht
 • Verkiezingszondag
 • Grijs ...
 • ????
 • Tof!
 • Mona Lisa
 • Zwemmen
 • Yes!!!
 • Niet 100% goed nieuws
 • Nog even Liselotte
 • Economie boven belang van mensen
 • Demiclowns
 • Nederland weer voorop
 • Nog maar eens de Brexit
 • Allez vooruit...
 • Alweer een leuke namiddag
 • Lichtelijk verslavend!
 • Brexit
 • Groepsverkrachting
 • Deus
 • Leven rekken tot in het oneindige
 • Opvoeding dus
 • Dapper achter de computer
 • Uitstel van "executie"
 • Vincent Kompany
 • Ons ma (bis)
 • Ons ma
 • Adieu, weekend
 • Julie Van Espen
 • Belgian Pride
 • Eurosongfestival en co
 • 26 mei ( vervolg )
 • Nog 1 week te gaan ...
 • Champagne
 • Verjaardagswensen
 • shoppen met dochterlief
 • Vulgair, maar waar!
 • Familieperikelen
 • Ons ma
 • Zie "opdringerig"
 • Brugge- Genk
 • Scan
 • GIMP
 • Blanco
 • Opdringerig
 • Nog meer van dat
 • Anuna bis
 • Anuna De Wever
 • Met Hilde om schoenen
 • Jeugdsentiment
 • Intiem afscheid
 • Nog steeds moederdag!
 • Indrukwekkend
 • Het Verschil
 • onnozele trien ...
 • Moederdag
 • Nog meer GIMP
 • Hanne Lore: 13
 • Verjaardagscadeau
 • En dat is nog niet alles!
 • 44° werkjaar liturgie jebron
 • sweet 13
 • Eliot
 • Alweer!?
 • Ontroerend
 • Dit is te absurd voor woorden
 • Belgische wapens
 • Zwitsal
 • Vaste benoeming
 • Verdriet, onmacht, woede
 • Boodschappen met ons ma
 • koninklijke baby
 • Veel te jong
 • Julie
 • Noordstation (vervolg)
 • Noordstation
 • Maria en Martha
 • 56%
 • Begrijpelijk
 • En dit is ook walgelijk!
 • Karel De Gucht
 • Lokale verkiezingen Groot- Brittannië
 • Jan en Luc
 • Nog eens Dordrecht
 • Verjaardagen
 • Jan
 • Geniaal in zijn eenvoud
 • Diploma's
 • Goed begin van de dag
 • Venezuela
 • Fake news versus feiten
 • KV Mechelen
 • Toffe namiddag met slot in mineur
 • Nog wat oefenen
 • The Monkees
 • 1 mei
 • De bankperikelen


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!