Op een dag als vandaag is het een ideaal weer om gezellig achter de kookpotten te duiken en een lekkere hutsepot op tafel te zetten.
Ingrediƫnten: 600 gr varkensstoofvlees op brokjes kleine savooi 300 gr spruiten 4 dikke wortelen 2 stengels soepprei 1 soepselder 2 raapjes 2 uien 4 dikke aardappelen 2 bouillonblokjes peper en zout
Bereiding: Wortelen, rapen,uien en aardappelen (geschilde) in grove stukken snijden,prei en selder iets kleiner. Spruitjes schoonmaken en savooi snijden (buitenste baderen niet gebruiken, zijn vrij taai) Stoofvlees aanbakken in klontje boter. Goed bruinen. Uien, prei en selder even meestoven. 500 ml water aan toevoegen en de bouillonblokjes, laten koken en dan op zacht vuurtje ong. 3 kwartier laten stoven. Aardappelen,wortels,raapjes en spruiten erbij en na nog een kwartiertje (als aardappels bijna zacht zijn), de gesneden savooi toevoegen. Nog een 5 a 10 tal minuutjes laten pruttelen en afkruiden.