Ingrediƫnten: 300 gram spruitjes 60 ml yoghurt 60 ml zure room 1 el gehakte verse dille of 1 tl gedroogde dille snufje zout, versgemalen zwarte peper 125 g pasta (penne of spirali) 15 g boter
Bereiding: Meng de yoghurt in een kommetje met de room, dille, het zout en wat peper en zet de kom weg. Breng in een grote steelpan 3 liter water aan de kook en kook de pasta al dente (beetgaar) volgens de gebruiksaanwijzing. Giet intussen 3 cm water in een andere steelpan, zet er een stoommand in en breng het water aan de kook. Doe de spruitjes in de stoommand, leg de deksel op de pan en stoom de spruitjes in ongeveer 5 min. gaar. Giet de pasta af wanneer hij gaar is en schep hem om met de boter. Roer er dan de spruitjes en het yoghurt-roommengsel door. Schep het geheel vervolgens over op een verwarmde schaal en dien dan onmiddelijk op.