met tips, trucs en ervaringen Indien u vragen heeft of suggesties kunt u die altijd mailen.
13-04-2006
Paasmenu
Voor wie een suggestie wil ... Ons Paasmenu ziet er als volgt uit:
- Gerookte zalm Dijonaise
- Witloofroomsoep met witte van Hoegaarden
- Lamsfilet met gesauteerde bloemkool en krielaardappeltjes
- Coupe Royale
Mmm ... Om nu al te watertanden.
De recepten gelden voor 4 personen
Gerookte zalm
Neem 3 sneetjes zalm per persoon, en schik dit op een bord.
Klop 1/4 liter room op met 1 soeplepel mosterd en peper en zout.
Versier de zalm met uiringen en rondom de saus.
Witloofroomsoep
Benodigdheden:
2 stengels prei, 1 kg witloof, 2 flesjes hoegaarden, 1 dl room, 2 kippebouillonblokjes, peper, zout, tijm, laurier, 100 gr grijze garnalen.
Bereiding:
De in stukken gesneden prei en witloof aanstoven in boter of margarine.
De 2 flesjes hoegaarden toevoegen plus een weinig water.
Bouillonblokjes en kruiden toevoegen.
Aan de kook brengen tot gaarheid (ongeveer 20 minuten).
Tijm, laurier verwijderen.
Mixen.
Verder afsmaken.
Opdienen met een beetje room en garnalen.
Lamsfilet Belle-Hélène
Benodigdheden:
4 * 180 gr lamsfilet, 1 grote bloemkool, 1/2 bot peterselie, tuinkers, 100 gr paneermeel, 5 teentjes knoflook, 3 soeplepels mosterd, 800 gr krielaardappeltjes, margarine of boter om te bakken, peper, zout en nootmuskaat.
Bereiding:
Bloemkool 3/4 gaar koken en laten uitlekken.
De filets aankleuren in de pan en kruiden met peper en zout.
In beboterde braadslee leggen.
Insmeren met een mengeling van paneermeel, mosterd, geplette look, gehakte peterselie, peper en zout.
Laat dit 15 à 20 minuten bakken in de oven op 180°.
Ondertussen bakt u de bloemkool (gekruid met peper, zout en nootmuskaat) en de krielaardappeltjes in de pan.
Schik op de voorverwarmde borden de sneetjes lamsfilet, gebakken bloemkool en gebakken krielaardappeltjes.
De braadslede blussen met een weinig water en het vlees overgieten met de bekomen jus.
Versier het bord met een beetje tuinkers.
Fruitbeker
Benodigdheden:
750 ml vanilleroomijs, 1 groene appel, 2 kiwi's, 250 gr aardbeien, 1 sinaasappel, 1 banaan, 1 pompelmoes, 1 meloen en 1 spuitbus slagroom plus munt.
Bereiding:
De gekoelde bekers vullen met bollen roomijs.
Bijvullen met de versneden fruitmengeling.
Versieren met slagroom en een muntblaadje plus een halve aardbei.