Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

zooplus
JAGERS JAGERS JAGERS JAGERS JAGERS
Mijn favorieten blogs
  • seniorennet.be
  • vijvervissen
  • mijn jachthond
  • hengelen in zout en zoetwater
  • hengelsport de nekker
  • jagen en vissen
  • jacht en outdoor kleding
  • sportvisserijnederland
  • diepzee vissen
  • wepcam voederplaats zweden
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    WELKOM BIJ VAN HET HAESDAL LABRADORS
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    DE JACHTHUT forum van, voor en door jagers
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    ******zus van nana lenki*******
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Blog met foto's wild en vogels
  • Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tjenneke
    blog.seniorennet.be/tjennek
    Een interessant adres?
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    speerstra
    blog.seniorennet.be/speerst
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Valwild op de jacht
    Foto
    Valwild op de jacht
    Foto
    Foto
    JACHT & VISVANGST
    Info voor Jagers en Vissers
    02-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.landbouwers vragen copensatie

    "Wildafweer door landbouwers vraagt om compensatie"

    De voorbije week werd in de Commissie Leefmilieu van het Vlaams Parlement van gedachten gewisseld over wildbeheer. Op de agenda stond de overpopulatie van bepaalde wildsoorten en een gerichte bestrijding van vossen, everzwijnen, houtduiven en ganzen. Het Algemeen Boeren Syndicaat (ABS) nam deel aan de discussie en kijkt vooral uit naar de aangekondigde aanpassing van het Wildschadebesluit.



    Met het initiatief van de West-Vlaamse provinciegouverneur in 2009 (een oproep om vossen te bejagen, nvdr) en de recente vraag van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege aan de burgemeesters om aandacht te besteden aan de steeds talrijker voorkomende vos, komt het vossendebat volgens ABS in een stroomversnelling.

    Door verschillende Vlaamse parlementairen werd een voorstel van resolutie ingediend om de bestrijding van de vos op gepaste wijze te kunnen uitvoeren. Dat de meningen tussen jagers en landbouwers enerzijds en natuurverenigingen en Vogelbescherming Vlaanderen anderzijds nogal uiteen lopen, is voor iedereen duidelijk.

    Ook ABS maakte van de gelegenheid gebruik om haar visie als landbouworganisatie naar voor te brengen. ABS focuste daarbij op de economische gevolgen van bepaalde soorten die schade kunnen veroorzaken zoals ganzen, houtduiven, kauwen of vossen. Daarnaast is ABS ook ingegaan op de mogelijke sanitaire risico’s voor de professionele veehouderij indien er zich vossen of kadavers van wild bevinden op de percelen of bedrijven.

    Volgens de landbouworganisatie kan niemand ontkennen dat er steeds meer economische schade wordt aangericht op landbouwbedrijven door het feit dat bepaalde soorten in te grote getale op het platteland aanwezig zijn. Het feit dat er in 2009 via het Soortenbesluit en het Wildschadebesluit een meer gerichte bestrijding kan gebeuren van zwarte kraai, ekster, kauw, gaai en spreeuw noemt ABS een belangrijke stap in de goede richting.

    Dat de landbouwers nog preventieve maatregelen moeten nemen, lijkt ABS logisch. “Er zijn evenwel grenzen aan de inspanningen die door onze sector gedragen kunnen worden”, zegt voorzitter Hendrik Vandamme in het ledenblad Drietandmagazine. “Alle mogelijke afschrikkingsmiddelen of afweernetten komen niet zomaar uit de lucht vallen, in tegenstelling tot de schadelijke vogelsoorten.” Volgens Vandamme is een compensatie van de investeringen en de tijd die verjaging vergt op zijn plaats.

    De uitvoering van de procedures tot vergoeding van wildschade, die voorzien zijn in het Wildschadebesluit, stootten de voorbije maanden links en rechts op kritiek. Begin juli hadden de landbouworganisaties een onderhoud met het kabinet van minister Schauvliege om de problemen in de praktijk aan de kaarten.

    ABS wacht nu met ongeduld op de aanpassing van het Wildschadebesluit. Voor ABS moet het de bedoeling zijn dat de procedure om een schadevergoeding te bekomen, eenvoudiger wordt en dat er meer rekening wordt gehouden met de situatie op het terrein. “Een vlotte en correcte afhandeling van deze dossiers, gecombineerd met een gerichte bestrijding van de soorten die voor overlast zorgen, komt iedereen ten goede en is een oplossing voor de vaak gespannen toestand op het terrein”, aldus Vandamme.

    bron VILT

    bron VILT



    02-11-2010 om 08:37 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forel uitzetting op de nekker
    hengelsport de nekker Foto's Stefaan Wouters

    28-10-2010 om 00:00 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hazensterfte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Hazensterfte in Limburgse aardappelpercelen

    Jagers hebben op enkele dagen tijd ruim 30 dode hazen gevonden in enkele aardappelvelden in Heers en Horpmaal. Zelf vermoeden ze dat de hazensterfte te wijten is aan het gebruik van aardappelloofdoders. Toxicologisch onderzoek van enkele krengen en een bos aardappelloof in een labo in Luik moet uitsluitsel geven over de exacte oorzaak.

    bronOpvallend is dat de krengen van veelal jonge hazen altijd in de buurt van aardappelvelden lagen”, zegt jager José Budo. “De beste parameters om de kwaliteit van het biotoop te evalueren zijn de hazen, evenals de leeuweriken en patrijzen. Als die sterven is er wat fout", beweert Budo.

    Hij vermoedt dat de dieren gestorven zijn door in contact te komen met aardappelloofdoders die worden ingezet om aardappelloof dood te spuiten voor de oogst. "Zulke pesticiden blijven aan de poten van de hazen hangen zodat het in hun maag kan terecht komen wanneer ze zich droog likken", verklaart Budo. Hij wil klacht indienen tegen onbekenden omdat hij vreest dat de pesticiden ook gevaarlijk zijn voor de mens.

    Anne-Marie Vangeenberghe, woordvoerster bij Boerenbond zegt dat het probleem hen onbekend is. "Zowel de persoon die de jacht opvolgt als de specialisten van akkerbouw, hebben geen weet van problemen met fytomiddelen die in de aardappelteelt worden ingezet. Wij wachten daarom op de resultaten van de autopsie op de krengen om de ware toedracht van de dood van de hazen te achterhalen. Indien nodig nemen we maatregelen", aldus Vangeenberghe.

    Bron Belang van Limburg


    06-10-2010 om 12:01 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnen plaag in de Limburg

    Everzwijnen dreigen plaag te worden in Limburg

    De groeiende populatie everzwijnen in Limburg zorgt voor een verdubbeling van het aantal schadedossiers bij Boerenbond. Vooral Voeren wordt zwaar getroffen. Om de verdere uitbreiding tegen te gaan, herhaalt Boerenbond zijn vraag om een versoepeling van de jachtregeling."In oktober vindt overleg plaats over mogelijke oplossingen", verklaart het Agentschap Natuur en Bos.

    “We hebben dit jaar al 50 aangiftes van schade door rondtrekkende everzwijnen ontvangen, tegenover een 20-tal vorig jaar”, zegt provinciaal verantwoordelijke van Boerenbond Koen Vanheukelom in Het Belang van Limburg. “Het feitelijke cijfer ligt zelfs hoger, want niet alle boeren geven hun schade aan.” Vooral Voeren kent overlast. “Meer dan 100 hectare landbouwgrond werd daar al beschadigd door everzwijnen.”Everzwijnen hebben nood aan eiwitten in hun voedingspatroon. Dat halen ze uit maden en andere insecten die ze vinden door weides en gazons om te woelen. Ook maïsvelden en graanakkers blijven niet gespaard. Vooral vertrappeling is daar het probleem. Vorig jaar trokken naar schatting 700 everzwijnen rond in Limburg. Hoeveel zwijnen de kuddes momenteel tellen is volgens het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) niet bekend.

    “Wat we wel weten is dat meer zwijnen moeten geschoten worden om verdere uitbreiding tegen te gaan”, stelt Vanheukelom. “Dit jaar zijn nog maar 135 zwijnen geschoten. Dat is veel te weinig om de aantallen onder controle te houden en dat betekent dat de kuddes dit jaar nog zullen groeien.” Daarom herhaalt Boerenbond zijn vraag om een versoepeling van de jachtregeling.

    “Helemaal uitroeien kan je ze niet”, zegt Bert Vanholen van het Agentschap Natuur en Bos (ANB), eveneens in Het Belang van Limburg. “Everzwijnen zijn immers slimme beesten die zich verstoppen in rustige gebieden waar niet gejaagd kan worden.” Anderzijds groeit een kudde volgens Erik Koffeman van de Faunabeheereenheid (FBE) Noord-Brabant aan met 300 procent als men niet ingrijpt. Ook Alfred Melissen van de FBE Limburg erkent het reproductieprobleem. “Opdat everzwijnen zich niet zouden kunnen vermenigvuldigen moeten er 250 tot 300 per jaar geschoten worden”, verklaart hij. Zowel Koffeman als Melissen beamen dat jagers momenteel te weinig middelen hebben om aan die aantallen te voldoen.

    “Daarom wordt in oktober overleg gepleegd over mogelijke oplossingen. Ondertussen nemen we al bijkomende maatregelen om verkeersongevallen met everzwijnen zoveel mogelijk te voorkomen”, stelt Bert Vanholen. “Aan bepaalde gewestwegen worden geluidsinstallaties geïnstalleerd die de zwijnen afschrikken en langs de E314 wordt een afrastering geplaatst.”

    bron Het Belang van Limburg 29 09 2010

     


    30-09-2010 om 08:02 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer in Zweden Stockholm

    29-09-2010 om 18:12 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag Jacht Examen 2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Theorie 2010
    633 deelnemers voor theorie
    404 geslaagd 64%

    229 niet geslaagd 36%
    Praktijk 2010
    554 deelnemers voor praktijk
    346 geslaagd 62%
    208 niet geslaagd 38%

    346 nieuwe jagers voor 2010
    437 examen terug  afleggen
    De namen van de geslaagde deelnemers via de link :
    http://www.natuurenbos.be/





    18-09-2010 om 00:00 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijn 135kg gechoten op 8 augustus 2010

    everzwijn 135 kg

    09-08-2010 om 16:42 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossenschade doet Schauvliege actie ondernemen

    Vossenschade doet Schauvliege actie ondernemen

    De jongste maanden neemt het aantal meldingen toe van vossen die neerhofdieren, zoals kippen en ganzen, aanvallen.
    Daarom heeft Vlaams minister van Leefmilieu en Natuur Joke Schauvliege de gemeenten een brief gestuurd met meer uitleg over de bestaande maatregelen.
    Zij bereidt tevens een aanpassing van het Jachtvoorwaardenbesluit voor om met gerichte maatregelen de vossenpopulatie beter te beheersen.
    Meer en meer gemeentebesturen ontvangen klachten van hun inwoners over vossen die neerhofdieren roven.
    Ook gemeenten die voorheen geen of nauwelijks meldingen binnenkregen.
    De vos breidt immers zijn terrein almaar uit van het platteland naar de stad. Die evolutie is ook merkbaar in de ons omringende landen.
    Omdat de bestaande mogelijkheden voor de beheersing van het aantal vossen doorgaans niet zo goed bekend zijn, stuurde minister Schauvliege de gemeentebesturen een brief met meer uitleg over de al bestaande instrumenten om de vossenpopulatie te regelen.
    De Vlaamse Regering keurde in 2008 twee besluiten goed die ondermeer de jacht en de bestrijding van vossen reguleren: het Jachtopeningstijdenbesluit en het Jachtvoorwaardenbesluit.
    Voor de totstandkoming van beide besluiten, inclusief de regulering van de vossenpopulatie, werd de jacht-, natuur- en landbouwsector geraadpleegd.
    Het Jachtopeningstijdenbesluit bepaalt dat de jacht op de vos open is van 1 oktober tot en met 14 februari.
    Voorts kan, bij schade aan gewassen of eigendommen door de vos en wanneer er geen andere bevredigende oplossing bestaat, de grondgebruiker of -eigenaar de vos, bestrijden of laten bestrijden. Die bestrijding is niet gekoppeld aan een bepaalde periode, maar moet worden gemeld via de website van het Agentschap voor Natuur en Bos (www.natuurenbos.be).
    Eigenaars of gebruikers van een jachtterrein kunnen volgens het Jachtvoorwaardenbesluit bijzondere veldwachters aanstellen die op hun terreinen een gans jaar lang met het geweer de stand van de vossen kunnen regelen.
    Bijkomend kunnen jachtrechthouders en wildbeheereenheden bijzondere veldwachters voor een volledige wildbeheereenheid aanstellen.
    Die mogelijkheid wordt volgens Schauvliege nog niet ten volle benut. Als de wildbeheereenheid - in plaats van één of meerdere jachtrechthouders - een veldwachter aanstelt, kan die veldwachter over een uitgestrekter gebied en veel efficiënter de vossenstand beheren.
    In haar brief aan de gemeenten stelt minister Schauvliege nog dat het huidige Jachtvoorwaardenbesluit niet afdoende mogelijkheden biedt om schade door de vos te beperken.
    Zij erkent dat er nood is aan gerichte maatregelen. "We nemen het stijgend aantal klachten ernstig en winnen dit najaar het advies in van alle betrokken partijen om tot een evenwichtige oplossing komen. We bekijken daarbij welke rol de gemeenten in dit dossier kunnen spelen", aldus Schauvliege.

     bron VILT 27/07/2010

    28-07-2010 om 12:07 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jagen In Nederland

    De wilde eend, haas, fazant, houtduif, konijn en patrijs zijn aangewezen als wild. Op deze dieren mag u jagen in een vastgestelde periode.

    Wildsoort

    Begin jacht:

    Tot en met:

    Wilde eend

    15 augustus

    31 januari

    Haas

    15 oktober

    31 december

    Fazantenhen

    15 oktober

    31 december

    Fazantenhaan

    15 oktober

    31 januari

    Houtduif

    15 oktober

    31 januari

    Konijn

    15 augustus

    31 januari

    Patrijs

    jacht is niet geopend


    Jagen buiten deze vastgestelde periode of op andere soorten, zoals edelherten, reeën en wilde zwijnen is verboden. Dit mag alleen als hiervoor een ontheffing is afgegeven voor beheer en schadebestrijding.

    Waarmee mag u jagen?

    U mag jagen met de volgende jachtmiddelen:

    • geweren

    • honden. Dit mag geen 'lange' hond zijn. Dat wil zeggen, een hond die geschikt is voor de lange jacht. De hond is dan in staat om het wild op zicht te achtervolgen.

    • gefokte jachtvogels (slechtvalk of havik)

    • geregistreerde eendenkooien

    • lokeenden of lokduiven. Het dier mag niet zijn verblind of verminkt.

    • fretten en buidels

    U mag alleen met andere jachtmiddelen jagen als u hiervoor een ontheffing heeft gekregen voor beheer en schadebestrijding.

    Waar moet u verder rekening mee houden?

    • Op zondag, nieuwjaarsdag, tweede paas- en pinksterdag, beide kerstdagen en hemelvaartsdag mag u niet jagen.

    • U mag niet jagen op wild dat door onvoldoende bevedering niet kan vliegen of wild dat door de weersomstandigheden uitgeput is.

    • Jagen mag niet binnen een straal van 200 meter rond plaatsen waar voer of aas ligt om wild te lokken.

    • Jagen mag niet vanuit een motorrijtuig of vanuit een luchtvaartuig.

    • Het is verboden te jagen vanaf of vanuit een vaartuig als u 5 kilometer of harder per uur vaart en jaagt op de wilde eend, fazant, patrijs of houtduif.

    • Binnen de afpalingskring van een eendenkooi mag u niet jagen met een geweer.

    Er zijn nog meer voorwaarden waar u zich aan moet houden. Soms mag u hiervan afwijken. Dit mag als u hiervoor een ontheffing heeft voor beheer en schadebestrijding waarin dit is opgenomen.

    • U mag niet jagen voor zonsopgang en na zonsondergang. U mag wel jagen op wilde eenden vanaf een half uur voor zonsopkomst tot een half uur na zonsondergang.

    • U mag niet jagen met een geweer binnen de bebouwde kom van de gemeenten en de aangrenzende percelen.

    • U mag niet jagen op begraafplaatsen.

    • Is de grond bedekt met sneeuw? Dan mag u jagen op konijnen, hazen en fazanten, als u deze dieren anders bejaagt dan voor de voet. Ook mag u jagen op de wilde eend en houtduif. De provincie kan tijdens bijzondere weersomstandigheden de jacht voor de hele provincie of een deel daarvan voor een bepaalde tijd sluiten.

    • Het is verboden te jagen op wild dat door de hoge waterstand zich ophoudt op hoog gelegen gedeelten van het terrein.

    • U mag niet jagen op wild in de buurt van wakken of bijten in het ijs.

    In het menu aan de linkerkant leest u meer informatie over het jagen met een geweer, jachtvogel of eendenkooi.


    Jagen met een geweer

    Gaat u jagen met een geweer? Dan moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

    • U bent 18 jaar of ouder.

    • U gedraagt zich als een goed jager.

    • Er bestaat geen vrees dat u misbruik maakt van uw wapen of uw bevoegdheid om te jagen.

    • De bevoegdheid om te jagen mag u niet door de rechter zijn ontzegd.

    • U mag in de twee jaar voor het aanvragen van de akte niet veroordeeld zijn voor het overtreden van de Flora- en faunawet, de Wet op de dierenbescherming of de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren.

    • U toont aan dat u over het jachtrecht beschikt voor het veld waar u gaat jagen.

    • Het jachtveld is minimaal 40 hectare.

    • U sluit een verzekering af.

    • U bent geslaagd voor het jachtexamen.

    • U beschikt over een geldige jachtakte.

    Jachtrecht

    U moet toestemming hebben van de jachthouder om te mogen jagen. De jachthouder is de eigenaar of grondgebruiker. Hij kan het jachtrecht zelf uitoefenen, het verhuren of toestemming geven om er te mogen jagen. Als u uw jachtrecht heeft verhuurd mag u zelf niet meer jagen.

    Jachtexamen

    Het aanmeldingformulier voor het examen ‘Jacht met een geweer’ en de brochure vraagt u aan bij Stichting Jachtopleidingen Nederland (SJN). Examens afgelegd in België, Luxemburg of Duitsland worden in Nederland erkend als het land waar examen is gedaan ze ook erkent.

    Jachtakte

    Jagen mag alleen met een geweer als u over een geldige jachtakte beschikt. Deze akte is 1 jaar geldig, van 1 april tot 1 april. Jaarlijks moet u door de politie een jachtaktezegel op de jachtakte laten aanbrengen. De akte vraagt u aan bij het regionaal politiekorps waar uw woonplaats onder valt. Ook een duplicaatakte of logeerakte vraagt u aan bij het regionale politiekorps. Een logeerakte is zes dagen geldig.

    Geweer en munitie

    Het geweer moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

    • Het geweer heeft een gladde loop met een kaliber van ten minste 24 en ten hoogste 12 of een getrokken loop met een nominaal kaliber van .22 inch of 5,58 mm.

    • Een enkelloops hagelgeweer heeft een magazijn dat maximaal twee patronen kan bevatten.

    • Een kogelgeweer heeft een magazijn dat maximaal twee patronen kan bevatten, behalve als het is voorzien van een grendelinrichting waarmee het wapen handmatig schot voor schot wordt geladen.

    • Het geweer mag niet voorzien zijn van een geluidsdemper, een kunstmatige lichtbron, een voorziening om de prooi te verlichten, een vizier met beeldomzetter, een elektronische beeldversterker of een ander instrument om 's nachts te schieten.

    U mag de volgende munitie gebruiken:

    • Voor de jacht op hazen, fazanten, patrijzen of wilde eenden gebruikt u hagelpatronen waarvan de doorsnee van de korrelgrootte van de hagel niet groter is dan 3,5 mm.

    • Voor de jacht op konijnen en houtduiven gebruikt u hagelpatronen waarvan de doorsnede van de korrelgrootte van de hagel niet groter is dan 3,5 mm of kogelpatronen van een kaliber van .22 inch of 5,58 mm.

    Let op! Hagelpatronen met metallisch lood mag u niet gebruiken

    Jagen met een jachtvogel

    Gaat u jagen met een jachtvogel (slechtvalk of havik)? Dan moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

    • U bent 18 jaar of ouder.

    • U gedraagt zich als een goed jager.

    • Er bestaat geen vrees dat u misbruik maakt van uw wapen of uw bevoegdheid om te jagen.

    • De bevoegdheid om te jagen mag u niet door de rechter zijn ontzegd.

    • U mag in de twee jaar voor het aanvragen van de akte niet veroordeeld zijn voor het overtreden van de Flora- en faunawet, de Wet op de dierenbescherming of de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren.

    • U toont aan dat u over het jachtrecht beschikt voor het veld waar u gaat jagen.

    • U bent geslaagd voor het valkeniersexamen.

    • U beschikt over een geldige valkeniersakte, ontheffing voor het in bezit hebben van een jachtvogel in het veld en een bezitsontheffing voor haviken als u een havik bezit.

    Jachtrecht

    U moet toestemming hebben van de jachthouder om te mogen jagen. De jachthouder is de eigenaar of grondgebruiker. Hij kan het jachtrecht zelf uitoefenen, het verhuren of toestemming geven om er te mogen jagen. Als u uw jachtrecht heeft verhuurd mag u zelf niet meer jagen.

    Valkeniersexamen

    Het aanmeldingformulier voor het examen ‘Jacht met één of meer jachtvogels’ en de brochure vraagt u aan bij Stichting Jachtopleidingen Nederland (SJN).

    Geen examen nodig

    Bent u op een bepaald moment tussen 1 januari 1977 en 1 april 2002 in het bezit geweest van een jachtakte, met aantoonbare ervaring met jachtvogels, of een valkeniersvergunning? Dan hoeft u geen examen af te leggen. Ook als u voor 1 april 2002 een stage van minimaal drie jaar bij een erkende valkeniersvereniging goed heeft afgerond, hoeft u geen examen te doen.

    Examens afgelegd in België, Luxemburg of Duitsland worden in Nederland erkend als het land waar examen is gedaan ze ook erkent.

    Valkeniersakte en ontheffing

    Om te mogen jagen met een jachtvogel moet u beschikken over een geldige valkeniersakte en een ontheffing voor het in bezit hebben van de jachtvogel in het veld. De akte is maximaal 1 jaar geldig, van 1 april tot 1 april.

    Voorwaarden valkeniersakte

    De voorwaarden om voor een valkeniersakte in aanmerking te komen:

    • U moet geslaagd zijn voor het valkeniersexamen. Of in aanmerking komen voor een vrijstelling van het examen.

    • Bezit u een havik? Dan moet u een bezitsontheffing hebben voor haviken.

    Hoe aanvragen?

    De akte en ontheffing vraagt u tegelijk aan met het aanvraagformulier. Bent u uw akte verloren? Dan kunt u een duplicaatakte aanvragen. De formulieren hiervoor kunt u vinden onder Meer informatie. De administratiekosten voor het afgeven van een valkeniersakte zijn € 90 en € 60 voor de ontheffing die erbij hoort. Als u binnen zes maanden na betaling van de kosten voor deze akte een kopie van een jachtakte uit hetzelfde jaar kunt tonen dan ontvangt u € 45 retour. Een duplicaatakte kost € 30.

    Is er een wachtlijst?

    Er worden in Nederland maximaal 200 valkeniersakten (met ontheffingen) uitgegeven. Zijn alle aktes uitgegeven? Dan is er een wachtlijst. Als er een akte beschikbaar komt, kan de eerste persoon op de wachtlijst een akte aanvragen. De minister heeft aangekondigd dat zij in de nieuwe Natuurwet het maximum zal opheffen.

    Bezitsontheffing haviken

    Het is in Nederland verboden om over een beschermde diersoort te beschikken. Van dit verbod is vrijstelling of ontheffing mogelijk. Voor het houden van een gefokte havik iseen bezitsontheffing nodig.

    Valkeniers uit het buitenland

    Komt u uit het buitenland en gaat u bij een valkenier in Nederland logeren? En gaat u met deze valkenier op jacht met jachtvogels uit uw eigen land? Dan heeft u een logeerakte nodig. Deze is zes dagen geldig. Om deze akte aan te kunnen vragen, moet u in uw eigen land wel het recht hebben om te jagen met jachtvogels. De akte is alleen geldig als u in het gezelschap bent van een houder van een akte.

    Hoe aanvragen?

    Het formulier voor het aanvragen van een logeerakte vindt uonder Meer informatie. U kunt, als buitenlandse gast, de akte zelf aanvragen, maar de gastheer of -vrouw kan de logeerakte ook voor u aanvragen. De administratiekosten voor het afgeven van een logeerakte zijn € 40.

    Jagen met een eendenkooi

    Gaat u jagen met een eendenkooi? Dan moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

    • U bent 18 jaar of ouder.

    • U gedraagt zich als een goed jager.

    • Er bestaat geen vrees dat u misbruik maakt van uw wapen of uw bevoegdheid om te jagen.

    • De bevoegdheid om te jagen mag u niet door de rechter zijn ontzegd.

    • U mag in de twee jaar voor het aanvragen van de akte niet veroordeeld zijn voor het overtreden van de Flora- en faunawet, de Wet op de dierenbescherming of de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren.

    • U bent geslaagd voor het kooikersexamen.

    • U beschikt over een geldige kooikersakte.

    • De eendenkooi moet geregistreerd zijn.

    Kooikersexamen

    Het aanmeldingformulier voor het examen ‘Jacht met een eendenkooi’ en de brochure vraagt u aan bij Stichting Jachtopleidingen Nederland (SJN).

    Geen examen nodig

    Bent u na 1 januari 1977 in bezit geweest van een jachtakte? Dan bent u vrijgesteld van het examen. Examens afgelegd in België, Luxemburg of Duitsland worden in Nederland erkend als het land waar examen is gedaan ze ook erkent.

    Kooikersakte

    Om te mogen jagen met een eendenkooi moet u beschikken over een geldige kooikersakte. Deze akte is 1 jaar geldig, van 1 april tot 1 april. De akte vraagt u aan met het aanvraagformulier. Bent u uw akte verloren? Dan kunt u een duplicaatakte aanvragen. De formulieren hiervoor vindt u onder Meer informatie. De administratiekosten voor het afgeven van een kooikersakte zijn € 90. Als u binnen zes maanden na de betaling een kopie van de jachtakte uit hetzelfde jaar kunt tonen, ontvangt u € 45 retour. Een duplicaatakte kost € 30.

    De eendenkooi

    De eendenkooi waar u gaat jagen moet voldoen aan de volgende eisen:

    • Er moet open water zijn met een oppervlak van minimaal 200 m2.

    • In dit water kan een cirkel met een straal van minimaal 7,5 meter getrokken worden.

    • Het water is minimaal 50 cm diep.

    • Rondom het water ligt een rand van bos of struweel.

    • In open verbinding met het water is minimaal één vangpijp aanwezig die onmiddellijk als vangmiddel kan worden gebruikt.

    • De kooi moet geregistreerd zijn.

    Afpalingsrecht

    Een eendenkooi heeft afpalingsrecht. Dit is het recht op stilte in een ‘afgepaald’ gebied rondom een eendenkooi. Rondom de kooi mag u geen handelingen uitvoeren waardoor de eenden in de kooi worden verstoord. Het afpalingsrecht is een zakelijk recht, dat geregistreerd is bij het Kadaster.

    Registreren van een eendenkooi

    Bent u eigenaar van een eendenkooi? Dan registreert u de eendenkooi en de kooikers die jagen met behulp van de eendenkooi. Hiervoor gebruikt u het aanvraagformulier registratie eendenkooien. Na registratie is een eendenkooi vijf jaar geregistreerd, van 1 april tot 1 april. Alleen een eendenkooi die op 1 april 1984 geregistreerd was, kan opnieuw geregistreerd worden. Aan het registreren van een eendenkooi zijn geen kosten verbonden.



    11-07-2010 om 20:21 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurstof voor de de mechelaars
    OCMW MECHELEN
    Lange Schipstraat 27
    2800 Mechelen
    telefoon 015 44 51 11 fax 015 44 51 10
    info@ocmwmechelen.be
    Persbericht
    8 juli 2010

    Zuurstof voor de Mechelaars
    Het OCMW van Mechelen gaat samenwerken met Natuurpunt om een beleefbaar
    stadsrandbos vol leven aan de Mechelaars te geven.
    Het Mechelse OCMW is eigenaar van ongeveer 300 ha bos in en rond Mechelen, en dat is
    erg veel in een bosarme regio als Mechelen. Vermits grondenbeheer niet echt de kerntaak is
    van het OCMW werd in het verleden een eerder passief beheer van deze bossen gevoerd.
    2010 is het internationaal jaar van de biodiversiteit . Het Mechelse OCMW beseft dat we die
    biodiversiteit enorm kunnen vooruit helpen met een natuurgericht beheer van onze bossen.
    Bovendien willen we deze groene rand teruggeven in de vorm van zuurstof voor alle
    Mechelaars: als bereikbare en toegankelijke bossen vol leven, aan de rand van de stad om
    in te ademen, te wandelen, te genieten.
    Om dit te realiseren sluit het OCMW van Mechelen een overeenkomst met Natuurpunt om
    deze bossen te gaan beheren en actief open te stellen.
    Het Regionaal Landschap Rivierenland zal wandel- en fietsroutes uitwerken vanuit de stad
    om deze groenpolen vlot bereikbaar te maken voor alle Mechelaars.
    Tevens willen we u melden dat de OCMW-bossen die momenteel deel uitmaken van
    gebieden van wildbeheerseenheden (WBE’S) op administratief vlak daarvan deel blijven
    uitmaken. Ook wordt er bij mogelijke wildschade een regeling met de landbouw uitgewerkt.
    Contactgegevens:
    Koen Anciaux, OCMW-voorzitter
    0495-77 70 56

    10-07-2010 om 13:44 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagjacht

    Vlaams parlement pleit voor afschaffing klachtenmeldpunt zondagsjacht

    (Belga) Het Vlaams parlement pleit voor de afschaffing van het klachtenmeldpunt voor de zondagsjacht. Dat staat in een resolutie die donderdag is goedgekeurd in het Vlaams parlement. Alle partijen steunden het voorstel, enkel oppositiepartij Vlaams Belang onthield zich.

    null
    Er bestaan in Vlaanderen twee meldpunten rond de zondagsjacht. Er is een meldpunt waarop jagers hun zondagsjacht vooraf moeten laten registreren. Daarnaast is er een klachtenmeldpunt opgericht waarop particulieren knelpunten of problemen kunnen signaleren. Het meldpunt voor de verplichte registratie zou in het nieuwe voorstel vervangen worden door een zelfregulerend systeem op basis van afspraken tussen de jacht-, natuur- en recreatieorganisaties. Zo is er sprake van de oprichting van een e-loket waarop jagers kunnen aanduiden waar men zal jagen. Ook organisatoren van wandelevenementen zouden kunnen aanduiden waar zij een wandeltocht willen organiseren. "Indien blijkt dat een dergelijk zelfregulerend systeem goed werkt, zou de verplichte voorafmelding kunnen afgeschaft worden", zo legt Vera Van der Borght (Open Vld), een van de indieners van de resolutie, uit. Wat het klachtenmeldpunt rond de zondagsjacht betreft, pleit de resolutie voor een simpele afschaffing van het meldpunt. Er werden echter vragen gesteld bij de meerwaarde van het meldpunt. Zo zijn de meeste argumenten van klagers al jaren bekend. Maar vaak kan er niet worden opgetreden, omdat de regelgeving niet werd overtreden of omdat de zaak vaak uitdraait op het woord van de jager tegen dat van de tegenpartij. (MUA)
    Bron: Belga


    09-07-2010 om 00:00 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grand Canaria

    Van Hengelsport Big Game Grand Canaria

    26-06-2010 om 09:51 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga op verlof naar Grand Canarie in vissershaven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen <

    Apartementen te huur in Puerto De Mogan


    De Bar Marina biedt de beste accommedatie in het havengebied van Puerto Mogan, het meeste op de frontlinie met uitzicht over de pittoreske jachthaven en de Atlantische Oceaan . Neem een kijkje naar wat we te bieden hebben en vervolgens telefonisch contact met ons of fax

    Bar Marina werd in 1985 opgericht door Liam & Greta Dennehy samen met zoon, Billy en dochter Sylvia .

    Het is een familiebedrijf en restaurant gerund door de familie vandaag tegen zeer concurrerende prijzen een redelijke ..

    Het restaurant beschikt over een uitstekend internationaal menu en is beschikbaar voor feesten en partijen voor maximaal 200 gasten.

    Wij zijn geopend 6 dagen per week (Sorry , Gesloten op zondag ) van 08:00 tot 23:00 .

    Marina Bar and Restaurant is een trotse sponsor van de Mogán Jazz Festival in de haven voor de laatste 20 jaar en is blij te kunnen dit jaar de data te bevestigen:

    04/10/2010 gedurende twee weken
    29 november-13 12, 2010

    De Bar Marina heeft verschillende soorten accommodatie beschikbaar, van een - slaapkamer appartementen met drie slaapkamers - huizen.

    We kunnen ook plekken om te verblijven voor u als u een verblijf in een groot feest .

    Onze appartementen en huizen zijn volledig uitgerust , met inbegrip van televisie, video en magnetrons. De meeste hebben een dakterras met uitzicht op de jachthaven.
    Gebruik onze webformulier op de weppagina  in de linkse boven hoek,

    Bel ons op 00 34 928 56 50 95 of fax ons op 00 34 928 56 55 06 om de regelingen te treffen voor uw verblijf in het prachtige Puerto de Mogan .


    DIENSTEN:
    Luchthaven collectie + Drop Off:
    hebben we een speciale regeling voor Airport pick-up (overdag uur)

    voor € 55,00 Vaste vergoeding , met officiële taxi.



    WE zijn gesloten op zondag

    Sorry we zijn gesloten op zondag, maar ons webformulier en fax zijn 24 uur op service en u kunt verzenden ..



    25-06-2010 om 00:00 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW HVV
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuw 2010

    22-06-2010 om 17:39 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hengelen op aal in Wallonne verboden en Vlaanderen toegestaan


    Vissen op aal (paling)

    Nog op voorstel van minister Schauvliege paste de Vlaamse Regering de regelgeving inzake palingbeheerplannen aan aan een Europese richtlijn. De Europese Palingverordening zegt dat 40% van de zilverpaling naar zee moet kunnen ontsnappen om te gaan paaien. Om daaraan tegemoet te komen wordt in uitvoering van het Belgisch Palingbeheerplan de fuikvisserij op de Beneden-Zeeschelde (tussen Antwerpen en de grens met Nederland) tijdelijk verboden. Ook het hengelen naar paling tijdens de nacht en gesloten tijd wordt niet meer toegelaten. Beide maatregelen moeten zorgen dat er tot 12 ton of 30% minder paling (van de totale geschatte palingoogst van recreatieve vissers) wordt gevangen.

    Bron: Persdienst Kabinet Joke Schauvliege

    16-06-2010 om 18:50 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waaneer visverloven voor Vlaanderen ook via intrernet

    In Wallonne al een paar jaar hier mischien in 2010

    dinsdag, 15 december 2009

    Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur keurde de Vlaamse Regering vandaag een besluit goed waardoor vissers voortaan hun vissersverloven ook via internet kunnen ontvangen.

    Het besluit legt de wettelijke basis om internet te kunnen invoeren als alternatief kanaal om visverloven te verspreiden. Tot nog toe konden vissers hun verloven enkel op het postkantoor afhalen.

    Via internet kunnen de hengelaars veel gemakkelijker en eenvoudiger het visverlof – zowel het gratis jeugdvisverlof als de betalende visverloven - verkrijgen. Zij kunnen dat vanuit om het even welke plaats waar internet aanwezig is en op het even welk ogenblik. Ook vissers van buiten het Vlaamse Gewest die in Vlaamse openbare wateren willen vissen, kunnen zich via internet een visverlof aanschaffen.

    “De inzet van internet helpt mee de drempel te verlagen”, zegt minister Schauvliege. “Het Visserijfonds van het Agentschap Natuur en Bos heeft de internetapplicatie ontwikkeld. De kost ervan bedraagt 80.000 euro. De vereenvoudiging van de aanvraag via internet doet ook de administratieve lasten aanzienlijk dalen. Op jaarbasis zou het gaan om ongeveer 71.000 euro. Op termijn willen we dit digitaal loket nog dichter bij de burger brengen.”


    16-06-2010 om 18:39 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nekker aanleg moeras 2010
    moeras mei 2010

    29-05-2010 om 08:26 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nekker aanleg moeras op 18 april 2010

    18-04-2010 om 10:26 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.470000stuks Glasaal voor Vlaanderen

    Het Agentschap voor Natuur en Bos zet maandag samen met de provinciale visserijcommissies 143 kg jonge paling uit in Vlaanderen. Het gaat om 470.000 stuks die worden verdeeld over diverse Vlaamse binnenwateren. Op die manier wil het Agentschap de palingbestanden weer op peil brengen. Het gaat zo slecht met de paling dat Europa heeft gevraagd een palingbeheerplan op te maken en maatregelen voor te stellen.


    In het palingbeheerplan voor Vlaanderen wordt vooral gefocust op het mogelijk maken van vrije migratie voor paling, het uitzetten van glasaal en het aanpakken van illegale stroperij. De glasaaltjes die worden uitgezet zijn afkomstig uit buitenlandse rivierbekkens waar nog voldoende aantallen zitten.

    Palingen worden geboren in de Sargassozee, ten zuiden van de Bermuda-eilanden, en leggen duizenden kilometers af tot bij ons. De jonge paling vertoeft een aantal jaar in onze binnenwateren om op te groeien. Eenmaal volwassen trekken ze terug naar de Sargassozee om voor hun nageslacht te zorgen.

    "Eind jaren zeventig kon aan de monding van de IJzer nog jaarlijks rond de 500 kilo glasaal, jonge paling, worden gevangen. Vandaag de dag is dat gemiddeld minder dan 1 kilo. Dezelfde tendens zien we ook in de andere Europese landen. Het Europese palingbestand bedraagt voor veel rivieren nog slechts 1 procent ten opzichte van de jaren '80", aldus het Agentschap voor Natuur en Bos.

    "Wellicht liggen meerdere oorzaken aan de basis van deze terugval, zoals overbevissing, verontreiniging, belemmering van vismigratie in de rivieren, en mogelijk zelfs ook klimaat- en oceanische factoren".

     

     

    bron Belga-Vilt

    09-04-2010 om 12:36 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jacht op vossen
    Vlaams milieuminister Joke Schauvliege gaat een enquête organiseren om na te gaan of ze de jacht op de vos moet heropenen. Nu de vossenpopulatie de jongste jaren sterk is gestegen, wil Schauvliege weten hoeveel mensen al schade hebben geleden en hoeveel mensen al vossen in hun tuin hebben gespot. Aan de hand van de resultaten zal ze beslissen of ze de jacht op de vos versoepelt

    08-04-2010 om 08:41 geschreven door rik de gardechasse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/03-13/03 2016
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009

    Foto

    VISSERS VISSERS VISSERS VISSERS



    Mijn favorieten
  • Vangst van de dag boot CALREY

  • Foto

    Foto

    BAR-RESTAURANT MARINA PUERTO DE MOGAN GRAND CANARIE
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Steur uitzetting 2009 24 stuks geleverd door Fishfarm Vanstalle
    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    eygluy
    blog.seniorennet.be/eygluy
    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Zoeken met MSN



    Zoeken met Altavista



    Zoeken met Ilse



    Zoeken met Yahoo



    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • vijver afvissen Alain Vanstalle
  • jachtinfo
  • jachtinfo wallonni
  • hengelsport de goudvoorn
  • Viskweek vijvers waterplanten
  • Kennel Heidelwachtel (kleine musterlander)
  • nana
  • prijslijst Fishfarm Vanstalle
  • winkel Fishfarm Vanstalle op tweedehands
  • vijvervissen

    Nieuws GVA
  • Buren bezorgd om kattin Floor die al veertig uur vastzit in torenhoge naaldboom
  • De raadselachtige moord die Noorderwijk schokte: gruwelijke dood juf Mieke verbijsterde niet één, maar twee keer
  • Hoe mysterie rond moord op juf Mieke pas na meer dan een jaar verdween: oud-leerling biechtte duister geheim op aan vriendin
  • De perfecte reconstructie van de moord op juf Mieke, maar het wapen is spoorloos
  • Man sterft nadat hij met zijn jas vast komt te zitten in roltrap
  • Timothy gaat op zoek naar kandidaten voor de Held van Weld
  • Studentenvereniging KVHC Mereta organiseert ludieke estafetteloop: “Na ieder rondje moeten deelnemers frituursnack eten”
  • Hoe kon ‘berg’ op grond Paul Gheysens jarenlang illegaal blijven liggen? Gemeentebestuur reageert voor het eerst: “Er is iets fout gelopen”
  • Hun pa won de Ronde, vandaag koersen ze zelf: “Roubaix heb jij niet gewonnen, hé papa? Dat zullen wij dan doen”
  • Politie rouwt om trouwe drugshond Pepper

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda 1 augustus 2009 opening jacht op reebok 15 augustus 2009 opening wilde eend,canada gans en houtduif


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • jacht kleding
  • nieuwe blog vijvervissen

  • Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sandra1968
    blog.seniorennet.be/sandra1
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!