Ingrediƫnten: 2 eetlepels olie 1 ui, grofgesnipperd 1 grote winterwortel, in plakjes 150 g knolselderij, in blokjes 4 aardappels, in grove stukken 400 g spruitjes, schoongemaakt 1 groentebouillontablet, verkruimeld 1 laurierblad 2 theelepels gedroogde tijm 400 ml droge witte wijn 1 zakje hazelnoten 75 g
Bereiding: In braadpan olie verhitten. Ui en wortel 2 min. fruiten. Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omscheppend 3 min. meebakken. Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen. Wijn erbij schenken. Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op pan in 30 min. zachtjes gaarstoven. In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren. Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad verwijderen. Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen. Bestrooien met hazelnoten.
Normaal gezien wordt dit gerecht opgediend met donker volkorenbrood, maar een tijdje geleden hebben wij het klaargemaakt met fricadon en puree aardappelen. Het was super lekker!