Deze keer heb ik een recept van Pierre Balthazar, Chef van de European Council en uitstekende kok, voor je.
Ingrediƫnten: 2 kg ribbekens 150 gr boter 1 fles gueuze 1 gehakte ui 600 gr spruiten 200 gr wortelen 200 gr boterrapen 1 ontkorste snee wittebrood bestreken met mosterd 800 gr vastkokende aardappelen (Nicola, Florenville) peper, zout, muskaatnoot
Bereiding: Laat de ribbekens aan alle kanten mooi kleuren in de boter. Deglaceer de braadjus met gueuze en evenveel water en voeg er de gehakte ui, spruiten, in plakjes gesneden wortelen en blokjes raap bij. Leg het brood met de mosterd naar onderen op het vlees. Deze zorgt voor de binding van de saus tijdens het stoven. Laat op een laag pitje 45 minuten sudderen. Voeg er de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen bij en laat nog ongeveer 15 minuten stoven tot de aardappelen gaar zijn. Serveer in een sierschotel.