met tips, trucs en ervaringen Indien u vragen heeft of suggesties kunt u die altijd mailen.
30-12-2006
Kreeft Stroganoff
KREEFT STROGANOFF
Recept: Voor 4 pers
-- 2 levende kreeften van ongeveer 700 gram
-- 500 gr champignons
-- 1/2 groene, rode, gele, oranje paprika
-- 2 sjalotten
-- 1/2 liter room
-- 1 soeplepel tomatenpuree
-- 1 dl cognac of wodka
-- 1 ajuin
-- tijm, laurier, peper, zout
Bereiding:
- Court-bouillon bereiden door 3 liters water met ajuin en tijm, laurier, peper en zout aan de kook te brengen.
- Ondertussen de fijngesneden sjalotten aanstoven in de boter samen met de in schijfjes gesneden champignons en in kleine stukjes gesneden paprika's.
- Blussen met een halve dl cognac of wodka, tomatenpuree toevoegen.
- Overgieten met de room.
- Kruiden met peper van de molen en zeezout.
- Inkoken tot sausdikte en eventueel afsmaken.
- De elastieken van de scharen verwijderen (van de kreeft).
- De kreeften in de kokende bouillon dompelen (ongeveer 1 minuut per 100 gram).
- Na de kooktijd de kreeft uithalen, in midden (in de lengte) doorsnijden en de koraal verwijderen.
- De scharen breken met achterkant van mes, de halve kreeft op bord schikken, staartstuk napperen met Stroganoffsaus.
Tips:
- Kan opgediend worden met natuuraardappeltjes, gebakken patatjes en eventueel geroosterde tomaten
- De Stroganoffsaus kan ook met andere bereidingen geserveerd worden: vb. biefstuk, varkenslapje,...