Foto met dank aan Michiel Thomas
Ingrediƫnten: 1,50 bouquet garni Boter 75 cl vleesbouillon 3 wortels 750 gram aardappelen gehakte peterselie 5 uien peper 1,50 kg Brusselse spruitjes 1200 gram lage rib
Bereiding:
Bereid de groenten:
Schil de aardappelen en snijd ze in grove blokjes
Maak de spruitjes schoon
Pel de uien, snijd ze in vieren
Snijd de wortelen in schijfjes.
Breng de bouillon aan de kook.
Snijd het vlees in grove stukken.
Braad het in een grote stoofpot in de boter
Voeg de aardappelen, de wortelen, de uien en het kruidentuiltje toe en leng aan met een deel van de bouillon.
Kruid alleen met peper, geen zout.
Na tien minuten pruttelen op een zacht vuurtje met het deksel op de pan, legt u de spruitjes in de stoofpot.
Laat nog 20 minuten verder pruttelen en voeg ondertussen eventueel nog wat bouillon toe zodat de groenten bedekt zijn.
Heet opdienen, bestrooid met gehakte peterselie.
|