Een iets meer uitgebnreid recept voor het weekend!
Ingrediƫnten: Voor de spruitenmousse: 1 kg spruiten. 1/2 kg bloemige aardappelen. 2 eierdooiers. 1 dl verse room. 1 klontje boter. Vers gemalen peper, zout, muskaatnoot.
Voor het vlees: 2 hazenruggen. 2 eetlepels graanmosterd. 100 g boter. 1 borrelglaasje cognac (om te flamberen). 4 dl verse room. 1 eetlepel mosterdgraantjes
Bereiding: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de spruiten schoon. Kook de aardappelen en spruiten samen gaar in kokend water, giet af. Draai door de roerzeef of plet met de stamper en meng met de eierdooiers, room, boter, peper, zout en nootmuskaat. Houd warm. Bestrijk de hazenruggen met mosterd en bak ze in 4 minuten mooi roze. Flambeer met de cognac (wel van onder de afzuigkap gaan aub, voor brandgevaar!!) en houd warm onder aluminiumfolie. Blus de braadbodem met verse room, kruid bij indien nodig en laat indikken. Snijd de hazenruggen in plakjes en overgiet met saus. Bestrooi met mosterdzaadjes. Schep de spruitjesmousse in een spuitzak met gekarteld mondstuk en spuit mooie toefjes rond het vlees en de saus. (alhoewel ik moet bekennen dat ik meestal gehaast ben en het gewoon op het bord schep)
Als je niet van de smaak van haas houdt, is dit recept ook heel lekker met eendenborstfilet of ree.