Inhoud blog
  • de eindstreep is in zicht
  • Avondzon op camping la Falaise
  • een zaterdag in La Turballe
  • moet er nog zout zijn?
  • La Turballe aan de oceaan
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Met de caravan naar Provence
    caravanreis naar Provence
    28-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op uitstap naar Brest

    Ik was nog vergeten te schrijven dat ik gisteren naar Brest gereden ben, naar de spoeddienst, les “urgences”. Een dame op de camping had een ernstig ongeval gehad, een botsing met een skateboard. Het leek het beste haar meteen naar de spoeddienst te brengen en niet te wachten op de 112 of ambulance. Zo ben ik dan naar Brest gereden met mijn camionette. Haar man wuifde haar nog uit terwijl hij met de tuinslang klaar stond om het geronnen bloed van het asfalt te spuiten. Toen de dame enigszins tot bewustzijn kwam tijdens de rit, bleek dat zij ook Vlaming was. Ik vond nog net een parkeerplaats bij de spoeddienst tussen twee helikopters. De wonde werd behandeld en ik had een babbel met een van de helikopterpiloten. “En, drukke dag gehad vandaag? “Oh, het is rustig; buiten een lijk dat al twee maanden in zee lag en half opgevreten was door de vissen, hebben we nog niet moeten uitrukken”. Patiënt en ik zijn dan naar het geneesmiddelendepot gereden, ook in Brest. Een mens kan gelukkig zijn met zijn camionette voor zo’n lading geneesmiddelen, die ingeladen werden. Eind goed, al goed. Maar met dit verhaal krijgt de geloofwaardigheid van mijn blog een serieuze deuk. Ik beloof voortaan enkel nog stukken te schrijven, die historische waarde hebben.

    28-05-2017 om 15:40 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een zaterdagavond in Landéda

    Vandaag valt er weinig te rapporteren. Het was een dagje van inkopen doen voor levensmiddelen, van wat opruimen en van oesters eten bij de Vlaamse vrienden. Het avondgloren gaf me de gelegenheid weer eens wat onvergetelijke foto’s te nemen van de oceaan.









    27-05-2017 om 21:22 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La grande marée

    Vandaag en morgen is het “grande marée”. Zandbanken en eilanden komen tevoorschijn. In plaats van één kilometer kan je nu wel tot drie kilometer ver de zee inlopen. Uiteraard kan dit enkel bij laag tij en wanneer dit keert, dan moet je vlug zijn om op het droge te komen. Het blijft tropisch warm en de stranden liggen weer vol met dagjestoeristen, die vanavond allemaal naar huis moeten. Arme filerijders met hun vermoeide kindertjes vol emmertjes met zeezand! Als het morgen terug mooi weer is, mag papa weer een parkeerplaats gaan zoeken. Onze hondjes hebben echt de tijd van hun leven. En wij lieten ons fotograferen aan de rand van de oceaan, een mooie klasfoto.







    26-05-2017 om 17:14 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm, warmer, warmst

    Ook hier in Landéda slaat de hittegolf toe. De voortent staat geheel open en Diarmuid vindt zijn plaatsje onder de parasol. Gelukkig staat er een windje, want we zitten aan de oceaan. De dagjestoeristen met frigobox kleuren het strand. Ik ben deze morgen rond het schiereiland gestapt, nog voor de zon genadeloos toesloeg. Dan werd het weer tijd voor een selfie van meself in de verkeersspiegel, zowaar de enige keer dat je mijn beeltenis kunt ontwaren in deze blog. Heil Neptunus en de zeilboten varen uit!









    25-05-2017 om 15:06 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lembeekse vlaai oder die Torte aus Lembeke

    Wellicht wordt het voor de lezer van de blog een beetje eentonig, dit leven hier aan de Abers, aan de Bretoense kust. Voor ons is de zee telkens een nieuwe uitdaging, met andere luchten, met een volledig andere zee. Bij laag tij hebben we met ons vast groepje een wandeling gemaakt richting America. Maar zover zijn we niet gestapt. De hondjes zijn in hun sas. Wij genieten van de zuivere en gezonde lucht: vitamines voor de komende winter! Na elk bad in zee wordt Diarmuid gewassen met de tuinslang. Het zout wordt uitgespoeld en het is goed voor zijn huid. En Bea heeft een typische Lembeekse vlaai gebakken, iets wat de Duitsers nog niet kennen. Wedden dat ze straks het recept opvragen?











    24-05-2017 om 15:52 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met de zegen van Aber Benoit

    Er zijn drie Abers: de Aber Ildut, de Aber Benoit en de Aber Wrac’h. Wij zitten ingesloten tussen de Aber Benoit en de Aber Wrac’h. Het werd hoogtijd voor mij om naar een van de Abers te stappen. Ik heb dus mijn stoute schoenen aangetrokken en ben naar de Aber Benoit gestapt, naar Beg Ar Vill. Aber Benoit kan je omschrijven als de "gezegende inham van de zee". Ik passeer een mooie partij rotsblokken in de zee. De mist kwam een beetje opdagen. Dan passeer ik het mooie kerkje van Broënnou. In de Aber Benoit was men de “goémon” aan het overladen. De gewonnen zeewier wordt gebruikt voor cosmetica en voor dierenvoeding.









    23-05-2017 om 16:41 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het eiland Avel

    De grillige kust ligt hier bezaaid met rotsblokken en eilandjes. Bij laag tij kan je ver de zee in lopen, een kilometer of meer zelfs. Bij hoog tij staat alles onder water. We moeten de getijdentabellen goed in het hoofd prenten, want het water komt snel op, ook langs de zijde waar je het niet verwacht, langs achter dus. Hier wat beelden van het eilandje Avel bij hoog tij.









    22-05-2017 om 19:59 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een schitterende muziekavond

    Gisteren konden we genieten van het optreden van Guennaële. Deze Bretoense dame speelt en zingt liederen internationaal, Bretoens, folk, kleinkunst en amusement. Het publiek kon haar performance bijzonder waarderen, niet omdat het gratis was, maar omwille van het hoge niveau. De dame doet aan zang, accordeon, gitaar, en slagwerk, helemaal alleen.
    Dan zie je hier Bea nog in gepeins verzonken samen met haar vriendin uit Nederland.
    BR 85 is in de zee terecht gekomen. We moeten hem uit het zilte water halen en laten drogen om hem terug fotogeniek te maken. Dus nu even wat foto's zonder de BR 85.







    22-05-2017 om 10:12 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zondag in Landéda

    Het is zondag in Les Abers. Enkel de vogels laten van zich horen. Omdat de zon hier een uur later ondergaat dan in Vlaanderen, moest ik tot 22 uur wachten om de avondzon over de zee te fotograferen. Dan staat hier nog een beeld van Gunter, de Duitse fotograaf met Rudi, ook een Duitser die naast de camping woont. De dames zijn flink in de weer en discussiëren allicht over de kwaliteit van de breiwol en de hoeveelheid noedels, die in de soep moeten.









    21-05-2017 om 17:12 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de kunst van petanque

    Gisteren heb ik een partij jeu de boules gespeeld met mijn maat uit Vlaanderen. Ik probeerde mijn ballen zo te rollen dat ze met “pointer” strak tegen de cochonnet aanleunden. Ik had de techniek van “tirer” in mijn hoofd om de ballen van mijn tegenstrever met een luide knal weg te ketsen en de mijne op de juiste plaats te zetten. Bescheidenheid oefenen is lastig en daarom vermeld ik de uitslag van de partij niet. Dan zijn we vandaag naar Le Conquet gereden, alwaar ik een paar foto’s gemaakt heb.











    20-05-2017 om 20:52 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bearbeitung in Fotografie

    In het Duits volg ik van een Duitse professional lessen over digitale fotobewerking. Hier mijn eerste povere resultaten. Het zijn foto's in JPEG, dus van mindere kwaliteit. Een blog laat geen hoge kwaliteit toe.







    20-05-2017 om 11:47 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze goede vriend Albert

    Mag ik je Albert voorstellen? Albert is een goede vriend van ons. Ik heb hem vandaag afgehaald in Prat-Ar-Coum, de kwekerij van krabben en ander lekker spul uit de zee. Albert was zo vriendelijk zich ter beschikking te stellen om gekookt en opgevreten te worden. We hebben ook nog een portie oesters op het menu staan.







    19-05-2017 om 16:10 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon en zee, wij zijn tevree!

    Het weer in Bretagne kan nogal wisselen. Vandaag verwarmt de zon het mulle zand. Morgen is het misschien weer helemaal anders. Wij doen onze strandwandeling en de hondjes hebben er zin in. Diarmuid zwemt een hele eind de zee in. Het bijna 14-jarige beest herleeft. Nergens is er een hondenlijn nodig, ook niet op de camping. De hondjes spelen samen en volgen braaf hun baasjes. Straks ga ik me met Gunter, een vriend uit het Duitse NordRhein-Westfalen, toewijden aan een stevige brok fotobewerking. Het wordt allemaal erg professioneel, Deutsche Gründlichkeit. Gelukkig dat ik de Duitse taal redelijk goed beheers en mij vlot kan uitdrukken.









    18-05-2017 om 15:19 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het regent in Bretagne!

    Het regent in Bretagne! Tiens, hoe zou dat komen? De boeren zijn tevreden omdat hun land besproeid wordt met euro’s die zomaar uit de lucht komen te vallen. En als de boeren content zijn, dan zijn wij het ook. Dan doen we een stevige strandwandeling, anorak aan, kap op. 13-jarige Diarmuid is in zijn nopjes, hij denkt dat hij terug puppy geworden is. Vanaf vanavond zou het ophouden met regenen. Dan kunnen we de regenjassen buiten laten drogen.

    17-05-2017 om 16:50 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomst in Landéda

    We zitten op onze stek, voor meerdere weken. We hebben een ruim perceel op camping les Abers in Landéda. De voortent staat mooi opgesteld en de Bretoense vlag wappert aan de achterzijde van de caravan. BR 85 is content. Vanaf morgen volgen er meerdere foto's van de zee en de Bretoense kust. Hier al een foto van de camping van gisteren en eentje van ons perceel.





    16-05-2017 om 17:31 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussenstop in Torigny-sur-Vire

    Deze namiddag zijn we aangekomen in Torigny-sur-Vire, 550 kilometer van huis. We staan op een eenvoudige camping met goed sanitair. Veel volk is er nog niet. Morgen zetten we de trip verder en doen er nog 390 kilometer bij. De rit gaat permanent westwaarts, naar de oceaan. Ik denk dat we rond 14 uur in Landéda zullen aankomen.

    15-05-2017 om 19:57 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 14 mei

    Het is zondag 14 mei. We maken alles in gereedheid voor het vertrek van morgenvroeg. De caravan staat klaar, de banden zijn op de juiste spanning, 3,9 kilo, en de camionette is volgeladen met kampeermeubelen, stroomkabels, schoeisel, keukengerei en andere technische spullen. Vandaag nog even voltanken en de adblue bijvullen. Dan kunnen we morgen, maandag, liefst rond 7 uur starten. De eerste trip gaat naar Normandië, Basse Normandie, departement Manche, naar Torigny-sur-Vire. Daar is een geschikte doorgangscamping, vlak tegen de grote weg. De rit bedraagt 530 kilometer.

    14-05-2017 om 00:00 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste dag Bourgondië

    “En ze leefden veel en kregen lange kinderen”. Zo eindigt meestal het sprookje. Morgen staat de neus van de caravan richting noorden. Dan verlaten we Merry-sur-Yonne, Bourgondië en Frankrijk. De trip zit er dan weeral op. We komen beslist nog dikwijls terug naar onze camping in Merry, in Bourgondië. Ik heb net een stafkaart gekocht en wat wandelboekjes met voettochten van 12 tot 30 kilometer, perfecte afstanden. De camping is gans het jaar open en dus kunnen we in november of april terug komen. We kunnen Merry ook kiezen als tussendoel voor een verdere verplaatsing naar het zuiden. We zijn hier altijd welkom. Thuis kan de caravan opgeruimd worden. Dit moet snel gebeuren, want twee weken later gaat de caravan terug aan de haak van de Mercedes Vito. We maken ons klaar voor een lang verblijf in Bretagne, departement Finistère. We worden half mei verwacht in Landéda, op camping Les Abers. Voor vele lezers van deze blog is dit geen nieuws. Voor ons is “les Abers” telkens een beetje thuiskomen. Houd uw adem in en volg ons vanaf 15 mei op deze blog!









    28-04-2017 om 12:24 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merry-sur-Yonne en de Canal du Nivernais

    Camping Merry-sur-Yonne wordt gerund door een groepje jonge mensen, Engels en Frans. Zij bezitten het vermogen om bijzonder klantvriendelijk om te gaan met hun kampeerders. Het is geen commerciële vriendelijkheid, maar authentieke klantvriendelijkheid. Zij zorgen ervoor dat hun bezoekers een leuke tijd doorbrengen op hun camping. Het is niet alleen een camping, je kan er ook goed eten en er worden kamers verhuurd. De camping is nog in aanbouw: sanitair moet nog uitgebreid worden en de technische voorzieningen zijn in ontwerpfase. Wij betalen 11 euro per nacht. Merry-sur-Yonne heeft ook een lavoir. Door de slechte invloed van Miele en Bosch komen de rondborstige dames niet meer naar hun lavoir, maar laten ze thuis hun wasmachine draaien. Gedaan met de maandagse roddelpartij, waarbij het wasgoed geschrobd werd en de lakens uitgespreid werden over het grasveld. De lavoir is nu een stille herinnering aan een sociaal leven van weleer. Dan heb ik mijn stoute of brave schoenen aangetrokken voor een wandelingetje van zes kilometer langs de Saussois, een opvallende rotspartij. Na de middag zijn Bea en Diarmuid mee gegaan voor een voettocht van 14 kilometer naar Châtel-Sensoir en Magny. De tocht ging langs het Canal du Nivernais en de Yonne.

















    27-04-2017 om 15:53 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Auxerre, Vézelay en Clamecy

    We zijn naar Auxerre gereden. En nu waren de winkels ook open. Leve de Visakaart! Na Auxerre kwam Vézelay aan de beurt. Vorig jaar waren we er ook, en het is de moeite waard om er terug te keren. De basiliek is immens groot. Van hieruit vertrekken vele bedevaarders naar Santiago de Compostella. Clamecy ligt op korte afstand van Vézelay. De St.Martinuskerk heerst over de stad.

















    26-04-2017 om 15:36 geschreven door BR85

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!