Ingrediënten: 1/2 kg. bonen 1/2 kg. spruiten 1/2 kg. wortelen 4 witloofstronken 1 ui 8 plakjes gerookt spek 200 g. boter peper, zout, nootmuskaat suikerxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bereiding: Kook de wortelschijfjes beetgaar in kokend water. Voeg zout toe. Stoof in een kleine pan de fijngesnipperde ui, voeg de wortelschijfjes toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg suiker toe. Kook de spruiten juist gaar in kokend water, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Verhit de boter in een braadpan en bak ze lichtjes bruin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Kook de boontjes juist gaar in kokend water. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Rol per 10 op in spek. Plaats ze gedurende 10 minuten in de oven op 180°. Kook ook het witloof gaar, maar gebruik zo weinig mogelijk water. Laat het uitlekken. Verhit de boter in een braadpan en bak het witloof lichtjes bruin, kruid met peper en zout.