Dit recept heb ik van een Engelse vriendin. Het is niet echt mijn smaak omdat ik bij à la Greque eerder de associatie lag naar Champignons à la Greque. Maar mijn vriendin wil haar spruiten alleen maar op deze manier. Wat kan je anders verwachten van iemand die azijn op haar frieten giet :shock:
Ingrediënten: 4 koppen water 3 pond brusselse spruiten 3 koffielepels rode wijnazijn 2 theelepels geraspte citroenschil sap van een citroen zout en peper naar smaak 1/3 kop fijngehakte verse peterselie 1/4 kop pimiento (optioneel)
Bereiding: In het water aan de kook in een grote pot. Doe de spruiten in de pot, bedek ze met water tot ze net onder staan en kook ze gedurende maximaal 7 minuten. Terwijl de spruiten koken maak je de saus. Meng de azijn, de citroenschil, het citroensap, zout, peper, peterselie en eventueel pimiento in een klein kommetje. Giet de spruiten af. Doe ze in een opdienschaal en giet er de saus over. Goed mengen en opdienen.