Voor de radijsjes : bosje radijsjes olijfolie zout en peper 1/2 eetlepel rode jam
Bereiding: Maak de spruiten schoon en was ze. Snijd van de radijsjes de onder- en bovenkant af. Doe de radijsjes met een beetje olijfolie, jam, zout en peper in een pannetje op laag vuur en laat het enkele minuten staan. Schud hierbij de radijsjes regelmatig om. Ze zijn klaar als de radijsjes glazig zijn. Haal het pannetje van het vuur en laat de radijsjes afkoelen. Snijd de courgette in de lengte in dunne repen. Blancheer de repen 30 seconden in gezouten kokend water. Kook de spruitjes kort in het kokende water en laat ze daarna schrikken met koud water. Snijd de tomaatjes in kleine blokjes. Verwijder de schil en pit van de avocados. Pureer de spruitjes en avocado met een beetje citroensap tot er een grove mousse ontstaat. Schep de blokjes tomaat door de mousse en breng op smaak met zout en peper. Leg de plakjes zalm op een snijplank. Leg op ieder plakje een reep courgette. Verdeel de mousse over de courgette, rol de plakjes op en zet ze vast met een prikker. Verdeel de sla over 4 borden en leg de rolletjes zalm erop met een aantal zoete radijsjes ernaast.