Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

zooplus
JAGERS JAGERS JAGERS JAGERS JAGERS
Mijn favorieten blogs
  • seniorennet.be
  • vijvervissen
  • mijn jachthond
  • hengelen in zout en zoetwater
  • hengelsport de nekker
  • jagen en vissen
  • jacht en outdoor kleding
  • sportvisserijnederland
  • diepzee vissen
  • wepcam voederplaats zweden
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    WELKOM BIJ VAN HET HAESDAL LABRADORS
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    DE JACHTHUT forum van, voor en door jagers
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    ******zus van nana lenki*******
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Blog met foto's wild en vogels
  • Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nutterts
    blog.seniorennet.be/nuttert
    Een interessant adres?
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cattleannie
    blog.seniorennet.be/cattlea
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Valwild op de jacht
    Foto
    Valwild op de jacht
    Foto
    Foto
    JACHT & VISVANGST
    Info voor Jagers en Vissers
    05-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werken aanleg moeras gebied nekker eerste week van maart
    werken nekker 5 maart 2010

    05-03-2010 om 19:09 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.houtduiven

    Meer houtduiven bij tuinvogeltelling Natuurpunt


    Uit de eerste voorlopige resultaten van de tuinvogeltelling die Natuurpunt begin deze maand organiseerde, blijkt dat houtduiven en kauwen erg talrijk zijn. De huismus blijft evenwel de top tien aanvoeren en hun aantal neemt lichtjes toe. Natuurpunt reageerde eerder deze week nog verontwaardigd op de aankondiging van Boerenbond om dit weekend de bejaging op houtduiven op te drijven.

    Bij de tuinvogeltelling liepen er in totaal gegevens binnen van 5.121 gezinnen en die zagen gemiddeld 40 vogels van 11 verschillende soorten. Grotere soorten zoals houtduif en kauw zitten in de lift. Zo werd de kauw opgemerkt in één op drie van de tuinen, terwijl dat in 2004 nog maar in één tuin op zes was.

    Het koude winterweer leidde ook tot een toename van kramsvogels, een lijstersoort die uit het hoge noorden afgezakt komt. De zwartkop, een kleine insecteneter werd ook vaker dan voorgaande jaren werd genoteerd.

    bron Het Laatste Nieuws-VILT

    26-02-2010 om 08:27 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duivenweekend 27 en 28 Februari 2010

    Nieuw duivenweekend moet populatie houtduiven inperken


    Voor het derde jaar op rij wordt er een duivenweekend georganiseerd. Op vraag van de Vlaamse land- en tuinbouwsector zullen de jagers zich dit weekend vooral richten op houtduiven. “Ondanks alle preventieve maatregelen is er nog steeds nood aan bejaging. Enkel zo kunnen we de populatie van houtduiven in de hand houden en de schade aan land- en tuinbouwgewassen binnen de perken houden”, luidt het bij Boerenbond.

    De oorsprong van het duivenweekend gaat terug tot 2008. Toen besliste de provincie West-Vlaanderen om in samenwerking met de jagers de duivenoverlast in de provincie aan te pakken. Omdat de houtduiven niet alleen in West-Vlaanderen schade toebrengen aan gewassen, werd vorig jaar beslist om in heel Vlaanderen de jagers op te roepen om het laatste weekend van februari de duivenpopulatie aan te pakken.

    Dit weekend werd zeer bewust gekozen. “Het is het laatste weekend dat duiven mogen bejaagd worden binnen het gewone jachtseizoen. Hoe later op het jachtseizoen, hoe gerichter de bejaging gebeurt op de populatie duiven die hier hun nest zullen bouwen”, zegt Boerenbond. Volgens de landbouworganisatie is er al heel wat onderzoek gebeurd naar preventieve maatregelen. “Maar bejaging blijft nodig als aanvullende maatregel”.

    Zo heeft het proefcentrum Beitem al heel wat afweersystemen uitgetest, zoals vogelschrikken, geluid van roofvogels, namaakroofvogels, kanonnen, spiegels, vlaggen of geurproducten. “Maar die blijken allemaal maar zeer kort inzetbaar, want gewenning treedt zeer snel op. Bovendien belemmeren ze de boeren vaak in hun werk”, weet Boerenbond. Zo zijn afdekdoeken in de kersen- en bloemkoolteelt wel effectief, maar ze zijn duur en bemoeilijken het werk van de teler. Ook zouden ze de groei van onkruiden stimuleren waardoor meer gewasbeschermingsmiddelen moeten ingezet worden.

    Vooral granen, koolgewassen, witloof, cichorei, radicchio, erwten, bonen, diverse slasoorten, vlas, fruit en boomkwekerijteelten die in de smaak vallen van de houtduiven. Praktijkonderzoek toont aan dat niet minder dan 26 manuren per ha nodig zijn om houtduiven van een bloemkoolperceel te verjagen. Daarbij werden allerlei vogelafweersystemen ingezet, goed voor een investering van ongeveer 100 euro per ha.

    “Zelfs al deze maatregelen leidden op het proefveld tot veel te weinig resultaat. Meer dan 14 pct van de opbrengst werd vernietigd, wat een financieel verlies betekent van 1.400 euro per ha bloemkolen”, weet de landbouworganisatie. Boerenbond beweert ook dat het soms gebeurt dat een veld helemaal kaal wordt gegeten na inzaai, waardoor opnieuw gezaaid moet worden. “Veel werk en veel kosten gaan zo verloren. Teelten die wel nog kunnen geoogst worden, vallen door de schade vaak in een lagere kwaliteitsklasse en worden dus minder goed betaald”.

    Vogelbescherming Vlaanderen en Natuurpunt zijn niet te spreken over het duivenweekend. “Wij zijn van mening dat een massale bejaging geen invloed zal hebben op de broedvogelpopulatie in Vlaanderen en dus kan het ook niet als bescherming dienen voor vraatschade later op het jaar”, klinkt het. Volgens de natuurorganisaties veroorzaken de boeren zelf de overpopulatie van de houtduiven door de grote hoeveelheid aan oogstresten van maïs die achterblijven op het veld.

    Ook de datum voor het duivenweekend vinden de vogelbescherming en Natuurpunt slecht gekozen. “Het is niet alleen illegaal, maar ook de helft van de Vlaamse houtduiven trekt in de lente weg. Er zijn in de winter tien keer meer houtduiven in Vlaanderen dan in de zomer. “Het duivenweekend heeft dus geen enkele zin en zal alleen maar veel dierenleed en een algemene verstoring van de natuur veroorzaken”, klinkt het.

    Daarom roepen de natuurorganisaties Boerenbond op om de oproep voor het duivenweekend in te trekken. “Ook aan de Vlaamse jagers vragen wij om niet deel te nemen aan de massale bejaging. Van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege verwachten wij dat ze het duivenweekend veroordeelt en de Vlaamse jachtwetgeving in overeenstemming brengt met de Europese Vogelrichtlijn”, staat in een gezamenlijk persbericht van Vogelbescherming Vlaanderen en Natuurpunt.

    Bron:VILT .be



    25-02-2010 om 18:37 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de nekker

    Provincie investeert in moeraszone in Mechelen

    De provincie Antwerpen investeert 500.000 euro voor de aanleg van nieuwe oevers en een moeraszone in het provinciaal sport- en recratiedomein De Nekker in Mechelen. "Zo zorgen we voor een ideaal toevluchtsoord voor zeldzame diersoorten. Daarnaast krijgen sportvissers een vaste stek", licht gedeputeerde voor Leefmilieu Rik Röttger (sp.a) toe.

    Het provinciale sport- en recreatiedomein De Nekker is met zijn vijver van 30ha een paradijs voor waterliefhebbers. Om de natuurlijke aantrekkingskracht van de vijver voor dieren, planten ¿n recreanten nog te vergroten, neemt de provincie Antwerpen enkele ecologische herinrichtingsmaatregelen.

    De vijver, eigenlijk een uitgegraven zandwinningsput voor de aanleg van de E19 in de jaren zestig, overheerst het domein en biedt onder andere zwem- en visplezier in afgebakende zones. De vijver verbindt het recreatiedomein met het Mechels Broek, een brok authentieke natuur van 100ha die tot het vroegere natuurlijke overstromingsgebied van de Dijle behoort.

    Door de aanleg van enkele bijkomende oevers en een moeraszone wil de dienst Waterbeleid van de provincie Antwerpen de intrinsieke natuurwaarde van de vijver versterken. Tegelijk zullen deze ingrepen ook de infrastructuur voor wandelaars en vissers verbeteren. De werken starten deze week en zullen nog voor de zomer afgerond zijn. (belga/adb)

    24-02-2010 om 20:46 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaart de nekker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen overzicht kaart de nekker

    24-02-2010 om 20:00 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnen jacht
    jacht op konijn

    06-02-2010 om 21:26 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jagen en vissen in Zweden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    28-01-2010 om 15:49 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Tijdelijk jachtverbod opgeheven vanaf 21 januari , 2010

    Article Headline
    Het tijdelijke algemene jachtverbod dat door Minister Schauvliege werd ingesteld bij Ministerieel Besluit van 12 januari, waarin alle jacht opgeschort werd tot en met 20 januari, loopt vandaag af.
    Dit betekent dat er vanaf donderdag 21 januari opnieuw kan gejaagd worden - conform het Jachtvoorwaardenbesluit van 30/05/2008 - op reewild (geit en kitsen), fazanthaan, vos, konijn, houtduif, wilde eend en Canadagans.
    HVV vraagt haar leden met aandrang een weidelijke en correcte houding ten overstaan van de waterwildsoorten (wilde eend en Canadagans).
    Op heel wat plaatsen kan er nog niet op waterwild gejaagd worden omdat de waterpartijen nog voor meer dan de helft met ijs zijn bedekt.
    De waterwildsoorten zijn wellicht de enige jachtwildsoorten die hun vetreserves hebben moeten aanspreken om deze winterprik door te komen.
    Een weidelijke jager weet daar rekening mee te houden.
    Door het verlies van een ruime maand aan bejagingsmogelijkheden op de vos, roept HVV nochtans op om deze soort zoveel mogelijk te bejagen in de resterende weken want de overpopulatie en dreigende problematiek vragen hierom.
    bron:

    Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw Hubertus Vereniging Vlaanderen

    20-01-2010 om 13:48 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Schauvliege lapt met jachtverbod wet aan haar laars"
    Toen Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) op 8 januari een tijdelijk jachtverbod afkondigde tot en met 20 januari - omwille van langdurige vorst - heeft ze de wettelijke bepalingen terzake niet gevolgd. "Ongehoord", vindt Vlaams volksvertegenwoordiger Vera Van der Borght (Open Vld). In het jachtvoorwaardenbesluit staat dat een opschorting van de jacht enkel kan na overleg tussen de minister en het Bureau van de Vlaamse Hoge Jachtraad, legt Open Vld uit. Die raad werd eind vorig jaar door Schauvliege zelf ontbonden, en zal worden opgevolgd door een Permanente Werkcommissie Jacht binnen de Minaraad, de Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen die als strategische adviesraad voor het beleidsdomein leefmilieu, natuur en energie fungeert. Het orgaan dat de Jachtraad moet opvolgen, is door de minister nog niet geïnstalleerd. In een persbericht meldde Schauvliege dat ze op 6 januari een consultatie heeft gehad met de Minaraad, met de vraag om tegen uiterlijk 8 januari advies uit te brengen over de opschorting van de jacht. In het intern reglement van de Minaraad is echter bepaald dat ten vroegste tien dagen na de vraag om advies de Minaraad samengeroepen kan worden. "Kortom, een advies zal er niet gekomen zijn", zegt Vera Van der Borght. "De minister heeft het Jachtvoorwaardenbesluit niet aangepast in die zin dat ze advies moet vragen aan de Minaraad. Dat een minister de wet niet naleeft, vind ik ongehoord". Vera Van der Borght gaat de minister in de commissie Leefmilieu aan de tand voelen, zegt ze.
    bron
    Belga 14/01/2010

    15-01-2010 om 08:36 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Besluit van de Waalse Regering waarbij de openings-, sluitings- en schorsings datums voor de jacht
    van 1 juli 2006 tot 30 juni 2011 vastgelegd wordenDe Waalse Regering,
    Gelet op de jachtwet van 28 februari 1882, inzonderheid op artikel 1ter, ingevoegd bij het decreet van 14 juli 1994, en de artikelen 2, tweede lid, en 10, vijfde lid, vervangen bij hetzelfde decreet;
    Gelet op het advies van de "Conseil supérieur wallon de la Chasse" (Waalse Hoge Jachtraad), gegeven op 14 en 28 september 2005;
    Gelet op het overleg gepleegd door de Regeringen van de Beneluxstaten op 24 november 2005;
    Gelet op het overleg gepleegd door de betrokken Gewestregeringen op 22 februari 2006;
    Gelet op het advies 40.133/4 van de Raad van State, uitgebracht op 19 april 2006;
    Op de voordracht van de Minister van Landbouw, Landelijke Aangelegenheden, Leefmilieu en Toerisme;
    Na beraadslaging,
    Besluit :
    HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen
    Article 1. Dit besluit is van toepassing van 1 juli 2006 tot en met 30 juni 2011 voor vijf opeenvolgende jachtjaren die telkens lopen van 1 juli tot 30 juni van het daaropvolgende jaar.
    Art. 2. De jacht op wild dat niet in dit besluit bedoeld wordt is verboden.
    Art. 3. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :
    1° bers- en loerjacht : soort jacht dat slechts door één enkele jager beoefend wordt, zonder drijver of hond;
    2° drijfjacht : soort jacht dat door meerdere jagers beoefend wordt waarbij gewacht wordt op het wild dat gedreven wordt door drijvers die al dan niet honden met zich mee voeren;
    3° jacht met drijfhond : jachtmethode die door één of meerdere jagers beoefend wordt, waarbij zij voor hun bewegingen afgaan op het blaffen van de honden die het wild opjagen en achtervolgen en postvatten op de weg die het opgejaagde dier onvermijdelijk op zal gaan;
    4° jacht met roofvogel : jachtmethode waarbij het wild gevangen wordt door middel van een daartoe afgerichte prooivogel;
    5° uitspruitsel : uitwas van de stang van minstens 2 cm, gemeten vanaf de holte (d.w.z. op de bissectrice) van de door het uitspruitsel gevormde bovenhoek en de rand van de stang waarvan hij voortspruit.
    HOOFDSTUK II. - Jacht met vuurwapens
    Afdeling 1. - Grof wild
    Art. 4. De openings- en sluitingsdatums voor de jacht met vuurwapens op het soort edelhert worden vastgelegd als volgt :
    1° geweidragende herten :
    a) bers- en loerjacht : van 1 oktober tot 31 december. De bers- en loerjacht op edelherten met, aan elke stang, minstens drie enden boven het middenend is echter toegelaten vanaf 21 september;
    b) drijfjacht en jacht met drijfhond : van 1 oktober tot 31 december;
    2° voor hinden en jongen beider geslachten :
    a) bers- en loerjacht : van 1 oktober tot 31 december;
    b) drijfjacht en jacht met drijfhond : van 1 oktober tot 31 december.
    De jacht op geweidragende herten is uitsluitend toegelaten op de gronden die deel uitmaken van een erkende jachtraad en op het Koninklijk Jachtdomein van Ciergnon.
    Art. 5. De openings- en sluitingsdatums voor de jacht met vuurwapens op het soort ree worden vastgelegd als volgt :
    1° reebokken :
    a) bers- en loerjacht : van 1 mei tot 15 mei en van 1 augustus tot 30 november;
    b) drijfjacht en jacht met drijfhond : van 1 oktober tot 30 november;
    2° voor reegeiten en -kalveren beider geslachten : bersjacht, loerjacht, drijfjacht en jacht met drijfhond : van 1 oktober tot 30 november;
    Art. 6. De openings- en sluitingsdatums voor de jacht met vuurwapens op het soort damhert worden vastgelegd van 1 oktober tot 31 december.
    Art. 7. De openings- en sluitingsdatums voor de jacht met vuurwapens op het soort moeflon worden vastgelegd van 1 oktober tot 31 december.
    Art. 8. De openings- en sluitingsdatums voor de jacht met vuurwapens op het soort wild zwijn worden vastgelegd als volgt :
    a) bers- en loerjacht : het jaar door;
    b) drijfjacht : van 1 augustus tot 31 december;
    c) jacht met drijfhond : van 1 oktober tot 31 december.
    Van 1 augustus tot 30 september wordt de drijfjacht enkel in open veld toegelaten.
    Art. 9. De loerjacht op grof wild mag beoefend worden van één uur vóór de officiële zonsopgang tot één uur na de officiële zonsondergang.
    Afdeling 2. - Klein wild
    Art. 10. De openings- en sluitingsdatums voor de jacht met vuurwapens op het klein wild worden vastgelegd als volgt :
    1° patrijs : van 1 september tot 30 november;
    2° haas : van 1 oktober tot 31 december;
    3° fazanthaan : van 1 oktober tot 31 januari;
    4° fazanthen : van 1 oktober tot 31 december;
    5° houtsnip : van 15 oktober tot 31 december.
    De jacht op de grijze patrijs en op de haas is enkel toegelaten in jachtgebieden die deel uitmaken van een erkende jachtraad.
    Art. 11. De loerjacht op de houtsnip mag beoefend worden van een halfuur vóór de officiële zonsopgang tot een halfuur na de officiële zonsondergang.
    Afdeling 3. - Waterwild
    Art. 12. De openings- en sluitingsdatums voor de jacht met vuurwapens op het waterwild worden vastgelegd als volgt :
    1° wilde eend : van 15 augustus tot 31 januari;
    2° Canadese gans : van 15 augustus tot 31 januari;
    3° wintertaling : van 15 oktober tot 31 januari;
    4° meerkoet : van 15 oktober tot 31 januari.
    Art. 13. De loerjacht op de wilde eend en de Canadese gans mag beoefend worden van één halfuur vóór de officiële zonsopgang tot een halfuur na de officiële zonsondergang.
    Art. 14. Het schieten van niet vliegvlugge wilde eenden is verboden
    Afdeling 4. - Ander wild
    Art. 15. De openings- en sluitingsdatums voor de jacht met vuurwapens op ander wild worden vastgelegd als volgt :
    1° konijn : van 1 september tot 28 februari;
    2° houtduif : van 15 augustus tot 28 februari;
    3° vos : het jaar door;
    4° verwilderde kat : het jaar door;
    De jacht met drijfhond op het konijn, de vos en de verwilderde kat is echter open van 1 oktober tot 28 februari.
    Art. 16. De loerjacht op het konijn, de vos, de verwilderde kat mag beoefend worden van één uur vóór de officiële zonsopgang tot één uur na de officiële zonsondergang.
    Afdeling 5. - Verbodsbepalingen inzake jacht met vuurwapens
    Onderafdeling 1. - Jacht bij sneeuw
    Art. 17. Bij sneeuw is de jacht met vuurwapens in open veld verboden, ongeacht de hoeveelheid sneeuw op de bodem.
    De jacht met vuurwapens blijft toegelaten :
    1° op braakliggende bermen, in grienden, brem, heggen, kwekerijen, teelten van "kerstbomen";
    2° bij het schieten van waterwild : op en tot maximum 50 meter afstand van vijvers en moerassen waar de jager houder is van het jachtrecht;
    3° wat betreft het schieten van wild dat rechtstreeks te voorschijn komt uit een bos, braakliggende bermen, grienden, bremstruiken, heggen, kwekerijen, teelten van "kerstbomen" tijdens een drijfjacht, voor een jager die op deze plaatsen, ofwel in open veld, langs en tegenover deze plaatsen heeft plaatsgevat.
    4° bij het schieten van vossen en verwilderde katten.
    Onderafdeling 2. - Jacht op waterwild bij vorst
    Art. 18. Indien de vorst lange tijd aanhoudt, kan de Minister bevoegd voor de Jacht of diens afgevaardigde de jacht op de soorten bedoeld in artikel 12 voor hernieuwbare periodes van vijftien dagen schorsen.
    Het schorsingsbesluit treedt in kracht de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.
    Onderafdeling 3. - Ingezaaide velden
    Art. 19. Het is verboden hoe dan ook te jagen in graanvelden, in velden met graandragende planten, in velden met rijpe of rijpende zaaddragende planten.
    Het verbod geldt ook indien de planten afgemaaid zijn en op de grond liggen.
    Dit verbod geldt niet voor :
    1° maïs- en zonnebloemenvelden en velden van planten geteeld als groenbemesters of voeder;
    2° de drijfjacht op het wild zwijn tussen 1 augustus en 30 september;
    3° de bers- en loerjacht op het wild zwijn, de vos, de verwilderde kat, het konijn en de houtduif.
    Onderafdeling 4. - Jacht in de nabijheid van kunstmatige voederplaatsen
    Art. 20. De bers- en loerjacht is verboden op minder dan 200 meter van kunstmatige voederplaatsen.
    Onderafdeling 5. - Jacht in de nabijheid van woningen
    Art. 21. Tijdens de jacht is het verboden in de richting van woningen te vuren op een afstand van minder dan 200 meter ervan.
    HOOFDSTUK III. - Jacht met roofvogel
    Art. 22. De jacht met roofvogel op elk soort wild bedoeld in dit besluit is open van 1 september tot 31 januari.
    De jacht met roofvogel op de houtduif is evenwel open van 15 augustus tot 28 februari en die op het konijn, de vos en de verwilderde kat is het jaar door open.
    HOOFDSTUK IV. - Diverse bepalingen
    Art. 23. Van 1 augustus tot 30 september en van 1 mei tot 25 mei is het vervoer van reebokken naar de plaats van verbruik of verkoop in de kleinhandel slechts toegelaten indien de dieren op zichtbare wijze hun gewei of de uiterlijke kenmerken van hun geslacht dragen.
    Art. 24. De verkoop, het vervoer voor de verkoop, de verkoop en het houden voor verkoop van welk soort wild ook dat afkomstig is van de jacht met roofvogel, van wintertaling, meerkoet, Canadese gansen, houtsnippen die dood zijn en elk deel of elk product dat verkregen werd door middel van de vlot herkenbare vogel, zijn het jaar door verboden.
    HOOFDSTUK V. - Slotbepaling
    Art. 25. De Minister bevoegd voor de Jacht is belast met de uitvoering van dit besluit.
    Namen, 11 mei 2006.
    De Minister-President,
    E. DI RUPO
    De Minister van Landbouw, Landelijke Aangelegenheden, Leefmilieu en Toerisme,
    B. LUTGEN

    13-01-2010 om 15:08 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jacht op waterwild wallonie
    Omwille van winterse omstandigheden

    Jacht op waterwild in Wallonië gedurende vijftien dagen opgeschort

    In het Belgisch Staatsblad van 12 januari verscheen een Ministerieel besluit  van 5 januari 2010 tot opschorting van de jacht op waterwild in Wallonië. Dit besluit werd getroffen omwille van de strenge dag- en nachtvorst deze laatste dagen en het dichtvriezen van talrijke watervlakken die de mogelijkheden voor het nemen van voeding en zelfs de ontoegankelijkheid van het voedsel voor watervogels die rond vijvers, plassen, meren en andere heden dichtgevrozen watervlakken verblijven zeer streng inperken. Het besluit bepaalt daarom dat de jacht op de waterwildsoorten waarvan sprake in artikel 12 van het besluit van de Waalse Regering van 11 mei 2006 waarbij de openings-, sluitings- en schorsingsdatums voor de jacht van 1 juli 2006 tot 30 juni 2011 vastgelegd worden, gedurende vijftien dagen wordt opgeschort. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt, d.w.z. op 12 januari2010.


    13-01-2010 om 11:27 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht Verbod

     

    Article Headline

      Beste collega jager,

     

    Vandaag is, ondanks onze open brief tot overleg,  het algemeen jachtverbod verschenen in het Belgisch Staatsblad. HVV achtte het noodzakelijk u  hiervan op de hoogte te brengen.

     

    De jacht op ALLE wild, inclusief de jacht op reewild, is gesloten tot en met 20 januari, wat ook de weersomstandigheden zullen zijn de komende dagen.

     

    Hubertus Vereniging Vlaanderen vraagt aan alle jagers om dit Ministerieel Besluit op te volgen.

     

    VLAAMSE OVERHEID

    Leefmilieu, Natuur en Energie

     

    8 JANUARI 2010. - Ministerieel besluit tot instelling van een tijdelijk jachtverbod omwille van langdurige vorst

     

    De Vlaamse Minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur,

     

    Gelet op de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973, artikel 3, § 1, gewijzigd bij de wet van 4 juli 1989 en gewijzigd bij de wet van 4 augustus 1996; Gelet op het jachtdecreet van 24 juli 1991; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 30 mei 2008 houdende vaststelling van de voorwaarden waaronder de jacht kan worden uitgeoefend, artikel 2, § 4; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 13 juli 2009 tot bepaling van de bevoegdheden van de leden van de Vlaamse Regering, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 2009;

     

    Na consultatie van de strategische adviesraad Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen op 6 januari 2010;

     

    Overwegende de dringende noodzakelijkheid die bestaat om de jacht te schorsen omwille van zeer harde en langdurige vorst, gezien het feit dat deze weersomstandigheden de overlevingskansen van het jachtwild aanzienlijk verlagen en het feit dat het beoefenen van de jacht deze overlevingskansen nog verder zou doen afnemen,

     

    Besluit :

     

    Artikel 1. De jacht op wild is geschorst tot en met 20 januari 2010.

    Art. 2. Dit besluit treedt in werking op de dag van bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad.

     

    Brussel, 8 januari 2010.

     

    De Vlaamse minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur,

    Mevr. J. SCHAUVLIEGE

    *

     

    Hubertus Vereniging Vlaanderen


    12-01-2010 om 17:27 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magazine over Jagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    JAGEN

    11-01-2010 om 21:01 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV over jacht en visvangst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Jacht TV

    11-01-2010 om 20:43 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jagd und hund
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jachtbeurs In Dortmund 2010
    JACHT & HOND - de toonaangevende industrie verzamelen voor de jacht en de visserij Visserij in Europa
    Van 02-07. Februari 2010 opent de HUNTING DOG & opnieuw voor zes dagen van de deuren van de tentoonstelling. De laatste tentoonstelling werd gekenmerkt door een nieuwe exposant en ruimte opnemen en een voortdurende groeiende internationaliteit van de bezoekers en ook voor de exposanten.

    HOND & JACHT is een entertainment en shopping paradijs voor jagers, vissers en natuurliefhebbers - tal van demonstraties en actiegebieden ronde uit het programma. Ook in 2010 zo'n 650 exposanten in zes beurshallen presenteert haar uitgebreide product-en serviceaanbod sommige 72.000 bezoekers. De beurs richt zich op:
    - Hengelen
    - Vissen Tours
    - Visuitrusting
    - All-terrain
    - Jacht uitrusting / kleding
    - Jacht Lodges
    - Jachtreizen
    - Jachtgeweren
    Voor meer informatie over de beurs te bezoeken of deel te nemen als exposant, gebruik dan de bezoeker en exposant knop aan de linker kant - waar we introduceren de verscheidenheid van de speciale shows en JAGD&HUND 2010e

    11-01-2010 om 20:34 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clayshoting
    YOUTUPE

    10-01-2010 om 15:48 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jacht op waterwild wallonie



    Lutgen schorst voor 15 dagen in de periode van de jacht waterwild

    De Waalse minister van Natuur Benoit Lutgen heeft besloten om de periode van de jacht op waterwild te schorsen voor een periode van 15 dagen, "zei hij woensdag in een verklaring. De betrokken soorten zijn "wilde eenden, Canadese ganzen, de wintertaling en de meerkoet.De huidige weersomstandigheden verzwakken vogels, eenden, enz.. met vijvers en andere vijvers zijn voorkeur habitat, gerechtvaardigd Mr Lutgen. Het ijs bedekt  op dit moment  de meren en maakt het erg moeilijk voor het vinden van voedsel voor watervogels die daar verblijven . De minister herinnerde er ook aan dat andere soorten watervogels niet worden bejaagd in deze tijd van het jaar. De minister voegde eraan toe dat tijdens periodes van langdurige vorst en sneeuw dat het wenselijk is de watervogels te voederen . "Voor die voeding is het belangrijk om zaden en granen, zoals een zonnebloempitten, tarwe en mais te voederen daar die gewaardeerd door een overgrote meerderheid soorten.
    Bron: Levif.be

    08-01-2010 om 20:53 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    (Belga) Omwille van de aanhoudende vrieskou wordt de jacht in Vlaanderen tot en met woensdag 20 januari opgeschort. Dat heeft Vlaams minister van Leefmilieu en Natuur Joke Schauvliege (CD&V) vrijdag beslist. De schorsing gaat in vanaf de publicatie in het Staatsblad op dinsdag 12 januari.

    Schauvliege voert tijdelijk jachtverbod in tot 20 januari Als er sneeuw ligt, is het verboden om te jagen, behalve op reewild. De jacht op reegeiten en -kalveren start normaal op 15 januari, maar door het tijdelijk jachtverbod wordt dat nu met vijf dagen uitgesteld. Daarnaast is ook de jacht op fazanthanen, Canadese ganzen, wilde eenden, houtduiven, konijnen en vossen tijdelijk opgeschort. De winterse koude die nu al enkele weken aanhoudt, verzwakt de dieren. Hun voedselbronnen zijn door de sneeuw en het ijs al een tijdje onbereikbaar. Minister Schauvliege: "Volgens de weersvoorspellingen kunnen de erg lage temperaturen nog verschillende dagen tot weken aanhouden. Door die winterse weersomstandigheden verzwakt heel wat jacht- en ander wild. Eentijdelijke schorsing van de jacht zorgt ervoor dat de dieren hun energiereserves beter kunnen sparen". (OSN)

    08-01-2010 om 20:16 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bron:Hubertus Vereniging Vlaanderen

    Hubertus Vereniging Vlaanderen
    Hubertus Vereniging Vlaanderen
    Open brief jachtverbod bij actuele winterse omstandigheden
    Month, Year - Vol 1, Issue 1





    Article Headline
     

    Beste lezer,

     
    Hubertus Vereniging vlaanderen wil in de eerste plaatst al  haar leden, lezers van deze nieuwsbrief, partners en sympathisanten een voorspoedig 2010 wensen.
     
    Verder bevat de eerste nieuwsletter van dit jaar een open schrijven vanuit de vereniging aan Minister Schauvliege. Hieronder kan u de open brief die gestuurd is aan Minister Schauvliege terugvinden.

     

    Betreft:  Open brief jachtverbod bij actuele winterse omstandigheden.

    Ons Kenmerk: BR_20100107_tc_v06_sneeuw

    CC Dhr. Jan Verheecke (waarnemend secretaris van de MINA-Raad)
    CC Dhr. Walter Roggeman (Voorzitter MINA-Raad)
    CC Mevrouw Iris Lauwaert (Adviseur van Minister Schauvliege)

    Geachte Mevrouw de Minister,

    Hubertus Vereniging Vlaanderen werd door uw Kabinet op de hoogte gebracht dat Vogelbescherming Vlaanderen de vraag heeft gesteld om de jacht tot het einde van de maand januari op te schorten. Door U  werd het voorstel om de jacht te sluiten tot 20 januari 2010 ter advies aan de MINA-Raad voorgelegd. 

    Hubertus Vereniging Vlaanderen dankt uw Kabinet voor het informeren over deze beslissing en over de genomen acties, maar betreurt dat HVV niet om advies werd gevraagd vooraleer deze beslissing te nemen.

    Woensdagavond vernam het Bestuur van Hubertus Vereniging Vlaanderen via haar afgevaardigde in de MINA-Raad dat de MINA-Raad afziet van adviesverlening aangezien de adviesdatum een te korte adviestermijn impliceert.

    Hubertus Vereniging Vlaanderen dringt ten stelligste aan om de MINA-Raad alsnog - ondanks de spoed - een advies te laten verlenen omtrent het Jachtverbod. De Raad van Bestuur van HVV vraagt dan ook om een advies te verlenen aangaande het invoeren van een extra jachtverbod ondanks de huidige wetgeving (jacht bij sneeuw met uitzondering van reewild is verboden) in relatie tot de verbetering van de instandhouding van de soorten in de vrije wildbaan.

    Daarbij wenst Hubertus Vereniging Vlaanderen ook de aandacht te vestigen op de voorgeschreven procedure voorafgaand aan het nemen van zulke beslissingen. Het is bijna een jaar geleden dat rond deze periode eveneens een jachtverbod van kracht werd. Toen weliswaar met administratieve fouten, maar desondanks met een correcte opvolging vanuit de Vlaamse jachtsector.

    Zowel de Hoge Jachtraad als Hubertus Vereniging Vlaanderen hebben toen duidelijk kenbaar gemaakt aan de Minister dat een toekomstige beslissing om een jachtverbod in te stellen moet samengaan met het aftoetsen van duidelijke criteria. Deze criteria zijn tot op de dag van vandaag nog altijd niet bepaald, maar algemeen ging het om uitzonderlijke weersomstandigheden en een uitzonderlijke maatregel moet een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden van wildsoorten.

    Hubertus Vereniging Vlaanderen vraagt dan ook uitdrukkelijk een evaluatie aangaande de uitzonderlijkheid van deze weersomstandigheden, een vergelijking met het langjarig gemiddelde bijgehouden door het KMI.

    De Raad van Bestuur van HVV benadrukt nogmaals dat de jacht - conform de geldende Vlaamse wetgeving - op dit moment op alle klein- en waterwildsoorten gesloten is en dit zolang de sneeuw blijft liggen of - wat waterwild betreft - de waterpartijen voor meer dan de helft dichtgevroren blijven liggen. Een extra jachtverbod zal geen enkele impact hebben op de vermindering van de verstoring van watervogels .

    Er zijn tijdens de huidige periode vele andere vormen van verstoring waar de maatregel van een jachtverbod geen impact op heeft, maar die net zo goed een negatief effect hebben op de instandhouding van de aanwezige soorten. 

    We denken hierbij onder andere aan de vele mensen die aanstaande weekend zullen genieten van de pracht van onze open ruimte, maar daardoor wel een verstoring teweeg brengen die nefast kan zijn voor de  energiehuishouding van onze wilde fauna. De aanwezigheid van mensen en eventueel honden in de buurt van wakken of waterlopen die door hun stroming niet bevroren zijn, is al voldoende om het waterwild te doen opvliegen.

    HVV hoopt ook dat de beheerwerkzaamheden uitgevoerd door o.a. Natuurpunt in rietvelden, die eenvoudig zijn bij deze weersomstandigheden (Zondagskrant van 11/01/09), dit jaar niet worden overgedaan. Het maaien van riet over het ijs doet de vogels evengoed opvliegen (energieverlies), maar daarbij komt ook dat een stuk dekking wordt verwijderd (warmtehuishouding).

    Is de algemene stelling niet dat uitzonderlijke omstandigheden ook uitzonderlijke maatregelen vragen?!

    Daarnaast brengen de huidige weersomstandigheden ook mogelijkheden met zich mee om bepaalde soorten beter te bejagen. We denken hierbij aan de bejaging van everzwijnen, in combinatie met bijzondere bejaging waar nachtjacht kan toegestaan worden.

    Het witte deken in de Limburgse bossen zorgt voor een uitstekende zichtbaarheid en de omstandigheden zorgen voor een concentratie van everzwijnen (in de nabijheid van voeder). De uitvoering van een efficiënt wildbeheer kan hierdoor verbeterd worden. Daarnaast gebeurt afschot van grofwild op basis van een door het ANB goedgekeurd afschotplan en zouden deze weersomstandigheden er juist voor kunnen zorgen dat het voorgeschreven afschot sneller gerealiseerd wordt waardoor er op seizoensbasis juist minder verstoring zou zijn (indien die er al zou zijn). Wat grofwild en enkele andere soorten betreft, stelt zich bij deze weersomstandigheden ook een groter risico op schadedreiging. Overbejaging is niet van de kwestie aangezien de jacht in Vlaanderen niet georganiseerd is op basis van een "open-jachtsysteem" en elke jager zijn verantwoordelijkheid heeft om de populaties in goede staat van instandhouding te brengen en te behouden.  

    Een jachtverbod kan dan ook gevolgen hebben op het toekomstige wildbeheer in Vlaanderen (schadebeheersing).

    In die optiek wenst HVV uitdrukkelijk een aanpassing te zien van het Jachtopeningsbesluit voor het lopende jachtseizoen. De jacht op de vos werd reeds beperkt tot 4.5 maanden. Daarbij komen nu nogmaals verschillende weken 'verlies' aan bejagingsmogelijkheden. Gezien de actuele vossenproblematiek in Vlaanderen vraagt HVV daarom voor dit jachtseizoen een verlenging van de jacht op de vos tot en met 28 februari.

    Zelfde problematiek voor reewild. Het afschot aan geiten en kitsen dat normaal van start gaat vanaf 15/01, bedraagt ruim 70 % van het ganse jaarlijkse Vlaamse afschot aan reewild. Nochtans is hiervoor in het Jachtopeningsbesluit slechts 2 maanden voorzien. Een beperking van de bejagingsperiode van reewild is daarom niet verantwoord.

    Tenslotte wil de Raad van Bestuur van HVV openlijk stellen dat, afgaande op de informatie die HVV toekomt, het vertrouwen van de Minister in de Vlaamse jagerij (WBE's) klein is, en dat betreurt HVV ten zeerste!

    HVV is ervan overtuigd dat een overleg met de sector meer op maat gemaakte maatregelen oplevert dan het doorvoeren van een algemeen jachtverbod.

    HVV hoopt van harte dat deze maatregel niet genomen wordt als een eenvoudige manier om te "scoren". Deze maatregel lijkt ons eerder een gevolg van een te snel willen handelen om iets positief te doen voor onze wilde fauna, terwijl een echt efficiënte benadering geen kans krijgt.

    Hubertus Vereniging Vlaanderen twijfelt er niet aan dat wilde dieren in deze weersomstandigheden ondersteuning nodig hebben en steekt opnieuw de hand uit om via een constructief overleg tussen jachtsector en Kabinet een bijdrage te leveren aan de problematiek omtrent de jacht bij sneeuw. Maar het eenzijdig invoeren van een jachtverbod op dit moment, is een maatregel die niet bijdraagt tot een verbeterde instandhouding van de wilde fauna.   

    In naam van de Raad van Bestuur van Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw, 

    Yves Steverlynck

    Voorzitter Hubertus Vereniging Vlaanderen

     
    Communicatie Hubertus Vereniging Vlaanderen

    08-01-2010 om 18:13 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallonie jacht open in februari seizoen 2009-2010
    jacht Maart  2010 Wallonie
     
    Everzwijn: Bers- en loerjacht:  het ganse jaar
    Vos:                                              het ganse jaar
    Verwilderde kat:                         het ganse jaar

    jacht op Reebok
     van 1 Mei tot 15 Mei






    08-01-2010 om 00:00 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/03-13/03 2016
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009

    Foto

    VISSERS VISSERS VISSERS VISSERS



    Mijn favorieten
  • Vangst van de dag boot CALREY

  • Foto

    Foto

    BAR-RESTAURANT MARINA PUERTO DE MOGAN GRAND CANARIE
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Steur uitzetting 2009 24 stuks geleverd door Fishfarm Vanstalle
    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    peetersinvrouwenhanden
    blog.seniorennet.be/peeters
    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Zoeken met MSN



    Zoeken met Altavista



    Zoeken met Ilse



    Zoeken met Yahoo



    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • vijver afvissen Alain Vanstalle
  • jachtinfo
  • jachtinfo wallonni
  • hengelsport de goudvoorn
  • Viskweek vijvers waterplanten
  • Kennel Heidelwachtel (kleine musterlander)
  • nana
  • prijslijst Fishfarm Vanstalle
  • winkel Fishfarm Vanstalle op tweedehands
  • vijvervissen

    Nieuws GVA
  • Waarom is het zo moeilijk om van je gsm af te blijven als je achter het stuur zit?
  • CD&V-voorzitter Mahdi wil inperking van schermgebruik voor jonge kinderen: “We moeten hen beschermen”
  • Hans D. krijgt steun van huidige vrouw nadat hij voormalige echtgenote Annie in de tuin begroef: “Wij praten niet over haar”
  • Belgische meisjes-juniores pakken brons in teamklassement, ook vier toestelfinales op EK turnen
  • Politie organiseert grootschalige actie tegen verdachte kapperszaken in Lier: “Vergiftiging van legale economie tegengaan”
  • Verschillende inwoners uit Niel kregen voorbije weken ten onrechte boetes in de bus: externe systeemfout bij de gemeente
  • Miss & Mister in Mortsel sluit na 40 jaar definitief de deuren: “Wil alle klanten bedanken voor de leuke gesprekken”
  • Antwerp plukt twee 18-jarige spelers weg bij Anderlecht
  • Ook in het Rivierenhof in Deurne zijn bordjes geplaatst om parkbezoekers te waarschuwen voor Nijlganzen
  • Eerste Talentcenter voor jongeren op Antwerpse bodem ingehuldigd: “Ik wil later dokter worden”

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda 1 augustus 2009 opening jacht op reebok 15 augustus 2009 opening wilde eend,canada gans en houtduif


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • jacht kleding
  • nieuwe blog vijvervissen

  • Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mary
    blog.seniorennet.be/mary
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!