Ingrediƫnten: 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken 4 appels (bijv. Elstar of Jonagold), geschild en in stukken 1 zak spruitjes (xml:namespace prefix = st1 />500 g) 2 eetlepels olie 250 g gerookte spekblokjes 150 ml melk 50 g boter, in blokjes xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bereiding: In pan met flinke bodem aardappels en appels samen in ca. 20 min. gaarkoken. Spruiten schoonmaken en halveren. In wok olie verhitten en spek in 3-4 min. knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Spruiten in spekvet 5 min. roerbakken. Scheutje water toevoegen en spruiten in nog 5 min. gaar laten worden. Spek erdoor scheppen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Melk zachtjes verwarmen. Aardappels en appels afgieten en met warme melk en boter tot puree stampen. Spruiten erdoor mengen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Lekker bij wild of stoofvlees.
Reacties op bericht (2)
25-12-2008
Prettige kerst
Beste Mandy,
Dank je wel voor het mooie kaartje!
Het doet me deugd om eens een keer een reactie te krijgen
Tof dat je de recepten lekker vindt.
Prettige feestdagen.
Anyk