Een spaghetti schotel waarin de Italiaanse en de Oosterse keuken met elkaar gecombineerd worden
Ingrediƫnten: 150 gram (liefst verse) pasta olijfolie, zout en peper 110 gram spruiten 1,5 dl tomatensap 1 fijngesneden teentje knoflook boter 160 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden 80 gram bleekselderij, in schijfjes 140 gram prei in ringetjes 160 gram witlof in stukjes 80 gram sojascheuten 3 theelepels kerriepoeder 3 dl slagroom 1-2 eetlepels pesto kervel om te garneren
Bereiding: Kook de spruitjes in 6 minuten even voor en halveer ze daarna. Verwarm de tomatensap samen met de knoflook en breng deze op smaak met zout en peper. Smelt de boter in de pan en voeg telkens na 2 minuten tussentijd achtereenvolgens de champignons, de selderij, de prei, de witlof, de sojascheuten en de spruiten toe. Bepaal aan de hand van de aangegeven kooktijd van de pasta wanneer je deze moet koken om de pasta tegelijkertijd met de groenten gaar te hebben. Voeg nadat de spruitjes ook 2 minuten meegebakken hebben de kerriepoeder toe en verwarm nog twee minuten. Voeg dan de slagroom toe en laat nog drie minuten koken. Giet dan de groenten af en vang de saus op. Schik de pasta op het bord en maak in het midden een kuiltje. Leg daar de groenten op en schenk de saus erom heen. Druppel als contrast de tomatensaus en de pesto erop.
En zoals mijn vegetarische dochter zegt: 't is niet omdat ik graag sojascheuten eet dat ik een sojaseut ben!