met tips, trucs en ervaringen Indien u vragen heeft of suggesties kunt u die altijd mailen.
09-04-2006
Mijn alom geliefd stoofvlees
KARBONADEN MET GUEUZE
Recept: Voor 4 pers
-- 1 Kg karbonaden
-- 3 à 4 uien
-- 75 cl geuze
-- 30 gr tomatenpuree
-- 5 cl azijn
-- 2 sneden brood
-- 50 gr suiker
-- mosterd, thijm, laurier, peper, zout
-- bakmargarine
Bereiding:
- Het vlees fel aankleuren in zeer hete pan met de margarine.
- Na elke bakbeurt de pan blussen met een weinig water en in de stoofpot gieten.
- Bij de laatste bakbeurt de pan niet blussen en er onmiddellijk de gesneden uien in aankleuren. Bestrooien met de suiker en laten goudgeel karamelliseren.
- De pan blussen met de azijn en bij het vlees voegen.
- Overgieten met het bier.
- Tomatenpuree bijvoegen.
- Kruiden met thijm, laurier, peper en zout.
- De sneden brood, dik besmeerd met mosterd bovenop leggen.
- Afgedekt laten stoven tot gaarheid ( 1,5 uur ).
- Verder afsmaken naar keuze en indien nodig een weinig bijbinden (bruine roux van maizena).