KREEFT STROGANOFF
Recept: Voor 4 pers
- -- 2 levende kreeften van ongeveer 700 gram
- -- 500 gr champignons
- -- 1/2 groene, rode, gele, oranje paprika
- -- 2 sjalotten
- -- 1/2 liter room
- -- 1 soeplepel tomatenpuree
- -- 1 dl cognac of wodka
- -- 1 ajuin
- -- tijm, laurier, peper, zout
Bereiding:
- Court-bouillon bereiden door 3 liters water met ajuin en tijm, laurier, peper en zout aan de kook te brengen.
- Ondertussen de fijngesneden sjalotten aanstoven in de boter samen met de in schijfjes gesneden champignons en in kleine stukjes gesneden paprika's.
- Blussen met een halve dl cognac of wodka, tomatenpuree toevoegen.
- Overgieten met de room.
- Kruiden met peper van de molen en zeezout.
- Inkoken tot sausdikte en eventueel afsmaken.
- De elastieken van de scharen verwijderen (van de kreeft).
- De kreeften in de kokende bouillon dompelen (ongeveer 1 minuut per 100 gram).
- Na de kooktijd de kreeft uithalen, in midden (in de lengte) doorsnijden en de koraal verwijderen.
- De scharen breken met achterkant van mes, de halve kreeft op bord schikken, staartstuk napperen met Stroganoffsaus.
Tips:
- Kan opgediend worden met natuuraardappeltjes, gebakken patatjes en eventueel geroosterde tomaten
- De Stroganoffsaus kan ook met andere bereidingen geserveerd worden: vb. biefstuk, varkenslapje,...
LAAT HET U SMAKEN !
|