Ingrediƫnten: 1 zak spruitjes (500 g) 1 pak gnocchi di patate (500 g) 1 eetlepel olijfolie 1/2 duobakje magere spekreepjes (a 250 g) 2 grote uien, gesnipperd 100 g Grana Padano (of oude kaas)
Bereiding: Spruiten schoonmaken en grote exemplaren halveren. In weinig water met wat zout spruiten in 10 min. beetgaar koken. Spruiten in vergiet goed laten uitlekken. Gnocchi volgens aanwijzingen op verpakking gaarkoken. In hapjespan olie verhitten en spekreepjes in 3 min. krokant bakken. Ui toevoegen en 3 min. meebakken. Spruiten en gnocchi door spek-uimengsel scheppen en nog 2 min. meebakken. Met kaasschaaf grove krullen van kaas schaven. Gerecht op smaak brengen met zout en peper. Gnocchi over vier borden verdelen en bestrooien met kaaskrullen.