Vandaag een goedkoop en snel recept voor een ovenschotel met spruitjes. Natuurlijk kan je er voor kiezen om in plaats van aardappelpuree uit een pak, zelf aardappelpuree te maken. Ik maak deze ovenschotel regelmatig als avondmaal, wanneer er 's middags puree aardappelen te veel waren.
Bereiding: Maak spruitjes schoon en kook ze heel even. Beboter een vuurvaste schaal en verwarm de oven voor op 225 gr. Worstje uit laten lekken. Maak de puree volgens de aanwijzing op de verpakking. Spruitjes voorzichtig door de puree mengen en in de schotel scheppen. Snijd de worstjes doormidden en leg ze dakpansgewijs op het mengsel. Maak de kaassaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de saus over de worstjes en strooi er het paneermeel en geraspte kaas overheen. Leg er enkele klontjes boter op en zet in het midden van de oven. Laat de schotel heet worden en een bruin korstje krijgen.